Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
μου φαίνεται φυσιολογικό! και οι γάτες έχουν τις προτιμήσεις τους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Απλά στα χωριά,συνήθιζαν να τους πετάνε ψαροκόκαλα και αποφάγια απο ψάρια,και ίσως για αυτό να επικράτησε αυτή η αντίληψη.
Εφόσον τρώει την τροφή με το κοτόπουλο,ας του δίνεις τέτοια.

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Βασικά είναι μύθος ότι η γάτα λατρεύει το ψάρι.Στη φύση πάντως δεν ξέρω πολλές γάτες να ψαρεύουν.
Απλά στα χωριά,συνήθιζαν να τους πετάνε ψαροκόκαλα και αποφάγια απο ψάρια,και ίσως για αυτό να επικράτησε αυτή η αντίληψη.
Εφόσον τρώει την τροφή με το κοτόπουλο,ας του δίνεις τέτοια.![]()
κι ομως εδω στην πατμο καποιες γατες ψαρευουν,συνηθως οι πολυ τριχωτες,εγω ξερω δυο που το κανουν αυτο,πολλες φορες οι τουριστες τις περνουν βιντεακι,περιμενουν στο μωλο,εχουν πολυ πλακα οταν το κανουν αυτο.και μετα τσαφ το πιανουν το ψαρακι τους,αλλα γενικα ειναι σπανιο φαινομενο.
starblood
Νεοφερμένο μέλος
κι ομως εδω στην πατμο καποιες γατες ψαρευουν,συνηθως οι πολυ τριχωτες,εγω ξερω δυο που το κανουν αυτο,πολλες φορες οι τουριστες τις περνουν βιντεακι,περιμενουν στο μωλο,εχουν πολυ πλακα οταν το κανουν αυτο.και μετα τσαφ το πιανουν το ψαρακι τους,αλλα γενικα ειναι σπανιο φαινομενο.
Γατούλες Αιγαίου!!! Σα τη Magica μου

Είναι είδος προς εξαφάνιση..

νομίζω πρέπει να προτρέπουμε κάθε γνωστό μας που θέλει ημιμακρύτριχη να πάρει μια τέτοια!!

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Κανει οι γατες να τρωνε ψαροκοκαλα? Στα σκυλια μου αποφευγω να δινω κοκαλα (και ειδικα κοτοπουλου που ειναι μυτερα) γιατι ειναι δυσκολοχωνευτα και μετα εχουμε αλλα θεματα. Εμετους, δυσκοιλιοτητα κτλ. Αυτος ο μυθος οτι οι γατες τρωνε ψαροκοκαλα ποσο ασφαλης ειναι? Δεν υπαρχει περιπτωση να τους τρυπησει κανενα εντερο ή κανα στομαχι τοσο μυτερα που ειναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μια ερωτηση:
Κανει οι γατες να τρωνε ψαροκοκαλα? Στα σκυλια μου αποφευγω να δινω κοκαλα (και ειδικα κοτοπουλου που ειναι μυτερα) γιατι ειναι δυσκολοχωνευτα και μετα εχουμε αλλα θεματα. Εμετους, δυσκοιλιοτητα κτλ. Αυτος ο μυθος οτι οι γατες τρωνε ψαροκοκαλα ποσο ασφαλης ειναι? Δεν υπαρχει περιπτωση να τους τρυπησει κανενα εντερο ή κανα στομαχι τοσο μυτερα που ειναι?
Δεν κάνει αν είναι μαγειρεμενα. Γενικά απαγορευονται τα μαγειρεμένα κόκαλα και ψαροκοκκαλα γιατί με το μαγείρεμα σκληραινουν και μπορούν να τους προκαλέσουν πολλά προβλήματα, ακόμα και θάνατο. Εγώ του δίνω ωμά κόκαλα από κοτόπουλο και ψιλοκομμένα ωμά κόκαλα σωλομου αλλά τα δίνω μαζί με το κρέας/ψάρι και όχι σκετα. Δεν έχει παρουσιαστεί ως τώρα κάποιο πρόβλημα, ούτε έχει εμφανίσει δυσκοιλιοτητα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Δεν κάνει αν είναι μαγειρεμενα. Γενικά απαγορευονται τα μαγειρεμένα κόκαλα και ψαροκοκκαλα γιατί με το μαγείρεμα σκληραινουν και μπορούν να τους προκαλέσουν πολλά προβλήματα, ακόμα και θάνατο. Εγώ του δίνω ωμά κόκαλα από κοτόπουλο και ψιλοκομμένα ωμά κόκαλα σωλομου αλλά τα δίνω μαζί με το κρέας/ψάρι και όχι σκετα. Δεν έχει παρουσιαστεί ως τώρα κάποιο πρόβλημα, ούτε έχει εμφανίσει δυσκοιλιοτητα.
Εννοεις ωμο ψαρι τελειως να δινω?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δες εδω. Το αρθρο ξεκιναει με το σκυλο,αλλα στη συνεχεια λεει και για τη γατα.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εννοεις ωμο ψαρι τελειως να δινω?
Ναι μπορείς να δίνεις ωμά ψάρια με τα κόκαλα τους αλλά όχι συχνά γιατί πολλά ψάρια περιέχουν θιαμιναση η οποία καταστρέφει τη βιταμίνη Β. Μια φορά την εβδομάδα είναι καλά. Τις σαρδέλες μπορούν να τις φάνε ωμέγα με τα κόκαλα, αλλά την πέστροφα η τον σολωμο καλό είναι να τα κόβεις σε κομματάκια και να αφαιρείς τα αγκάθια που κρίνεις επικίνδυνα.
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
marina289
Περιβόητο μέλος
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι γίνεται!....Εμένα ξετρελαίνεται όποτε καθαρίζω γαρίδες γίγαντες.. τι γίνεται με τις γαρίδες;

Είχε έρθει σπίτι μου ο πατέρας μου , και ο Αρίστος άρχισε να του τρίβεται στα χέρια (που είχε καθαρίσει γαρίδες) μες στην έκσταση και το παραλήρημα !!

Θέλω να τους δώσω γαρίδες να δω αντιδράσεις....
Πάντως αν κρίνω από τις αντιδράσεις του Αρίστου, του έκαναν τρελλό κλικ....
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
...και κατάφερε να μου πάρει μια (καθαρισμένη) και την καταβρόχθισε.
Πήρα πανικόβλητη την κτηνίατρο και την ρώτησα αν μπορούσε να πάθει κάτι με τη μια γαρίδα.. εκείνη επειδή γνωρίζει την ασθένειά μου με το γάτο μου (είναι και ξαδέρφη μου) με καθησύχασε.. ναι..

xristinaki2012
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ξεκινα με καλης πιοτητας φακελακια,και σταδιακα προσθεσε και ξηρη τροφη.Ειδικα τα σαλαμια ειναι οτι χειροτερο.Αν τρεφεται με αυτα και εχει συνηθισει σε αυτα..ειναι λογικο να μην τρωει ταβ υπολοιπα.Να επιμενεις..και θα συνηθισει στην τροφη που πρεπει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool