MariosScatchard
Νεοφερμένο μέλος
,αποφάσισα μετά από πολύ καιρό και έχοντας μεγάλο σκάλωμα με τις γάτες να υιοθετήσω ένα γατούλι. Ο μικρός (Ιάσονας) είναι περίπου 5 μηνών και μέχρι προχθές ζούσε στον κήπο αγροτικού σπιτιού όπου οι άλλες 2 γάτες "συγκάτοικοι" του δεν τον πολυσυμπαθούσαν (αυτές ήταν 5 χρονών) και τον ανάγκαζαν να βγαίνει από τον ζεστό χώρο που κοιμόντουσαν. Οπότε σκέφτηκα να τον σπιτώσω μιας και έρχεται χειμώνας και να του προσφέρω την δικιά μου παρέα. Γενικά δεν έχω ξαναπάρει υπ' ευθύνη μου γατί και έχω μερικές απορίες (οι οποίες είμαι σίγουρος θα είναι κοινότυπες).
1) Θέματα υγείας (του και μου)
Μέχρι χτες το μόνο που του είχαν κάνει είναι να του στάξουν μια φορά Frontline spoton. Επιπλέον ήταν πολύ καλοταϊσμένος και χοντρούλης. Σήμερα τον πήγα σε μια κτηνίατρο που του τσέκαρε τα αυτία/θερμοκρασία κτλ. και τον βρήκε οκ. Του έριξε μια δόση Fel-O-Vax PCT και ένα χάπι Milbemax Cat και άλλη μια δόση Frontline spoton.
Η ερώτηση μου-θεωρώ ότι από αυτή την στιγμή το γατί είναι προστατευμένο από τις ασθένειες που καλύπτει το εμβόλιο και ότι και το γατί και εγώ ξεχνάμε το θέμα σκουληκιών εχινοκόκκων και όλων αυτών ( εννοείται ότι το χάπι αυτό θα συνεχίσει να το παίρνει σύμφωνα με τις οδηγίες τις γιατρού του) και είναι ok να το αφήνω να ανεβαίνει σε καναπέδες κρεβάτια κτλ-πρέπει να προσέχω κάτι ιδιαίτερο με την άμμο του η απλά να είναι καθαρή κάθε μέρα (σίγουρα θα διακρίνετε ένα τόνο υποχονδρίασης σε όσα λέω....). Βασικά όλα αυτά τα ρωτάω γιατί μέχρι χτες ψιλοτρυγύριζε σε χωράφια...
Επίσης την άμμο του την έχω μέσα γιατί τα μπαλκόνια είναι χαμηλά και αν τον αφήσω να βγει θα την κοπανίσει. Είναι σιχαμένο αυτό;
2) Θέματα παρέας
Επειδή στην δουλειά μου έχω κάτι παλαβά ωράρια (09:00-21:00) πιστεύεται ότι το γατί θα πάθει τραλαλά αν κάθετε τόσες ώρες μόνο του; Γενικά είναι πολύ ησυχούλης και φαίνεται να του αρέσει το καινούργιο του σπίτι (παρ' ότι είναι μόνο μια μέρα εδώ). Τι να του κάνω για να έχει κάτι να απασχολείται?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και περιμένω με ενδιάφερον τις απαντήσεις σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και να χαιρεσαι τον γατουλι σου

Απο θεματα υγειας σε σχεση με εσενα μην φοβασαι καθολου.Αποπαρασιτωση εσωτερικη κια εξωτερικη,.και εφοσον δεν βγαινει καθολου εξω,εισαι μια χαρα.Τα εμβολια να ξερεις οτι τα κανουμε για την δικια τους υγεια,και οχι για την δικια μας..γιατι ειναι αρρωστιες που δεν κολλανε σε εμας(εκτος απο τη λυσσα..που δεν υπαρχει ομως στην ελλαδα και οικοσιτος γατουλης απικλειεται να την παθει)
Την αμμολεκανη σχεδον ολοι μας μεσα την εχουμε και εμεις.Κανενα προβλημα δεν υπαρχει.Παρε καλη αμμο..και ακομα καλυτερα κλειστη αμμολεκανη και θα εισαι μια χαρα.
Οσον αφορα τους καναπεδες κρεβατια κλπ..μα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ανεβαινουν εκει...ειναι δυνατον να μην ανεβουν;Κανενα απολυτως προβλημα δεν υπαρχει.Απλα παρε ενα ρολακι με αυτοκολλητη ταινια απο το σουπερμαρκετ,για να καθαριζεις τις τριχουλες.

Εμεις..κοιμομαστε και μαζι(και οι περισσοτεροι απο εδω)
Και στα τραπεζια εμενα μου ανεβαινουν.Απλα δεν αφηνω πραγματα που δεν πρεπει,πχ φαγητα ξεσκεπαστα κλπ.Ε..οταν ειναι να κανω δουλεια στον παγκο..ή στο τραπεζι,απλα καθαριζω με λιγο απορυπαντικο.Εφοσον θα ζει μεσα στο σπιτι δεν υπαρχει κανενα θεμα.
Οι ωρες που λειπεις..χμ..ειναι αρκετες θα ελεγα.Φροντισε να του αναπληρωνεις τον χρονιο ,οταν γυρνας σπιτι,με χαδια και παιχνιδια..κια θα ηταν ακομα καλυτερο να επαιρνες και αλλο ενα γατακι για παρεουλα.
Και παλι να τον χαιρεσαι..κια βαλε μας και καμια φωτο να γλυκαθουμε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
(πολύ καλό το όνομα!)Μπράβο για την απόφαση που πήρες να τον περιθάλψεις , θα σε αποζημιώσει στο φούλ!

Το αν θα τον αφήνεις να ανεβαίνει στα κρεβάτια και στους καναπέδες είναι υποκειμενικό..η πλειοψηφία από εμάς αφήνουμε τα γατόνια μας (δεν ξέρω κάποιον που δεν το κάνει),κοιμόμαστε μαζί τους (για μένα είναι η πιο πολύτιμη ψυχοθεραπεία και χαλάρωση αυτό το χουρ χουρ χουρ ....) δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτα...
Αυτή την ερώτηση με τις πολλές ώρες μοναξιάς, την είχα κάνει και εγώ στην πρώτη μου γατούλα και με απασχολούσε....
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... τα γατάκια γενικώς ξέρουν να απολαμβάνουν την μοναξιά τους...
Τώρα που είναι μικρούλης, πάρτου παιχνιδάκια να απασχολείται ,
αν και το πιθανότερο είναι όταν επιστρέφεις να τον βρίσκεις να κοιμάται....

και σιγά-σιγά μεγαλώνοντας θα σε περιμένει στην πόρτα...!
Αξιοποίησε τον χρόνο που έχεις, όσος και αν είναι αυτός, όταν είστε μαζί... με χαδάκια, παιχνιδάκια κτλ...

Κάποια στιγμή θα του αρκεί βασικά να νιώθει απλά την παρουσία σου στον χώρο, και αυτό είναι υπέροχο...
MariosScatchard
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τώρα που σας γράφω έχει ήδη κατάκτήσει τον πρώτο του καναπέ κάθεται αγκαλία μου και μου σκίζει τα ρούχα.....Το όνομα κατοχυρώθηκε επειδή έκανε μεγάλο ταξίδι μέχρι το νέο του σπίτι
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Ένα γατόδεντρο ή θα αποτελούσε την τέλεια λύση. Αλλά και μια ψηλή καρέκλα θα έκανε θαυμάσια δουλειά.
MariosScatchard
Νεοφερμένο μέλος
μετά απο δυο μέρες στο καινούργιο του σπίτι ο Ιάσονας φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως. Ωστόσο, έχει προκύψει ένα θέμα με την άμμο του. Βρίσκω ΠΑΝΤΟΥ κομμάτια άμμου και μερικά συμπεριλαμβάνουν ακαθαρσίες (πάνω σε τραπέζια πάγκους χαλιά-είναι αδύνατον να τον περιορίσω να ανεβαίνει πάνω σε αυτά και το σπίτι δεν είναι τεράστιο). Οπότε ώς υποχόνδριος τρέχω μονίμως με μια σφουγγαρίστρα και καθαριστικά υγρά και έχω καρασιχαθεί

. Από ότι βλέπω και σε άλλα θρέαντς είναι ψιλοκοινό αυτό το πρόβλημα? Μπορεί να λυθεί με αλλαγή άμμου η μήπως επειδή μέχρι πρίν 3 μέρες ο μιρκούλης ζούσε σε αυλή είναι λίγο βρωμιαρούλης?
Τι μου προτείνετε??

ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Υπάρχουν κάτι ειδικά χαλάκια στα petshop για αυτό το λόγο τα βάζεις κάτω από το δοχείο για την άμμο και μένει εκεί όποια άμμο βγει από το δοχείο, ακόμα κοίτα τα μαλάκια που έχει κοντά στον ποπούλι του αν είναι μακριά, με ένα ψαλιδάκι και πολλή προσοχή κοντινε τα έτσι θα είναι πολύ ποιο δύσκολο να μεταφερθεί άμμος, πάλι όμως που και που θα βρίσκεις κάτι

Βάλε και καμιά φώτο να τον καμαρώσουμε τον ψιψίνο
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχεις παρατηρήσει έαν τα κακάκια του είναι μαλακά ή εάν είναι σκληρά?
Για να διασπύρωνται οι ακαθαρσίες λογικά θα πρέπει να κάνει διάρροια και αυτό θα πρέπει να το κοιτάξεις σίγουρα.
Το πιθανότερο είναι να οφείλεται στη ζωή που έκανε μέχρι τώρα αφού λογικά θα έτρωγε ό,τι έβρισκε..
Αλήθεια τι τον ταίζεις?
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
MariosScatchard
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool