Η Όπρα κλαίει για το φαγητό

aiorasky

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aiorasky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.207 μηνύματα.
Παιδια θελω την βοηθεια σας και τις πολυτιμες συμβουλες σας.

Εχω εδω και αρκετο καιρο ενα προβλημα με την Οπρα.

Κλαιει ασταματητα για φαγητο!!!

Τρωνε μια φορα την ημερα απο 75 με 80 γραμμαρια, κροκετες ή κονσερβουλα και πιο σπανια σπιτικο φαγητο. Ειναι καλαθρεμενα δεν μπορει να πει κανεις οτι τα αγηνω πεινασμενα.
Η Οπρα ομως παιδια μπορει να κλαιει με τις ωρες. Ανοιγει τα ντουλαπια κανει τρελη φασαρια για να της βαλω να φαει και δεν ξερω τι να κανω. Αρνουμαι να τους βαλω εκει συνεχεια τροφη, θα γινουν βαρελια. Τους δινω τοσο οσο πρεπει.

Τι να κανω; Γιατι γκρινιαζει τοσο πολυ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ηλικία έχει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πρόταση που ίσως σε βοηθήσει είναι την ποσότητα αυτή να την μοιράζεις σε 2 ή 3 γεύματα την ημέρα. Και τα δικά μου τρώνε από 25 γραμμάρια ο καθένας τρεις φορές τη μέρα. Ο γιατρός μας έχει πει ότι οι γάτες είναι καλό να τρώνε μικρές ποσότητες, περισσότερες φορές την ημέρα. Αν μπορείς να το εφαρμόσεις, αλλά στην αρχή θα δυσκολευτείτε με την αλλαγή του προγράμματος σίτισης, στο λέω:)

Καλή επιτυχία και πες στην Όπρα ότι η συνονόματή της είναι μονίμως σε δίαιτα...:P

Το μαιο θα γινει 2 χρονων. Δεν ειναι οτι μετα τρωει σαν τρελη. Το παραταει και καμια φορα το φαγητο της. Αλλ γκρινιαζει παρα πολυ!!!!

Πιο παλια τα ταιζα πρωι και βραδυ για να το μοιραζουμε μηπως και εφταιγε αυτο και ηταν ακομη χειροτερα!!! Καθε πρωι στις 6 νιαουριζε ασταματητα μεχρι να ξυπνησω και καμια φορα ανοιγοκλεινει την ντουλαπα με δυναμ,η για να ξυπνησω. Ακουγεται τρελο, αλλα το κανει. ΚΑι το βραδυ το εκανε αλλα τωρα το εκοψε.
Αλλαξα την ωρα λοιπον του φαγητου και τωρα τα ταιζω στις 6 το απογευμα γιατι για παρα πολυ καιρο ειχα προβλημα στον υπνο. Δεν μ αφηνανε να κοιμηθω!!

Παιδια τι μπορει να ειναι αυτο; Μηπως ο χαρακτηρας της; Ειναι και σιαμ!

Η πρόταση που ίσως σε βοηθήσει είναι την ποσότητα αυτή να την μοιράζεις σε 2 ή 3 γεύματα την ημέρα. Και τα δικά μου τρώνε από 25 γραμμάρια ο καθένας τρεις φορές τη μέρα. Ο γιατρός μας έχει πει ότι οι γάτες είναι καλό να τρώνε μικρές ποσότητες, περισσότερες φορές την ημέρα. Αν μπορείς να το εφαρμόσεις, αλλά στην αρχή θα δυσκολευτείτε με την αλλαγή του προγράμματος σίτισης, στο λέω:)

Καλή επιτυχία και πες στην Όπρα ότι η συνονόματή της είναι μονίμως σε δίαιτα...:P

το εχω δοκιμασει φιλεναδα και ηταν χειροτερα τα πραγματα!:(

Οι σιαμέζικες ειναι και γκρινιάρες γενικώς αλλά και μια επίσκεψη σε κτηνίατρο δε θα έβλαπτε εφόσον πρόκειται για αλλαγή συμπεριφοράς.

Δεν ξερω...
ξεκινησαμε με 1 φορα την ημερα, μετα ειπαμε για καλυτερα να ειναι 2 φορες την ημερα και τωρα ξαναεπιστρεφω στην μια φορα μια και παρατηρησα οτι ειναι καλυτερα ετσι.

ΚΑι ξερετε τι κανει; Νιαουριζει παρα πολυ συνεχεια και με κοιταζει και τρεχει στην κουζινα. Μολις δει οτι δεν παω εκει,αρχιζει να νιαουριζει ακομη πιο εντονα!!!

Τα βραδυα ανοιγει τα ντουλαπια και περνει την τροφη!!! Αλλαξα λοιπον καποια στιγμη θεση και την εβαλα στα ψηλα ντουλαπια κοντα στα πιατα!!!!! ΚΛΑι την αλλη μερα το πρωι ειδα οτι ειχε ανεβει πανω, ανοιξε το ντουλαπι με τα ποδαρακια της( Μιλαμε για πολυ εξυπνη γατα γενικα) και ο Φελιξ περιμενε απο κατω το δεμα!@!!

Επιχειρηση κλεψε την τροφη!!! Οσο και να την μαλωσω δεν....

Οι σιαμέζικες ειναι και γκρινιάρες γενικώς αλλά και μια επίσκεψη σε κτηνίατρο δε θα έβλαπτε εφόσον πρόκειται για αλλαγή συμπεριφοράς.

Παντα το εκανε!! Γιαυτο δεν το εχω λυσει ακομη. Δεν ειναι οτι αλλαξε σταση ξαφνικα, θα ελεγα οτι κατι την ποναει, κατι δεν παει καλα. Αλλα παντα γκρινιαζε παρα πολυ και τελευταια βρισκει κολπα να με νευριαζει!!! Πηγαινει και χαλαει το καναπε και με κοιταζει να δει εαν τσιμπαω!! Εαν δεν τσιμπαω, αρχιζει το τραγουδι!!!!! Μιλαμε με τις ωρες παιδια!! ΚΑι ποτε; ΣΤΑΝΤΑΡ οταν βλεπω νιπ τακ γιατι ξερει οτι το βλεπω!!! Μοιλις δει οτι πηρα θεση στο καναπε αρχιζει τα τραγουδια!@!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Οι φιλοι μου λενε να την παω στο τσιρκο

Tην έχεις στειρώσει? Μήπως ζητάει παρέα?
λολ

Μονο εαν ειχα μονιμα τροφη θα σταματησει; Αυτο δεν θελω να το κανω....θα παχυνουν!!! Ο Φελιξ δεν γκρινιαζει που σημαινει οτι δεν πειναει.

Λετε να το κανει απο κτητικοτητα; Αλλα οχι, το κανει σε σχεση με το φαγητο, αλλιως δεν θα προσπαθουσε τοσο πολυ να κλεβει!

Tην έχεις στειρώσει? Μήπως ζητάει παρέα?
λολ

ναι ειναι στηρωμενα

στο σπιτι δεν γινεται να τρωει καποιος και να μην μαρτυρησει! θα τον ζαλισει! και να πεις οτι χλαπακιαζει...τρωει και αργα!

δεν ξερω βρε παιδια..

και γω προβληματιζομαι και γιαυτο ρωταω εσας που εχετε εμπειρια και καποιοι εχετε γνωρισει πολλες γατες

Όπως και η ψιψι, δε σταματάει να ζητάει, ενώ πάντα αφήνει φαΐ (τύχη για τις γάτες της γειτονιάς!!!) εγώ απλά την αγνωώ! Μια λύση είναι να τους βάζεις την ίδια ποσότητα μοιρασμένη για 3 φορές τη μέρα, πχ αντί για 70gr μια φορά να βάζεις 22 gr περίπου!

Συμφωνώ με τη Mia_m, αν δεν πρόκειται για πρόβλημα υγείας (που δεν χάνεις τίποτα να το κοιτάξεις), καλύτερα να την αγνοείς. Κλείνε την κουζίνα το βράδυ και, αν αρχίσει να φωνάζει, πήγαινέ την σε ένα άλλο δωμάτιο για να ηρεμήσει. Ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά χρειάζεται.:/:

Μια άλλη πρόταση είναι να την παίζεις περισσότερο (όχι όμως όταν φωνάζει) για να μη σκέφτεται συνέχεια το φαΐ. ;)

δυστυχως δεν εχω πορτα στην κουζινα!:lol:
Αυτο με τοπαιχνιδι το κανω αλλα καμια φορα δεν προλαβαινω να παιξω και αρχιζει!

Εχεις δικιο, χρειαζεται αυστηροτητα.

Και η δικιά μου τελευταία όλο γκρινιάζει για φαγητό(για κονσέρβες συγκεκριμένα:redface: )και συνέχεια ξύνει και προσπαθεί να ανοίξει το ντουλάπι που τις βάζω, νιαουρίζει σε όποιον βρίσκεται στην κουζίνα και περισσότερο στον μπαμπά μου που είναι πιο ελαστικός στο θέμα του φαγητού...:P Αυτό ξεκίνησε να το κάνει μετά τη στείρωση... Αυτό που κάνω για να αντιμετωπίσω την κατάσταση είναι να της δίνω κάποιες φορές αυστηρά ένα κουταλάκι του γλυκού κονσέρβα. Τρώει καθημερινά 40γρ hills light κοτόπουλο και 15-20γρ κροκετούλες με κανονικά λιπαρά και το βράδυ ή νωρίς το πρωί όταν ξυπνάει(6 τα χαράματα:rolleyes:) της δίνει ο μπαμπάς μου που τότε γυρνάει από τη δουλεία ένα κουταλάκι κονσέρβα (αν και πάντα της βάζει λίγο παραπάνω....:rolleyes:). Αφού να φανταστείς ένα φακελάκι μας φτάνει για να την ταίσουμε και 5-6 φορές. Φυσικά αφού τις ανοίξουμε τις διατηρούμε στο ψυγείο. Έτσι και η γκρίνια σταματάει, για λίγο έστω, μιας και εκπληρώνεται η επιθυμία της Τιτίκας χωρίς να φοβάμαι μήπως παχύνει αφού η ποσότητα είναι πολύ μικρή.:D

Είμαι της γνώμης μην την κάνεις να νιώθει στερηση. Μπορει να μην πεινάει πολύ αλλά η ιδέα οτι πρέπει να παρακαλέσει για το φαγητό της, μάλλον την αγχώνει (γα να μην παρεξηγηθω δεν εννοώ οτι εσύ δεν την ταίζεις , κάνεις πολύ καλά που φροντίζεις να μην παχύνει και είναι πιο δύσκολο για σένα).Γιατί δεν δοκιμάζεις να τους αφήνεις light κροκέττες; Ετσι δεν θα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό απλά θα τσιμπάνε όποτε θέλουν 5-6 όποτε περνάνε απο εκει γιτί θα έχουν την σιγουριά οτι δεν θα τους λείψει....

Είμαι της γνώμης μην την κάνεις να νιώθει στερηση. Μπορει να μην πεινάει πολύ αλλά η ιδέα οτι πρέπει να παρακαλέσει για το φαγητό της, μάλλον την αγχώνει (γα να μην παρεξηγηθω δεν εννοώ οτι εσύ δεν την ταίζεις , κάνεις πολύ καλά που φροντίζεις να μην παχύνει και είναι πιο δύσκολο για σένα).Γιατί δεν δοκιμάζεις να τους αφήνεις light κροκέττες; Ετσι δεν θα πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό απλά θα τσιμπάνε όποτε θέλουν 5-6 όποτε περνάνε απο εκει γιτί θα έχουν την σιγουριά οτι δεν θα τους λείψει....

Κι εγώ έτσι κάνω με τη σιαμέζα μου. Μια φορά φαγητό το πρωί και μετά λίγες κροκέττες για να τσιμπολογάει όποτε θέλει μερικές.

Πάντος όσο υποκύπτεις.. θα γκρινιάζει...
και εμένα όπωτε μπαινω στην κουζίνα χαλάει τον κόσμο... Αλλά τον γράφω!!!! 1-2 μετά βαριέται... αν κάνω το λάθος και του δώσω... ΠΑΕΙ.....

πρωι- βράδυ απο 25 γρ.... όχι οτι δεν θα μπορούσε να φάει όλο το 2κιλο!! :P

Εμείς δυστυχώς κάποιες φορές τη βάζαμε να φάι όταν ερχόταν στην κουζίνα και τη βάζαμε για να φύγει,έχουμε μικρή κουζίνα και έρχετε κι αυτή η τρελή,απλώνεται μέσα στα πόδια μας και δεν μπορούμε να κάνουμε δουλειά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back