hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η μικρή μου Λίζα πολύ φοβάμαι οτι έχει πάθει εξάρτηση
... Όπου πάω μέσα στο σπίτι...τσουπ...να την απο πίσω μου...ακόμη και στην τουαλέτα μαζί κάνουμε την ανάγκη μας με τα συγχωρίσεως!!! 
Έρχεται οπου και να κάθομαι απο κάτω...και νιαουρίζει για να ανέβει στα πόδια μου και να κουρνιάσει...

Δε λέω....ασχολούμε αρκετά μαζί της....την παίζω....είναι και μικρούλα ακόμη (3 μηνων) και ίσως να είναι λογικό! Αλλά φοβάμαι οτι κάποια μέρα θα χρειαστεί να λείψουμε κανένα 2μερο και θα πέσει σε μελαγχολία!! Ότι γενικότερα πρέπει να γίνει και πιο ανεξάρτητη!! Εσείς τι λέτε??? Είμαι υπερβολική??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cloud and Snow
Δραστήριο μέλος
Τα δικά μας όταν ήταν μικρα...ΕΜΕΙΣ δεν τα αφήναμε απ τα χερια μας...

Αυτό που λεμε "Εξαρτημένη συμπεριφορά" και εχει να κανει με μια τεραστια αναγκη της γατας να τραβάει συνεχεια την προσοχή μας, νομιζω γινεται πιο ξεκάθαρη σε μεγαλύτερη ηλικια. Και ο ορος "εξαρτημενη συμπεριφορά" εχει να κανει με πιο μπελαλίδικες καταστάσεις, όπως να επιτίθεται συχνα σους αστραγαλους μας ή να ουρει λιγο σε ασχετα σημεια.
Η δική σου περίπτωση δεν ειναι φυσικά τοσο ακράια. Η λύση πιστευω ειναι η εξής.
Να της βρεις παιχνίδια που της αρέσουν και της τραβάνε την προσοχή. Αν δεις ότι δεν ενδιαφέρεται γι αυτά, στα πετ-σοπ υπαρχει ενα σπρέυ με αρωμα catnip (βοτανο για το οποιο τρελαίνονται οι γατες), ψεκασε τα παιχνίδια με αυτό.
Κρεμαστά παιχνίδια που κινουνται ειναι τα καλύτερα.
Η άλλη λύση ειναι να της φερεις και δευτερο γατακι για παρέα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και παίζει μόνη της με τα παιχνίδια της....και ασχολείται με αυτα...! Το σπρει το πείρα 'ηδη....πιο πολ'υ βεβαια για το νυχοδρόμο που δεν πατάει με τίποτα!! Θα μάθω....που θα πάει....

ruko
Διάσημο μέλος
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

truzoni
Νεοφερμένο μέλος
Κι εγω ειμαι καινουρια γατομαμα...σχετικα... και νομιζα κι εγω οτι εχει προβλημα το γατουνι μου! Κι εμενα τα ιδια μου κανει! Ακομα και οταν κοιμαται, αν φυγω απο διπλα του ξυπναει και με ακολουθει παντου! Εννοειται βεβαια οτι δεν μπορω να εχω ουτε μια private moment στην τουαλετα!
Και αν σταθω λιγο περισσοτερο μπροστα στον καθρεφτη του μπανιου να βαφτω κτλ πηδαει μεσα στον νιπτηρα και επιβλεπει! Μονο συμβουλες μακιγιαζ δε μου εχει δωσει ακομα! 
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

truzoni
Νεοφερμένο μέλος
Θα του φτιαξω και ενα album συντομα για να το θαυμασουν ολοι το κουνελογατο μου!
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
truzoni
Νεοφερμένο μέλος

marina-kr
Νεοφερμένο μέλος

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

Hlianna
Διάσημο μέλος
αλλα η αληθεια ειναι οτι οταν λειπω για καποιο χρονικο διαστημα απο το σπιτι παρολο που εχει και αλλα ατομα γινεται αρκετα νευρικος..πιστευω ειναι ο χαρακτηρας αλλα και ο τροπος με τον οποιον το πηρες και δεθηκες μαζι του..οπως πχ αν το εσωσες ή το πηρες μικρο απο την μαμα του..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina-kr
Νεοφερμένο μέλος

marina-kr
Νεοφερμένο μέλος

samis
Δραστήριο μέλος

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω τη βρισκω λογικη αυτη τη συμπεριφορα. Μονο εμενα εχει και περναει τον περισσοτερο χρονο μαζι μου.....Τωρα για τα ταξιδια, την εχω εκπαιδευσει απο μικρη. Φευγω αρκετα συχνα για 2ήμερα ή 3ήμερα ταξιδακια, αλλες παλι φορες για παραπανω χρονικο διαστημα (εκει μου την προσεχουν οι δικοι μου συνηθως). Να ξερετε οταν φευγετε ποτε να μην τη χαιρετατε. Απλα κλειστε τη πορτα και φυγετε. Θα νομιζει οτι απλα πατε στη δουλεια κι ετσι δεν μελαγχωλει. Φυσικα οταν γυριζω πισω κανει σαν τρελη απο χαρα που με βλεπει και δεν ξεκολλαει απο διπλα μου
Αλλα κι εγω εχω εξαρτημενη συμπεριφορα μαζι της....Οποτε φευγω ξαφνικα αρχιζει και μου λειπει και τη σκεφτομαι εντονα...Κι οταν περνω το δρομο του γυρισμου ειμαι ολο χαρα που θα βρεθω παλι διπλα της....
Όλγα18774
Δραστήριο μέλος
Λοιπον κι εμενα την ιδια συμπεριφορα εχει...Παω τουαλετα και αυτη ειναι εκει μαζι μου ξαπλωμενη στα ποδια μου, ...Κοιμαμαι και αυτη ειναι στο κρεβατακι της ή στη καρεκλα της και ξαφνικα τσουπ ερχεται και κουρνιαζει διπλα μου![]()
Εγω τη βρισκω λογικη αυτη τη συμπεριφορα. Μονο εμενα εχει και περναει τον περισσοτερο χρονο μαζι μου.....Τωρα για τα ταξιδια, την εχω εκπαιδευσει απο μικρη. Φευγω αρκετα συχνα για 2ήμερα ή 3ήμερα ταξιδακια, αλλες παλι φορες για παραπανω χρονικο διαστημα (εκει μου την προσεχουν οι δικοι μου συνηθως). Να ξερετε οταν φευγετε ποτε να μην τη χαιρετατε. Απλα κλειστε τη πορτα και φυγετε. Θα νομιζει οτι απλα πατε στη δουλεια κι ετσι δεν μελαγχωλει. Φυσικα οταν γυριζω πισω κανει σαν τρελη απο χαρα που με βλεπει και δεν ξεκολλαει απο διπλα μουΑλλα κι εγω εχω εξαρτημενη συμπεριφορα μαζι της....Οποτε φευγω ξαφνικα αρχιζει και μου λειπει και τη σκεφτομαι εντονα...Κι οταν περνω το δρομο του γυρισμου ειμαι ολο χαρα που θα βρεθω παλι διπλα της....
![]()
Μία από τα ίδια ....Τώρα θα την αφήσω μόνη της πρώτη φορά και το σκέφτομαι πολύ, γιατί εκτός του ότι θα τα σπάσει όλα φοβάμαι μήπως μελαγχολήσει κιόλας.....

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool