Ζώα=άψυχα!!!!

chrisidor

Δραστήριο μέλος

Η chrisidor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 587 μηνύματα.
Χθες είχε έρθει στο σπίτι μας ένας φίλος της αδερφής μου, ο οποίος πραγματικά με εξόργισε με αυτά που είπε!:mad:
Μας έλεγε πως κάθε Σαββατοκύριακο πάει για κυνήγι και εγώ με το ζόρι κρατιόμουν να μη μιλήσω! Η αδέρφή μου του είπε πως δεν είναι σωστό να σκοτώνει τα καημένα τα πουλάκια και αυτός δεν θα πιστέψετε τι απάντησε..."Σιγά μωρέ, τα ζώα δεν έχουν ψυχή":blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:
Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι αυτό μου έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι! Ε δεν άντεξα λοιπόν και του είπα πως δεν έχω ακούσει ξανά μεγαλύτερη βλακεία και τον ρώτησα τι εννοούμαι όταν λέμε έμψυχα όντα. Μου απάντησε πως εννοούμε τον άνθρωπο! Άρχισα τότε εγώ να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι έμψυχα είναι όλα τα ζωντανά πλάσματα και άψυχα είναι οι πέτρες, τα σπίτια κτλ. Μου είπε πως αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων, η ψυχή, και του είπα πως η διαφορά είναι η λογική, άσχετα αν οι περισσότεροι δεν την χρησιμοποιούν!! Μάταια βέβαια, αφού ούτε να ακούσει δεν ήθελε! Άρχισε να μου λέει κάτι βλακείες του τύπου γι'αυτό υπάρχουν τόσα πολλά ζώα για να τα σκοτώνουμε κτλ και του είπα πως αυτό δεν έχει βάση, αφού και πολλοί άνθρωποι υπάρχουν, τι σημαίνει αυτό, πως μπορώ να πάρω ένα όπλο και να σκοτώνω όποιον θέλω; :hmm: :hmm: :hmm:
Τελοσπάντων, ότι και να έλεγα δεν καταλάβαινε οπότε αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο μαζί του! Μέχρι και για το σκυλί του, που πέθανε τα Χριστούγεννα, τον ρώτησα αν είχε ψυχή και μου είπε όχι!!!:down:
Πραγματικά δεν περίμενα να ακούσω ποτέ κάτι τέτοιο από άνθρωπο άνω των 4 ετών (αυτός είναι γύρω στα 30)! Είναι δυνατόν;; Ξέρω ότι μερικοί δεν αγαπούν τα ζώα και γενικά δεν έχουν πρόβλημα να τα σκοτώσουν, αλλά ως εκεί!! Πίστευα πως όλοι γνωρίζουν την διαφορά μεταξύ έμψυχων και άψυχων! Στην τελική, και στο σχολείο το μάθαμε! Τι να πω...πραγματικά εξοργίστηκα στην αρχή, αλλά μετά απογοητεύτηκα κιόλας σκεπτόμενη που βαδίζουμε, αφού υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις! Απαράδεκτο!!!!!!:down: :down: :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα σου ελεγα να μη μπλεκεις το θεμα ψυχης, γιατι τοτε μπλεκεις σε θεματα αλλα, θρησκευτικου τυπου οποτε εκει κανενας δε μπορει να σε πεισει αν πραγματικα εχουν ψυχη ή οχι.

γιατι αν τα ζωα ειχαν ψυχη, θεολογικα μιλωντας, τοτε το να σκοτωσεις τη μανα σου θα ηταν το ιδιο με το να σκοτωσεις ενα μηρμυγκι.
στο θεμα ψυχη μπαινουν πολλα ζητηματα οπως τυψεις και αλλα πολλα που εγω τοσα χρονια που εχω ζωα δεν τα εχω συναντησει σε καποιο απο τα ζωα μου.

επισης το θεμα κυνηγος, οπως και το αν θα πρεπει να τρωμε τα ζωα εχει συζητηθει κατα κορον...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή εσύ gwgw πιστεύεις ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή;

Βρε παιδιά αν τα ζώα έχουν ψυχή ή όχι δεν έχει σημασία ως προς την θανάτωσή τους , γιατί δεν παύουν να είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν όλες τις αισθήσεις.

Δεν αναφέρομαι καθόλου στο θέμα κυνηγός ούτε στο θέμα θρησκεία.
Αλλά στο θέμα ψυχή!
Θε σε παραπέμψω και στο λεξικό...
έμψυχος=που έχει ψυχή, ζωντανός
ψυχή=η υποθετική άυλη ουσία που, ενωμένη με το σώμα, αποτελεί το κύριο στοιχείο και την αιτία της ζωής

Αν ο άνθρωπος έχει ψυχή ως ζωντανό ον, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί τα υπόλοιπα ζωντανά όντα δεν έχουν.

Για μενα ενα ζωο που ζει μαζι μου και μου εκδηλωνει την αγαπη του,ζηταει,δινει, σημαινει οτι ζει εχει ψυχη αισθηματα και ολα οτι νοιωθουμε εμεις. Το ιδιο και τα υπολοιπα εμβια οντα του πλανητη. Αυτο το εγωιστικο οτι μονο οι ανθρωποι εχουν ψυχη δεν το καταλαβαινω

Μαλλον αυτος που το ειπε δεν εχει ψυχη...:mad:

Συμφωνώ μαζί σου και θέλω να προσθέσω πως οι τύψεις δεν συνδέονται με την ψυχή αλλά με τη λογική. Ο άνθρωπος έχοντας νου είναι ικανός να αναλογιστεί τις πράξεις του και να μετανιώσει γι'αυτές. Οι τύψεις είναι ο έλεγχος της συνείδησης.

συμφωνω κι εγω με τη Χριστινα σε ολα.οσο για το νεαρο,απαραδεκτος:down:

δεν μπορει κανεις να με πεισει οτι ο γατουλης μου που οταν ημουν αρρωστη καθησε 4 μερες πανω στο κρεββατι μαζι μου χωρις να σηκωθει ενα λεπτο να παιξει,( μονο για φαγητο και τουαλετα πηγαινε) δεν εχει ψυχη... ουτε ανθρωπος δεν θα το εκανε αυτο! και μονο που με αγαπαει τοσο θεωρω οτι εχει ψυχη!

Κι εγω με το θεμα "ψυχή" σε θρησκευτική διασταση δεν μπορω να εκφερω άποψη. Δεν ξερω απλα
Με διασταση που να εννοει την υπαρξη, τη νοηση, τις αισθησεις και τα συναισθηματα θα πω πως πολλά ζωα εχουν μεγαλυτερη και καλυτερη ψυχη από μερικούς ανθρωπους. Κι εμενα με εκνευριζει αφόρητα να ακουω κάτι τετοια παλαβα του στυλ δεν καταλαβαινουν, δεν πονάνε κλπ κλπ. Αλλά δυσκολο να πεισει κανεις ανθρωπους που σκεφτονται έτσι!

Από θρησκευτικής απόψεως μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή, τα ζώα όχι! Εγώ βέβαια θεωρώ ότι είναι θρησκευτικές αηδίες αλλά τέλος πάντων.

Μη μπερδεύεστε με τις θρησκευτικές αντιλήψεις, γιατί ακόμα και αν το πάμε έτσι για ποιές αντιλήψεις μιλάμε; Τις χριστιανικές; Υπάρχουν και άλλες θρησκείες. Δηλαδή τα ζώα που ζουν σε χριστιανικές χώρες δεν έχουν ψυχή ενώ τα ζώα που ζουν σε πχ ινδουιστικές χώρες έχουν; Είναι αστείο το ζήτημα! Η ψυχή σε ένα ον υπάρχει (ή όχι) ανεξαρτήτως των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Δηλαδή, αν δεχτούμε ως δεδομένο το γεγονός ότι οι άνθρωποι σύμφωνα με κάποια θρησκεία έχουν ψυχή, αυτό σημαίνει ότι οι άθεοι δεν έχουν;

απο την στιγμη που κανουν καλο στην ψυχη μας τα ζωακια (σε οσους τα αγαπουν τουλαχιστον), απο την στιγμη που μας κοιταζουν μεσα στα ματια γεματα αγαπη, απο την στιγμη που οι γατουλες μασ ανοιγοκλεινουν αργα τα ματακια τουσ ωσ ενδειξη αγαπης οταν τουσ δινουμε λιγακι φαγητο και νερακι, τοτε εχουν 2 φορες περισσοτερη ψυχη απο καποιους μικροψυχους που τους κανουμε τοσα και τοσα και ακουμε και κατηγοριεσ απο πανω η δεν αναγνωριζουν τιποτα.

Από θρησκευτικής απόψεως μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή, τα ζώα όχι! Εγώ βέβαια θεωρώ ότι είναι θρησκευτικές αηδίες αλλά τέλος πάντων.

Αυτό μου θύμισε κάτι άσχετο...στο λύκειο ο θεολόγος μου, ο οποίος είναι παπάς, μας έλεγε πως η Εκκλησία δεν πιστεύει στους δεινόσαυρους! Ουδέποτε υπήρξαν και τα απολιθώματα που υποτίθεται έχουν βρεθεί είναι ψεύτικα, δημιουργήματα των επιστημόνων!:blink: :lol:

Βρε παιδιά αν τα ζώα έχουν ψυχή ή όχι δεν έχει σημασία ως προς την θανάτωσή τους , γιατί δεν παύουν να είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν όλες τις αισθήσεις.

Αυτή είναι και η άποψη που με εκφράζει περισσότερο απο όσες λέχθηκαν. :)

Γιατί λες κι εκείνα δεν αναπνέουν , δεν τρώνε , δεν κάνουν την ανάγκη τους , δεν μιλούν , αν και με δικό τους τρόπο και έκφραση . Κι εγώ όταν ακούω για κυνήγι εξοργίζομαι . Και πιο πολύ από όλα με τσαντίζει που πολλοί κυνηγοί όταν ανακαλύψουν ότι το σκυλί που "χρυσοπλήρωσαν" , και ράτσας , δεν τους τσουράει , όπως λέμε στο χωριό μου , το παρατάνε όπου να ' ναι . Η μοναδική περίπτωση που απλά αποδέχομαι , με αμφιβολία , την δραστηριότητα του κυνηγιού είναι όταν κάποιοι κυνηγούν για βιολογικούς λόγους . Στο κάτω κάτω της γραφής και τα λιοντάρια σκοτώνουν ζέβρες , και οι αρκούδες ψάρια , και οι γάτες ποντίκια . :hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back