aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
2)Η γατα ειναι επταψυχη;
Τι ειναι αυτο παλι; Το ακουμε παντου, μας το λενε, το διαβαζουμε....
Τι γνωριζουμε πανω στο θεμα και τελικα...ειναι;
Γνωριζει κανεις καποια κειμενα ή βιβλια πανω στο θεμα να μας τα προτεινει;
Εχει διαβασει κανεις κατι στο ιντερνετ επι του θεματος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φαντάζομαι ότι είναι μία από τις πολλές προλήψεις που ακολουθούν τις γάτες ανά τους αιώνες. Χμμμμ...θέλει παραπάνω ψάξιμο, όμως.
Αν έλεγες για παροιμίες και φράσεις με γάτες, θα σου 'χα μπόλικες πρόχειρες.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Ή εννιάψυχη, σύμφωνα με τους βρετανούς, που ως πιο φιλόζωοι (για "φιλάνθρωποι" το συζητάμε) τους βάζουν και δυο ψυχούλες παραπάνω.
Φαντάζομαι ότι είναι μία από τις πολλές προλήψεις που ακολουθούν τις γάτες ανά τους αιώνες. Χμμμμ...θέλει παραπάνω ψάξιμο, όμως.
Αν έλεγες για παροιμίες και φράσεις με γάτες, θα σου 'χα μπόλικες πρόχειρες.
και συ μ αρεσεις, θα σε παρω και σενα στο πανυγηρι μαζι μου!! Φορα παπουτσια!
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί αν θες, μπλέκουμε και λογοτεχνικές αναφορές, βιβλιογραφία κλπ κλπ. Νο problem!
RedCat
Διάσημο μέλος
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος

Πάντως η CD Rom η γάτα της γιαγιάς μου που τώρα είναι 16 ετών, έχει πέσει 2 φορές από τον 5ο όροφο. Αυτό σημαίνει ότι έχει σπαταλήσει ήδη τις δύο ζωές της ε..??
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νοτα, Το CD Rom είναι επαρκώς "ξενικό" ώστε να ανήκει στην κατηγορία γάτα με εννιά ζωές. Άρα απλώς ισοφάρισε τις υπόλοιπες ελληνικές, τούρκικες και αραβικές που έχουν επτά.
Το δικό μου κτήνος (16,5 παρακαλώ, και φτύστε μας να μην μας ματιάσετε!) έχει πέσει μία φορά και την έχει γλιτώσει στο τσακ από ουρολογικό σύνδρομο άλλη μία. Οπότε μάλλον είμαστε κατάτι σε δυσκολότερη θέση.
Πάντως, Αιώρα, βρήκα κι άλλη μια εκδοχή της φράσης: Στην Ρωσία λένε ότι η γάτα "επιζεί από εννέα θανάτους"
RedCat
Διάσημο μέλος
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
Και σε κάποια φάση πρόσφατα η θεία μου έκλεισε στο σπιτι στο χωριο φεύγοντας ένα γατάκι που ταίζε. Κανεις έξυπνος γειτονας δεν βρέθηκε να της το πει (μην σε φέρουμε τωρα τοσες ώρες δρόμο για μια γάτα...). Επιμένωντας τι έγινε και αν το ταιζει κανεις και αν εμφανίζεται, τηλέφωνο στο τηλέφωνο, της το ειπαν. Πήγε να δει τι γίνεται και το γατάκι ήταν ζωντανο...
Ενα μηνα χωρις φαι και νερο. Προφανώς θα έπινε απο την τουαλέτα... Αλλά τι θα έτρωγε βρε παιδια;;; Απίστευτο...
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αμάν!!! Αυτός είναι ο μόνιμος εφιάλτης της μάνας μου κάθε φορά που φεύγουμε από το χωριό.Κι εγώ πιστεύω το 7ψυχη. Επιστημονική τεκμηρίωση δεν έχω, αλλά ο Ραούλ έχει πέσει 2 φορες απο τον τριτο.
Και σε κάποια φάση πρόσφατα η θεία μου έκλεισε στο σπιτι στο χωριο φεύγοντας ένα γατάκι που ταίζε. Κανεις έξυπνος γειτονας δεν βρέθηκε να της το πει (μην σε φέρουμε τωρα τοσες ώρες δρόμο για μια γάτα...). Επιμένωντας τι έγινε και αν το ταιζει κανεις και αν εμφανίζεται, τηλέφωνο στο τηλέφωνο, της το ειπαν. Πήγε να δει τι γίνεται και το γατάκι ήταν ζωντανο...
Ενα μηνα χωρις φαι και νερο. Προφανώς θα έπινε απο την τουαλέτα... Αλλά τι θα έτρωγε βρε παιδια;;; Απίστευτο...
Θυμάστε την περίπτωση μιας γάτας που βρέθηκε μετά από δεν ξέρω κι εγώ πόσον καιρό στα ερείπια μετά από έναν σεισμό; Πριν κανα-δυο χρόνια πρέπει να ήταν, κι όλα τα δελτία μιλούσαν για Επτάψυχη γάτα κλπ.
drusilia
Διάσημο μέλος
Το γατάκι που πήγαν πριν μια εβδομάδα στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας; Ειχε μεινει αλλη μια εβδοάδα πριν χτυπημένο απο αμάξι με τα κόκκαλα των πισω ποδιών να φαίνονται και τα πόδια ειχαν αρχίσει να σαπίζουν. Και 1 εβδομάδα μετά την εγχείριση παιδια σχεδον έχει επουλωθεί... Το έβλεπα και δεν μπορούσα να το πιστεψω...
Μεσα σε μέρες έχει απίστευτη διαφορα και στο πώς φαίνεται εμφανισιακά, απο ταλαίπωρο σε κούκλο γατούλη...
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα παπούτσια είναι συνειρμός από τον Παπουτσωμένο Γάτο???
Γιατί αν θες, μπλέκουμε και λογοτεχνικές αναφορές, βιβλιογραφία κλπ κλπ. Νο problem!

ποιος παπουτσωμενος γατος; Τι σχεση εχει αυτος τωρα;(αν και ειναι φιλος μου καλος, τα λεμε συχνα, τελοσπαντων...)
Εμενα μ αρεσες που εγραψες οτι ειναι 9ψυχες!!! Γιαυτο θα σε παρω μαζι μου στο γλεντι, καταλαβες;
Εαν δεν το καταλαβες , παει να πει οτι το αστειο ειναι πολυ συνθετο και ετσι...δεν ειναι πια αστειο! Χαχαχα Δεν ειναι πια αστειο!!!
Επειδη ετσι μ αρεσει θα σε παρω μαζι μου. Εχεις ωραια γατα, γι αυτο!!
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Fotini, μ' έπιασες αδιάβαστη! Συνταγές για γάτες
Πάντως, Αιώρα, βρήκα κι άλλη μια εκδοχή της φράσης: Στην Ρωσία λένε ότι η γάτα "επιζεί από εννέα θανάτους"
Πολυ ωραια οπτικη...απ την αλλη οχθη...μπραβο..αυτο μ αρεσε παρα πολυ
Τι ειναι αυτοι οι Ρωσοι βρε παιδακι μου......Βουτηγμενοι στην τεχνη οι ατιμοι!
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά μην το πάρετε στραβά, αλλά έχει κάτι ο αέρας της Θεσσαλονίκης??? Αιώρα εσύ ξέρω ότι είσαι Αθήνα τώρα αλλα...τι να σου πω παιδί μου?
το γαλα μου το πρωι φταιει..κατι μου κανει.

Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kαλέ κι εγώ για πλάκα τον είπα τον παπουτσωμένο...πιάστηκα από τα "παπούτσια" κι είπα να το σουρεαλέψουμε λίγο ακόμα.
ποιος παπουτσωμενος γατος; Τι σχεση εχει αυτος τωρα;(αν και ειναι φιλος μου καλος, τα λεμε συχνα, τελοσπαντων...)
Εμενα μ αρεσες που εγραψες οτι ειναι 9ψυχες!!! Γιαυτο θα σε παρω μαζι μου στο γλεντι, καταλαβες;
Εαν δεν το καταλαβες , παει να πει οτι το αστειο ειναι πολυ συνθετο και ετσι...δεν ειναι πια αστειο! Χαχαχα Δεν ειναι πια αστειο!!!
Επειδη ετσι μ αρεσει θα σε παρω μαζι μου. Εχεις ωραια γατα, γι αυτο!!
Και μια και είμαστε σε φάση παραμυθιών: Ναι, είδες τι κούκλα είναι η γάτα μου στο άβαταρ??? Σαν τα Ρούχα του Αυτοκράτορα είναι. Καμία άλλη δεν την σχολίασε. Μόνο εσύ την είδες (χε-χε-χε)

aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Kαλέ κι εγώ για πλάκα τον είπα τον παπουτσωμένο...πιάστηκα από τα "παπούτσια" κι είπα να το σουρεαλέψουμε λίγο ακόμα.
Και μια και είμαστε σε φάση παραμυθιών: Ναι, είδες τι κούκλα είναι η γάτα μου στο άβαταρ??? Σαν τα Ρούχα του Αυτοκράτορα είναι. Καμία άλλη δεν την σχολίασε. Μόνο εσύ την είδες (χε-χε-χε)![]()
εχω ματι εγω!!!!!!!!! Ειναι κουκλα και μην ακους κανεναν, ενταξει;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool