Θέλουμε να μάθουμε τα γατάκια να μένουν έξω

renepapa

Νεοφερμένο μέλος

Η renepapa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σας... Είναι 2η μέρα που έχουμε 3 γατάκια, θέλουμε να τα μάθουμε να μένουν έξω... Η προηγούμενη η ιδιοκτήτρια τα είχε μέσα έτσι κι εμείς την πρώτη μέρα τα είχαμε μέσα... Και σήμερα προσπαθούμε να βγάλουμε έξω σε έναν κλειστό χώρο που έχουμε διαμορφώσει, αλλά τα μικρά σκαρφαλώνουν και βγαίνουν... Τα μικρά είναι 2 μηνών περίπου. Μας είπαν να τα έχουμε σε χώρο περιφραγμένο (τον πρώτο καιρό μέχρι να συνηθίσουν), αλλιώς θα φύγουν... Πρέπει να σας πω ότι πριν από ένα μήνα είχαμε άλλα 2 και τα είχαμε ελεύθερα, μετά από 10 μέρες... εξαφανίστηκαν :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
renepapa, καλωσήρθες!
Κατ' αρχάς, θα σε παρακαλέσω να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, τα greeklish δεν επιτρέπονται από τους κανόνες του φόρουμ.
Όσον αφορά το θέμα που θίγεις, κατά τη γνώμη μου ελάχιστες περιοχές προσφέρουν συνθήκες τέτοιες που να είναι αρκετά ασφαλές για γατάκια να μένουν έξω. Υπάρχουν σοβαρότατοι κίνδυνοι, τόσο στις πόλεις όσο και στην επαρχία (φόλες, αυτοκίνητα, σκυλιά, αεροβόλα, αλλά και οι θανατηφόρες ασθένειες που θερίζουν τα αδέσποτα γατάκια). Αν θέλεις, ρίξε μια ματιά εδώ.
Το ότι τα προηγούμενα γατάκια σας "εξαφανίστηκαν", μάλλον σημαίνει πως ούτε η δική σου περιοχή είναι ασφαλής. Στη θέση σου δεν θα τα άφηνα έξω για κανένα λόγο.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω απολυτα με την aretha...και κατι ακομα..ειναι τρομερο για αυτα τα γατακια που ειχαν μαθει να ζουνε μεσα...να τα αφησετε τωρα εξω..:)

Είναι αυταπόδεικτο Ρενέ οτι τα γατάκια κινδυνεύουν εφόσον και τα προηγούμενα εξαφανίστηκαν.Ακόμη και στα μπαλκόνια μας εμεις έχουμε κάνει "οχυρωματικά έργα" για να τα προστατεύουμε απο πτώσεις;).
Φυσικά μπορούν να μάθουν τα γατάκια σιγά σιγά να βγαίνουν έξω και να επιστρέφουν στον προστατευμένο χώρο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το βράδυ,
αλλά αυτό πρέπει να γίνει αρκετά αργότερα.
Πρέπει πρώτα να αφήσεις να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα ωστε να μάθουν κι εσένα και το σπίτι
αλλά κυρίως να στειρωθούν ωστε να αποφύγεις νέες "στρατιές" αδέσποτων στους δρόμους.
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ και λογικά στους 7 περίπου μήνες θα είναι εφικτό να ζουν "μέσα το βράδυ" και "έξω το πρωί" κι αυτό με μεγάλο ρίσκο
το οποιο βέβαια κάποιοι το παίρνουν.
Καλως ήρθες στο γατοφόρουμ κι είμαστε εδώ για ότι χρειαστεις :)

Σας ευχαριστω πολυ !! Βασικα ειναι ο χωρος της εργασιας μου (γραφειο)... ο οποιος βρισκεται εκτος κεντρου, οποτε δεν θα υπαρχουν ενοχλημενοι γειτονες..(φολες) ο χωρος που εχουμε καταστευασει ειναι ενα οχυρο ;) ... εγω πραγματικα θα ηθελα να τα εχω μεσα ... αλλα εγω ειμαι απλα υπαλληλος ;/ οποτε με κατανοείτε !! ημουν πολυ κατα να παρουμε κ αλλα γατακια .. γιατι ειχα δεθει πολυ με τα πρωτα ... :(

Δες εδώ: https://catioshowcase.com/
κι εδώ: https://www.zooplus.co.uk/shop/cats/cat_flaps_nets/cat_nets/cat_nets/29941αυτό το πουλάνε μάλιστα και στο Bark Avenue στο Φάρο Ψυχικού

Πάρτε ιδέες και κάνετε κάποια κατασκευή με πλέγμα ή καλαμωτή και το δίχτυ ασφαλείας
Ειναι πολύ μικρά και ζωηρά και το είδατε και με τα αλλα που χάθηκαν:( είναι κρίμα
Πρέπει επίσης οπωσδήποτε να έχουν κάπου να προστατεύονται απο το κρύο ή τη ζέστη
καθώς και να εμβολιαστούν πλέον αν δεν είναι ήδη
και λάβετε σοβαρά υπόψη τα περι στείρωσης
καντε ρεφενέ στο γραφείο και μόλις πάνε 6 μηνών κατευθείαν στο γιατρό

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back