chrisidor
Δραστήριο μέλος
Μας έλεγε πως κάθε Σαββατοκύριακο πάει για κυνήγι και εγώ με το ζόρι κρατιόμουν να μη μιλήσω! Η αδέρφή μου του είπε πως δεν είναι σωστό να σκοτώνει τα καημένα τα πουλάκια και αυτός δεν θα πιστέψετε τι απάντησε..."Σιγά μωρέ, τα ζώα δεν έχουν ψυχή"
Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι αυτό μου έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι! Ε δεν άντεξα λοιπόν και του είπα πως δεν έχω ακούσει ξανά μεγαλύτερη βλακεία και τον ρώτησα τι εννοούμαι όταν λέμε έμψυχα όντα. Μου απάντησε πως εννοούμε τον άνθρωπο! Άρχισα τότε εγώ να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι έμψυχα είναι όλα τα ζωντανά πλάσματα και άψυχα είναι οι πέτρες, τα σπίτια κτλ. Μου είπε πως αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων, η ψυχή, και του είπα πως η διαφορά είναι η λογική, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν την χρησιμοποιούν!! Μάταια βέβαια, αφού ούτε να ακούσει δεν ήθελε! Άρχισε να μου λέει κάτι βλακείες του τύπου γι'αυτό υπάρχουν τόσα πολλά ζώα για να τα σκοτώνουμε κτλ και του είπα πως αυτό δεν έχει βάση, αφού και πολλοί άνθρωποι υπάρχουν, τι σημαίνει αυτό, πως μπορώ να πάρω ένα όπλο και να σκοτώνω όποιον θέλω;
Τελοσπάντων, ότι και να έλεγα δεν καταλάβαινε οπότε αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο μαζί του! Μέχρι και για το σκυλί του, που πέθανε τα Χριστούγεννα, τον ρώτησα αν είχε ψυχή και μου είπε όχι!!!
Πραγματικά δεν περίμενα να ακούσω ποτέ κάτι τέτοιο από άνθρωπο άνω των 4 ετών (αυτός είναι γύρω στα 30)! Είναι δυνατόν;; Ξέρω ότι μερικοί δεν αγαπούν τα ζώα και γενικά δεν έχουν πρόβλημα να τα σκοτώσουν, αλλά ως εκεί!! Πίστευα πως όλοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ έμψυχων και άψυχων! Στην τελική, και στο σχολείο το μάθαμε! Τι να πω...πραγματικά εξοργίστηκα στην αρχή, αλλά μετά απογοητεύτηκα κιόλας σκεπτόμενη που βαδίζουμε, αφού υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις! Απαράδεκτο!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γωγω
Δραστήριο μέλος
γιατι αν τα ζωα ειχαν ψυχη, θεολογικα μιλωντας, τοτε το να σκοτωσεις τη μανα σου θα ηταν το ιδιο με το να σκοτωσεις ενα μηρμυγκι.
στο θεμα ψυχη μπαινουν πολλα ζητηματα οπως τυψεις και αλλα πολλα που εγω τοσα χρονια που εχω ζωα δεν τα εχω συναντησει σε καποιο απο τα ζωα μου.
επισης το θεμα κυνηγος, οπως και το αν θα πρεπει να τρωμε τα ζωα εχει συζητηθει κατα κορον...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chrisidor
Δραστήριο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Αλλά στο θέμα ψυχή!
Θε σε παραπέμψω και στο λεξικό...
έμψυχος=που έχει ψυχή, ζωντανός
ψυχή=η υποθετική άυλη ουσία που, ενωμένη με το σώμα, αποτελεί το κύριο στοιχείο και την αιτία της ζωής
chrisidor
Δραστήριο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος

Mika
Δραστήριο μέλος
Μαλλον αυτος που το ειπε δεν εχει ψυχη...![]()
Ουτε και μυαλο!
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Με διασταση που να εννοει την υπαρξη, τη νοηση, τις αισθησεις και τα συναισθηματα θα πω πως πολλά ζωα εχουν μεγαλυτερη και καλυτερη ψυχη από μερικούς ανθρωπους. Κι εμενα με εκνευριζει αφόρητα να ακουω κάτι τετοια παλαβα του στυλ δεν καταλαβαινουν, δεν πονάνε κλπ κλπ. Αλλά δυσκολο να πεισει κανεις ανθρωπους που σκεφτονται έτσι!
anabou
Διάσημο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
decadence
Νεοφερμένο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Από θρησκευτικής απόψεως μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή, τα ζώα όχι! Εγώ βέβαια θεωρώ ότι είναι θρησκευτικές αηδίες αλλά τέλος πάντων.
Αυτό μου θύμισε κάτι άσχετο...στο λύκειο ο θεολόγος μου, ο οποίος είναι παπάς, μας έλεγε πως η Εκκλησία δεν πιστεύει στους δεινόσαυρους! Ουδέποτε υπήρξαν και τα απολιθώματα που υποτίθεται έχουν βρεθεί είναι ψεύτικα, δημιουργήματα των επιστημόνων!

Subject to change
e-steki.gr Founder
Βρε παιδιά αν τα ζώα έχουν ψυχή ή όχι δεν έχει σημασία ως προς την θανάτωσή τους , γιατί δεν παύουν να είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν όλες τις αισθήσεις.
Αυτή είναι και η άποψη που με εκφράζει περισσότερο απο όσες λέχθηκαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool