Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Ηθικό δίλημμα;

Και εγω σταματησα να ασχολουμαι με αυτα τα ατομα.Αν σκεφτει κανεις οτι αυτες τις μπουρδες τις λενε ανθρωποι που δεν εχουν προσφερει ουτε λιγο φαγακι σε ενα αδεσποτο.Οποτε δεν συζηταω μαζι τους για ζωα και οταν πανε να γυρισουν εκει την κουβεντα αλλαζω θεμα απλα!
Υπομονη και αδιαφορια σε τετοιου ειδους σχολια παιδια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Με λίγη καλή προσπάθεια και άπειρες στειρώσεις δεν θα υπάρχουν πια γάτες ελεύθερες να τις πατάνε τα αμάξια. Θα έχει επιτευχτεί πια το έργο αγάπης. Θα αγοράζετε γάτες από φιλοζωικά εκτροφεία και θα τις στειρώνετε ώστε να είναι ασφαλείς στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή στο δωμάτιο ενός διαμερίσματος. Και αυτή είναι η άποψη ενός τύπου που λατρεύει τις γάτες και τις φροντίζει όσο μπορεί.

Υ.Γ. : Και μένα μου λείψατε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ηθικό δίλημμα;

Ας φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό σημείο ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων γατών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί ο αριθμός αυτών που τραυματίζονται από αυτοκίνητα/δηλητηριάζονται/πεθαίνουν από αρρώστιες/υποφέρουν από ασιτία, και αν τυχόν αρχίσουμε να έχουμε πλέον έλλειψη ελεύθερων γατών, τότε το ξανασυζητάμε.

Όταν γίνει αυτό, θα παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. Στη συνέχεια θα αφήσουμε αυτές τις υπό εξαφάνιση γάτες να αναπαράγονται ελεύθερα, ώστε να μην εξαφανιστεί ίσως το είδος τους.

Με τα παρόντα δεδομένα καταλαβαίνεις ότι αυτό το σενάριο απλά προκαλεί θυμηδία τουλάχιστον.

Ε ναγελάσουμε και λιγάκι.

Το ξέρω ότι σας είναι σκληρό, όμως, όπως θα έχετε διαπιστώσει, υπάρχουν και άλλες απόψεις. Σαφώς και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσετε σε κάτι πέρα από αυτό που πιστεύετε, αλλά οπωσδήποτε το να θεωρείτε την δική σας άποψη σωστή ενώ των άλλων λανθασμένη, μάλλον δεν κάνει την άποψη σας αυτομάτως σωστή. Μάθετε να δέχεστε και τις απόψεις των άλλων.

Δε νομίζω ότι το θέμα μας στην παρούσα συζήτηση είναι γενικά η σημειολογία μεταξύ των διαφόρων απόψεων.

Δυστυχώς, σε πολλά σοβαρά θέματα, υπάρχει το σωστό και το λάθος και δεν είναι όλα ελεύθερα προς ερμηνεία και συζήτηση μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Κάποιες φορές απλώς κάποιος έχει άδικο και κάποιος έχει δίκιο, χωρίς πολύ χώρο για πολλές απόψεις και πολυφωνία. Ένα από αυτά τα θέματα είναι και αυτό που συζητάμε τώρα.

Κατ' εμέ, δε θεωρώ ότι τίθεται κανένα ηθικό δίλημμα. Ούτε θεωρώ ότι μπορούμε να καθαρίσουμε με το δήθεν ελευθεριακό "ο καθένας έχει την άποψή του". Ναι, μπορεί να την έχει, αλλά αυτή ενδέχεται να είναι τραγικά λανθασμένη. Από κει και πέρα, εγώ προσωπικά δεν κρατάω κανένα βούρδουλα, ούτε λεκτικό ούτε υλικό, οπότε τη δική μου σωστή άποψη θα την υπερασπιστώ μόνο ως ένα σημείο και μόνο με διάλογο.

Όπως είπα και προηγουμένως, δε βλέπω το λόγο να συζητάω για το συγκεκριμένο θέμα με άτομα που εμμονικά και ανυποστήρικτα έχουν νοοτροπίες αλλοτινές και ανεφάρμοστες. Ο πριμιτιβισμός και το άρωμα Woodstock όταν συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα, εμένα μου φέρνει στο μυαλό τη φράση "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε". Ειδικά όποιος υποστηρίζει την "ελευθερία" των ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ζώων στην Ελλάδα του 2013, είναι εκτός τόπου και χρόνου κατ' εμέ.

Καλό σου βράδυ :)

Βασικά, δεν είναι σκληρό για εμάς. Σκληρό είναι για τις άπειρες γάτες που πεθαίνουν στο δρόμο από αιτίες που προκαλούν οι άνθρωποι και όχι η φυσική ροή της ζωής! Προσωπικά, επιμένω σε αυτό. Δεν είναι πως θα γεμίσει αδέσποτα η πλαγιά ενός βουνού π.χ. και θα ζουν σε απόλυτα φυσικές συνθήκες με τη ζωη να κάνει τον κύκλο της! Τα χτυπάνε στο δρόμο και τα παρατάνε, ρίχνουν φόλες...ακόμα και για πλάκα τα βλάπτουν! Ναι, οι άνθρωποι. 'Ολα αυτά τα περί χαμένου ανδρισμού και μητρικού ενστίκτου με τη στείρωση, συμφωνώ πως είναι εντελώς ανθρώπινη αντιμετώπιση ενός καθόλου ανθρώπινου θέματος. Εξάλλου μιλάνε και τα γεγονότα. Εγώ (και σίγουρα δεν είμαι η μόνη) έχω τέσσερα πανευτυχή στειρωμένα γατάκια που ούτε μια στιγμή δεν υπήρξαν πεσμένα επειδή τους λείπει το ζευγάρωμα ή επειδή επενέβην στη φύση τους!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back