Θειάφι και γάτες

giorgos147

Νεοφερμένο μέλος

Ο giorgos147 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Καλησπέρα σας παιδιά!

Έχω εδώ και 4-5 χρόνια γάτες στο σπίτι, και δεν ενοχλούσαν. Τελευταίως όμως, έκαναν κατάληψη σε ένα μέρος του κήπου όπου καθόμαστε τώρα το καλοκαίρι, και μου πάνε στο γκαζόν προς αφόδευση κ.λπ. Με ενημέρωσε γνωστός ο οποίος έχει γάτες, ότι μια καλή λύση είναι να βάλω περιμετρικά εκεί που δε θέλω να πάνε, θειάφι.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Αν το θειάφι το βάλω μέσα σε π.χ. πλαστικά μπαλάκια με κενά ώστε να μη μπορούν να το φάνε/αγγίξουν με αποτέλεσμα όταν πλένονται να τρώνε και το θειάφι, θα έχω κάποιο πρόβλημα; Θα κάνει δουλειά; Προφανώς και δε θέλω να πάθει κάτι κανένα τους! Ποια είναι η άποψή σας; Ο κήπος είναι μεγάλος, και απλά θέλω να τις διώξω από το κέντρο του γκαζόν(δε με ενοχλούν αν τα κάνουν στις γωνίες ή γύρω γύρω από το γκαζόν), και θα ήθελα να μη κάθονται εκεί που καθόμαστε.
Τέλος, ένα άλλο ερώτημα είναι, πώς να τα μαλώνω για κάτι που δε θέλω να κάνουν; Είχα μια γέννα, και τώρα τα μικρά, περίπου τριών μηνών, άρχισαν τις αταξίες. Πρώτη φορά είχα τέτοιο πρόβλημα! Ξύπνησα σήμερα και είδα δύο καρέκλες μου να έχουν κρόσσια στις άκρες, από εκεί που ήταν μια χαρά!
Κάποια άποψη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έλα γατί στον τόπο σου, τι διαβάζω πρωί πρωί :lol::lol:

Αν θέλεις να αποτρέψεις μια γάτα από το να πηγαίνει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν κάποια ειδικά απωθητικά σπρέι που είναι σίγουρα ασφαλή (δες π.χ. εδώ), δεν ξέρω όμως πόσο αποτελεσματικά είναι, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ανοιχτό χώρο.
Για να μαλώσεις μια γάτα, μπορείς είτε να τη φυσήξεις απαλά στο πρόσωπο (είναι κάτι αντίστοιχο με το "κχχχχ" που κάνουν μεταξύ τους), είτε να την ψεκάσεις με λίγο νερό, είτε να κάνεις κάποιο δυνατό θόρυβο (μπορείς να χτυπήσεις παλαμάκια, ή να κουνήσεις ένα άδειο κουτάκι αναψυκτικού με λίγα κέρματα μέσα). Αυτό που έχει σημασία για να καταλάβει η γάτα ότι τη μαλώνεις είναι να επιλέξεις έναν μόνο από όλους αυτούς τους τρόπους και να τον επαναλαμβάνεις σταθερά, κάθε φορά που τη βλέπεις να πηγαίνει εκεί που δεν θέλεις, αμέσως μόλις την δεις. Το πόσο γρήγορα θα καταλάβει και πόσο πρόθυμη θα είναι να συμμορφωθεί πάντως, εξαρτάται πολύ και από το χαρακτήρα της, οι γάτες δεν είναι σκύλοι και δεν μας βλέπουν σαν αρχηγούς τους ούτε αισθάνονται την υποχρέωση να μας υπακούν.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θειαφι και γάτες

επισης να πω οτι το θειαφι ΔΕΝ απομακρυνει τις γατες,παρα μονο τα φιδια,και αυτα,αν εχει πολυ ζεστη και βρωμαει...:)

Το θειάφι δεν κάνει στις γάτες απολύτως τίποτα, θα συνεχίσουν να λερώνουν με την ίδια μανία....εγώ προσωπικά αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στον κήπο και μου έχει ξεραθεί όλο το γκαζόν...αν έχει κανείς καμιά καλή ιδέα ας την ρίξει,γιατί τα απωθητικά σε εξωτερικό χώρο που βρέχεται είναι τσάμπα λεφτά!Να φανταστείτε ότι σε 2 κομμάτια του κήπου που ήταν μικρά δεν έβαλα γκαζόν αλλά τα κάλυψα με γεωύφασμα και έριξα από πάνω χοντρά βότσαλα (30 σακούλες αγόρασα...) και τώρα τα ...κάνουν πάνω στα βότσαλα χωρίς να τα σκεπάζουν κάν!!!Οπότε πετάω και τα βότσαλα τώρα η κατάσταση είναι απελπιστική και βρωμερή και είμαι σε καθημερινό καθάρισμα ( πέταμα στα βότσαλα και λάστιχο) για να πεις ότι δεν μυρίζει!!!!

Ξαναφέρνω το θέμα μετά απο χρόνια! Έχει κάποιος καμμιά καλή ιδέα για το θέμα που να έχει αποτέλεσμα? Μιλάω για αδέσποτες γάτες που ταϊζει γειτονικό μίνι μάρκετ και επισκέπτονται και την αυλή μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξαναφέρνω το θέμα μετά απο χρόνια! Έχει κάποιος καμμιά καλή ιδέα για το θέμα που να έχει αποτέλεσμα? Μιλάω για αδέσποτες γάτες που ταϊζει γειτονικό μίνι μάρκετ και επισκέπτονται και την αυλή μου.
Δεν είμαι σίγουρη πως έχω καταλάβει τι ακριβώς ρωτάτε...:confused:
Ψάχνετε τρόπο να αποτρέψετε κάποιους από το να ρίχνουν θειάφι ή ψάχνετε κάποιον τρόπο να αποτρέψετε γατούλες να έρχονται στην αυλή σας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back