Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
05-09-08
13:32
Όσα άρθρα έχω διαβάσει περί νιαουρητού, αφορούν σε γάτες που χαλάνε τον κόσμο όλη την ώρα. Η Μπασσέτ, πεντέμισυ μηνών τώρα, είναι από χαρακτήρα μια ολιγόλογη γατούλα. Νιαουρίζει πολύ χαμηλά και γλυκά μόνο: 1) το πρωί, όταν με βλέπει 2)κάθε φορά που τη φωνάζω για φαγητό (όχι μόνη της πιο πριν) 3) όταν είναι αραχτή και της φωνάζω ξετρελλαμένη "αγααααααάπη μου "και μερικές φορές, όταν έρχεται στην αγκαλιά μας. Δηλαδή, όταν νιώθει χαρά και αγαλλίαση. Όταν κάνει μπάνιο, βγάζει καμιά πνιχτή φωνούλα, όπως και αν την τραβοκοπήσω άθελά μου, μόλις της καθαρίζω τα πόδια. Μέχρι εδώ καλά, αλλά, εγώ θέλω να την μάθω να νιαουρίζει, όταν είναι μέσα και θέλει να βγει έξω για την ανάγκη της. Μαθαίνεται αυτό ή μόλις βρει κλειστά τώρα που αρχίζουν τα κρύα θα περιμένει και χωρίς μιλιά θα πάει σε καμιά ακρούλα του σπιτιού; Όποτε της έκλεισα την πόρτα και την παρακολούθησα να θέλει να βγει έξω, έκανε να την ανοίξει με το χεράκι της και μετά χωρίς νιάου ξαναγύριζε πίσω.Ακόμη και σήμερα, που η άμμος της ήταν ανέγγιχτη όλη νύχτα, αφού την τάισα και μπήκε μέσα, της έκλεισα επίτηδες την πόρτα. Σε λίγο, που, όπως ήταν φυσικό ,θέλησε να πάει στην άμμο, πάλι τα ίδια. Στάθηκε στη τζαμόπορτα σιωπηλά ,περίμενε κάποια δευτερόλεπτα και χωρίς μιλιά ξαναγύρισε πίσω κ΄άρχισε να παίζει!!Μόλις της άνοιξα, έτρεξε στην άμμο.Τι κάνουμε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
05-09-08
13:55
Λίγο δύσκολα μας βάζεις....
Αν μια γάτα ΔΕΝ θέλει τερμα...
Αυτό που έκανα εγώ παλιότερα ήταν είχα κρεμάσει ένα μπιχλιμπίδι στην πόρτα, που οταν το χτυπάς κάνει θόρυβο.. και όποτε καθόταν μπροστά της το κούναγα έκανε έναν ήχο και άνοιγα την πόρτα..
Μετά απο λίγο πήγαινε μόνη της το χτύπαγε και πήγαινα και άνοιγα.
Αν μια γάτα ΔΕΝ θέλει τερμα...Αυτό που έκανα εγώ παλιότερα ήταν είχα κρεμάσει ένα μπιχλιμπίδι στην πόρτα, που οταν το χτυπάς κάνει θόρυβο.. και όποτε καθόταν μπροστά της το κούναγα έκανε έναν ήχο και άνοιγα την πόρτα..
Μετά απο λίγο πήγαινε μόνη της το χτύπαγε και πήγαινα και άνοιγα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
05-09-08
13:58
Υπάρχει και αυτή εδώ η λύση, σε περίπτωση που το σπίτι είναι δικό σου και δεν σε πειράζει να γίνει ένα μερεμέτι. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο, γιατί έτσι η γατούλα θα είναι πλήρως ανεξάρτητη και θα μπορεί να χρησιμοποιεί την άμμο της όποτε θέλει, ακόμα κι αν λείπεις απ'το σπίτι.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Η Ελένη Άνση αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 7.556 μηνύματα.
05-09-08
14:27
Καλό, πολύ καλό, η γατούλα χτύπαγε το κουδούνι, δηλαδή. Έχω ένα σωρό μεταλλόφωνα, που της αρέσουν κιόλας, αν βρω κατάλληλο σημείο, θα κρεμάσω δίπλα ένα. Μπορεί να το καταφέρει και η δικιά μου.Λίγο δύσκολα μας βάζεις....Αν μια γάτα ΔΕΝ θέλει τερμα...
Αυτό που έκανα εγώ παλιότερα ήταν είχα κρεμάσει ένα μπιχλιμπίδι στην πόρτα, που οταν το χτυπάς κάνει θόρυβο.. και όποτε καθόταν μπροστά της το κούναγα έκανε έναν ήχο και άνοιγα την πόρτα..
Μετά απο λίγο πήγαινε μόνη της το χτύπαγε και πήγαινα και άνοιγα.![]()
Μη μου ξύνεις πληγές χρυσή μουΥπάρχει και αυτή εδώ η λύση, σε περίπτωση που το σπίτι είναι δικό σου και δεν σε πειράζει να γίνει ένα μερεμέτι. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο, γιατί έτσι η γατούλα θα είναι πλήρως ανεξάρτητη και θα μπορεί να χρησιμοποιεί την άμμο της όποτε θέλει, ακόμα κι αν λείπεις απ'το σπίτι.![]()
Το σπίτι είναι δικό μας, αλλά, ο άντρας μου δεν συμφωνεί γενικώς σε επεμβάσεις ,με διάφορες δικαιολογίες. Εν προκειμένω, στα σχέδιά μου για πορτάκι αντέτεινε: "Αστειεύεσαι; Να ξεπεγιάζουμε; Αποκλείεται να μην μπαίνει κρύο"Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Η Αλίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.401 μηνύματα.
05-09-08
14:31
Ωχ, κατάλαβα...Μη μου ξύνεις πληγές χρυσή μουΤο σπίτι είναι δικό μας, αλλά, ο άντρας μου δεν συμφωνεί γενικώς σε επεμβάσεις ,με διάφορες δικαιολογίες. Εν προκειμένω, στα σχέδιά μου για πορτάκι αντέτεινε: "Αστειεύεσαι; Να ξεπεγιάζουμε; Αποκλείεται να μην μπαίνει κρύο"
(Πάντως, τα πορτάκια αυτά έχουν γύρω-γύρω λάστιχο και εφαρμόζουν απόλυτα, δεν νομίζω να περνάει τίποτα).
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
05-09-08
14:34
Καλέ ανέπτυξα όλα τα επιχειρήματα με φωτογραφίες και αποδείξεις α λα Ευαγγελάτος. Τίποτα, ευκολότερο είναι να εκπαιδεύσω τη γάτα, παρά να τον πείσω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum