Η γάτα μου η Μίλι

kwstans

Νεοφερμένο μέλος

Η kwstans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Γεια σας,
Εχω μια γάτα εδώ και ένα χρόνο περίπου.Είναι αρκετός καιρος αλλά τώρα εγινα μέλος και εχω πολλές απορίες που τόσο καιρός κανένας δεν μπορουσε να μ τις λύσει.Η Μίλι είναι πάντα μαζί μου όταν είμαι σπίτι.Ομως η μεγάλη μου αδερφή φοβάται τους μύκητες και καθε φορά που η Μίλι παει να ξαπλώσει πάνω της μου λεει:"δεν πιστευω να έχει μύκητες..."εγω βέβαια της λεω όχι αλλα δεν ξέρω πως είναι οι μυκητες.Πωσ θα καταλάβω αν η γάτα μου έχει μύκητες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας,
Εχω μια γάτα εδώ και ένα χρόνο περίπου.Είναι αρκετός καιρος αλλά τώρα εγινα μέλος και εχω πολλές απορίες που τόσο καιρός κανένας δεν μπορουσε να μ τις λύσει.Η Μίλι είναι πάντα μαζί μου όταν είμαι σπίτι.Ομως η μεγάλη μου αδερφή φοβάται τους μύκητες και καθε φορά που η Μίλι παει να ξαπλώσει πάνω της μου λεει:"δεν πιστευω να έχει μύκητες..."εγω βέβαια της λεω όχι αλλα δεν ξέρω πως είναι οι μυκητες.Πωσ θα καταλάβω αν η γάτα μου έχει μύκητες?
Καλωσήρθατε στην γατοπαρέα μας και εσύ και η Μίλι σου!!!:D:D
Όταν ένα γατάκι έχει μύκητες υπάρχουν σημεία στην γούνα του που δεν έχουν τρίχες και έχει κνησμό..;);)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μόνο ένα είδος κολλάει στον άνθρωπο...και πρέπει να μην τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής...:redface:

Να σου ζήσει το κουκλί!!!:clapup:

Καλως σας βρήκα!!!αυτά τα κενά είναι μέγάλα και χωρίς καθόλου τριχες η απλά υπάρχει μία αραιωση?ειναι επικύνδινοι για την γατούλα μου και για μένα?

Τα κενά είναι συνήθως στρογγυλά, χωρις τρίχες...
Αραίωση δεν είναι μύκητες, είναι πτώση τρίχας λόγο εποχής ή έλλειψη βιταμινών και άλλα, αλλά οχι μύκητες..

Δεν είναι επικίνδυνα για σένα.. ΕΑΝ κολλήσεις (δύσκολο), θα βγάλεις απλά κοκκινίλες που θα σε τρώνε, και με μια κρέμα θα περάσει.
Η γατούλα πρέπει να κάνει θεραπεία.. δεν κινδυνεύει η ζωή της, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο...:/:

οταν την πατε στο γιατρο αυτος θα σας πει αν ειναι μυκητας ή αν δεν ειναι τπτ..επισης καλο ειναι να της κανετε τα εμβολιακια της αν δεν τα εχει κανει οπως επισης στειρωση. να σας ζησει!!!:)

Μεχρι στιγμής εχει κανει 1 εμβόλιο και στερωση θα της κανω σε 2 μηνες γιατι τωρα ειναι εγκυος...

και τωρα που ειπα οτι ειναι εγκυος...ειναι καλό που της δίνω ακόμα γάλα και πινει?γιατι έχω ακουσει πολλά...επισης θα βοηθησει καθολου να εχει παραπάνω γάλα όταν γεννησει?

Καλή τύχη στα μωρά και απο μένα όπως και στην μάνα..Εύχομαι να πάνε και όλα καλά με την γέννα.

Να είσαι έτοιμη να τα κρατήσεις καιρό ενδεχομένως ή να σου μείνει και κανένα.. γιατί έχει γεμίσει ο κόσμος, οι δρόμοι, οι κάδοι, οι κούτες, τα σπίτια μας... ωραία και χαριτωμένα γατάκια.

Το γάλα δεν κάνει καλό.. πρέπει η μάνα να τρώει ΚΑΛΗ τροφή. Ούτε φρίσκιες ούτε γουισκας.. καλή.
Με μεγάλη πιθανότητα αυτός είναι και ο λόγος που της πέφτει το μαλλί... :(

Δηλαδή το γάλα φταιει που το γατάκι μου μαδάει?Μου ειπαν όμως οτι όλεσ η γατούλες εχουν λιγότερες τριχούλες στα αυτιά και πάνω απ τα ματάκια.Δεν ισχύει?

Σήμερα είναι η 65η μέρα της εγκυμοσύνης της γάτας μου και δεν έχει γεννησει ακομα.Γιατί?

Μπορει να της παρει λιγο παραπανω,δεν ειναι και χρονοδιακοπτης.Τα μωρα κινουνται;

Ναι νομιζω.Εχω βάλει και το αυτι μου απαλά στην κοιλιτσα της και νομιζω οτι τα ακούω.πως 8α σιγουρευτω οτι κινούνται?

Δεν τα βλεπεις να κουνιουνται;

Μερικές φορές κάνει κάτι κυμματάκια η κοιλιά της και όταν ξαπλώνει χτυπάνε προς να έξω.και καποιες φορές όταν κοιμάται τινάζεται αλλά αυτό δεν ξέρω αν γίνεται επειδή κινούνται τα γατάκια.παντως εχουν μεγαλώσει τα βυζάκια της,η κοιλιά της είναι πολύ μεγάλη και νιαυρίζει συνέχεια τις τελευταίες μέρες οπότε είναι σίγουρα έγκυος.δεν το φαντάστηκα:redface:

Ε τοτε θα γεννησει,αν δεις οτι κατι δεν παει καλα σου ειπα να την πας και σε αλλο γιατρο.

ενταξει.ευχαριστω πολυ.

και τωρα που ειπα οτι ειναι εγκυος...ειναι καλό που της δίνω ακόμα γάλα και πινει?γιατι έχω ακουσει πολλά...επισης θα βοηθησει καθολου να εχει παραπάνω γάλα όταν γεννησει?
Δηλαδή το γάλα φταιει που το γατάκι μου μαδάει?Μου ειπαν όμως οτι όλεσ η γατούλες εχουν λιγότερες τριχούλες στα αυτιά και πάνω απ τα ματάκια.Δεν ισχύει?

Όχι δεν φταίει το γάλα που μαδάει η γατούλα σου, ίσως να φταίει η μη σωστή διατροφή της. Δεν την ταίζεις μόνο γάλα, σωστά; Χρειάζεται καλής ποιότητας ξηρή τροφή ειδικά τώρα που είναι έγκυος και θα θηλάζει. Το γάλα συνήθως προκαλεί διάρροια στις γάτες, γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγεις να της δίνεις, εκτός κι αν πρόκειται για ειδικό γάλα για γάτες. Και δεν έχει καμία επίδραση στο αν θα έχει γάλα η γατούλα για να θηλάσει.
Η αραίωση πάνω από τα μάτια μέχρι τα αυτιά είναι φυσιολογική.

Σήμερα είναι η 65η μέρα της εγκυμοσύνης της γάτας μου και δεν έχει γεννησει ακομα.Γιατί?

Η εγκυμοσύνη στη γάτα μπορεί να διαρκέσει από 61-69 ημέρες, μην ανησυχείς.

Οχι την ταιζω κανονικά αλλά της εδινα μεχρι στιγμης γαλα γιατι νομιζα οτι κανει καλο.αφου ειναι φυσιολογικο τοτε δεν υπαρχει προβλημα, νομιζω οτι οι τριχουλες που βλέπω ειναι επειδη αλλάζει τριχωμα!οσο για την εγκυμοσύνη δεν θα έχω τόσο αγχος πια.νομιζω οτι οταν θα έρθει εκείνη η ωρα θα το καταλάβω...

Εαν ξεπεράσει τις μέρες.. και δεν βλέπεις φως, ίσως θα έπρεπε να την δεί γιατρός, πολλά μπορεί να έχουν γίνει...:/:
Κάθε γέννα δεν είναι εύκολη.. και εγκυμονεί διάφορους κινδύνους. (ειδικά αν είναι η πρώτη της γέννα, είναι μικρή σε ηλικία ή ζευγάρωσε με μεγάλο αρσενικό...)
Εαν η γάτα χάσει την όρεξή της, είναι κακό σημάδι.

Πληροφοριακά στα γράφω για να έχεις το νού σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back