Η Ρόζα και οι κουρτίνες μου....

kikitsa!

Νεοφερμένο μέλος

Η kikitsa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
καλημερα σε ολους!εχω ενα γατακι 1,5 μηνων κ παιζει συνεχεια με τις κουρτίνες μου ενω της εχω παρει πολλα παιχνιδια!πως μπορω να της το κοψω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!

Ο πιο εύκολος τρόπος να το εμποδίσεις να παίζει μ' αυτές, είναι να του εμποδίσεις την πρόσβαση σ' εκείνο το χώρο. Θ' αναγκαστεί να βρει κάποιο άλλο παιχνίδι και πιστεύω θα ξεχάσει τις κουρτίνες.. ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα πολύ μικρά γατιά συνηθίζουν να γαντζώνονται από τις κουρτίνες. Είναι κάτι που ούτως ή άλλως θα ξεπεράσει σύντομα οπότε μην ανησυχείς!

Εμένα το ζούδι μου, ότι παιχνίδι και να του είχα πάρει, όσο μάλωμα και να του είχα ρίξει, κρυβόνταν μέσα στις κουρτίνες και σκαρφάλωνε μέχρι τη μέση!! Μέχρι που τις έκανα έναν ωραίο ψηλό φιόγκο για να μην τις φτάνει! Και πίστεψα ότι τώρα που μεγάλωσε δεν θα ασχολείται πλέον κάν! Λάθος, γιατί στις διακοπές που φιλοξενήθηκε στο πατρικό μου, έσκισε την καλή κουρτίνα του σαλονιού της μαμάς (ούπς...!!!) στο ύψος του 1,5 με 2 μέτρων!!!

Ξέρετε τι είπε ένας γνωστός μου για τις γάτες;
'' Μην περιμένεις από μια γάτα να συμπεριφερθεί με αλτρουϊσμό. Στο τέλος της μέρας δεν προσφέρουν και τίποτα, είναι βάρος της γης. Είναι απλά πανέμορφες και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνουν και θα μας κάνουν ότι θέλουν!" :lol:

Καλά εμένα όταν ήταν μικρά είχαν κάνει όλες τις κουρτίνες φυτίλι..ακόμα και τώρα 4,5 χρονών γάτα ακόμα κρύβεται πίσω απ΄την κουρτίνα όταν θέλει να παίξουμε! Από ζαβολιές άλλο τίποτα σαν μικρά παιδιά κάνουν.Η εύκολη λύση που εφαρμόζω είναι η κουρτίνα κόμπος.Τώρα βέβαια έχει βρεί άλλο κόλπο...πάει και κρύβεται κάτω απ το πανί που σκεπάζει ο άντρας μου τα στερεοφωνικά του και στο τέλος το ρίχνει κάτω και κοιμάται κι επάνω για να του τη σπάσει..Αυτός την κυνηγάει κι έχουμε ιστορίες!:lol::lol::lol:

Ωραία!!! Έχετε πανέξυπνη γάτα να τη χαίρεστε!!! :D :lol: :lol: :lol: :D

ωραία απορία κι αυτή, κι εγώ την έχω.. η μουσταρδούλα παίζει που και που με τις κουρτίνες, οι οποίες είναι κοινές κουρτίνες, κι εγώ δεν σκέφτηκα τόσο να της το απαγορεύσω αλλά κάθομαι και την χαζεύω να γατζώνεται με αποτέλεσμα να έχει αφήσει κάτι μικρά σημαδάκια.. μήπως δεν είναι σωστή μια τέτοια στάση; αλλά η γατίτσα αυτή είναι τόσο καλόβουλη που δεν πιστεύω ότι ένα παιχνιδάκι με κοινές κουρτίνες θα αποβεί προβληματικό στο μέλλον

μήπως να έκανες ένα συμβιβασμό και στο χώρο που περνάει τον περισσότερο χρόνο της να έβαζες ποιο συμβατικές κουρτίνες έλυνε το πρόβλημα, αφού απαντήσεις που διάβασα σχετικά με το θέμα προτείνουν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι προσωρινή;

είναι πάντως αστείο να βλέπεις ένα τόσο γλυκό πλασματάκι κρεμασμένο στις κουρτίνες .. νομίζω ότι αν μπορούσα κι εγώ θα το έκανα:D.. ασφαλώς βέβαια υπάρχουν και τα όρια... αλλά ένα σετ με απλές κουρτίνες έλυνε ίσως την προσωρινή αυτή κατάσταση

Κάτι έχω ακούσει και για κάποια σπρέυ που κυκλοφορούν στο εμπόριο με όνομα "stay off" ή "do not touch" ή κάπως έτσι, τα οποία έχουν για τη γάτα απωθητική μυρωδιά χωρίς αυτή να γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους. Κι εγώ έχω το πρόβλημα με τις κουρτίνες, αλλά μιάς που τις έχει γεμίσει τρυπούλες θα το δοκιμάσω όταν πάρω καινούριες και μακάρι να δουλεύει!

Και η δικιά μου εχει μια μανία με τις κουρτίνες, τις έκανα κι εγω φιόγκο.Το πρόβλημα είναι ότι είμαι στο ισόγειο και με βλέπουν όλοι απο έξω. Τρεις λύσεις υπάρχουν ή θα να κλείνω τα πατζούρια και θα ζω στο σκοταδι, ή θα την αφήσω να τις κάνει κομμάτια ή θα γίνω βούκινο στην γειτονιά.

Πολυ σημασια δινετε στο τι θα πουν οι γειτονες και ο κοσμος. Μαθετε να ζειτε τη ζωη σας οπως σας αρεσει, οχι με βαση το τι σκεφτονται/λενε οι αλλοι. Οσο για τις κουρτινες υπαρχουν πολλες λυσεις.
α) να βγαλετε ή να μαζεψετε στην ακρη τις κουρτινες και να βαλετε blinds:
Window-Blinds.jpg

υπαρχουν πολλα χρωματα, τυποι και σχεδια που μπορουν να κανουν το σπιτι σας πολυ ομορφο. Οι κουρτινες δεν ειναι το α και το ω στην διακοσμηση.

β) να βαλετε ενα ειδικο αυτοκολλητο στην εξωτερικη πλευρα των παραθυρων το οποιο εμποδιζει τους γειτονες να βλεπουν μεσα στο σπιτι σου. Ειναι σαν να εχεις φιμε τζαμια ή τζαμια-καθρεπτες. Ετσι θα εχεις και πιο πολυ φως μεσα στο σπιτι σου και δεν θα ασχολεισαι με κουρτινες.

γ) να αλλαξεις την συμπεριφορα του γατιου ειτε τρομαζοντας το με ενα τενεκεδακι με κερματα καθε φορα που σκαρφαλωνει, ειτε με διαφορα σπρευ που κυκλοφορουν στο εμποριο, ειτε με ψεκασμα με νερο

δ) να αφησεις την κατασταση οπως ειναι και να γραψεις τους γειτονες. Ας λενε οτι θελουν, γατακι ειναι και παιζει, τι θελουν να κανει; Να σιδερωνει και τις κουρτινες;

Την ημέρα είναι δύσκολο να δεις μέσα από το τζάμι (εκτός κι αν είσαι πολυ κοντά σε αυτό)από μακριά..μόνο το βράδυ που είναι τα φώτα αναμμένα μπορεί κάποιος να δει μέσα στο σπίτι..από απόσταση.Το βράδυ τράβα τα πατζούρια και είσαι ήσυχη..:):):)

Δεν με νοιάζει τι θα πουν οι γείτονες για το γατάκι. αλλά μου είναι άβολο, να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι και να ξέρω ότι με βλέπουν. μένω σε μια περιοχή (στο κάστρο, ιστορικό κέντρο της πόλης) που περνούν πολλοί πεζοί, κυρίως τουρίστες. Το έχω κοιτάξει και φαίνονται τα πάντα. Δεν έχω συνηθίσει και νιώθω άβολα. θέλω να βγαίνω από το μπάνιο με την πετσέτα και να μην αναγκάζομαι να πηγαίνω στην τουαλέτα κάθε φορά που θέλω να αλλάξω. κακό είναι?
Αυτό σημαίνει ότι ζω την ζωή μου με βάση αυτό που σκεφτονται οι άλλοι?
Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται απο ένα αστείο του στυλ «θα γίνω βούκινο στην γειτονιά» σε κάνει να καταλάβεις τόσα πολλά για το χαρακτήρα μου.
Προσπάθησα να αποτρέψω το γατάκι φυσώντας το στο πρόσωπο κάθε φορά που το κάνει και ενώ καταλαβαίνει εκείνη την στιγμή ότι έκανε κάτι λάθος γιατί πάει και κρύβεται κάτω από τον καναπέ μετά από λίγο το ξανακάνει. Το βλέπει σαν παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ διασκεδαστικός ο τρόπος που προσπαθεί να επιτεθεί στην κουρτίνα, χωρίς να το καταλάβω. Στο τέλος σκάω στα γέλια.
Όσο για το αυτοκόλλητο είναι μια πολύ καλή λύση που δεν την είχα σκεφτεί. Που τα πουλάνε αυτά?

καμια σχεση, δεν εννοουσα να σε βλεπουν οι γειτονες. Αυτο που ηθελα να πω ηταν οτι δεν θα αγχωνομαστε για τις κουρτινες επειδη οι γειτονες θα λενε οτι ειναι σχισμενες. Για το αυτοκολλητο πηγαινε σε κανενα μαγαζι που πουλαει ειδη για το σπιτι (παραθυρα, πλακακια, ειδη μπανιου, κουζινες κτλ). Μπορεις να ρωτησεις και κανεναν που ασχολειται με τζαμια. Τα blinds τα βρισκω πιο πρακτικα και πιο φθηνα παντως. Μπορεις να κρατησεις τα blinds και να τα κατεβαζεις το βραδυ και να μαζευεις τις κουρτινες στην ακρη και να τα σηκωνεις το πρωι και να βαζεις τις κουρτινες στην θεση τους. Εγω ετσι κανω παρολο που ο γατος μου αδιαφορει εντελως για τις κουρτινες.

ειναι να μη τραβηξει κατι την προσοχη μιας γατας!υπομονη :P δοκιμασε καποιο σπρευ απο τα pet shops που τις κανει να μη πλησιαζουν αντικειμενα,αλλα και τα blinds δεν ειναι ασχημη ιδεα.:cool:

με τα blinds θα τρομαζουν και θα αποθαρρυνονται να ανεβουν και ισως τελικα να μαθουν να μη σκαρφαλωνουν σε κουρτινες στο μελλον

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back