Η Ελπίδα γλίτωσε στο παρατσάκ... Ευτυχώς και σε λίγο θα ψάχνουμε για σπίτι!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ΕΙΡΗΝΗ11729

Νεοφερμένο μέλος

Η ΕΙΡΗΝΗ11729 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Νέα Ιωνία (Αττική). Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Χθες περίπου 9 το βράδυ, οδηγώ σε έναν αρκετά φαρδύ δρόμο στον Περισσό. Κάποια στιγμή βλέπω στο απέναντι ρεύμα ένα μικρό γατάκι, ακίνητο δίπλα σχεδόν στην ρόδα παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Δεν προλαβαίνω να σταματήσω.. Ένα αυτοκίνητο έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και κυριολεκτικά περνάει από πάνω του... Πάγωσα. Κατεβαίνω από το αυτοκίνητό μου και πάω προς το γατάκι. Και ευτυχώς!!!! Είχε περάσει ανάμεσα από τις ρόδες!!
Το πιάνω, τα ματάκια του σε άθλια κατάσταση... Κλειστά και τα δυο με πύον, δεν έβλεπε καθόλου! Και μια πολύ άσχημη μυρωδιά που έβγαινε από το στόμα του μαζί με σάλια και υγρά.Πρησμένος λαιμός απο πάνω. Σίγουρα δεν θα μπορούσα μόνη μου να του κάνω κάτι..
Το βάζω σε ένα κουτάκι και πάμε στη κλινική.. Και εκεί έχουμε και λέμε.. Ρινοτραχίτιδα (εντάξει συνηθισμένο και αντιμετωπίσιμο για τα περισσότερα μωρά). Το πρήξιμο στο λαιμό... Δάγκωμα πολύ άσχημο περίπου πριν 10 ημέρες απ' ότι μου είπε ο γιατρός. Απόστημα (εξ' ου και το πύον) φλεγμονή (εξ' ου και το πρήξιμο) και μια τεράστια τρύπα που αποκαλύφτηκε μόλις ξυρίσαμε το λαιμό! Απίστευτη δυσοσμία... Η πληγή καθαρίστηκε όπως και τα ματάκια... Αντιβίωση φουλ (σε ενέσεις). Ορούς και τα σχετικά.
Άρνηση στο να φάει (ενώ φαινόταν τι είχε όρεξη). Και ο λόγος? Όλο αυτό το πύον από το λαιμό κατέβαινε μέσα στο στόμα με αποτέλεσμα να του έχει δημιουργήσει μικρά ελκάκια (μέσα στο στόμα) Σύριγγα και τάισμα. Και μόλις καθαρίστηκε η πληγή (τα περισσότερα δλδ γιατί για να καθαρίσει τελείως θέλει μέρες) Του βάλαμε ένα μπολ με νεράκι. Κι εκεί η πιο μεγάλη συγκίνηση.
Δεν μπορούσε να πιει (το στοματάκι της είναι πολύ ερεθισμένο και πονάει) αλλά ήταν πάνω από το μπολ χωρίς να βγάζει τη γλώσα και ακουμπούσε με τη μουσούδα της το νερό για να δροσιστεί. "Σκέψου πόσες μέρες έχει να πιει νερό" μου λέει ο γιατρός.Παρέμεινε στην κλινική μέχρι να γίνει καλά και μετά να χαριστεί γιατί δεν θέλω να επιστρέψει στο δρόμο!

Αυτή ήταν η ιστορία της Ελπίδας (έτσι την ονομάσαμε) μια γατούλα τόσο συνηθισμένη τρίχρωμη (μαύρο πορτοκαλί λευκό) αλλά τόσο καλή.. αυτό που μου έμεινε χθες ήταν η ευγνωμοσύνη στα μάτια της (της τα είχαμε καθαρίσει πλέον και έβλεπε)όταν της βάλαμε το νερό . Θα γίνει καλά (βέβαια θέλει κάποιες μέρες) και θα δοθεί για υιοθεσία με την προϋπόθεση να στειρωθεί, αποπαρασιτωμένη και εμβολιασμένη. Είναι περίπου 2-2,5 μηνών τώρα! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτογραφίες δεν μπορώ να ανεβάσω τώρα (μιας και το γατάκι είναι στην κλινική και δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα) αλλά αν ενδιαφερθεί κάποιος ας επικοινωνήσει μαζί μου στο eirhnhmath@gmail.com ή στο 6982005077

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η Ελπίδα Γλιτώσε στο παρατσακ... Ευτυχως και σε λίγο θα ψάχνουμε για σ

σπαραξε η καρδια μου με την ιστορια της ελπιδας..ευχομαι ολοψυχα συντομα να παει σε ενα ασφαλες σπιτακι με ατομα που την αγαπουν..πολλα μπραβο που κανετε τοσα για το ψιχουλακι!

Θα κάνουμε ό,τι μπορουμε για να βρει η Ελπίδα το καλύτερο σπιτάκι, αφου αναρρωσει πλήρως.

Οταν βλεπω τετοιες ιστοριες, πλασματα να γλιτωνουν απο του χαρου τα δόντια επειδη βρεθηκε ο καταλληλος Αγγελος την καταλληλη στιγμή και τα εσωσε, ξυπναει μια μεγάλη ελπίδα μεσα μου, πως υπαρχει πάντα η πιθανότητα να αλλάξουν τα πραγματα προς το καλυτερο, απ τη μια στιγμή στην αλλη.
Αυτό το λεω περισσοτερο για εμας τα δίποδα, όταν μας παίρνουν απο κάτω οι αναποδιές...

Απάντηση: Η Ελπίδα Γλιτώσε στο παρατσακ... Ευτυχως και σε λίγο θα ψάχνουμε για σ

Το καημενο το μωρο...μπραβο βρε Ειρηνη!
Χρειαζεσαι μηπως βοηθεια με τα εξοδα,με τροφες,οτιδηποτε;

Πολύ συγκινητική η ιστορία της μικρής Ελπίδας!!! Καλή ανάρρωση. Οπως είπε η Δώρα αν χρειαστείς οικονομική βοήθεια πες μας. Με χαρά θα βοηθήσω κι εγώ!

Προς το παρών τα καταφέρνω με τα έξοδα..Ευχαριστώ πάντως όλες! Η Ελπίδα δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα, μίλησα με το γιατρό πριν απο λίγο, έχει τρύπα στο στοματάκι της δεν έχει φάει παρα μόνο με σύριγγα και θέλει πολύ προσοχή με τις πλύσεις.. Βέβαια μου είπε οτι μέρα με τη μέρα θα φτιάχνει (χθες είχε παραδώσει πνεύμα, τόσο αδύναμη ήταν) αλλά έχει γερή κράση καθώς το δάγκωμα είναι πολύ δυνατό και όχι μόνο δεν πέθανε αλλά κατάφερε να ζεί πληγωμένη τουλάχιστον 10ημέρες (συνεπάγονται βέβαια όλα τα υπόλοιπα, ασητεία, αφυδάτωση κτλ) Το μόνο που θα ήθελα είναι να την προωθήσουμε να βρει ένα καλό σπιτάκι άντεξε τόσα νομίζω οτι το αξίζει..

Γρήγορη ανάρρωση και καλή τύχη να έχει η γατούλα!!!

Καλη τυχη στην Ελπιδα!!:clapup::clapup::clapup::clapup:

ελπιζω να γινει γρηγορα καλα,που θα γινει και θα βαλουμε τα δυνατα μας ολοι να της βρουμε το καλυτερο σπιτακι,γιατι της αξιζει:redface::redface::redface:

Μικρό κοριτσάκι να γίνεις γρήγορα καλά εύχομαι και θα βρεις το καλύτερο σπιτάκι. :)

Απίστευτη ιστορία! Μπράβο στην Ελπίδα αλλά και σε εσένα που της έδωσες ελπίδα!! Καλό κουράγιο και εύχομαι ένα καλό σπιτικό!!

Με το καλό να γίνει καλά το κοριτσάκι κ θα βρεθεί μια αγκαλιά κ γι'αυτή την κοπελούδα

Τι συγκινητική ιστορία!!! Καλή τύχη , αν και αφού επέζησε ως τώρα σίγουρα θα βρει σίγουρα το καλύτερο σπιτικό!!

Απάντηση: Η Ελπίδα γλίτωσε στο παρατσάκ... Ευτυχώς και σε λίγο θα ψάχνουμε για σ

Καλημέρα σε όλους και όλες! Τα νέα είναι καλά!! Η Ελπίδα αναρρώνει με ταχύτατους ρυθμούς! Η τρύπα στο λαιμό της (η οποία ήταν διαμπερής) έχει κλείσει και οι ιστοί αρχίζουν να αναζωογονούνται! Έχει αρχίσει και τρώει και έχει ανακτήσει δυνάμεις.! Θέλει ακόμα κάποιες μέρες βέβαια να σταθεροποιηθεί αλλά μίλησα χθες με το γιατρό και πηγαίνει πολύ καλύτερα!Κι αυτός ήταν ενθουσιασμένος με την αντίδραση της στις αντιβιώσεις και στα φάρμακα. Οπότε τα νέα μας είναι καλά.! Και αρχίζουμε να ψάχνουμε σπιτάκι. (Τα παιδιά στην κλινική την κάνανε και μπάνιο και είναι καθαρή και κουκλίτσα) Τώρα λοιπόν αρχίζει το δεύτερο δύσκολο κομμάτι εύρεσης ενός καλού σπιτιού για το μωρό! Περιμένω βοήθεια γι αυτή τη μικρή μαχήτρια.

Απάντηση: Η Ελπίδα γλίτωσε στο παρατσάκ... Ευτυχώς και σε λίγο θα ψάχνουμε για σ

:clapup::clapup::clapup:
Καλες και πολλες φωτο για να πιασουμε δουλεια!:P

Αφού ξεπέρασε τον κίνδυνο, όλα θα πάνε καλά:)

Συγχαρητήρια!! Ώρα λοιπόν να αναρρώσει και έπειτα περιμένουμε πολλές λαχταριστές φωτογραφίες!

Καλησπέρα κι από 'μένα! Χθες πήγα και είδα την Ελπίδα στην κλινική! Αυτό που είδα ήταν ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!
Τα παιδιά της είχαν ξυρίσει το λαιμό από τη βάση του κεφαλιού μέχρι περίπου το στέρνο, όλο γύρω γύρω (πράγμα που δεν είχαμε κάνει την 1η μέρα που την πήγα)Μέτρησα ακριβώς 11 τρύπες από δόντια περιμετρικά του λαιμού!! Δεν το πίστευα! Πως γλίτωσε απορώ!!! Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.. Ο λαιμός της είναι σαν σουρωτήρι και μερικές από αυτές είναι διαμπερείς!!
Ας πάμε και στα καλά τώρα!! Η Ελπίδα άρχισε να τρώει ξηρά τροφή μόνη της! Μετά την super Boost της Hill's που της έδωσαν τα παιδιά τις πρώτες μέρες με σύριγγα, τώρα τρώει την αντίστοιχη σε ξηρή. Πάει πολύ καλά, οι πληγές της έχουν αρχίσει και επουλώνονται σε μερικά σημεία Βέβαια βγάζει λίγο πύον στο καθάρισμα των πληγών αλλά ΚΑΜΙΑ σχέση με πριν. Την βγάλαμε από το κλουβάκι και μόλις της έβαλα το ΄χερι μου να τη χαϊδεψω άρχισε να το σπρώχνει με το κεφάλι της και να τρίβεται! Είναι πολύ καλό γατάκι και τελικά παιδιά είναι πολύ όμορφη! Τώρα που το ζώο δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένο φαίνεται η ομορφιά του! Και αρχίσαμε να παίρνουμε και βάρος! (από σκελετός που ήταν πριν) Όλα καλά λοιπόν. Ένα μικρό αρνητικό στην όλη ιστορία είναι ότι μάλλον από χτύπημα το νεύρο του πίσω δεξιά ποδιού να μη λειτουργεί σωστά και αντί να πατάει μόνο στο πατουσάκι να πατάει σε όλο το πόδι απο την κλείδωση και κάτω, που μου είπε ο γιατρός όμως οτι θα φτιάξει! Αυτά παιδιά! Θα επανέλθω με νέα! Φωτό ακομα όχι γιατί δεν είναι σε κατάλληλη κατάσταση..

Καλησπέρα κι από 'μένα! Χθες πήγα και είδα την Ελπίδα στην κλινική! Αυτό που είδα ήταν ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!!
Τα παιδιά της είχαν ξυρίσει το λαιμό από τη βάση του κεφαλιού μέχρι περίπου το στέρνο, όλο γύρω γύρω (πράγμα που δεν είχαμε κάνει την 1η μέρα που την πήγα)Μέτρησα ακριβώς 11 τρύπες από δόντια περιμετρικά του λαιμού!! Δεν το πίστευα! Πως γλίτωσε απορώ!!! Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.. Ο λαιμός της είναι σαν σουρωτήρι και μερικές από αυτές είναι διαμπερείς!!
Ας πάμε και στα καλά τώρα!! Η Ελπίδα άρχισε να τρώει ξηρά τροφή μόνη της! Μετά την super Boost της Hill's που της έδωσαν τα παιδιά τις πρώτες μέρες με σύριγγα, τώρα τρώει την αντίστοιχη σε ξηρή. Πάει πολύ καλά, οι πληγές της έχουν αρχίσει και επουλώνονται σε μερικά σημεία Βέβαια βγάζει λίγο πύον στο καθάρισμα των πληγών αλλά ΚΑΜΙΑ σχέση με πριν. Την βγάλαμε από το κλουβάκι και μόλις της έβαλα το ΄χερι μου να τη χαϊδεψω άρχισε να το σπρώχνει με το κεφάλι της και να τρίβεται! Είναι πολύ καλό γατάκι και τελικά παιδιά είναι πολύ όμορφη! Τώρα που το ζώο δεν είναι τόσο ταλαιπωρημένο φαίνεται η ομορφιά του! Και αρχίσαμε να παίρνουμε και βάρος! (από σκελετός που ήταν πριν) Όλα καλά λοιπόν. Ένα μικρό αρνητικό στην όλη ιστορία είναι ότι μάλλον από χτύπημα το νεύρο του πίσω δεξιά ποδιού να μη λειτουργεί σωστά και αντί να πατάει μόνο στο πατουσάκι να πατάει σε όλο το πόδι απο την κλείδωση και κάτω, που μου είπε ο γιατρός όμως οτι θα φτιάξει! Αυτά παιδιά! Θα επανέλθω με νέα! Φωτό ακομα όχι γιατί δεν είναι σε κατάλληλη κατάσταση..

Χαιρομαι που ολα πηγαινουν καλα!!:clapup::clapup::clapup::clapup:
Μακαρι να γινει περδικι η μικρη και να υιοθετηθει απο μια ανταξια της οικογενεια!:clapup::clapup::clapup:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back