Θέλω να υιοθετήσω ημιαδέσποτο γατάκι που ζει κάτω από άσχημες συνθήκες!

Doremi

Νεοφερμένο μέλος

Η Doremi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!

είμαι νέα εδώ και θα ήθελα να παραθέσω τον προβληματισμό μου.

Πριν 3 μέρες ήρθε στην αυλή μας ένα γατάκι που νιαούριζε παραπονιάρικα.Κατέβηκα στην αυλή και το τάισα τονο,του έβαλα και νεράκι και αυτό έτρωγε λαίμαργα και χουρχουριζε παράλληλα...άφου χορτασε, άρχισε να μας δείχνει την αγάπη του με τριψιματα στα πόδια μας, σκαρφαλωματα πάνω μας και γενικά με πολλά χουρχουρισματα.Ενοείται ότι το αγαπήσαμε και σκεφτήκαμε να το υιοθετήσουμε μιας και εδώ και πολύ καιρό λέμε με τον φίλο μου να γίνουμε γατογονείς!εεε τώρα που μας ήρθε και από μόνο του ήταν ιδανική περίπτωση.

(Σημείωση ως γατόφιλοι αναγνωρίζουμε και χαζεύουμε όλα τα γατιά της γειτονιάς μας. Το συγκεκριμένο μας θύμισε ένα παρόμοιο που συνήθως άραζε-και μάλλον ταιζόταν- σε γείτονες στον παράλληλο σε εμάς δρόμο.εκείνο όμως είχε λουράκι στον λαιμό του, ενώ ο επισκέπτης μας οχι-αρα και για αυτό το κρατήσαμε.)

Το γατάκι λοιπόν κοιμήθηκε όλο το βράδυ στο καλαθάκι που του βάλαμε στον κήπο με το νεράκι του δίπλα και το άλλο πρώι πριν πάμε για δουλειά πάλι αυτό μας χουρχουριζε ευχαριστημενο.Το ξαναταίσαμε και το απόγευμα παλι το βρήκα στη θέση του να μας περιμένει.Το πήγαμε στον κτηνίατρο για να γίνει η αποπαρασίτωση και σε λίγες μέρες να το ανεβάσουμε στο σπίτι μας για να είμαστε κανονική οικογένεια.Το σπίτι είναι διπλοκατοικία με κήπο όπου μένουν μόνο οι γονείς μου και εγώ με τον φίλο μου.

Η δεύτερη βραδιά εξελίχθηκε επίσης ομαλά καθώς μετά τον γιατρό το ανταμοίψαμε με λίγο φαγητό και πολλά χάδια και αγκαλιές.Το γατάκι που τελικά είναι ένας κουκλος νεαρός γάτος, φαινόταν να έχει προσαρμοστεί πλήρως καθώς άραζε πολύ στο καλαθι του, είχε βρεί συγκεκριμένο μέρος για τουαλέτα και κορμό για τα νυχάκια του.Το άλλο πρωί , με ενημέρωσε η μητέρα μου οτι τον είχε δεί πριν παέι στη δουλειά της και της έκανε χάδια...εγώ δεν τον έβρισκα..εψαξα τριγύρω και πουθενα το γατί.Του έβαλα φαγακι για να βρεί όταν γυρίσει απο τη βόλτα του...αλλά μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας άφαντο το γατί!!!

Ενοείται οτι οργώασαμε όλη τη γειτονιά αλλά τίποτα.Πήγα και ρώτησα τους γείτονες που σας ανέφερα πριν και τελικά το είχαν αυτοί γιατί λέει ήταν το δικό τους ( αδέσποτο της γειτονιάς) που του είχαν βγάλει τον σπάγγο (ναι ναι, δεν ήταν λουράκι αυτό που είχαμε δεί..ήταν σπάγκος).Παρόλο που στενοχωρηθήκαμε , θεωρήσαμε οτι το σωστό ήταν να το αφήσουμε, παρόλο που το γατάκι δεν έφυγε μόνο του αλλά κάποιος το πήρε απο την αυλή. Η κυρία μας είπε οτι το γατάκι παίζει με την 17 χρονη εγγονή της αλλά μόλις ακουσε οτι το περιποιηθηκαμε και το πήγαμε στον γιατρό, προσφερθηκε να μας το δώσει γιατί αυτοί απλα το παίζουν κ το ταιζουν και δεν έχουν προθεση να πάνε σε γιατρό για εμβόλια κλπ.Επίσης και η ιδια φοβάται οτι σε αυτούς καθώς είναι κοντά στον κεντρικό , το γατάκι θα γίνει θύμα αυτοκινητών όπως και τα υπόλοιπα που ταιζαν κατα καιρους!

Δεν το πήρα εκείνη τη στιγμή γιατί η μικρή ελέιπε και δεν ήθελα να το πάρω απο την 17χρονη χωρις την συγκαταθεση της.Περιμένω λοιπον να δω τι θα πεί η μικρή.Να σας πω επισης οτι το γατάκι εκεί το είχαν κλεισμένο σε γατοφορο με κλειστή την πορτουλα.κοινως φυλακισμένο σε γατοφόρο σε έναν κήπο....ούτε καν μέσα σε σπίτι.και του είχαν ξαναβάλει τον απαίσιο σπάγκο λες και είναι κουτί με γλυκά!

Θα περάσω αύριο απο εκεί ούτως η αλλως για να δώσω το δεύτερο χάπι της αποπαρασίτωσης και ελπίζω να μας το δώσουν πίσω.Σε περίπτωση που δεν θέλει η μικρή να το δώσει, τι να κάνω που στενοχωριέμαι για τις συνθήκες που το έχουν?κλεισμένο σε κλουβακι και δεμένο με σπάγγο που είναι και επικίνδυνο???Τι να κάνω να επιμείνω να το πάρω (κάνω σαν κακομαθημένη :redface:) ή να το αφήσω εκέι στην τύχη του χωρις εμβολια, χωρίς τίποτα!Και το γλυκό μου μόλις με ξαναείδε και το έβγαλαν απο το κλουβάκι του αρχισε πάλι να τρίβεται στα πόδια μου!αααχχχχ!:/:

Δώστε μου τα φώτα σας σαν πιο εμπειροι!Σας ευχαριστώ πολύ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θέλω να υιοθετήσω ημιαδέσποτο γατάκι που ζει κάτω από άσχημες συνθήκες

Η καλύτερη γατούλα που είχα ποτέ, την λίτσα, εξυπνότερη και από άνθρωπο σε πολές φάσεις, την είχα βουτήξει από μια αυλή στο Περιστέρι που είχα πάει μια θεία μου για εξετάσεις σε ένα Ιατρικό Κέντρο εκεί δίπλα. Πήδηξε μόνη της την μάντρα και μου φώναζε επίμονα. Μπήκα σε ένα μαγαζί της πήρα κρουασανάκια και τα έφαγε λαίμαργα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σκέψης βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Τέτοιου επιπέδου γάτα δεν έχω ματαξαναδεί και όσες της μοιάζουν (γκρι τιγρέ) τις ονομάζω τιμιτικά "Λίτσες". Φαντάσου ότι έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε και δεν ξαναβρίκα τέτοια γάτα. Αν θες την συμβουλή μου, σβέρκωσε την και στο σπίτι και άστους να κουρεύονται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θέλω να υιοθετήσω ημιαδέσποτο γατάκι που ζει κάτω από άσχημες συνθήκες

Φιλη Doremi, οπως μας ειπες, η οικογενεια που το "εχει" τωρα, μονο το ταιζουν και το εχουν για να παιζει η εγγονη τους. Ουτε στον γιατρο το πανε οπως το πηγες εσυ, ουτε σκοπευουν να του δωσουν ενα σωστο σπιτι, οπως του αξιζει. Θεωρω οτι πρεπει να το παρεις, γιατι αν μη τι αλλο θα του δωσεις ενα σωστο σπιτι και μια επαρκη φροντιδα. Η εγγονη τους στα 17 της, σιγουρα μπορει να βρει κατι αλλο να παιξει. Και εφοσον εκεινη δεν ειναι σε θεση να γνωριζει και ακομη κι αν γνωριζει, να του προσφερει την φροντιδα που χρειαζεται, η γνωμη της για μενα ειναι ανευ σημασιας. Αν θελει να παιζει, ας παρει ενα εικονικο.

Η γνώμη μου είναι, κι επειδή τυγχάνει να είναι γείτονες (και όχι σε άλλη συνοικία, ώστε να βουτήξεις το γατί και "να τους αφήσεις να κουρεύονται")
να επιχειρήσεις στην αρχή να εξηγήσεις με.."γλυκό τρόπο" στη 17χρονη, οτι το γατάκι είναι ζωντανό ον και όχι ένα λούτρινο άψυχο πράμα. Χρειάζεται δε, κάποια περισσότερα πράγματα από το να το κρατάει φυλακισμένο στη γατοφόρο και να παίζει μαζί του(πώς άραγε? με το χέρι μέσα στο κλουβί?) Για να μη πούμε για το σπάγγο που του φορούσαν στο λαιμό και για τον κίνδυνο που διατρέχει από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Αν δεις (πράγμα που απεύχομαι) οτι η μικρή είναι ανένδοτη και το έχει πάρει "πατριωτικά" (και εγωιστικά), εξήγησέ της οτι
η κακοποίηση (στην προκειμένη η φυλάκιση) ζώου διώκεται από το νόμο. Μακάρι να μη χρειαστεί να φτάσεις σε αυτό το σημείο :/:, αλλά από τα γραφόμενά σου κατανοώ οτι έχετε "ερωτευτεί' τον γατούλη κι εκείνος έχει "ερωτευτεί" εσάς. Κάνετε ό,τι
μπορείτε γι αυτόν, κι εκείνος αναγνωρίζει και ανταποδίδει την αγάπη και την τρυφερότητα που του δείχνετε.

Με λίγα λόγια, είναι προορισμένος να γίνει μέλος της οικογένειάς σας. Καν'τε ό,τι περνά από το χέρι σας και διεκδικήστε τον!:)

Έλα τώρα Αλκυόνη, τι γείτονες είναι αυτοί; Εδώ θέλει καταδρομική επιχείρηση,εντοπισμός, σβέρκωμα και διάσωση γατιού σε χρόνο dt – t.

Έλα τώρα Αλκυόνη, τι γείτονες είναι αυτοί; Εδώ θέλει καταδρομική επιχείρηση,εντοπισμός, σβέρκωμα και διάσωση γατιού σε χρόνο dt – t.
Εδώ που τα λέμε (και σαν δεύτερη σκέψη), στην ανάγκη...σαν έσχατη λύση, ναί θα συμφωνήσω:)

Τι εγινε τελικα το πηρες;;;

Βασικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται να κρατάς ένα γατάκι σε κλουβάκι.Είναι παράνομο και απαγορεύεται πολύ αυστηρά.Επίσης μπορείς να πεις στην κοπέλα ότι μπορεί να έρχεται να το βλέπει όποτε θέλει και έτσι σιγά σιγά να εξοικειωθεί με την φροντίδα του, έτσι ώστε όταν με το καλό μεγαλώσει και αυτή λίγο να μπορεί να πάρει ένα ολόδικό της γατάκι και να το φροντίζει σωστά.
Μια φορά άφησα να μου πάρουν ένα μικρό πορτοκαλί γατάκι, που είχε έρθει στην αυλή μου και είχαμε αμοιβαίο έρωτα κάτι παιδάκια, που υποτίθεται ήταν δικό τους και μέσα σε ένα μήνα από όταν το πήραν εξαφανίστηκε για πάντα.Ήταν πολύ άσχημο..

Mην φοβασαι τιποτα.:) Καταρχην γατι που δεν ειναι τσιπαρισμενο και δεν κατοικει εντος οικιας,θεωρειται αδεσποτο,ποσο μαλλον οταν δεν του παρεχουν κτηνιατρικη περιθαλψη.Το γατι,δεν ειναι δικο τους,απλα το εχουν για να παιζει η δεκαεφταχρονη.Μην μιλησω για το κλουβι,που ειναι κακοποιηση.

και αυτή η 17χρονη ρε παιδί μου, σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να παίζει με άλλα πράγματα...

και αυτή η 17χρονη ρε παιδί μου, σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να παίζει με άλλα πράγματα...
E!!! μα ναι βρε Γιαννη. Κι εγω αυτο εννοουσα, αλλα δεν ηθελα να το πω καθαρα. Οταν ημουν στην ηλικια της, το μυαλο μου ηταν σε αλλα πραγματα κι οχι να παιζω με γατακια.

Doremi μήπως θα έπρεπε να της μιλήσεις για τα ανακόντα; ;)

Γειά σας!!Πρώτα απο όλά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας και το χιούμορ σας! :D:P

Το κοριτσάκι τελικά αποδείχτηκε πολύ ώριμο :clapup: και καλό αφού μας το έδωσε με τον όρο να το βλέπει πότε πότε!
Ενοείται οτι καταχαρήκαμε και πως συμφωνήσαμε να έρχεται όποτε θέλει να παίζουν.

Ο μικρός μας λοιπόν έιναι πλέον μαζί μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα του ταιριάξει πιο πολύ σαν διαμονή: αποκλειστικά μέσα στο σπίτι ή να ανεβαίνει στο διαμέρισμα για χάδια παιχνίδια ίσως και ύπνο αλλά να είναι και στον κήπο ώστε να είναι και πιο ελεύθερο και χαρούμενο? Η αλήθεια είναι οτι φοβάμαι μην βγεί απο τον κήπο και δεν μπορεί να γυρίσει ή χαθεί αλλά απο την άλλη είναι χαρούμενος με τα λουλουδάκια, τα δεντράκια, το χώμα κλπ.Θα δείξει νομίζω ο καιρός τι θα του ταιριάξει πιο πολύ.

Για την ώρα είναι όλο παιχνίδι και πολύ γουργούρισμα!Κ επίσης είναι και λαίμαργο!Συνέχεια θέλει να τρώει ο λουκουμάς! Τα 50 γρ κσηρασ τροφης αν του τα βάλω απο το πρωί τα τρώει αμέσως και δεν έχει για την υπόλοιπη μέρα!Αφήστε που δεν μας αφήνει να πάμε στη δουλειά και όλο τρίβεται στα πόδια μας όταν πάμε να φύγουμε! :inlove::inlove::inlove::inlove:

Διαβάζω ότι μπορώ για να τον εκπαιδεύσω σωστά και να επικοινωνούμε πιο εύκολα!Νομίζω όμως οτι την αγάπη την νιώθει,ε?Νιώθω οτι έχω ένα μωράκι στο σπίτι και ειδικά τώρα δεν θέλω να λείπω πολύ (εκτος ωρών δουλειάς).Θα κάνουμε σε λίγες μέρες και εμβόλιο! αμεεε! :D

Θα σας στείλω σύντομα και φωτο!

Doremi μήπως θα έπρεπε να της μιλήσεις για τα ανακόντα; ;)
:angel:

'Αντε, καλορίζικος ο γατούλης και να σας ζήσει!!!:clapup:

Βγάλ'τε του όνομα.
Βγάλτ'τε του φωτογραφίες (να τον απολαύσουμε κι εμείς που αδημονούμε:P)
Βάλτε προστατευτικά σε περίπτωση που αποφασίσετε να τον αφήνετε να παίρνει τον αέρα του στον κήπο
(ποτέ δεν είναι νωρίς για πρόληψη).
Και...χαρείτε την τρυφεράδα του και τα γουργουρητά του:inlove:
Και βέβαια τη νιώθει την αγάπη σας...:yes:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Έλα να βλέπουμε φώτο λέμε...

Καλώς τον δεχθήκατε, Doremi! :clapup:
Εύχομαι να δούμε σύντομα το δικό του θέμα και φωτογραφίες εδώ. :D
Όντως, καλό είναι να τον πάτε στον κτηνίατρο με την πρώτη ευκαιρία για εμβόλιο, αποπαρασίτωση και γενικά έναν έλεγχο της υγείας του.
Η γνώμη μου θα ήταν να τον είχατε αποκλειστικά εντός σπιτιού εάν ο κήπος σας δεν είναι πολύ καλά περιφραγμένος.
Εάν δεν είναι, μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί, να χτυπηθεί από αυτοκίνητο, να του επιτεθεί κάποιο σκυλί, να μπλέξει σε κάποιον καυγά με άλλες γάτες και να του μεταδοθεί κάποια σοβαρή ασθένεια κ.λπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back