Ζητούνται συμβουλές & γατάκι για υιοθεσία από άπειρη υποψήφια!(Ηράκλειο Κρ.)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

aggeliki84

Νεοφερμένο μέλος

Η aggeliki84 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Γειά σας!

Είμαι καινούρια στη γατοπαρέα σας και σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό να υιοθετήσω ένα γατάκι. Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα (με τη βοήθειά σας)! Κατά καιρούς όλο και κάποιο από τις αγγελίες ερωτεύομαι, αλλά είμαι λίγο άτυχη και δεν τα προλαβαίνω!

Για να μπορέσετε (αν θέλετε ) να με βοηθήσετε, πρέπει να σας αναφέρω τα παρακάτω: Ο μοναδικός λόγος που διστάζω τόσο καιρό και το σκέφτομαι, είναι ότι δεν είχα ποτέ κάποιο γατάκι ή σκυλάκι (παρ' όλο που αγαπώ πολύ τα ζώα και τα πηγαίνω πολύ καλά μαζί τους) και έτσι δεν ξέρω τι να προτιμήσω (π.χ. θα τα καταφέρω καλύτερα με ένα μωρό, το οποίο θα με συνηθίσει εξαρχής και θα μάθω τις αντιδράσεις του ή με ένα μεγαλύτερο?). Επίσης νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο η συμπεριφορά των αρσενικών (μπορεί και να μην ισχύει), αλλά θα τα καταφέρω π.χ. κατά την αναπαραγωγική περίοδο μαζί του, ως άπειρη; Είναι πιο δύσκολα για κάποιον αρχάριο τα αρσενικά, είναι πιο ζημιάρικα; Επίσης, δε ζω στην Αθήνα, αλλά στην Κρήτη (Ηράκλειο), οπότε και να βρω κάποιο από το site δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσω να το υιοθετήσω κιόλας.

Μου αρέσουν πολύ τα ημίαιμα μπλε ρωσικά και τα λευκά όπως αυτό https://www.mypetz.gr/threads/Ποιός-θέλει-άσπρο-φουντωτό-μωρό-γατάκι.230963/, χωρίς να αποκλείω κανένα όμως. Γενικά, όχι επειδή δε θέλω να χάσω τη βολή μου (έχω πάρει απόφαση ότι ένα ζωάκι είναι ευθύνη και την παίρνω συνειδητά) αλλά λόγω απειρίας, μάλλον θα ήταν καλύτερο να βρω ένα σχετικά ήσυχο γατάκι. Απλά θα ήθελα μερικές πολύ γενικές συμβουλές από εσάς για έναν άπειρο άνθρωπο που θέλει να υιοθετήσει ένα γατάκι. Και φυσικά αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο, δε θα πω όχι!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια!:)
Και εγώ τα είχα αναρωτηθεί αυτά κάποτε, και φαντάζομαι πολλοί από μας... λοιπόν, το να έχεις μία γατούλα δεν είναι τρομερή ευθύνη,
με την έννοια ότι ούτε βόλτα θέλει έξω σαν τον σκύλο,
ούτε μπάνιο ,
οπότε είναι πολύ εύκολο πλάσμα στη συμβίωση και τις υποχρεώσεις ...

Θα δεις ότι είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι σου φαίνεται! :)

Και εγώ τείνω να έχω προτίμηση στα αρσενικά, αλλά πολλές φορές με έχω πιάσει και να ¨ψαρώνω¨ από θηλυκό ... δεν ξέρεις τελικά ποιο θα σου κλέψει την καρδιά...

Τα μικρότερα είναι κατά κανόνα πιο ζημιάρικα...αλλά και αυτό είναι σχετικό...(τα δικά μου ποτέ δεν υπήρξαν ζημιάρικα)

Θέλω να πιστεύω ότι όταν κάποιος βάζει αγγελία, περιγράφει το γατάκι έτσι όπως πραγματικά είναι, και όχι εξιδανικευμένα (πχ ¨χαδιάρικο, ήρεμο, τρυφερό, ήσυχο¨) για να το δώσει...:hmm:
΄Οταν έρθει η ώρα και το αποφασίσεις, ρώτα τον άνθρωπο που το χαρίζει για κάποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του...
Περιέγραψε τί τύπο χαρακτήρα γατούλη-ας ονειρεύεσαι να αποκτήσεις, και θεωρώ πως το πιο έντιμο είναι να σου δώσουν ειλικρινείς απαντήσεις...
(εγώ στην τελευταία γατούλα που έδωσα είπα , εννοείται, την αλήθεια..ότι ναι μεν είναι χαδιάρα, αλλά ότι είναι και ¨τσαούσα¨... και περιέγραψα συμπεριφορές...μην μου πούνε μετά ¨αλλιώς την περιέγραφες και αλλιώς είναι... ¨)

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεις την-τον γατούλα-η που ονειρεύεσαι! :)

υγ Εγώ πάντως σήμερα εντυπωσιάστηκα από αυτόν τον γατούλη.... δεν είναι άσπρος ή ρωσικος μπλε, αλλά έπαθα πλάκα μαζί του! Είναι αρχοντικός και δείχνει πράος και γλυκύτατος... :inlove:
Και είναι νομίζω σε μια αρκετά καλή ηλικία..ούτε μωρό-μωρό, ούτε μεγάλος...6,5 μηνών
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ξέρω αν θα σ' αρέσει η δική μου απάντηση, παρ' όλ' αυτά θα σου πω την άποψή μου.
Από τη στιγμή που αγαπάς τα ζώα κι έχεις την καλή διάθεση να το ψάξεις, πάει να πει πως είσαι έτοιμη για να γίνεις μανούλα. Το γατάκι σου θα το αγαπήσεις γι' αυτό που θα είναι. Για τις ιδιαιτερότητές του και τις εκπλήξεις που θα σου επιφυλάσσει κάθε μέρα της κοινής σας ζωής. Για τις ζαβολιές του και για τα μωρουδίστικα του νιαουρίσματα. Για την ουρίτσα του, είτε αυτή είναι φουντωτή είτε λεπτή. Για τον τρόπο που θα σου μιλά. Θα το αγαπήσεις τόσο πολύ που δεν θα φανάζεσαι τη ζωή σου χωρίς αυτό. Γι' αυτό ψάξε το όσο θες αλλά άσε και το ένστικτό σου να μιλήσει. Ακόμα και αν σε οδηγήσει σ' ένα κάδο σκουπιδιών όπου ένα βρώμικο τρεμάμενο μικράκι με τσίπλες στα μάτια που δεν σου έχει αποκαλύψει ούτε το φύλο του ούτε τον χαρακτήρα του ακόμα, ζητά λίγη αγάπη. Που ξέρεις, αυτός μπορεί να ναι ο γατούλης που χρόνια θα σε συντροφέψει.
Είναι απίστευτο το ταξίδι της σύνδεσης με ένα ζωάκι. Όποιο κι αν είναι αυτό. :)
Καλή τύχη και σύντομα γατομανούλα!

Απάντηση: Ζητούνται συμβουλές & γατάκι για υιοθεσία από άπειρη υποψήφια!(Ηράκλει

@ marina289 Την ίδια αγγελία έβλεπα κι εγώ μόλις!! Είναι τρομερός κούκλος!!! Αλλά Αθηναίος. Δυστυχώς δεν μπορώ με τίποτα να ταξιδέψω Αθήνα το επόμενο διάστημα. :-( Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση και για τις πολύτιμες συμβουλές!! Με βοήθησαν πολύ και με καθησύχασαν! :D

@ Jejebel Μα γιατί να μη μου αρέσει η απάντηση; Έχεις απόλυτο δίκιο και ξέρω ότι αν μου κάνει αυτό που λέμε "κλικ" ένα ζωάκι, θα το αγαπήσω ακριβώς όπως είναι :) . Ουσιαστικά, ανέφερα το ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να βρω ένα ήσυχο γατάκι, δεδομένου ότι είμαι άπειρη και θα είναι ευκολότερο να παίρνω τις σωστές αποφάσεις για εκείνο (και κατα βάθος για να με διαψεύσετε, όπως και έγινε!!!!). Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση και τις συμβουλές!:D

Για να μην "παρεξηγηθώ" πάντως (αν και δε διαπίστωσα καμία τέτοια διάθεση!), δε ζητώ εγγυήσεις. Δεν μπορούν κιόλας να υπάρξουν...! Κάθε πλασματάκι είναι διαφορετικό και έχει το δικό του χαρακτήρα κι αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος της γοητείας νομίζω αυτού που λέμε ζωή!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τις πολύτιμες συμβουλές σας! Κι αν πέσει κάτι στην αντίληψή σας από αγγελία, θα χαρώ πολύ να μου προτείνετε ως εμπειρότερες!

Έχω κι εγώ ένα λουκουμάκι τώρα στο σπίτι μου!:):) Είμαι όλο ανησυχία βέβαια, αλλά το αξίζει ο μικρούλης! Είναι απίστευτος γλύκας!:) Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφία και θα αναζητήσω τις συμβουλές σας σίγουρα!:)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back