Θεσσαλονικείς, βοηθήστε ένα pet shop να μπει στον ίσιο δρόμο

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Εμαθα για ενα πετσοπ στη δυτική θεσσαλονίκη που το εχει ενας ζωοφιλος το https://www.bythos.gr/eshop/ Τηλ: 2310 775 793
Εmail: info@bythos.gr, Website: www.bythos.gr, οπως θα δειτε ειναι κατευθυνόμενο στα εξωτικά ψαρια και ζωα που ειναι πολυ ομορφα πραγματικα και φαινεται πολυ ψαγμενο και εχει και γατοσκυλοτροφες.

Το θεμα ειναι οτι ο ιδιοκτητης εχει μπλεξει με κατι πειραγμενους ζωοφιλους που τον βαζουν να φερνει βοες και αυτα τρωνε εκεινα τα ασπρα ποντικακια ξερετε εσεις...ο ανθρωπος αισθανεται αναγκασμενος να τα φερει για να μη δυσαρεστησει τους πελατες αλλα και για χρηματικους λογους.

Ειναι διατεθειμενος να φερνει για οσα μελη του σαιτ θελουν ειδικες γατοτροφεςκαι βιολογικες και χορτοφαγικες κι οτι ψαγμενο θελετε αν πιεσετε κι εσεις να αφησει τους βοες και να εχει πελατες συνειδητοποπιημενους φιλόζωους. Ειναι διατεθειμενος να κανει ντελιβερυ δυτικα κυριως (για τα αλλα βλέπουμε...) αν δει οτι το να φερνει γατοτροφες εχει απηχηση θα αφησει τα υπολοιπα γι αυτο σας παρακαλω στειλτε εμαιλ, τηλεφωνηστε, παραγγειλτε απο εκει οσοι μενετε κοντα υπο τον ορο να σταματησει η εισαγωγη αγριων ζωων οπως βοες, κροταλιες, σκιουρακια και αλλα..., και των τροφων τους ( ποντικοειδη διαφορα). Δυστυχως ειναι ο μονος τροπος να κανουμε μερικους να καταλαβουν μιας και ακομα δεν ειναι παρανομη αυτη η εισαγωγη ζωων.

PLease παιδια οσοι μπορειτε πιεστε και βοηθειστε παιρνοντας τροφες και αξεσουαρ απο εκει υπο τον ορο να σταματησει τα αλλα. Ειναι κριμα τοσα ποντικακια τα τρωνε αυτοι οι βοες, και συντηρειται παραληλα ενα αρρωστημενο κυκλωμα εκτροφης επικυνδυνων εξωτικων ζωων που :
    • Δεν υπαρχουν εξειδικευμένοι κτηνιατροι να τα γιατρεψουν αν αρρωστησουν.
    • Οταν μεγαλωσουν συνηθως τα παρατανε σε φυσικο ελληνικο περιβαλλον και τα ντοπ[ια ζωα μας κινδυνευουν υπο εξαφανιση μια και αυτα τα αγρια ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικα
    • Ειναι επικυνδυνα για τον ανθρωπο.
    • Δεν ζουνε και τα ιδια καλα λογω διαφορετικου κλιματος .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ανεγκέφαλος δίνει 700 ευρώ για να αγοράσει έναν βόα:blink: και μετά τον ταίζει ζωντανά ποντίκια...:down: :down: :down: :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπαρχουν πολλοι το θεμα ειναι να το σταματησουμε με υτην αγοραστικη μας δυναμη

αν δεν θελει δεν μπορει να πει δεν πουλαω ζωα;
παντος ειναι απαισιο να ερχεσε σε επαφει με ζωντανα ζωακια τα οποια ειχαν την ατυχια να γεννηθουν καπου που δεν εχουν μελλον.. ειχα δει τις προαλλες ενα βιντεο στο youtube που ηταν ενα φιδι σε ενα κουτι και στο ιδιο κουτι ειχαν βαλει ενα κουνελακι... και το καημενο μυριζε με τη μυτουλα του οταν ξαφνικα το γραπωσε το φιδι και το εφαγε!!:mad: :mad: :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: ποσο λυπηθηκα..:cry:

έχει δίκιο το Μελινάκι, μπορεί αν θέλει να σταματήσει, τι πάει να πεί "τον βάζουν"?, και αν του πουμε εμείς, το αυτί του δεν πρόκειται να ιδρώσει...αν πουλάει 700 ευρώ τον βόα (όπως λέει στο site) σιγά μην ασχοληθεί με τις τροφούλες μας..:down: :down: .
Εν πάση περιπτώση εγώ δεν ζω στην Θεσ/νικη για να βοηθήσω, αλλά σας εύχομαι να πετύχετε κάτι...

Αυτό πάλι, να έχεις τον βόα μέσα στο σπίτι σου είναι ένδειξη φιλοζωίας;;:blink:
Τελικά είναι αυτό που είπες, Yasmin. Είναι πειραγμένοι οι άνθρωποι...
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτή την κατάσταση με κάποιους που αγοράζουν άγρια ζώα π.χ ιγκουάνα, ταραντούλες ,σκορπιούς και τόσα άλλα.
Δεν είναι κατοικίδια, με το ζόρι δηλαδή;;;;;;;;;;:mad:

Τι να πω παιδια :hmm: :hmm: :hmm: Δεν θα ηθελα ποτε να εχω βοα η αραχνη σπιτι μου.... :blink: :blink:
Μακαρι να καταφερετε κατι. Αλλα κι αυτος, ας δειξει λιγο μεγαλυτερο σθενος.... Τοσο πολυ βασιζεται σε αυτους;;; Δεν τον ξερω οποτε δεν μπορω να σχηματισω αποψη. Αλλα τοσο φοβαται μη μεινει χωρις πελατες;;;

Εγώ ξέρω 2 που έχουν φίδια για κατοικίδια και μάλιστα από πολλά ο καθένας. :down:
Ο ένας τουλάχιστον τα ταϊζει κατεψυγμένα ποντίκια που πουλάνε σε πέτσοπ. Ο άλλος έχει ξεφύγει τελείως! Έχει μια αποθήκη και εκτρέφει ποντίκια!:blink: Το θέαμα είναι φρικιαστικό! Έχει πολλά κλουβιά γεμάτα άσπρα ποντίκια, τα οποία είναι κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο! Και φυσικά τα δίνει στα φίδια ζωντανά :down: :down:

Τώρα σχετικά με το συγκεκριμένο πετσοπ, μου φαίνεται λίγο αστεία η δικαιολογία αυτού που το έχει. Αν ήθελε δεν θα πουλούσε φίδια, κανείς δεν τον υποχρεώνει. Και οι πελάτες που λέει ότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει, είναι αυτοί που θέλουν φίδια. Δεν νομίζω κάποιος που έχει φίδια να έχει και πχ γάτες. Επομένως, αν δεν βγαίνει οικονομικά και θέλει να προσελκύσει και άλλους πελάτες, μπορεί να διαφημιστεί, να κάνει προσφορές, να έχει χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές του και άλλα τέτοια. Λίγο επιχειρηματικό μυαλό θέλει.
Βέβαια, εγώ μένω Αθήνα και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσα να ψωνίζω από αυτόν, αλλά και πάλι ποιός μου εγγυάται ότι ακόμα και αν αυξηθούν οι πελάτες του, αυτός δεν θα γλυκαθεί από το κέρδος και θα πουλάει και φίδια για έξτρα μετρητά;
Πιστεύω πως αν ήθελε δεν θα τα πουλούσε, τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

συμφωνω με τους προλαλησαντες:/:

Έχει οικογένεια; Παιδιά έχει;

Συμφωνώ κι εγώ με τη Μιμίκα και τη Χριστίνα. Κανείς δεν τον υποχρεώνει, αν δεν θέλει να πουλάει βόες δεν θα τους πουλάει. Κι εκτός αυτού, υποτίθεται ότι κάνουμε μια προσπάθεια για να "ταρακουνήσουμε" τα pet shop που πουλάνε ζώα. Με ποια λογική να ενισχύσουμε κάποιο που πουλάει ζώα? Λιγο αντιφατικό δεν είναι?

Παιδια δεν το ηξερα σημερα το εμαθα αλλα τον βοα επειδη ειχε φερει "9 κομμματια" και του ξεμεινε τον εχει 2 χρονια και μαντεψτε τι τον ταιζει!!!!!!!( τα 8 αλλα φανταστειτε τι εγιναν!)

Σας παρακαλω παιδια πιεστε με φαξ και τηλεφωνηματα να τον χαρισει σε ειδικο ερπετολογο και να μην ξαναφερει τετοια ζωα... μονο εμεις μπορουμε να σταματησουμε κατι τετοιους αν δει οτι δημιουργειται κακη φημη! Ακομα κι οσοι εισετ μακρυα ενα εμαιλ δεν κοστιζει να το στειλετε.... θα σωθουν τοσα ποντικακια.......

Εγώ έχω την άποψη ότι όταν κάποιος για να ζήσει πουλάει ζώα έχει κάνει την επιλογή του ήδη. Εάν είναι να βοηθήσει κανείς κάποιους είναι προτιμότερο να ενισχύει επαγγελματίες του χώρου που δεν είχαν ή δεν έχουν κάνει τέτοια επιλογή, αλλιώς θα πρέπει να τον στηρίζει κανείς εφ' όρου ζωής μήπως και "ξανακυλίσει".:redface:

Θα συμφωνησω γιατι απο οτι καταλαβα τελικα ο εν λογω κυριος το παιζει φιλοζωος κι οτι μπορει ν αλλαξει αλλα τον ενδιαφερει μαλλον η διπλη πελατεια. Γι αυτο βοηθειστε να σταματησει αυτο διαμαρτυρομενοι με εμαιλ info@bythos.gr

Yasmin το μαγαζί αυτό είναι κάποια ειδική περίπτωση που ξεχωρίζει ώστε να ασχοληθούμε ειδικά μ αυτό;
Είναι ένα από τόσα μαγαζιά που πουλάνε ζώα και που πρέπει να κλείσουν. Πολλοί διαφωνούν μ αυτό και περιορίζονται στη βελτίωση συνθηκών, και αγοράζουν ψαράκια ποντικάκια…ε όπως κάποιος αγοράζει ψαράκι άλλος αγοράζει φιδάκι.
Τι συνθήκες και τρίχες κατσαρές όλα πρέπει να κλείσουν χωρίς εξαίρεση.

Τα συντηρείτε αυτά τα μαγαζιά αγοράζοντας ότι δεν σας φαίνεται παράξενο, και για ότι σας φαίνεται παράξενο διαμαρτύρεστε.
Όλα λουκέτο!! ανεξαιρέτως καλών ή κακών συνθηκών!!

Συγνώμην Thanasis 46 αλλά δεν καταλαβαίνω. Λες να μπει λουκέτο σε όλα τα πετ-σοπ? Είναι δυνατόν? Ουτοπικό μου φαίνεται. Σκέψου μόνον ποιες, ρεαλιστικά, είναι οι διαδικασίες και ποια τα βήματα, ένα-ένα, που πρέπει να ακολουθηθούν για να πετύχει κάτι τέτοιο. Το να υποχρεωθούν σε καλές η και άριστες συνθήκες υγειινής (με έλεγχο θεσμικό) μου φαίνεται πιο εφικτό. Όσο για τα φίδια κτλ θεωρώ ότι πρέπει να απαγορευθεί και να ποινικοποιηθεί η εμπορία τους. Η οδός είναι η νομική-νομοθετική-πολιτική πίεση. Ας σκεφτεί κανείς ποιος στόχος μπορεί να είχαι βραχυπρόθεσμος ποιος μεσο- και ποιος μακροπρόθεσμος. Για ότι και να γίνει χρειάζεται πολλή πολλή δουλειά, πάρτε για παράδειγμα τι έγινε με τις άλλες ομαδικές ενέργεις των προσώπων του site. Εδώ ο άλλος το τηλέφωνο δεν σηκώνει ....

Θα συμφωνησω γιατι απο οτι καταλαβα τελικα ο εν λογω κυριος το παιζει φιλοζωος κι οτι μπορει ν αλλαξει αλλα τον ενδιαφερει μαλλον η διπλη πελατεια. Γι αυτο βοηθειστε να σταματησει αυτο διαμαρτυρομενοι με εμαιλ info@bythos.gr
Εγώ με δύο άλλους στείλαμε ε-μαιλ στον "μπύθο".

Δηλαδή, αρχίζει να συμβαίνει κάτι κακό, και για να σταματήσει είναι ουτοπικό!!
Όπως πάμε, σε καμιά πενηνταριά χρόνια ξέρεις τι θα είναι ουτοπικό; Να σταματήσει το κακό να πυροβολεί κάποιος τον απέναντί του γιατί δεν του αρέσει η φάτσα του.

Τα πετσοπ με ζώα είναι μια περίπτωση που δεν επιδέχεται μέση λύση, σε κάμποσα δε χρόνια, όλα αυτά τα είδη ζώων θα είναι σαν τις γάτες και τα σκυλιά. Και θα παρατηρείται τότε το φαινόμενο ΄΄Είδα ένα αδέσποτο ιγουάνα στην Κατεχάκη και φαίνεται να είναι τραυματισμένο δεν μπόρεσα να δω περισσότερα αύριο αν μπορέσω θα ξανάπαω.΄΄ ΄΄Μια μαϊμού σκαρφαλωμένη στην τάδε κολώνα της ΔΕΗ τι να κάνω η πυροσβεστική δεν απαντάει στο τηλέφωνο…΄΄ ΄΄Ο πιθηκούλης μου το χρυσούλι μου κατούρησε στη δεξιά γωνία του δωματίου, σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;΄΄ ΄΄Η μαϊμουδίτσα μου το καμάρι μου ξύθηκε με το αριστερό της χεράκι κάτω από την κοιλίτσα της λέτε να σημαίνει κάτι αυτό;΄΄
Πρέπει να τραβήξουμε μια ίσια γραμμή και να αποφασίσουμε ότι πετσοπ με ζώα=πρόβλημα πάει τελείωσε, τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα ίδια τα πετ σοπ, αλλά και οι μαζικοί εισαγωγείς ζώων. Φέρνουν ζώα σωρηδόν κυρίως από την αν. Ευρώπη και τα έχουν σε αποθήκες. Ενδεχομένως κάποιοι να προμηθεύουν και πετ σοπ, αλλά φαντάζομαι οι εμφανίζονται ως ιδιώτες με μικρές αγγελίες του στιλ "Διαθέτω κουταβάκια οποιασδήποτε ράτσας, οποιασδήποτε ηλικίας, αποστολή σε όλη την Ελλάδα".
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν απαγορευτεί η πώληση ζώων από πετ σοπ, θα ενισχυθεί αυτόματα αυτό το ημιπαράνομο εμπόριο, που είναι χίλιες φορές χειρότερο. Όμως ο έλεγχος των πετ σοπ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, γιατί φαίνονται, είναι καταστήματα, όχι ιδιόκτητες αποθήκες. Ίσως μια λύση να είναι να γίνεται η πώληση από πετ σοπ μόνο κατόπιν παραγγελίας, ώστε να μειωθούν οι παρορμητικές αγορές και να μην ταλαιπωρούνται τα ζώα στο κατάστημα.
Αυτό που είναι δύσκολο να εκλείψει τελείως είναι οι εισαγωγές ζώων από τα puppy/kitten mills της φρίκης, γιατί ο έμπορος είναι ελεύθερος να διαλέξει τους προμηθευτές του: κανείς δεν μπορεί να επέμβει σ' αυτό. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, ώστε να ξέρει ο κόσμος από πού προέρχονται τα ζώα και να μην αγοράζει από πετ σοπ.

@evelia: ίσως να μπορούσε να γίνει κάτι νομικά με κάποια φίδια, αν θεωρηθούν επικίνδυνα ζώα συντροφιάς. Αλλά αυτό προφανώς δεν καλύπτει τα άλλα εξωτικά, όπως ιγκουάνα, πουλιά, ψάρια και μη χειρότερα (βλέπε ποστ Θανάση). Η αλήθεια είναι ότι αν΄αυτά προέρχονται από εκτροφεία (υπάρχουν), δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει ενημέρωση, ώστε να ξέρει ο κόσμος από πού προέρχονται τα ζώα και να μην αγοράζει από πετ σοπ.
Αυτό. Ενημέρωση. Εχει δίκιο κι ο Θανασης σχετικά με την αύξηση του παράνομου εμπορίου κλπ κλπ αλλά η μόνη λύση είναι αυτή. Απαγόρευση και ενημέρωση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back