Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι απορίες και οι προβηματισμοί όμως ατελείωτοι...
Πραγματικά σας παρακαλώ να με βοηθήσετε στην απόφαση μου με την πείρα σας... Βλέπω τα αδεσποτάκια στε αυτή την ιστοσελίδα (που είναι υπέροχη και με έχει κατατοπίσει σε πάρα πολλά θέματα και σας ευχαριστώ όλους) και πονάει η καρδιά μου...
Οι προβληματισμοί μου λοιπόν:
Θα είναι ευτυχισμένη στο μικρό μας διαμέρισμα? (υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα μπάνιο-45 τετραγωνικά) Θα χωράμε?
Μήπως να πάρουμε δύο γατάκια να έχουν παρέα όταν λείπουμε? (Εγώ δουλεύω οκτάωρο, ο φίλος μου δουλεύει στο σπίτι, οπότε θα λείπουμε για κανά σινεμά, μπάνιο, βόλτα κλπ. Α σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε και μονοήμερα ορειβασίας) Και αν πάρουμε δύο, τί φύλα να προτιμήσουμε, να είναι αδελφάκια?
Τα έξοδα θα τα αντέχουμε? (Είμαστε και οι δύο νέοι στην αγορά εργασίας και αν και έχουμε εισόδημα, δεν ξέρουμε τί μας ξημερώνει το αύριο, αλλά έχουμε και την εναλλακτική βοήθειας από συγγενείς στα σκούρα)
Θα πρέπει να καθαρίζΩ ολημερίς και ολονυκτίς? Ήδη κουράζομαι με τις δουλειές του σπιτιού, αν και με βοηθάει ο φίλος μου αρκετά.
Θα μυρίζει το σπίτι?
Όταν φεύγουμε εκτός Αθηνών (που το λατρεύουμε) τί θα κάνουμε?
Στις διακοπές τί θα κάνουμε?
Ποιές λύσεις σκέφτηκα ως τώρα:
Να πάρουμε μία γατούλα και να την εκπαιδεύσουμε να μπορεί να έρχεται μαζί μας (γίνεται?) στα ταξίδια και εναλλακτικά να μένει σπίτι και να τη φροντίζουν και να την επισκέφτονται γονείς, αδέρφια, φίλοι κλπ που επίσηε αγαπούν τις γάτες (εφικτό) για να μην μένει πολλές ώρες μόνη.
Τα λεφτά τα υπολόγισα, τα αντέχουμε τα έξοδα.
Με την καθαριότητα έχω ένα θέμα ακόμα, αλλά νομίζω θα τα καταφέρω να έχω με χαρά στο πρόγραμμα μου και τη φροντίδα του μωρού μας.
Βρήκα κτηνίατρο με καλές κριτικές κοντά στο σπίτι μας και ήδη σκέφτηκα πού θα βάλω την προίκα της μέσα στο σπίτι.
Αυτά....
Περιμένω με αγωνία τη γνώμη σας, τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας...
Ευχαριστώ,
Μια φερέλπιδη μέλουσα γατομαμά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

-Τα έξοδα είναι αρκετά και μαζεμένα τον πρώτο χρόνο μόνο. Στείρωση , εμβόλια αποπαρασιτώσεις. Μετά είναι μόνο μια φορά το χρόνο το εμβόλιο.
-Καλύτερα 2 και αδελφάκια (φυλο δεν έχει και μεγάλη σημασία απο την στιγμή που θα είναι και τα 2 στειρωμένα) το βασικό είναι να σας κάνουν κλίκ και να τα αγαπάτε.
- Να σας συνοδεύει στα ταξίδια και στις εκδρομές θα είναι περισσότερο ταλαιπωρία των γατιών και δική σας, παρά διασκέδαση. Οι γάτες δένονται με το μέρος περισσότερο. Αν έχετε φιλικό πρόσωπο, γείτονα που θα πηγαίνει να ταΐζει και να καθαρίζει την άμμο είσαστε ΟΚ.
- Για πολυήμερα διαστήματα..(1 μήνας και..). τα παίρνεται μαζί σας.. ή τα πάτε σε πανσιόν ή παλι το σύστημα γειτόνισσα , γνωστός.
- Αν είναι πολλές ώρες μόνη της καλύτερα να έχει παρέα.
- Τουαλέτα καθαρίζεις κάθε μέρα, βγάζοντας τις ακαθαρσίες. Και ανάλογα την ποσότητα και την άμμο 1 φορά τον μήνα ή και 2 αλλάζεις όλη την άμμο και πλένεις την σκάφη.
- Το σπίτι δεν μυρίζει αν είναι στειρωμένα, καθαρή η τουαλέτα και τρέφονται με ξηρά τροφή. Αλλιώς μαζεύονται μύγες, μυρμήγκια κλπ και δεν είναι και υγιεινό να υπάρχει πάντα φαγητό στα μπολ.
- Μάλλον έχεις ήδη διαβάσει τα Αρθρα
- Αν είναι ευτυχισμένα ή όχι σε 50τμ.... αυτό είναι σχετικό. Θα είναι σίγουρα ΠΙΟ ευτυχισμένα απο το να ζούν στον δρόμο, μέσα στα αυτοκίνητα, με τις φόλες και τα σκυλιά. Σίγουρα θα ζήσουν περισσότερο, και θα σας δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους κάθε μέρα!!!
Και εσείς θα έχετε σώσει 1ή 2 ψυχούλες.
Εγω έτσι το βλέπω. ΜΑΚΑΡΙ να μην υπήρχαν αδέσποτα στις πολεις και να ζούσαν όλα σε μονοκατοικίες με κήπο, χωρίς κινδύνους και την κακία των ανθρώπων.
Επίσης πολύ σημαντικό..
θα πρέπει να υπολογίσετε ότι αν όλα θα πάνε καλά, το/τα γατάκια θα ειναι μαζί σας 15-20 χρόνια. Ποιά τα σχέδιά σας, οικογένεια, παιδιά... δουλειά κλπ κλπ. Θα πρέπει όλα κάπως να τα δείτε στο μακρινό μέλλον και αν χωράνε 2 ή μια ψυχούλες στην ζωή σας.

RedCat
Διάσημο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Για την καθαριότητα μην πολυανησυχείς. Ισως να χρειάζεται σκούπα λίγο πιο συχνά, αλλά σε ενα μικρό σπιτι δεν παίρνει πολύ ώρα. Και η άμμος σε δύο-τρία λεπτά έχει αλλαχτεί.
Αν θες μια προσωπική γνώμη (από την δική μου εμπειρία) δύο γατούλια είναι πιο εύκολο από ένα. Οχι αναγκαστικά αδελφάκια. Μπορείς να πάρεις ένα μικρούλι και ένα μεγαλυτερο που θα σε ανταμείψει με όση αγάπη του έχει λέιψει ως τώρα. Αφού θα είναι και τα δύο σε νέο χώρο δεν θα έχουν προβλημα προσαρμογής
Σου εύχομαι σύντομα γατομαμά

elvenstar
Επιφανές μέλος
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Οι περισσότεροι που παίρνουν γατάκι τους τυχαίνει γιατί τ βρήκαν στο δρόμο ή γιατί το ερωτεύτηκαν μόλις το είδαν κτλ.... Εσύ το έχεις σκεφτεί πολύ καλά το θέμα και θα τα πας μία χαρά .......τώρα να το παίρνεις μαζί σου κάθε 3 και λίγο μην το κάνεις γιατί εγώ μετάκινώ την δική μου 2 φορές το χρόνο και είναι πολύ δύσκολο ήδη αυτό.....
όσο για τα έξοδα του 1 χρόνου θα μπορούσες να δεις και την λύση πολλών γατιών λίγο πιο μεγάλων κάτω του 1 έτους που όμως μπορεί να δίνονται εμβολιασμένα και στειρωμένα ήδη και έτσι θα γλυτώσεις και πολύ από την ταλαιπωρία του 1 χρόνου και θα έχεις και ένα ήδη μαθημένο σε πολλά πράματα γατάκι μέσα στο σπίτι σου .......
Οσο για την μυρωδια και την βρωμιά της γάτας μέσα στο σπίτι είναι ένα τίποτα γιατί όλοι όσοι έχουν γατιά ξέρουν ότι είναι από τα πλέον καθάρά μεσα στο σπίτι ζώα......
ακόμα και φίλοι μου που δεν έχουν ζώα όταν έρθουν στο σπίτι μας μου λένε ότι η γάτα δεν μυρίζει .....
Καλή τύχη σε ότι και να αποφασίσεις και καλώς ήρθες στην παρέα μας....

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Nαι!!Ναι.... δείχνεις πολύ υπεύθυνη γατομαμά....φάνηκε απ΄τους προβληματισμούς σου αλλά και από τις λύσεις και απαντήσεις που η ίδια έδωσες...!Να το πάρεις!! Να το παρεις...εγω παντως που ειμαι κλασσικη "φοβική" με τους νέους γατογονείς σου χαρίζω ανετα γατούλη!! (μαλιστα εχω και εναν προχειρο αν ενδιαφερεσαι) Για κοίτα εδώ:

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ψηφίζω και εγώ μαυράκι

aretha
Περιβόητο μέλος
Συμφωνώ απόλυταΣίγουρα με τόσες λύσεις σε μελοντικά υποθετικά προβλήματα, είσαι περισσότερο έτοιμη απο πολλούς ήδη γατογονείς.

Αυτό πια κι αν είναι επιβεβαίωση!!!εγω παντως που ειμαι κλασσικη "φοβική" με τους νέους γατογονείς σου χαρίζω ανετα γατούλη!!
Τον Μάνο Νέγκρα στον συνιστώ κι εγώ ανεπιφύλακτα, που είχα τη χαρά να τον γνωρίσω κι από κοντά: είναι πανέμορφος, σπάνιος γατούλης με πολύ πολύ καλό χαρακτήρα

RedCat
Διάσημο μέλος
αχ παιδιά σας ευχαριστούμε ολους για τα καλά σας λόγια...πραγματι είμαστε του χαδιού και του παιχνιδιού...μακαρι να βρουμε και ενα καλό σπιτακιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πολύ χαίρομαι που με εγκρίνετε για γατομαμά...

Και ακόμα περισσότερο που μπήκα στην παρέα σας

Nota, τον έχω δει τον γατούλη και τον ερωτεύτηκα...
Αλλά πρέπει να πείσω σγά σιγά και τον γατομπαμπά που είναι πιο επιφυλακτικός από μένα...
'Οσο για τα μαύρα γατάκια γενικά τα λατρεύω, οπότε σίγουρα όταν υιοθετήσω αδεσποτάκι θα ψάξω πρώτα για μαύρο...
Μένω Κουκάκι, αλλά σκέφτομαι να πηγαίνω στον Αίλουρο, λόγω συστάσεων.
Στο σπίτι μπορεί να προσέχει τη/τις γατα/ες η κολλητή μου (που μένει Νίκαια όμως), η αδελφή και η μητέρα του φίλου μου (μένουν Αμπελόκηπους, αλλά η αδερφή του είναι τρελλή και παλαβή με τις γάτες, οπότε κάλλιστα θα μένει και με το/α μωρό/ά αν χρειάζεται). Στη χειρότερη υπάρχουν και οι γονείς μου (Παλαιό Φάληρο), που δεν τρελλαίνονται, αλλά είναι ευγενικοί και περιποιητικοί με τα ζώα (είχαμε σκύλο στο διαμέρισμα 7 χρόνια, μετά τον "παντρέψαμε" και είναι πανευτυχής σε ένα αγρόκτημα στο Κορωπί με την γυναίκα του και το μπαμπά του, που ζει μόνο για τα σκυλάκια του)
Αυτά...
Περιμένω σχόλια και πώς να πείσω τον μέλλοντα μπαμπά/φίλο μου να αποκτήσουμε δύο μωρά

Ευχαριστώ πααααρα πολύ παιδιά

μαγισσα
Διάσημο μέλος
αχ παιδιά σας ευχαριστούμε ολους για τα καλά σας λόγια...πραγματι είμαστε του χαδιού και του παιχνιδιού...μακαρι να βρουμε και ενα καλό σπιτακι
Σιγουρα είναι ένας γλύκας ο μικρός και εγώ νομίζω ότι (σαν λάτρης της μαύρης γάτας ) αν είναι να διαλέξης ένα μικρούλη ο σιγμεκριμένος είναι σκέτη τρέλα......
Και όσες μαύρες γάτες έχω γνωρίσει δεν ξέρω πως γίνεται είναι οι πιο χαδιάρες από όλες

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστώ οοοοολους πάρα πολύ!!!
Πολύ χαίρομαι που με εγκρίνετε για γατομαμά...
Και ακόμα περισσότερο που μπήκα στην παρέα σας
Nota, τον έχω δει τον γατούλη και τον ερωτεύτηκα...![]()
Αλλά πρέπει να πείσω σγά σιγά και τον γατομπαμπά που είναι πιο επιφυλακτικός από μένα...
'Οσο για τα μαύρα γατάκια γενικά τα λατρεύω, οπότε σίγουρα όταν υιοθετήσω αδεσποτάκι θα ψάξω πρώτα για μαύρο...
Μένω Κουκάκι, αλλά σκέφτομαι να πηγαίνω στον Αίλουρο, λόγω συστάσεων.
Στο σπίτι μπορεί να προσέχει τη/τις γατα/ες η κολλητή μου (που μένει Νίκαια όμως), η αδελφή και η μητέρα του φίλου μου (μένουν Αμπελόκηπους, αλλά η αδερφή του είναι τρελλή και παλαβή με τις γάτες, οπότε κάλλιστα θα μένει και με το/α μωρό/ά αν χρειάζεται). Στη χειρότερη υπάρχουν και οι γονείς μου (Παλαιό Φάληρο), που δεν τρελλαίνονται, αλλά είναι ευγενικοί και περιποιητικοί με τα ζώα (είχαμε σκύλο στο διαμέρισμα 7 χρόνια, μετά τον "παντρέψαμε" και είναι πανευτυχής σε ένα αγρόκτημα στο Κορωπί με την γυναίκα του και το μπαμπά του, που ζει μόνο για τα σκυλάκια του)
Αυτά...
Περιμένω σχόλια και πώς να πείσω τον μέλλοντα μπαμπά/φίλο μου να αποκτήσουμε δύο μωρά
Ευχαριστώ πααααρα πολύ παιδιά![]()
Κοίτα ξεκινάς με ένα και του δείχνεις όλες τις χαρές του γατιού και μετά αρχίζεις με το άλα στην ζωή θέλουν παρέα και να είδες δεν έιναι δύσκολο τελικά να έχουμε γάτα και τί 1 τί 2 μωρέ θα έχουν και παρέα και αυτά και εμείς να χαιδέυουμε από ένα γατί , γιατί με το ένα ποιος να το πρωτο χαιδέψει????

RedCat
Διάσημο μέλος
Υ.Γ. και σου θυμίζω οτι η στείρωση ειναι δώρο απο μένα αν τελικα μας επιλέξετε (σε δελεαζω τωρα αν καταλαβες)

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
μαγισσα
Διάσημο μέλος
σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τον γατούλη...συμφωνώ και εγω με την μαγισσα. Καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα (ολοι καπως ετσι το καναμε) και βλεποντας και κανοντας...
Υ.Γ. και σου θυμίζω οτι η στείρωση ειναι δώρο απο μένα αν τελικα μας επιλέξετε (σε δελεαζω τωρα αν καταλαβες)![]()
Μπράβο βρε Νοτα και μωρό γατάκι και στειρωμένο έτσι είναι οι ευσυνήδητες γατομαμάδες

RedCat
Διάσημο μέλος
Μπράβο βρε Νοτα και μωρό γατάκι και στειρωμένο έτσι είναι οι ευσυνήδητες γατομαμάδες![]()
καλέ οταν ερθει εκεινη η ωρα εννοούσα...αμέσω να κατηγορήσετε την ελληνιδα μανα..

moukelis
Επιφανές μέλος
Όλα τα σκεφτηκες,δεν άφησες τιποτα και για μας!
Εγω νομιζω οτι ειστε ετοιμοι,μολις σας ερθει ειδικα θα δεις και μονη σου οτι οι φοβοι ειναι αβασιμοι,και με τοσο καλη προετοιμασια,δεν θα σας πτοησει τιποτα.Στις ερωτησεις σου απαντησαν οι αποπανω,οποτε εγω απλα θα αναφερω οτι μετακομισα στην Καλυμνο και μενω και με τα δυο μου...χμ...γατια(το ενα ειναι σιγουρα,το αλλο βλεπω να το γυριζει σε πανθηρα
)σε 35 τετραγωνικα.Ειμαστε πολυ ευτυχισμενοι,κι ο γατομπαμπας τους ακομα περισσοτερο οταν μας επισκεπτεται!
Νοτα αν τον θελουν τον νεγράκο,μήπως μια επισκεψη για οπτικη επαφη με τον υπεροχο γατουλη,πεισει μια και καλη τον γατομπαμπα;

Καλως μας ήρθες και πάλι!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool