Κήλη

• Thread starter Thread starter sofiagal
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

sofiagal

Δραστήριο μέλος

Η sofiagal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 539 μηνύματα.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την κήλη και πόσο επικίνδυνη είναι.Από τότε που στείρωσα την μαυρούλα μου εδώ και 1 χρόνο τώρα , παρουσίασε κήλη.Βέβαια η κτηνίατρος μου είπε οτι δεν είναι τίποτα και κάνοντας ένα "κλικ"έβαλε το εξόγκωμα μέσα.Αργότερα όμως ξαναβγήκε.Γιατί παρουσιάστηκε όμως?Και ρωτάω γιατί έχω σκοπό να πάω και άλλο γατί για στείρωση και μήπως φταίει ο συγκεκριμένος χειρούργος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητη Σοφια
η κηλη αυτη δεν ειναι τιποτε το ανησυχητικο,οπως ειπε και ο κτηνιατρος σου...οι κοιλιακες κηλες ειναι επικινδυνες οταν ειναι περισφιγγμενες και μεσα στον κηλικο σακο εγκλωβιζεται τμημα του εντερου ,οποτε τοτε με την πιεση που ασκειται απο τον κηλικο δακτυλιο το εντερο νεκρωνεται λογω στραγγαλισμου των αιμοφορων αγγειων του.Τοτε τα συμπτωματα ειναι δραματικα με σημαντικη και αποτομη αλλαγη της συμπεριφορας του ζωου(προς το χειροτερο φυσικα) και γινεται αμεσα επεμβαση για να σωθει το ζωο απο την επερχομενη περιτονιτιδα λογω ρηξεως του νεκρωμανου τμηματος του εντερου..αλλα μην ανησυχεις γιατι αυτο ειναι το χειροτερο σεναριο και γινεται πολυ λιγο μετα την εμφανιση της κοιλης και αφορα το μυικο τοιχωμα της κοιλιακης κοιλοτητας που ερχεται σε επαφη με τα εντερα...φανταζομαι οτι αυτη η κοιλη περικλειει μονο λιπος και υποδοριο ιστο και μαις και μπαινει ευκολα μεσα,σημαινει οτι το κηλικο στομιο ειναι πολυ ευρυ και δεν υπαρχει κινδυνος να εγκλωβιστει καποιο οργανο ή καποιο αγγειο μεσα..αρα λοιπον μην φοβασαι..το προβλημα μπορει ευκολα να διορθωθει αν ξαναγινει μια μικρη τομη στο δερμα και ξαναμπει ενα ή δυο ραμματα στην περιοχη του κηλικου στομιου για να κλεισει..ειναι υποθεση μερικων λεπτων..μπορει η γατουλα σου μετα την επεμβαση να ηταν ζωηρη και ενα ραμμα απο μεσα να εσπασε(συμβαινει και αυτο) και να εμεινε ενα κενο μεταξυ των ραμματων και να εγινε η κηλη..αλλα πες μου πως να κανεις μια γατα να μην ειναι ζωηρη?να την κλεισεις στο κλουβι μεχρι να αποροφηθουν τα ραμματα?οχι βεββαια..αλλα επαναλαμβανω μην ανυσηχεις...αν ηταν αν γινει κατι κακο θα ειχε ηδη γινει...δεν θα περιμενε ενα χρονο..να πας και το αλλο σου γατι για επεμβαση στειρωσης...οσο πιο νεαρο τοσο καλυτερα
Νικος Crestfallen

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back