Η γνωριμία μου με την κυρά Σοφία

sky+sea

Νεοφερμένο μέλος

Ο sky+sea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 52 μηνύματα.
Γατοιστορία νούμερο δύο.Πρωταγωνίστριες πάλι η μικρή plain (που μετά από τη πρώτη της ιστορία έγινε λίγο πιο σοφή :whistle: ) και η κυρα Σοφία (μια πανέμορφη στρουμπουλή γατούλα που την ονόμασα κατόπιν έτσι λόγω των καμπύλων της και της συμπεριφοράς της που μου θύμιζε τη γιαγιά μου τη Σοφία :D ).
Ήταν καλοκαίρι και παραθέριζα τότε στο σπίτι της γιαγιάς μου,μονοκατοικία.Μεσημεράκι,αφόρητη ζέστη,και αποφάσισα να στρώσω στο τραπέζι στην αυλή να φάω.Βγάζω το τυρί,τη σαλάτα,και μια ψαρούκλα ναααα (με το συμπάθιο κιόλας :redface: ) και αφού τα άφησα στο υπαίθριο τραπέζι ,ξαναμπένω στην κουζίνα να βγάλω και το ψωμί.Όπως ήταν φυσικό η μυρουδιά μάζεψε όλες τις πεινασμένες γάτες της γειτονιάς στην αυλή,και ήταν θέμα χρόνου ποιά θα πρωτοορμούσε στη ψαρούκλα μου.
Και εκεί έγινε η μεγάλη αποκάλυψη,και τότε πρωτοσυνάντησα και την κυρα Σοφία που πραγματικά με είχε συγκινήσει(εκτός από το ότι με εντυπωσίασε).Μια λοιπόν από αυτές τις αδέσποτες αγριόγατες,πλησίασε ακριβώς δίπλα στο πιάτο με το ψάρι,και αντί να το αρπάξει και να τρέξει να το καταβροχθίσει,έτσι απροστάτευτο που ήταν,προτίμησε να μείνει εκεί και να το φυλάει από τις υπόλοιπες γάτες αγριεύοντας τες,μέχρι να βγω εγώ από την κουζίνα και να το φάω :bye:
Καθώς παρακολουθούσα εγώ από το παραθύρι της κουζίνας,σκέφτηκα ότι ενδεχομένως θα το έτρωγε σαν απομακρύνονταν οι υπόλοιπες γάτες- σιγά μην το άφηνε,πεινασμένη ήταν κι αυτή- ,κι έτσι επίτηδες περίμενα μέσα να δω τί θα γίνει στο τέλος.Με τα πολλά,οι άλλες σκόρπισαν,και η στρουμπούλω μου και πάλι δεν το έφαγε το ψάρι :eek:
βγήκα εγώ από μέσα,της έδωσα αλλο ωμό ψάρι και το έφαγε λαίμαργα!(άρα ήδη ήταν πεινασμένη όλη αυτή την ώρα ,και όχι μόνο δεν έφαγε το δικό μου αλλά και το προφύλαγε από τις υπόλοιπες γάτες :cry: ) .
Δεν το περiμενα αυτό από μια αγριόγατα που στην τελική και πεινασμένη ήταν και σχέσεις φιλίας δεν είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή !Άσε που δεν ήξερε αν θα την τάιζα εγώ κατόπιν,μπορεί και να μενε νηστική...
Δυστυχώς δε μπόρεσα να την πάρω στο πατρικό μου οταν τελείωσε το καλοκαίρι,μια που η μητέρα μου δεν ήθελε γάτες στο σπίτι,τις αντιπαθούσε :mad:
Ένας καλοκαιρινός έρωτας έληξε άδοξα ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μέτά λένε μερικοί οτι οι γάτες (και γενικά τα ζώα) δεν έχουν μυαλό και κινούνται μόνο απο ένστικτα! :rolleyes:
Ήθελα να ξερα πως θα εξηγούσαν αυτό το περιστατικό κάτι τέτοιοι εξυπνάκηδες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Και μέτά λένε μερικοί οτι οι γάτες (και γενικά τα ζώα) δεν έχουν μυαλό και κινούνται μόνο απο ένστικτα! :rolleyes:
Ήθελα να ξερα πως θα εξηγούσαν αυτό το περιστατικό κάτι τέτοιοι εξυπνάκηδες...
Μα αυτο ακομη και εκκλισια το λεει ... Μονο ο ανρθωπος εχει λογικη ... και ειναι η βασικη διαφορα με τα ζωα ... Αν δεν αλλαξει αυτο ειμαι σιγουρος οτι παντα θα υπαρχουν τετοιοι εξυπνακηδες :/:

Βρε χορηγέ, Exposed_Bone, βγαίνω εκτός θέματος αλλά.. έτσι την γράφεις εσύ την "εκκλησία";:rolleyes: :D

Λία όντως συμβαίνει αυτό...όπως έχουν και ψυχή έχουν και νου τα ζώα.Απλά οι άνθρωποι προσπαθούμε να εξηγήσουμε με τη δική μας λογική τον τρόπο που λειτουργεί και η δική τους ,και οποιαδήποτε λογική διαφοροποιείται από τη δική μας τη θεωρούμε ανύπαρκτη.(εδώ μεταξύ ανθρώπων γίνεται αυτό,με τα ζώα δε θα συνέβαινε ? )...
Ο νους τους όμως,κατά τη γνώμη μου, όπως και οι γνώσεις τους είναι συλλογικές. Γι αυτό το λόγο γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν όταν γεννάνε,όταν κινδυνεύουν κ.τ.λ. Γεννιούνται με τις γνώσεις αυτές, δεν μεταφέρονται απο το ένα ζώο στο άλλο. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την ατομικότητα τους σαν όντα, και την διαφορετική τους προσωπικότητα αλλά την ελαχιστοποιεί καθότι οι συνηδητοποιήσεις τους είναι ομαδικές. Παρατηρούμε το εξής φαινόμενο, τα ζώα που ζουν έξω χωρίς την παρουσία ανθρώπου (και δεν μιλάω για τα άγρια αλλά τα κοντινά μας, γάτες σκύλους κ.λ.π.)δημιουργούν ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες αντίδρασης. Τα ζώα που ζουν σε σπίτια με ανθρώπους μοιάζουν να διαφοροποιούνται καθότι προσπαθούν να προσαρμόσουν την συλλογικοτητά τους με αυτή των ανθρώπων που συγκατοικούν.
Π.χ. η φίλη μου είχε μια γάτα η οποία έκανε το εξής, πήδαγε και πιανόταν απο ένα πόμολο πόρτας και κουνιόταν δεξιά, αριστερά μέχρι αυτό να υποχωρούσε απο το βάρος της και να άνοιγε η πόρτα. Σε καμοία περίπτωση δεν θα το έκανε αυτό μια έξω γάτα, όσα πόμολα κι αν έβλεπε μπροστά της. Σε καμοία περίπτωση δηλαδή δεν θα το σκεφτόταν απο μόνη της αν πρώτα δεν το έβλεπε συνέχεια μέχρι να της περαστεί ως γνώση. Οπότε η καινούργια συνειδητοποίηση που έγινε απο αυτό το ζώο δεν ήταν θέμα σκέψης ή λογικής αλλά παρατηριτικότητας των συνθηκών που βιώνει.
Το ίδιο όμως δε συμβαίνει και με τα μωρά του γένους homo sapiens ?:D Mέσω παρατήρησης μαθαίνουν...Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι δεν έχουν νου .Και ο άνθρωπος που δεν έχει καθόλου επαφή με τους ανθρώπους από τη στιγμή της γέννησης του,όπως ακριβώς τα ανεξημέρωτα ζώα λειτουργεί.(oι λίγο μεγαλύτερoι θα θυμάστε και την περίπτωση Κωσταλέξη).
Τώρα όσον αφορά την κυρά Σοφία και αυτή η θεωρία δε με καλύπτει,δεδομένου ότι δεν ήταν κατοικίδια γάτα ,όμως ίσως και να πέζει ρόλο το ότι τριγυρνούσε σε αυλές και ενδεχομένως να την είχε παρατηρήσει κάπου αυτή τη συμπεριφορά,της καλοάρεσε και την υιοθέτησε..
Εχπ..πώς θα μπορούσαν τα ιερατεία να προσδώσουν ψυχή σε άλλο έμβιο (είτε ζώο είτε και φυτό) πλην του ανθρώπου? Αν το έκαναν, θα έχαναν το μοναδικό θεμέλιό τους, το ανούσιο και μάλλον εκ του πονηρού κατασκεύασμα του ανθρωποκεντρισμού..δεν τους συμφέρει..Άσε που αν το αναγνώριζαν αυτό,θα συσσώρευαν και άλλες αναπάντητες ερωτήσεις στις ήδη πολλές..

Εμένα η Ζαν άνοιγε κανονικότατα πόρτες, όχι με τέτοιο άτσαλο τρόπο αλλά σαν κυρία! Ανέβαινε στο σκαμπώ δίπλα στην πόρτα, έβαζε το χεράκι της και κατέβαζε το πόμολο σαν άνθρωπος!!
Πάντως, δεν είναι όλες οι γνώσεις τους ενστικτώδεις, αρκετά πράγματα τα μαθαίνει η μητέρα στα γατάκια.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ;)

εγω εχω να πω παντως οτι μας αντιγραφουν κανονικα σε οτι κανουμε μεσα στο σπιτι πως ανοιγουμε την πορτα που βαζω τισ γατοτροφες οταν ειναι να φανε ανοιγουν την πορτα τις κουζινας κ πανε κ καθονται μπροστα στο ντουλαπι κ το ξυνουν για να ανοιξει :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back