yallowroger
Νεοφερμένο μέλος
Σαν πρωτη αποψη απο αυτες που εψαξα μου αρεσαν πολυ οι:
1.ρωσσικη
2.rag doll
3.περσικη
4.και φυσικα βομβαης!
Διευκρινιχω οτι επειδη ειμαι ασχετος δεν ξερω κατα ποσο ειναι διαθεσιμες στην Ελλαδα!Απλα μ αρεσουν πολυ.
Τι θα μου προτεινατε?Σας εμπιστευομαι απολυτα, περιμενω την απαντηση σας για να παρω γατα οσο γινεται πιο γρηγορα!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Καταρχήν έχω να πώ ότι έχεις ακριβά γούστα!

Θα πρέπει να είσαι διατεθημένη/ος και να πληρώσεις πολλά και ενδεχομένως να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, να την παραλάβεις απο το εκτροφείο.Απο αγγελία ή απο pet shop... θα κλαίς τα λεφτά σου..μάλλον.
Μελετησε στο νετ, τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας, τις απαιτήσεις τους κυρίως, θα δείς πια ταιριάζει σε σένα, στα οικονιμικά σου κλπ. Βλέπω ότι είσαι 18, ενδεχομένως θα χρειαστεί να ταξιδέψει μαζί σου για σπουδές, μεταπτυχιακό κλπ κλπ. Μία γατούλα θα ξέρεις ζει μεχρι 20χρόνια. Θα είναι μαζί σου οταν παντρευτείς ή οταν πας φαντάρος.. δεν ξέρω αν είσαι αγόρι ή κορίτσι... Κοίτα λίγο στο μέλλον... οσο γίνετε.
Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα αδεσποτάκι, θα το έσωζες απο το δρόμο και απο σίγουρο θάνατο, και θα σου είχε ευγνωμοσύνη για μια ζωή.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

vickymoon
Διάσημο μέλος
εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα αδεσποτακι εχουν πολυ καλο χαρακτηρα κ πολυ εξυπνα. τα περισσοτερα κινδυνευουν να πεθανουν στο δρομο απο κακουχιες, αυτοκινητα και ετσι θα εχεις σωσει μια ζωουλα.
εγω μαλιστα θα σου προτεινα να παρεις κ καποια με καποια ελαφρια αναπηρια π.χ. 3 ποδαρακια η κατι αλλο γιατι αυτα εχουν ακομα περισσοτερη αναγκη.
ομως καταλαβαινω κ την αναγκη σου να παρεις ρατσα οποτε ψαξτο κ θα αποφασισεις. εγω απλα σου ειπα μια αλλη οπτικη που δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνεις.
παντως τα αδεσποτα ειναι εγγυημενα για μενα τουλαχιστον.
ευχομαι να βρεις ενα ζωακι που θα αγαπησεις πολυ οτι κ να ειναι αυτο

παντως στο χαριζονται εχει κατι αδεσποτακια μουρλια κ εχει κ ενα που του κοψαν το ποδαρακι κουκλι
rrrrr
Νεοφερμένο μέλος
εαν οποδιποτε θα θελεις ενα γατακι με πεδιγρη, τοτε θα συστουσα ενα γατακη σαν το maine coon η το norwegian forest cat για μακρη μαλλη η ενα bengal για κοντο μαλλη και τα τρια κατα τη γνωμη μου ειναι απο της πιο ωραιες ρατσες... μηπος επιδι μοιαζουν για "κανονικα γατακια" ;;
moukelis
Επιφανές μέλος
Θα ηθελα να σου επισημανω μερικα πραγματα που ισως δεν εχεις σκεφτει.Μια γατουλα ρατσας,το μονο εγγυημενο στοιχειο που θα εχει απο τη ρατσα,ειναι η εμφανιση.Υπαρχουν καποιοι γενικοι κανονες οσον αφορα το χαρακτηρα,οπως π.χ. οτι τα περσικα ειναι ηρεμα,αλλα δεν ισχυουν παρα μονο για ενα μερος του πληθυσμου.Αυτο που θα λαμβανα εγω υποψιν μου θα ηταν η φροντιδα που χρειαζεται,το κοστος της γατας,αν θα ειχα την ευχερεια να την αποκτησω απο καποιο εκτροφειο του εξωτερικου αν δεν υπαρχει στην Ελλαδα,ποσο μπορω να περιμενω για την αποκτηση της,συν ολα τα παραπανω που ανεφερε η Τζούλια,τα οποια αφορουν μια οποιαδηποτε γατα κι οχι μονο τις ρατσας.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι αφου δεν εχεις "κολλημα" με καποια συγκεκριμενη ρατσα,να αποφασισεις τι ηλικιας γατα θελεις,το φυλο,και τι χρωματισμο.Αν αυτα μπορεις να τα βρεις σε ενα γατακι ημιαιμο,θα μπορεις να το εχεις αμεσα κοντα σου,πιθανοτατα εμβολιασμενο και στειρωμενο,χωρις κοστος αγορας και ταξιδιου.Αν οχι,μπορεις να απευθυνθεις σε εκτροφεις,να περιμενεις σε λιστα αναμονης αν δεν εχουν γεννα με το χρωμα που θελεις,και να ταξιδεψεις για να το παραλαβεις.Υπολογισε εδω κοστος αγορας,ταξιδακι,περαιτερω εμβολιασμο,και στειρωση.Ο,τι κι αν διαλεξεις,ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε να βρεις τη γατουλα των ονειρων σου!
yallowroger
Νεοφερμένο μέλος
ειναι πολυ τιμητικο για σας που μου προτεινετε αδεσποτακι, απο την αλλη ομως δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να του προσφερω θαλπωρη επειδη ακομα ειμαι αμυητος στο θεμα γατας.ισως αργοτερα οταν αποκτησω μια α' πειρα να ειμαι ικανος να περιθαλψω ενα ημιαιμο.
Οσον αφορα τα γατακια ρατσας, μ εντυπωσιαζει πολυ η rag doll και η βομβαης.νομιζω πως μαλλον θα εστιασω σε αυτες.δεσμευομαι παντως οτι θα αν τελικα προβω σε αγορα της γατας θα ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες μου.δε χωρανε επιπολαιοτητες σε τετοια θεματα
moukelis
Επιφανές μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Πολύ καλά κάνεις και ρωτάς, διότι ο πληροφορημένος έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να την πατήσει!ειναι πολυ τιμητικο για σας που μου προτεινετε αδεσποτακι, απο την αλλη ομως δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να του προσφερω θαλπωρη επειδη ακομα ειμαι αμυητος στο θεμα γατας.ισως αργοτερα οταν αποκτησω μια α' πειρα να ειμαι ικανος να περιθαλψω ενα ημιαιμο.

Ήθελα να σου πω και κάτι άλλο για τις γάτες ράτσας: εκτός από την έξτρα περιποίηση που θέλουν ειδικά αν είναι μακρύτριχες, ενδέχεται να έχουν πιο ευαίσθητη υγεία από τα κεραμιδόγατα. Π.χ., οι θηλυκές σιαμέζες παθαίνουν καρκίνο του μαστού πιο συχνά απ' όσο οι κεραμιδόγατες.
Ό,τι γάτα και να πάρεις, φρόντισε να έχει πιστοποιητικό ότι της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Επίσης πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα έχεις χώρο και χρόνο γι' αυτήν για όλη της τη ζωή.
Εύχομαι γρήγορα να βρεις το ψιψίνι των ονείρων σου!

prince
Διάσημο μέλος
αλλά να σκεφτείς πόσο χρόνο έχεις για τη γάτα... άσχετα με την περιποίηση του σώματος να ξέρεις ότι κάποιες γάτες (και κυρίως οι κεραμιδόγατες) έχουν απίστευτη ενέργεια. κάποιες άλλες μπορεί να κοιμούνται είκοσι ώρες την ημέρα αλλά οι τέσσερις που είναι ξύπνιες είναι άστα να πάνε.... και σκέψου και της μετακινήσεις ... μια περσική γίνεται από 4 κιλά και πάνω ..... μπορείς να κουβαλάς ένα καλαθάκι με ένα μαλλιαρό γάτο 5 κιλών και κάτι;
Melini
Διάσημο μέλος
Δεν είναι αμελητέα χρήματα, νομίζεις ότι θέλεις να δώσεις επιπλέον και για το γατάκι; Αν ρίξεις μια ματιά στα Χαρίζονται, υπάρχουν τόσα πολλά γατάκια, μερικά από αυτά ημίαιμα, και μπορείς να κοιτάξεις αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, που είναι πιο κοντά σου, για ευκολία.
Όπως καταλαβαίνεις, κι εγώ ψηφίζω αδεσποτάκι, γιατί είναι κρίμα να μένουν έξω στο δρόμο τώρα το χειμώνα, τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν ένα γατάκι... το πεδίο των επιλογών σου είναι τεράστιο, όλα τα χρώματα, όλοι οι συνδυασμοί και όλοι οι χαρακτήρες. Άσε που το γατί θα σε ευγνωμονεί επειδή το έσωσες από την πείνα και το κρύο.
Κλείνω και με μερικές ακόμα ερωτήσεις για σένα... είσαι φοιτητής; Μένεις μόνιμα στην Κομοτηνή ή είσαι από άλλη πόλη; Αν μένεις μόνος σου, έχεις σκεφτεί τι θα γίνεται όταν θα λείπεις; Έχεις αξιόπιστο άνθρωπο να το φροντίζει; Και πόσο καιρό μπορεί να λείπεις max; Αν μένεις με τους γονείς σου, εκείνοι είναι σύμφωνοι; Θα το φροντίζουν αν δε τα καταφέρεις εσυ; Αν είναι να σπουδάσεις σε άλλη πόλη, πώς θα μετακινείται το γατί μαζί σου; Θα βρεις κατάλληλο σπίτι που να μπορεί να φιλοξενήσει και γάτα; Θα το αφήνεις εκεί τις διακοπες; Ποιος θα το φροντίζει κλπ κλπ.
Συγγνώμη που σε βομβαρδίζω με τόσες ερωτήσεις, δε σε υποχρεώνω να απαντήσεις στο φόρουμ, αλλά να σκεφτείς εσύ και να κάνεις τον προγραμματισμό σου. Νομίζω ότι πριν αποφασίσεις τη ράτσα πρέπει να έχεις σκεφτεί όλα τα παραπάνω...
Vivikos
Νεοφερμένο μέλος
Πρωτα απ'ολα ενα μεγαλο ευχαριστω για το ενφιαφερον σας καθως και για τις πολυτιμες συμβουλες σας.η καθοδηφηση σας εινα πραγματικα πολυ σημαντικη.με βαλατε σε σκεψεις...
ειναι πολυ τιμητικο για σας που μου προτεινετε αδεσποτακι, απο την αλλη ομως δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να του προσφερω θαλπωρη επειδη ακομα ειμαι αμυητος στο θεμα γατας.ισως αργοτερα οταν αποκτησω μια α' πειρα να ειμαι ικανος να περιθαλψω ενα ημιαιμο.
Οσον αφορα τα γατακια ρατσας, μ εντυπωσιαζει πολυ η rag doll και η βομβαης.νομιζω πως μαλλον θα εστιασω σε αυτες.δεσμευομαι παντως οτι θα αν τελικα προβω σε αγορα της γατας θα ειναι στις αμεσες προτεραιοτητες μου.δε χωρανε επιπολαιοτητες σε τετοια θεματα
Συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα... ποιό εύκολο σου φαίνεται να πάρεις μια γάτα ράτσας από ένα ημίαιμο; Η γάτα ράτσας νομίζω ότι θα έχει περισσότερη ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση σε σχέση με ένα ημίαιμο

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Μεγαλη απατη! Τα γατακια ρτατσας εκτος απο πανακριβα ειναι και πολύ πιο ευαισθητα σε ασθενειες και υπαρχουν συγκεκριμενες που προσβαλουν τις ρατσες που σου αρεσουν και δε το λεει κανεις εκτροφεας.
Αλλο ειναι το θεμα εκτροφειου. Ο δημητρης πηρε πχ ραγκντολ την ισμηνη με ακριβως το ιδιο σκεπτικο οπως εσυ και τελικα χτες μαθαμε οτι εχει λευχαιμια ! Τη πηρε απο τα καλυτερα ακτροφεια της ευρωπης παρακαλω.
Γι αυτο θα σου συετηνα να δεις αυτη τη σελιδα και αφου τα διαβασεις ολα και δεις τι γατακια υπαρχουν ευχαριστως παρε με δικη σου ευθυνη ρατσας μετα
athina38
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
dafni.ps
Πολύ δραστήριο μέλος

alice
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε εχουν καλυψει αρκετα νομιζω οι υπολοιποι, δεν εχω κατι ουσιαστικο να προσθεσω περα απο το οτι ειναι ευθυνη μια γατα. Ευθυνη για τα επομενα 15-20 χρονια περιπου...

Αναφερθηκες στο οτι δε θα μπορουσες να φροντισεις ημιαιμο...

Κι ομως σε πληροφορω ειναι πιο ευκολο!!!!
Οπως καταλαβαινεις ψηφιζω κι εγω να παρεις αδεσποτακι...

Αυτο ομως δε σημαινει οτι αν καταληξεις σε ρατσα, δεν στηριζουμε την αποφαση σου...
Να διαφωνησω λιγακι με την athina38. Τα γατουλια ρατσας δεν ειναι ζωντανα??? Δεν εχουν αναγκη αγαπης και φροντιδας??? Αν ολοι σκεφτομασταν ετσι, θα καταληγαμε να αγοραζουμε - πουλαμε κεραμιδογατα και οι ρατσες να κυκλοφορουν αδεσποτες....

Οτι και να αποφασισεις τελικα, εμεις εδω ειμαστε, οι εμπειροι του φορουμ για συμβουλες, και οι νεοι (σαν κι εμενα) για συμπαρασταση και γατοκουβεντα.
Και κατι τελευταιο.
Αν εισαι αγορι τα θερμα μου συγχαρητηρια που αποφασισες να παρεις γατουνι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool