Θέλω γάτο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

μαντολατο

Νεοφερμένο μέλος

Ο μαντολατο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
γεια χαρα σε ολους!!το πραγματικο μου ονομα ειναι κωστας κ οχι μαντολατο!!!αγαπω τα ζωα!εχω φουρνο κ καθως παω κατι ψωμια σε ενα ιδρυμα ειδα εκει 2 μικρα γατακια.λιγων ημερων.το 1 ειχε τσιμπλα στο ματι κ παροτι ηταν ιδιων ημερων ηταν το μισο απο το αλλο.καποιες ηλιθιες που εργαζονται εκει θεωρησαν σωστο οτι επρεπε να χωνουν το κεφαλι το γατιου στο γαλα για να φαει με αποτελεσμα να στεγνωσει το γαλα πανω στην τσιμπλα.το πηρα,το πηγα στον κτηνιατρο(με σκοπο να το κρατησω)το εσωσε το ματι του ο γιατρος, μου εδωσε αλοιφη για τα σκουληκακια,για το ματι κ εφυγα.πηγα του πηρα μπιμπερο,ορο,κ γυρισα στον φουρνο.στο ιδρυμα το ζητουσαν πισω κ το πηγα.ανικανοι ομως να το ταισουν με το μπιμπερο τον πηρα πισω τον πετρο(τον αγιων αποστολων το πηγα στον γιατρο κ ετσι πηρε αυτο το ονομα.παυλος δεν μου αρεσε!sry παυλε).πηγε γιαννενα στο χωριο για διακοπες κ ολα καλα.εμβολια ειπε ο γιατρος στον 2 μηνα.τελικα την 1 μερα που γυρισε τον χτυπησε θανασιμα αυτοκινητι:(.
ο πετρος το σκ ηταν σπιτι κ τις καθημερινες εξω απο τον φουρνο.
θελω 1 γατο που να μην φευγει απο τον φουρνο οσο γινεται(ειναι πολυ σημαντικο) κ να βρισκει ποντικια αν χρειαστει.τι μου προτεινετε?που θα το βρω? να σημειωθει οτι ο γατος θα ερχεται κ στο σπιτι τα σαβατοκυριακα τουλαχιστον κ οταν θα κανει πολυ κρυο!!!
υ.γ προτιμω καταμαυρο γατο γιατι τον πετρο μου τον ματιασαν!
υ.γ2 ρε παιδια δεν εχω ποντικια αλλα εξω στην γειτονια εχει.κ μονο που αφοδευει ο γατος εξω τα ποντικια δεν πλησιαζουν κ επιπλεον το σκοτωνουν τις περισοττερος φορες χωρις να τα σκοτωνουν
υ.γ3 γατες βομβαης μπορω να βρω?
υ.γ4 θελω να ειναι οσο το δυνατων μικροτερο για να το ταιζω με το μπιμπερο κ να μαθει εμενα
υ.γ5 6932827686 σε περιπτωση που εχετε κατι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: help!Θέλω γάτο

Καλημέρα και καλωσήρθες :)
Καταλαβαίνεις νομίζω ότι είναι αδύνατον να σου εγγυηθεί κάποιος ότι ο γάτος δεν θα φεύγει απο τον φούρνο.Η γάτα ΔΕΝ είναι σκύλος.
Αν έχεις πρόβλημα με τα ποντίκια,προτιμότερο θα ήταν να κάνεις μια μυοκτονία και να βάζεις παγίδες.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατακια υπρχουν παρα πολλα στην γειτονια μου.Εχω δει δυο αραπακια 2 μηνων περιπου.Τα θελεις???Θα ανεβασω φωτο το απογευμα αν μπορεσω.
Να σιγουρεψω οτι ειναι ακομα εκει...
Συνφωνω με αυτο που ειπε η πουπουλινα ειναι λιγο επικυνδυνο για τα γατακια να τρωει ποντικακια,αλλα ειναι στην φυση της.

Τελευταία επεξεργασία:

Κώστα, καταρχάς είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι προσπάθησες να σώσεις το γατάκι από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιέγραψες πως ζούσε στο ίδρυμα.
Το να χώνεις το κεφάλι του ζώου στο φαγητό του είναι απαράδεκτη τακτική.
Εύχομαι μόνο να μην γίνεται το ίδιο και με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο ίδρυμα αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα... :(

Το γατάκι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει περιορισμένο στον φούρνο οπότε και κάποιο άλλο να πάρεις, πιθανότατα θα σου φύγει.
Τώρα για τα ποντίκια τι να πω;
Δεδομένου ότι έχεις και φούρνο, μια καλή μυοκτονία θα ήταν απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση και θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει...
Το γατί δεν είναι μέσο εξόντωσης ποντικών. :)

Αν ο γάτος σου είναι καλοταισμένος και το τονίζω αυτό, τότε θα έχει κέφι και για κυνήγι. Γενικά υπάρχει αυτή η εντύπωση ότι για να κυνηγά το γατί πρέπει να είναι νηστικό αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Επίσης όταν στειρωθεί το γατάκι τότε περιφέρεται λιγότερο αφού δεν τον κινεί η ανάγκη για να βρει ταίρι.
Γατάκια πολλά, είμαι σίγουρη πως σύντομα θα βρεις και το δικό σου!!;)

Βασικά η παρουσία και μόνο μιας γάτας είναι αρκετή για να απωθήσει τα ποντίκια. Φυσικά είναι αδύνατο να ξέρουμε αν το γατάκι θα μείνει εκεί και δεν θα φύγει. Αν στειρωθεί στην κατάλληλη ηλικία πιθανότατα θα μείνει. Αλλά το βρίσκω αρκετά ριψοκίνδυνο να ζει μόνιμα έξω από τον φούρνο. Που θα κοιμάται; Που θα βρίσκει προστασία από τον καιρό και τους θηρευτές; Θα κινδυνεύει επίσης από αυτοκίνητα, φόλες, αρρώστιες, κτλ.

ο μικρος μου πετρος δεν εφευγε γιατι απο ημερων που το πηρα εκει εμαθε.το πολυ πολυ να κανει βολτα κ να γυριζει.επιπλεον θα εχει ιατρικη παρακολουθηση.εμενε στην θεση του εξω απο τον φουρνο κ οπως ανεφερα στα κρυα θα ερχεται σπιτι

δυσκολες εποχες για να επιλεγουμε ανθρωπους πραγματικα φιλοζωους,οποτε,εφοσον θες γατουλη,παρε ενα λουρακι,βαλτον σ ενα σημειο να μην το χτυπα ο ηλιος,με νερο και φαγακι,και κρατησε το,αν το αφησεις κι αυτο απο αμαξι θα παει,δυστυχως.
καταλαβαινω οτι προσπαθησες να σωσεις ενα ζωακι και σου πεθανε,αλλα φιλε μου δε ζουν στο δρομο οι γατες,η μαλον δεν επιβιωνουν,οσο για τα ποντικια,και μονο η παρουσια της γατας τα αποτρεπει να ερθουν στο μαγαζι,και μια καλη απολυμανση θα βοηθουσε φυσικα.μετα τη δουλεια σου περνε το σπιτι σου ομως,αλλιως τι σοι κατοικιδιο θα ειναι?ολη μερα μες στο δρομο?
υπαρχει κι αλλη λυση να ταιζεις ολα τα αδεσποτακια της περιοχης,αλλα δε θα λεγεσαι ιδιοκτητης τους,απλα ενας καλος ανθρωπος που ταιζει τα ζωακια,εχει μεγαλη διαφορα απ το να υιοθετησεις ζωο.καλη επιτυχια!

Γάτος με λουράκι έξω απο το μαγαζί;Ρένα μου επειδή ξέρω πόσο φιλόζωη είσαι,είμαι σίγουρη ότι το έγραψες χωρίς να το σκεφτείς καλά.Αυτό θεωρείται κακοποίηση.Ένας γάτος μόνιμα στο λουρί...αυτό δεν είναι ζωή,αυτό θα ήταν μαρτύριο.:worry:

Γάτος με λουράκι έξω απο το μαγαζί;Ρένα μου επειδή ξέρω πόσο φιλόζωη είσαι,είμαι σίγουρη ότι το έγραψες χωρίς να το σκεφτείς καλά.Αυτό θεωρείται κακοποίηση.Ένας γάτος μόνιμα στο λουρί...αυτό δεν είναι ζωή,αυτό θα ήταν μαρτύριο.:worry:

μάλλον εννοούσε λουράκι με ταυτότητα, όχι για δέσιμο ;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back