Θέλω να πάρω ένα γατάκι εκεί που σπουδάζω! Τι να κάνω;

lactoula

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lactoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 978 μηνύματα.
Απο την στιγμη που περασα στην Πατρα ελεγα οτι θελω να εχω ενα γατακι ( και τον Μισκα για εκει τον ηθελα αλλα τον αγαπησαν οι γονεις μου και δεν με αφησαν να τον παρω). Μενω σε μια γκαρσονιερα σε μια περιοχη με πολυ πρασινο ( τωρα αναπτυσεται) και δεν εχει κινηση καθολου, επιτρεπονται τα κατοικιδια ( εχω δει σκυλακι σε εναν φοιτητη γειτονα) ομως εχω πολλες επιφυλαξεις. :/: Στην Ευβοια εχουμε ενα γατι μεσα στο σπιτι και 9 εξω, αν παρω ενα στην Πατρα οταν τον φερω σπιτι πως θα το παρει ο Μισκα??? :confused: Επιτρεπεται να μεταφερω με ΚΤΕΛ ζωακι? Σε κλουβακι μεταφορας βεβαια, αλλα αν το βαλουν στις αποσκευες? Το λυπαμαι :( . Αμα φευγω για 2 μερες σπιτι μου εχω φιλους να το αφηνω, που ξερω οτι θα το φροντισουν το γατακι. Ειχα και αλλες αποριες αλλα τωρα δεν τις θυμαμαι... :blink: Πειτε μου τις γνωμες σας :happy:
Ευχαριστω εκ των προτερον... :rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ας σου απαντήσω εγώ μιας και είμαι κι εγώ φοιτήτρια και τον πρώτο χρόνο ήμουν χωρίς γάτα για παρόμοιους λόγους (η μητέρα μου είχε δεθεί πολύ με τη Ζαν για να μου την δώσει και φοβόμουν οτι δεν έχω το χρόνο και το χρήμα για να συντηρήσω μια γατούλα). Είμαστε και συνομήλικες ;)
Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
1. Και να μην επιτρέπονταν τα κατοικίδια απο το καταστατικό της πολυκατοικίας έχεις το δικαίωμα απο το νόμο να έχεις μέχρι δύο.
2. Τα ΚΤΕΛ έχουν μεγάλο κόλλημα και δεν επιτρέπουν ζώα μαζί με τους επιβάτες. Τα βάζουν στις αποσκευές :( Δοκίμασε τρένο ή αεροπλάνο που αφήνουν. Αν διαλέξεις αεροπλάνο ενημέρωσε νωρίτερα γιατί επιτρέπουν μέχρι έναν συγκεκριμένο αριθμό ζώων και αν έχει συμπληρωθεί δεν θα μπορέσεις να πετάξεις. (επίσης έχε υπόψιν οτι πληρώνεις ένα μικρό αντίτιμο και ότι αν είναι πάνω απο 5 κιλά μαζί με το κλουβί πάλι δεν θα μπορείς να το πάρεις στην καμπίνα μαζί σου).
3. Το πως θα τα πάει ο Μίσκα με το γατάκι σου μόνο ο θεός (αν υπάρχει) το ξέρει :P Εξαρτάται και απο την προσωπικότητα του Μίσκα και του δικού σου γατιού, απο το φύλο τους, αν είναι στειρωμένα, αν μεγάλωσαν μαζί κλπ.
4. Έχε υπόψιν οτι έχει έξοδα το γατάκι όπως φαντάζομαι ξέρεις. Εμβόλια, φάρμακα, στείρωση, φαγητό, άμμος. Δεν είναι τόσο εύκολο να τα εντάξεις στο υπάρχον budget σου (φαντάζομαι οτι ως φοιτήτρια είναι λίγο περιορισμένο, σωστά; ) οπότε καλύτερα τουλάχιστον στα σημαντικά έξοδα (πχ στείρωση) να σε βοηθήσουν έξτρα οι γονείς σου.

Πέρα απο αυτά, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις το γατάκι. Σε βοηθάει πολύ να μην νιώθεις μοναξιά :) Προσωπικά παρά τους δισταγμούς που είχα, δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή που υιοθέτησα τον Vector και ας με περιορίζει πολλές φορές (πχ δεν μπορώ να δω το φίλο μου τόσο συχνά όσο παλιότερα). :inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω με την μισελ καλο θα ηταν να ρωτησεις κ την σπιτο νοικοκυρα σου αμα ειναι να παρεισ μαζι σου γατα

Γιατί να το κάνει αυτό ladycat? Ο νόμος επιτρέπει μέχρι 2 ζώα συντροφιάς όσο και να χτυπιέται η σπιτονοικοκυρά. ;)

Αχ παιδιά εγώ το καλοκαίρι πήρα μαζί μου το Νίνο στο χωριό μου στο Γύθειο 40 κμ μέτα απο τη Σπάρτη.Φανταστείτε ταξίδι Θεσσαλονίκη Γύθειο με κτελ με αλλαγή λεωφορείου στον Κηφισσό...
Μέσα στο πούλμαν δεν είχα πρόβλημα γιατί δεν έκανε μίου αλλά μόλις έφυγα από Σπάρτη ένιωσα κάτι υγρό πάνω μου..Με κατούρησε!!!!!:|
Οπότε για 40 κμ ήμουν μούσκεμα και μύριζα και όλο το πάτωμα είχε γεμίσει τσίσααα...:whistle: ΒΛΙΑΧ..:mpliaks: Δεν ήξερα τί να κάνω, στο λεωφορείο είχαν μείνει καμιά 5 άτομα τα οποία απομακρυνόντουσαν σταδιακά απο κοντά μου κι εγω έλεγα ' αμάν βρε Νίνο έριξες κάτω το νεράκι σου??' Ξεφτίλα έγινα...λοολ:D

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! :) Και ειδικα την Michelle! Πιστευω πως ο Μισκα θα τα παει αρκετα καλα με αλλο ενα γατι μεσα στο σπιτι γιατι δεν τον κανουν παρεα τα αλλα γατια εξω ομως αυτος τους θελει! :confused: Το κυριοτερο προβλημα ειναι οι γονεις μου αφου δεν θελουν να παρω κανενα ειδος κατοικιδιου :down: . Αυριο φευγω, τελος οι διακοπες... :( και σκεφτομαι ολο και πιο σοβαρα να παρω ενα γατακι, ξερω κιολλας απο που! Κατω απο το διαμερισμα του φιλου μου ανακαλυψα οτι ειχε γεννησει μια γατα την οποια αρχισα και να ταιζω. Αρα τι καλυτερο απο το να προσφερο (εστω και σε ενα απο αυτα τα μικρουλια) ενα σπιτικο? :) Τωρα πρεπει να εχουν κλεισει μηνα αρα ειναι σε ηλικια που τα παιρνουμε ε? :hmm: Να παρω θυληκο η αρσενικο? Ποσο κοστιζει περιπου η επισκεψη σε κτηνιατρο και τα εμβολια? Μια φορα δεν τα κανου αυτα?

Αρχική Δημοσίευση από lactoula:
Τωρα πρεπει να εχουν κλεισει μηνα αρα ειναι σε ηλικια που τα παιρνουμε ε? :hmm: Να παρω θυληκο η αρσενικο? Ποσο κοστιζει περιπου η επισκεψη σε κτηνιατρο και τα εμβολια? Μια φορα δεν τα κανου αυτα?

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΓΑΤΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ;;;; Στο τέλος θα το κάνω μπάνερ και θα το βάλω στη θέση αυτού για τις φώκιες!!!

Το αν θα πάρεις θηλυκό ή αρσενικό δεν μπορούμε να στο πούμε εμείς :) Το κάθε φύλο έχει και υπέρ και κατά. ;) Πάντως η στείρωση στα αρσενικά είναι οικονομικότερη, αν σε απασχολεί το οικονομικό. Επίσης είναι και λιγότερο επικίνδυνη.

Η επίσκεψη σε κτηνίατρο για εμβόλιο ή ασθένεια συνήθως κοστίζει περι τα 20-25 ευρώ. Περισσότερο κοστίζει ένα νέο εμβόλιο, δεν θυμάμαι για πιοιά ασθένεια που είναι γύρω στα 40-50. Τα εμβόλια όχι, δεν γίνονται μια φορά αλλά αρχικά επαναλαμβάνονται για δυό-τρεις φορές σε διάστημα 2-3 μηνών και μετά απο αυτό κάθε χρόνο.

Δεν ειναι προβλημα να το παρω σε ενα μηνα :redface: Απ οτι εχω παρατηρησει οι γατουλες ειναι πιο τρυφερες, χαδιαρες και εκφραστικες απ τους γατους ( απο την δικη μου πειρα μονο) Και κατα καποιο τροπο τις εχω πιο πολυ αδυναμια :cool: Ομως οι γονεις ειναι το κυριοτερο προβλημα αυτη τη στιγμη... :(

Δεν ειναι προβλημα να το παρω σε ενα μηνα :redface: Απ οτι εχω παρατηρησει οι γατουλες ειναι πιο τρυφερες, χαδιαρες και εκφραστικες απ τους γατους ( απο την δικη μου πειρα μονο) Και κατα καποιο τροπο τις εχω πιο πολυ αδυναμια :cool: Ομως οι γονεις ειναι το κυριοτερο προβλημα αυτη τη στιγμη... :(

Άτομο κάτω των 24 που δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τους γονείς του είναι ορφανό :P
Κι εγώ αυτό έχω παρατηρήσει αν και ο Vector μου είναι μικρούλης ακόμα και δεν είχα άλλο αρσενικό γάτο οπότε επιφυλάσσομαι. Όλες μου οι άλλες γάτες ήταν θυληκιές. Πάντως υπάρχουν και θηλυκιές διαόλια, πολύ χειρότερες απο κάθε αρσενικό ;)

Βασικα ο πατερας μου δεν μπορει να μου αντισταθει! Ακομα και αν δεν θελει να κανω κατι, σε μενα θα πει καντο αλλα στην μητερα μου θα πανε τα παραπονα :( που δυστυχως δεν τα μεταφερει σε μενα με την ιδια ηρεμια οπως ο πατερας μου :P . Αυτον ας πουμε πως τον εχω με το μερος μου :whistle: την μητερα πωσ???? :confused: Σκεφτομαι ως εσχατη λυση απλα οταν παω Πατρα και καποια στιγμη με παρουν τηλ να δουν τι κανω να τους πληροφορισω οτι βρηκα ενα γατακι και δεν γινοταν να το παρατησω... :|

Βασικα ο πατερας μου δεν μπορει να μου αντισταθει! Ακομα και αν δεν θελει να κανω κατι, σε μενα θα πει καντο αλλα στην μητερα μου θα πανε τα παραπονα :( που δυστυχως δεν τα μεταφερει σε μενα με την ιδια ηρεμια οπως ο πατερας μου :P . Αυτον ας πουμε πως τον εχω με το μερος μου :whistle: την μητερα πωσ???? :confused: Σκεφτομαι ως εσχατη λυση απλα οταν παω Πατρα και καποια στιγμη με παρουν τηλ να δουν τι κανω να τους πληροφορισω οτι βρηκα ενα γατακι και δεν γινοταν να το παρατησω... :|

Μπορείς να ανταπεξέλθεις όμως στα έξοδα χωρίς τη βοήθεια τους; Ειδικά στην αρχή είναι λίγο δυσβαστακτα για μια φοιτήτρια... :/:

Βασικα ετσι και αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να μου στειλουν παραπανω λεφτα και ειδικα για ΓΑΤΑ!!! (κατα την γνωμη τους) :( Οποτε θα στιμοχτω λιγο παραπανω αλλα θα το αντεξω, μια χαρα φαγητο εχουν οι εστιες :hmm: ....

Βασικα ετσι και αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να μου στειλουν παραπανω λεφτα και ειδικα για ΓΑΤΑ!!! (κατα την γνωμη τους) :( Οποτε θα στιμοχτω λιγο παραπανω αλλα θα το αντεξω, μια χαρα φαγητο εχουν οι εστιες :hmm: ....

Και αν αρρωστήσει και προκύψουν έκτακτα έξοδα; Που μερικές φορές μπορεί να είναι πολλά; Πρέπει να σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα πριν αναλάβουμε μια τέτοια ευθύνη. Όπως ένα ζευγάρι καλύτερα να μην κάνει παιδί αν τα οικονομικά του δεν είναι καλά, έτσι και καλύτερα να τα βρεις πρώτα με τους γονείς σου και μετά να αναλάβεις αυτή την ευθύνη. Μέχρι τότε μπορείς να ταίζεις αδέσποτες γατούλες στη γειτονία σου που σε έχουν επίσης ανάγκη και δεν κοστίζει πολύ. ;)

Το κακο ειναι οτι δεν εχει στην γειτονια μου γατουλες (το εψαξα το θεμα) :( Γι αυτο μου λειπει μια γατισια συντροφια τοοσο! :cry:

Τότε μη βιάζεσαι και ψάξε να βρεις όχι μικρό γατάκι, αλλά ενήλικη γάτα εμβολιασμένη και στειρωμένη ώστε να γλιτώσεις τουλάχιστον τα αρχικά έξοδα. Αν ψάξεις θα βρεις ;)

Αυτο που με φοβιζει σε μια ηλικιωμενη γατα οτι θα εχει ηδη τις συνηθειες της, τον χαρακτηρα της και οτι εγω θα τα εχω χασει πως αναπτυχτηκαν ... :( επισης θα ειναι λιγο δυσκολο να βρω μια που θα ειναι με ολα αυτα (τις δουλειες του κτηνιατρου) ετοιμα :down:

μια ετοιμη γατα ομως εχει πιο λιγα εξοδα απο το γατακι !!! σκεψου κ το αλλο τι θα το κανεις αμα τελειωσεις τισ σπουδες σου καλη μου που θα το πας?

Θα το παιρνω στην Ευβοια, δικο μας ειναι το σπιτι με μεγαλο κηπο, χωρις να κινδυνευει απο αμαξια. :hmm: Ο πατερας μου τελικα μου ειπε πως δεν εχει κανενα προβλημα να παρω γατουλα... :) Και τον ρωταγα σιγουρα? Μη μου το λεει μονο επειδη εχει αδυναμια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back