Ζώα και τηλεπάθεια

χριστινα

Διάσημο μέλος

Η χριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 2.873 μηνύματα.
Είχε χτες βράδυ ένα ντοκιμαντερ στο Σκάι που εξέταζε το αν τα ζωάκια έχουν τηλεπαθητικές ικανότητες ή την δυνατότητα να διεσθάνονται πράγματα (κι αν ναι λόγω ανεπτυγμένων αισθήσεων ή πρσγματικής διαίσθησης?). Εχω ακούσει πολλά απίστευτα να γίνονται με ζωάκια αλλά έρευνες δεν έχω παρακολουθήσει ούτε γνωρίζω αν έχει αποδειχτεί κατι τέτοιο. Απόψεις? :) . Το ντοκιμαντέρ, όσο το είδα δεν νομίζω να κατέληξε τελικά κάπου. Απλά έθεσε και τις 2 απόψεις

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είδα κάτι παρόμοιο στο Animal Planet.
Εκεί έλεγε όμως ότι μερικά ζώα έχουν ανεπτυγμένη την τηλεπάθεια σε σχέση με τα "αφεντικά" τους...

Δείτε ερωτηματολόγιο στο https://animal.discovery.com/breedselector/catselectorindex.do για το ποιά γάτα σας ταιριάζει καλύτερα....
Πολύ καλό....;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι λες και είναι ανάγκη να τα μάθουν όλα και κάνουν έρευνες για την τηλεπάθεια των ζώων.
Δουλειά δεν είχε ο διάβολος….

Είδα κάτι παρόμοιο στο Animal Planet.
Εκεί έλεγε όμως ότι μερικά ζώα έχουν ανεπτυγμένη την τηλεπάθεια σε σχέση με τα "αφεντικά" τους...

Δείτε ερωτηματολόγιο στο https://animal.discovery.com/breedselector/catselectorindex.do για το ποιά γάτα σας ταιριάζει καλύτερα....
Πολύ καλό....;)

Έκανα το τεστ και μου έβγαλε κατά 92% rangdoll που μοιάζει αρκετά με τον κοπρίτη μου και στη φάτσα και σε διάφορα άλλα χαρακτηριστικά. Καλό! (φωτό1 rangdoll φωτό2 Σάκης)

εμενα παλι μου εβγαλε 24 γατες μεχρι κ σφυξ μου εβγαλε αλλα ειχε 5 που ηταν ιδιες οι δικες μου

Προς εκπληξη μου, μου εβγαλε την british, μια γατα που οντως θα ηθελα πολυ να αποκτησω..

παντως στο θεμα για την τηλεπαθεια εχω να παραθεσω το εξης..
Με τον σκυλο μου μου συνεβαινε το εξης πραγμα...Το οποιο το ειχα δοκιμασει απειρες φορες ετσι ωστε να ειμαι σιγουρη οτι δεν το φανταζομαι, ή δεν το προκαλω εγω με καποια κινηση του σωματος μου..

Σκηνικο: εγω να τρωω και φυσικα αυτος να περιμενει τι θα πεσει για να το μασουλησει...καποια στιγμη εγω σκεφτομαι.. θα φαω αυτην (την μπουκια)και την επομενη θα του την δωσω..και εκεινη ακριβως τη στιγμη που το σκεφτομαι, ο σκυλος μου αρχιζει και κουναει την ουρα του...
Και αυτο συνεβαινε καθε φορα!!!!
και το εκανα και επιτηδες πολλες φορες για να δω αν θα πιασει γιατι μου φαινοταν απιστευτο το ολο σκηνικο..
Καλα με αυτο το ζωο ειχαμε απιστευτη επικοινωνια..να φανταστειτε οτι μου εδειχνε τι ήθελε..
Για παραδειγμα, ας υποθεσουμε οτι πανω στο ψηλο τραπεζι υπηρχε καποια λιγουδια που ηθελε να την φαει..
Ερχοταν μπροστα μου προσοχη και με κοιτουσε (αυτο ηταν σημαδι οτι κατι θελει απο μενα)
του ελεγα.. Τι θελει το αγορι μου?
και αμεσως πηγαινε στο τραπεζι (αν καθομουν εγω μακρια) και μου εδειχνε με τη μουσουδα του, ακριβως αυτο που ηθελε..!
περιττο να σας πω οτι τις πρωτες φορες που το διαπιστωσα μου ηταν αδιανοητο να το πιστεψω..μαλιστα ειχα μαζεψει ολη την οικογενεια να το δει και εκεινη...Μετα το συνιθισαμε, αφου ειχε γινει καθημερινοτητα..

Ισως τα ζωα εχουν τηλεπαθητικες ικανοτητες, ισως οχι...
Δεν εχω παρατηρησει κατι στις γατες μου...
Εμενα στο τεστ μου βγηκε σφυγξ κατα 95%.
Ακολουθησαν αλλες χαριτομενες γατουλες με 94,93%!
Αν θεωρηθει η σαρδελα σκωτσεζικη φολντ, τοτε ουτε λογος...:(

Το τεστ μού έβγαλε 35 πιθανότητες. Πρώτη κατά σειρά η Maine Coon με 96%.
Στο 100% είναι η Νιάρα!!! :P

Εμενα 95% snowshoe αν και προτιμουσα τη burmesse που ειναι μαυρη και μοιαζει στο ντινο μου.

Μπορεί κάποιος να μού δώσει έναν ακριβή ορισμό της τηλεπάθειας;

Kι εμενα τη snowshoe με 95%. Μου εβγαλε κι αλλες 36 ρατσες (αναμεσα τους και Σφυνξ:mpliaks: (συγνωμη αλλα ειναι πολυ ασχημες γατες for me)). :down:

συμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη :

τηλεπάθεια
η [tilepáθia] O27 : στην παραψυχολογία, η επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων που βρίσκονται σε κοντινή ή και σε μακρινή απόσταση, χωρίς τη μεσολάβηση των αισθήσεων ή των τηλεπικοινωνιακών μέσων·

Μπορεί κάποιος να μού δώσεις έναν ακριβή ορισμό της τηλεπάθειας;

Αν και έγραψα μόνο για το τεστ, να πω. :)
Φυσικά και γνωρίζεις τον ορισμό της τηλεπάθειας, ρωτάς για να βάλεις κάποια πράγματα στη θέση τους, υποθέτω...
Η τηλεπάθεια είναι ένα παραψυχολογικό φαινόμενο, μια επικοινωνία χωρίς τη χρήση των γνωστών 5 αισθήσεων.
Από το Internet οι παρακάτω πληροφορίες:

[SIZE=+2]"Τηλεπάθεια [/SIZE]
Ουσιαστικά σημαίνει "νιώθω από μακρυά".Ο όρος χρησιμοποιείται σαν μια σύντμηση της φράσης πνευματική τηλεπάθεια και αναφέρεται στο να μπορεί κανείς να "διαβάζει" τις σκέψεις του άλλου μέσω Εξωαισθητηριακής Αντίληψης ή στην επικοινωνία δυο μυαλών.
Ο όρος δημιουργήθηκε από τον ερευνητή ψυχικών φαινομένων Frederick W. H. Myers (1843-1901) όπου τον πρωτοπαρουσίασε το 1882 σε ένα άρθρο της επιθεώρησης Proceedings of the Society for Psychical Research . Ο Myers ήταν κλασσικός φιλόλογος και ένας από τους ιδρυτές της μοντέρνας ψυχολογίας."

Έπρεπε να το θέσω αλλιώς. Δεν εννοούσα τι σημαίνει η λέξη, αλλά τον επιστημονικό ορισμό της τηλεπάθειας. Όπως λέει και ο Τριανταφυλλίδης, είναι όρος της παραψυχολογίας και η παραψυχολογία δεν είναι επιστήμη.

Ασχετο: Αθανασια Maine Coon!!!!!!:| ?????
Καλε αυτη η γατα ειναι υπερ τεραστια μπροστα στη Νιαρα!
Περιεργο παντως αυτο το τεστ δεν εχει καθολου ερωτηση για την εμφανιση....

γιατι δε καταλαβαινω...το νοημα αυτης της κουβεντας...?
δεν ειπε κανεις οτι ειναι επιστημη..σαφως και ειναι κατι παραψυχολογικο..αλλωστε πως θα μπορουσαμε ποτε επιστημονικα να δουμε τι ακριβως σκεφτετε ενα ζωο?

Ασχετο: Αθανασια Maine Coon!!!!!!:| ?????
Καλε αυτη η γατα ειναι υπερ τεραστια μπροστα στη Νιαρα!
Περιεργο παντως αυτο το τεστ δεν εχει καθολου ερωτηση για την εμφανιση....

Έλα ντε!!! Είχε και Birman στην 5η θέση, μέχρι και sphinx...
Σιγά μην κάναμε τεστ για να αποφασίσουμε τι γάτα θα πάρουμε!
Σαν τα τεστ του Cosmopolitan για μας τα "κοριτσάκια" να μαθαίνουν για τα "αγοράκια" :lol::lol::lol:!

Πάω να βάλω άλλο post στις γατοϊστορίες για να πω και μια γνώμη για το "πώς παίρνουμε γάτα"...
Εδώ το θέμα παρεκτρέπεται (πάλι):)

γιατι δε καταλαβαινω...το νοημα αυτης της κουβεντας...?
δεν ειπε κανεις οτι ειναι επιστημη..σαφως και ειναι κατι παραψυχολογικο..αλλωστε πως θα μπορουσαμε ποτε επιστημονικα να δουμε τι ακριβως σκεφτετε ενα ζωο?
Τι ακριβως?
Αυτο δεν το γνωριζουμε ουτε για τους ανθρωπους.
Αλλα καποιοι πιστευουν σε αυτα που αποδεικνυονται επιστημονικα μονο. (Μεταξυ τους κι εγω).

Σιγά μην κάναμε τεστ για να αποφασίσουμε τι γάτα θα πάρουμε!
Σαν τα τεστ του Cosmopolitan για μας τα "κοριτσάκια" να μαθαίνουν για τα "αγοράκια" :lol::lol::lol:!

Εδώ το θέμα παρεκτρέπεται (πάλι):)
Ω ναιιιιιιι! Φοβερο το cosmopolitan!!!!:P

Τι ακριβως?
Αυτο δεν το γνωριζουμε ουτε για τους ανθρωπους.

συμφωνω!

Αλλα καποιοι πιστευουν σε αυτα που αποδεικνυονται επιστημονικα μονο. (Μεταξυ τους κι εγω).
δε συμφωνω...
αλλωστε και αυτα που τωρα εχουν αποδειχθει επιστημονικα, παλαιοτερα θεωρουνταν ανεξηγητα και παραδοξα και ισως και παραψυχολογικα..
το οτι κατι δεν εχει αποδειχθει επιστημονικα ακομη, δε σημαινει οτι δεν υπαρχει..

δεν ειμαι υποστηρικτης της τηλεπαθειας, απλα καποιες στιγμες βλεπεις καποιες συμπεριφορες που δεν δικαιολογουνται με τις αλλες αισθησεις..
Σιγουρα ομως δε μπορω να αποριψω κατι, μονο και μονο επειδη δεν εχει διαπιστωθει επιστημονικα, τη στιγμη ομως που το βλεπω να εκτυλισετε μπροστα μου...
αν μη τι αλλο , μπαινουν ψυλλοι στα αυτια μου..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back