Κάτι πρέπει να γίνει στα σχολεία

Θανάση, επειδή στο δημόσιο σχολείο όπως θα ξέρεις δεν υφίσταται η κλασική σχέση προϊσταμένου-υφισταμένου, πιστεύω ότι η εκπαιδευτικός θα έπρεπε να κάνει άλλη μία προσπάθεια. Ωστόσο και από τη γενικότερη συμπεριφορά του βλέπω ότι είναι κάπως... μυστήρια περίπτωση ο διευθυντής. Αν δεν γίνει κάτι κι εγώ προτείνω να το ζητήσουν οι γονείς (αν καταφέρουν να περάσουν τους Κύκλωπες, τους Λαιστρυγόνες και τις Σειρήνες για να μπουν στο γραφείο του).
Η δασκαλα του μικρου ειναι πολυ ευαισθητοποιημενη με το θεμα των ζωων..δεν νομιζω να μη προσπαθησε...Ηταν αυτη που ελεγε στα παιδακια της ταξης[β δημοτικου] οτι οποιο παιδακι παει στο τσιρκο θα του κραταει μουτρα και μαλιστα τους εξηγουσε και το λογο...Οταν της το ανεφερα πριν τις γιορτες ενθουσιαστηκε...τωρα οτι και να πω...θα φανει τη Δευτερα...Οσο για τους γονεις που λετε..μονη μου το προσπαθω...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά, δεν ξέρουμε τι άνθρωπος είναι, μπορεί όσα θα ακούσει να τον αφήσουν αδιάφορο και να αρνηθεί. Μπορεί ενώ φαίνεται δύστροπος και παράξενος αν ακούσει κάποια πράγματα να νοιώσει. Αν του πει κάποιος για αξίες που έχουν χαθεί, για σεβασμό απέναντι στα ζώα και κατ επέκταση σεβασμό στο συνάνθρωπο που κι αυτό έχει χαθεί, για την προσπάθεια να μαλακώσουμε λίγο τη νέα γενιά γιατί πολύ σκληρή έχει γίνει η κοινωνία και από κάπου πρέπει να κάνουμε μια αρχή επιτέλους, σήμερα για τα ζώα αύριο για κάτι άλλο ενδεχομένως κλπ, αν νοιώσει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό κι όχι για κάποιους που δεν έχουν άλλη ασχολία και βγήκαν στη γύρα, μπορεί να συγκινηθεί, ή μπορεί να νοιώσει υπεύθυνος απέναντι σε μια κατάσταση που αν την αρνηθεί θα είναι αιτία να εμποδιστεί κάτι καλό και ωφέλιμο στο σχολείο του.

Μόνη σου καλέ, δεν πειράζει. Πες του ότι έχεις επαφή με μια ομάδα ή οργάνωση ή δεν ξέρω πως θα έχει καλό άκουσμα, που περιλαμβάνει παιδαγωγό ή εκπαιδευτικό είναι επίσημη και νόμιμη κι ότι έχει πάρει σοβαρά το θέμα. Και στο κάτω – κάτω τι θα χάσεις; Την τσόχα ή τα ραφτικά; Αν αποτύχει απέτυχε. Αν πετύχει όμως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46;99318 Μόνη σου καλέ:
Οχι ενταξει θα το κανω..μονη δεν πειραζει.
Εδω στο δημαρχο ετρεχα μονη τοτε,θυμασαι για ποιο λογο..αλλη ιστορια τοτε..Ξες ομως κατι ωρες ωρες απογοητευομαι απο ολο αυτο..φυσικα για λιγο γιατι μετα το ξανασκεφτομαι και παλι τα ιδια

Α το δεν πειράζει δεν το είπα με την έννοια ότι δεν χρειάζεσαι συμπαράσταση ή ότι δεν τρέχει τίποτα και σήκωσε το βάρος μόνη σου. Φυσικά και όταν είναι κι άλλοι είναι τελείως αλλιώς, το είπα με την έννοια ότι υπάρχουν ελπίδες έστω και μόνη σου. Στην ανάγκη τι να κάνουμε αφού δεν έρχεται άλλος.
Αν του πεις ότι έχεις επαφή με τους ανθρώπους που κάνουν αυτό το πράγμα δεν θα νοιώθεις τόσο μόνη. Ίσως να είναι και ωφέλιμο αν του πεις ότι εσύ ανέλαβες να κανονίσεις το ραντεβού, για να φανεί κιόλας ότι έχεις καλή επαφή με την ομάδα αυτή ώστε θα σε βλέπει μεν μόνη αλλά πίσω από σένα να βλέπει μια ομάδα ανθρώπων άρα δεν είσαι μόνη. Να δείξεις δηλαδή πολύ οικεία με το πρόγραμμα αυτό και την ομάδα, και τελείως αυτονόητο αυτό που γίνεται και γι αυτό του το ζητάς να γίνει και στο σχολείο του. Με άλλα λόγια, είσαι στα πράγματα, και ξέρεις πολύ καλά τι του λες.

Α το δεν πειράζει δεν το είπα με την έννοια ότι δεν χρειάζεσαι συμπαράσταση ή ότι δεν τρέχει τίποτα και σήκωσε το βάρος μόνη σου. Φυσικά και όταν είναι κι άλλοι είναι τελείως αλλιώς, το είπα με την έννοια ότι υπάρχουν ελπίδες έστω και μόνη σου. Στην ανάγκη τι να κάνουμε αφού δεν έρχεται άλλος.
Σε καταλαβαινω...και δεν με ενοχλει αν τρεξω η οχι μονη μου..απλα οταν καποιοι ..σου λενε α,ωραια καντο ,μπραβο ρε συ ..ναι ...κι ερχεται η ωρα να τους ζητησεις να μιλησουν κι αυτοι,να ερθουν μαζι σου τοτε ολοι γινονται καπνος...εκει καπου αισθανεσαι .....
Και τωρα αρκετες μανες το πηραν καλα οταν το ακουσαν οτι θα γινει..καμμια ομως δεν θελει να φανει και να το υποστηριξει...Ωραια η ιδεα..αρκει αλλος να το κανονισει...εμεις θεατες.
Τελος παντων,ειναι ασκοπο να τα γραφω...απλα ωρες ωρες καπου πρεπει να μιλησω κι εγω:/:

Κική μου, τώρα είδα το θέμα... Δεν ξέρω τα βιβλία, αλλά απ' ό,τι ξέρω από κάτι φίλους (είναι και δάσκαλοι και θα τους ρωτήσω και λεπτομέρειες αύριο-μεθαύριο) υποτίθεται ότι υπάρχουν κάτι εργασίες που προωθούν διάφορα. Ακόμα και μια αναφορά στα γαϊδουράκια -που λέει ο λόγος- θα μπορούσε να γίνει αφορμή για μια τέτοια κουβέντα. Τα 'χω χαμένα μ' αυτή την άρνηση -πολύ πιθανό να πρόκειται απλώς για βαρεμάρα ("άσε μην μπλέξω με χαρτούρα τώρα που είναι να φύγω"). Θα μάθω ό,τι μπορώ για το "τυπικόν" του πράγματος και θα σου πω.:hmm:

οκ μιλαμε//

Τελος παντων,ειναι ασκοπο να τα γραφω...απλα ωρες ωρες καπου πρεπει να μιλησω κι εγω:/:
Γιατί να μην τα γράφεις; Αφού έτσι γίνεται τι, να το κρύψεις; Λογικό είναι να σε πειράζει γιατί να μην το πεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back