Θηλυκή γάτα έφαγε νεογέννητο άλλης!!!

Sasa Mitta

Νεοφερμένο μέλος

Η Sasa Mitta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεννάει τώρα μια από τις γάτες μου!!! (μην το ψάχνετε- έχω 15 θηλυκές και 11 αρσενικούς και 16 μικρά) αλλά απόψε κάθομαι πάνω από το κεφάλι της γιατί έφαγαν 2 θηλυκές- μάνες το πρώτο της παιδί!! το κάνουν γιατί ήταν πεθαμένο??? ή της το έκλεψαν??? έχω δει να τα τρώει γάτος αλλά όχι γάτα και μάλιστα μάνα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γάτα θηλυκιά έφαγε νεογέννητο άλλης!!!

Το έχω ξανακούσει να τρώει γάτα άλλη γάτα, αλλά συνήθως η μάνα το παιδί της άμα είναι άρρωστο ή είναι υποσιτισμένη, τρώει το πιο αδύναμο για να μεγαλώσει τα υπόλοιπα.
Τώρα το γιατί το φάγανε οι άλλες, εάν έχουν δικά τους μωρά, μπορεί να το φάγανε επειδή γεννήθηκε άρρωστο ή πεθαμένο και είναι εστία μόλυνσης για τα δικά τους, ή ακόμη και από απλό ανταγωνισμό- επειδή είναι οι φωλιές τους μαζεμένες κοντά κοντά, νιώθουν ενστικτωδώς τα μωρά των άλλων σαν απειλή, επειδή θεωρητικά η τροφή που υπάρχει στο χώρο είναι περιορισμένη, άσχετα εάν τις ταϊζετε ή όχι, τα ένστικτα είναι ένστικτα.
Καλά κάνεις και κάθεσαι μαζί της, γιατί τώρα που πονάει είναι ευάλωτη και δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί.
Επίσης θυμήθηκα μια περίπτωση που 3 μάνες είχαν στη μπούκα μια γάτα συγκεκριμένη σε μια περιοχή και είχανε και τα μικρά της στη μπούκα και με το συνεχή τσακωμό την αναγκάσανε να αλλάξει φωλιά. Εάν έχουν οι υπόλοιπες γάτες γενικότερα θέμα με τη συγκεκριμένη μάνα, σκέψου το ενδεχόμενο να τη μεταφέρεις σε κάποιο πιο ασφαλές σημείο μέχρι να ξεπεταχτούν τα μικρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back