Θεραπεία για γατούλες

annitsa

Νεοφερμένο μέλος

Ο annitsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα. Πριν από 2 μέρες έχασα μια γατούλα μου από λοιμώδη περιτονίτιδα. Κάναμε εξετάσεις κ σε άλλα 4 που ζούσαν μαζί και προέκυψε πως τα είναι φορείς. Εμβόλιο θα κάνει μόνο το 1, τα άλλα υπάρχει κάποιος τρόπος να προστατευθούν (βιταμίνες, κάποιο φάρμακο...);;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας, πραγματικά θα βοηθούσε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου Αννίτσα! Καλως ήρθες στην παρέα μας... αν και λυπάμαι πολύ για την γατούλα σου που έχασες...:( Δεν ξέρω τι είναι η ασθένεια η οποία λες αλλά γιατί μόνο το ένα από τα 4 γατάκια θα εμβολιασθούν?:confused: Είναι μεταδοτική η ασθένεια και αν ναι πως μεταδίδεται? Τα γατάκια είναι μέσα ή έξω? Πρέπει να είμαστε γείτονες γιατί κι εγώ Ν.Φάληρο μένω στην Φαληρέως!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πίσω από το γήπεδο μένω. Είναι μια λοιμώδης ασθένεια που την έχουν γατάκια που κυκλοφορούν έξω. Διάβασα κάποια πράγματα για αυτήν στο Internet, αλλοιώνει υγιή κύτταρα (ο γιατρός μου τα είπε πιο επιστημονικά) και χτυπά σε διάφορα σημεία. Μεταδίδεται με τα κόπρανα, αν μια γατούλα είναι φορέας και χρησιμοποιεί την ίδια άμμο με τα υγιή κινδυνεύουν. Αν τα γατάκια είναι στο σπίτι δεν έχουν φόβο, τα δικά μου πηγαινοέρχοντε στην Τήνο κ είχαμε μαζέψει κ ένα από το δρόμο που σκοτώθηκε κ δεν προλάβαμε να του κάνουμε εξετάσεις. Πρέπει να εμβολιαστεί μόνο το ένα γιατί δεν έχει τον ιό, τα άλλα είναι φορείς. Ο γιατρός μου τα είπε πολύ αόριστα, απλά επειδή είναι πάντα πολύ οδυνηρή εμπειρία, αν γινόταν να το αποφύγω όσο αυτό είναι εφικτό κ εκτός αυτού είναι κ αμαρτία γιατί είναι δεν έχουν χρονίσει ακόμα κ είναι μέσα στη ζωντάνια.

Πω πω πίκρα βρε Αννίτσα... Δεν ξέρω σε ποιόν γιατρό πας αλλά καλά θα ήταν να έχεις και δεύτερη γνώμη - τον Αίλουρο - θα βρεις τα στοιχεία του στο site. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως... οδυνηρή εμπειρία εννοεις η ασθένεια για τα γατάκια ή για εσας? Σορρυ συγχίστηκα...:redface:. μ¨ηπως εννοείς ότι για τα γατάκια που είναι φορείς δεν μπορεί να γίνει κάτι και γι αυτό είναι αμαρτία και ότι είναι σίγουρος ο θάνατος τους?:(

Έμεινες ευχαριστημένη από τον κτηνίατρό σου;;
Σε ρωτάω γιατί στο Φάληρο είναι κι ένας άλλος αξιόλογος κτηνίατρος που αξίζει να πάρεις τη γνώμη του. Είναι ο κ. Πάνος (www.ailouros.gr). Θα σου δώσει πολύ έγκυρες συμβουλές και θα σε βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.
Εκεί πάω κι εγώ τις γατούλες μου.
Πιθανότατα να σου δώσει καμία ιντερφερόνη, δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς, αλλά αξίζει να του κάνεις έστω ένα τηλέφωνο και θα κρίνεις εσύ.

Καταρχίν για τα γατάκια, στη γατούλα που χάσαμε είχε καταστρέψει νεφρά και τον ένα πνεύμονα, έπειτα για εμάς, γιατί τα έχουμε απο τη γέννησή τους, είναι σαν να χάνουμε άνθρωπο, ξέρω πως ακούγεται υπερβολικό, αλλα κάπως έτσι αισθανόμαστε. Λένε πως είναι θανατηφόρος ιός, ίσως ψάχνω να πιαστώ από κάπου, έστω να τα βοηθήσουμε από νωρίς κ να μην υποφέρουν τόσο. Μου είπε ο γιατρός πάντως πως τα περισσότερα γατιά στο Φάληρο, τα αδέσποτα, έχουν αυτό το μικρόβιο πέρα από λευχαιμία κ aids για γάτες. Πάντως σ' ευχαριστώ για την πληροφορία...:)

Του πάμε ζωάκια εδώ και 20 χρόνια περίπου. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα, αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ να μπω στη διαδικασία να ψάξω για δεύτερη γνώμη. Σ' ευχαριστώ πάντως, θα το ψάξω...:)

ΟΚ ΟΚ έχω φρυκάρει τώρα... :|Ποιός γιατρός τα λέει αυτά για τα γατιά στο Φάληρο? Και τι θα πε ΛΕΝΕ ότι έιναι θανατηφόρος ιος? ΛΕΝΕ ή ΕΙΝΑΙ? Και γιατί στο Φάληρο μόνο δηλαδή? Και δεν μπορούν να κολλήσουν από την ατμόσφαιρα? Ποιός είναι ο γιατρός? Στείλε μου πμ να μου πεις να δεν θέλεις να πεις το όνομα του εδώ... Και δεν έχει προτείνει καμια λύση μέχρι τώρα? Και το ένα γατάκι που δεν έχει τον ιο πώς και γλύτωσε αφού τα περισσότερα γατιά στο Φάληρο τον έχουν και την Λευχαιμία και το ειντσ για γάτες???? Για πες...:hmm:

Πήγαινε στην ιστοσελίδα του Αίλουρου (www.ailouros.gr), πήγαινε στην κατηγορία Γιατρός-->Συνήθεις Νόσοι-->Λοιμώδη-->Λοιμώδης Περιτονίτιδα !!
Εκεί δίνει αρκετές πληροφορίες για την νόσο αυτή. Σου προτείνω να το διαβάσεις να πάρεις κάποιες πληροφορίες.
Έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι πολύ σοβαρή αρρώστια. Όμως απ' όσο ξέρω, άλλο είναι κάποιο γατάκι να είναι φορέας, κι άλλο είναι να πάσχει. Με κατάλληλη θεραπεία πιστεύω ότι θα ζήσουν καλά τα γατάκια.
Και κατά τη γνώμη μου, καλύτερα θα ήταν να εμπιστευτείς την γνώμη του Αίλουρου, γιατί πάντοτε παλεύει για τις γατούλες κι ας είναι δύσκολα τα πράγματα. Ποτέ δεν τα παρατάει.
Κάνε του έστω ένα τηλέφωνο τη Δευτέρα. Θα με θυμηθείς. Κι εγώ πριν πάω στον Αίλουρο, πήγαινα χρόνια σε έναν κτηνίατρο, μέχρι που κατάλαβα κάποια πράγματα....

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΟΙΜΩΔΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΙΤΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ Κ ΤΟ AIDS ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΤΟ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΦΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ.

Δεν είναι όμως απαραίτητο να πεθάνουν με το που κολλήσουν. Με μία σωστή θεραπεία μπορούν να ζήσουν πολύ αξιοπρεπώς, πίστεψέ με!!! Αρκεί βέβαια να μην είναι πολύ αργα.
Και δεν είναι και ακριβό καλέ. Όπως όλα τα εμβόλια κοστίζει...

Μακάρι να είναι έτσι γιατί ο γιατρός μου με τρόμαξε.Συζητούσαμε κάποια στιγμή για αυτές τις ασθένειες κ μου έκανε την καρδιά περιβόλι....Όσο για το εμβόλιο που πρόκειται να κάνουμε έμαθα ότι είναι διπλή τιμή από το ετήσιο...Τι να πώ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back