Και οι νυφίτσες έχουν ψυχή και είναι αλτρουΐστριες

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Δειτε μια εδω που σωζει ενα μικρο με κινδυνο της ζωης της

https://emol.org/tv/programs/meerkatmanor/videoclip2.html

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

... λίγες μαμάδες στο ζωϊκό βασίλειο είναι αδιάφορες νομίζω... η κότα η χαζούλα η κότα, που την τρώτε όλοι σας (εγώ δεν τρώω τίποτα ζωντανό) πως κάνει για τα κλωσσοπουλά της??? γιατί να μας φανεί παράξενο?? Ξέρει κανείς σας πως σφάζουν τα ζωντανά για να τα πουλήσουν ή να τα φάνε μετά στα χωριά??? και όχι μόνο??? ξέρετε πόσο πονάνε??? δεν θέλω να σας προτείνω την τακτική μου να μην ξαναφάτε σάρκες, αλλά μια προσπάθεια να θυσιάζονται με καλύτερες συνθήκες μπορούμε να το προσπαθήσουμε....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βαλια,καποιες κοπελες απο εδω ειναι χορτοφαγες και αν δεν κανω λαθος η yasmin ειναι μια απο αυτες.
και συμφωνω σε αυτα που λες απολυτα!

... λίγες μαμάδες στο ζωϊκό βασίλειο είναι αδιάφορες νομίζω...
Κι αυτές είναι του ανθρώπινου είδους

.........πολύ σωστή η παρατήρηση !!! ήθελα να το γράψω αλλά φοβήθηκα μη με πείτε πολύ σκληρή

Εκφράσου ελεύθεραααααα…..

Θα χαρουμε να σε εχουμε κι εδω βαλια https://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php

Λάθος !:(:(:(

Κι αυτές είναι του ανθρώπινου είδους
.........πολύ σωστή η παρατήρηση !!! ήθελα να το γράψω αλλά φοβήθηκα μη με πείτε πολύ σκληρή

Απορώ με τι κριτήρια αξιολογειτε τα ζωα και τους ανθρώπους.:hmm:
Με τα ίδια?
Δηλαδή οι γάτες που παρατάνε τα μωρά τους να πεθάνουν εάν γεννηθούν άρωστα είναι κακές μανάδες?

Με τα ίδια?
Δηλαδή οι γάτες που παρατάνε τα μωρά τους να πεθάνουν εάν γεννηθούν άρωστα είναι κακές μανάδες?
Πως ταιριάζουν όμως αυτά στο θέμα;

Για Θανάση: Είπες: "Κι αυτές είναι του ανθρώπινου είδους"
Όπως ταιριάζει και αυτό που έγραψες εσύ. Ή έχει αρχίσει να ισχύει εδώ μέσα το "πάς μη έλλην βάρβαρος" και δεν το έχω πάρει είδηση.....:hmm:

Εγώ συμφώνησα με την άποψη ότι λίγες είναι οι μάνες που αδιαφορούν για τα παιδιά τους, και πρόσθεσα ότι αυτές οι λίγες ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Αν θέλετε να συμπεριλάβουμε σ αυτές τις λίγες και τις γάτες που παρατάνε τα μωρά τους να πεθάνουν εάν γεννηθούν άρρωστα ας το κάνουμε. Αλλά οι γάτες και οι άνθρωποι έχουν την ίδια νοημοσύνη ώστε να έχουμε απαιτήσεις από τις γάτες ίδιες με αυτές που έχουμε από τους ανθρώπους;
Με τι κριτήρια αξιολογούμε τα ζώα και τους ανθρώπους;
Με τα ίδια;

Κι επειδή η Ismini θα απαντήσει ότι δεν είπε ότι οι γάτες που παρατάνε τα μωρά τους να πεθάνουν εάν γεννηθούν άρρωστα είναι κακές μανάδες, ξαναρωτάω που κολλούσε αυτή η ερώτηση.
Με τα ίδια?
Μα εκανα ακριβώς αυτό: δεν συμπεριέλαβα στις λίγες κακές μανάδες αυτές τις γάτες

Κι επειδή η Ismini θα απαντήσει ότι δεν είπε ότι οι γάτες που παρατάνε τα μωρά τους να πεθάνουν εάν γεννηθούν άρρωστα είναι κακές μανάδες, ξαναρωτάω που κολλούσε αυτή η ερώτηση.
Οκ κατάλαβα τώρα. Συμφωνώ μαζί σου Θανάση. Μόνο τους ανθρώπους μπορούμε να χαρακτηρίσουμε καλούς, κακούς, ανήθικους κτλ. (Και το έχουμε ξανασυζητήσει πέρισυ αυτό).

Απλά μπερδεύτηκα με τον αρχικό τίτλο "Και οι νυφίτσες έχουν ψυχή και είναι αλτρουίστριες" και νόμιζα ότι οι παρακατω απαντησεις τίθονται στη βάση "Τα ζωα είναι καλά και οι άνθρωποι κακοί" ή κάπως έτσι. Συγκρινόμενα!

Συμφωνώ ότι είναι συμπαθέστατα ζώα (και πανέμορφα) οι νυφίτσες, αλλά ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ. Λειτουργουν με βάση το ένστικτο μόνο.

Παντως σαφως εχω διαφορετικες απαιτησεις απο μια γατομαμα κι απο μια ανθρωπομαμα.... :hmm::hmm::hmm:
Το βιντεο πολυ καλο και συγκινητικο....

Δεν μπορείς να δείς τη διαφορά???? αφ' ενός η γάτα δεν έχει τόσο μεγάλη νοημοσύνη σαν των ανθρώπων .... και παραμελούν τα άρρωστα μωρά. Υπάρχουν άνθρωποι που ενώ το γνωρίζουν (κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλκόολ κλπ) φέρνουν στον κόσμο άρρωστα μωρά ...... ή εγκαταλείπουν υγιέστατα μωρά..... μεγάλη κουβέντα αρχίσαμε...
βρε παιδί μου μια υπερβολή ήταν στο κάτω κάτω μην το παίρνεις απολύτως τοις μετρητοίς

'βρε παιδί μου μια υπερβολή ήταν στο κάτω κάτω μην το παίρνεις απολύτως τοις μετρητοίς"
Το έχω ξαναγράψει εδώ, αλλά το δικαίωμα της μοναμερούς υπερβολής που δεν χρειάζεται κανείς να την παίρνει τοις μετρητοίς, καταντάει αφορισμός, του στυλ, "κάποιοι δικαιούνται να λένε και να αντιδρούν σε αυτά που λέγονται με όποιο τρόπο επιλέξουν" και όσοι διαφωνούν μαζί τους να το θεωρούν παιχνίδι λέξεων. Εγώ πάλι θεωρώ ότι οι λέξεις έχουν το βάρος τους και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τέτοιες.
Επίσης τα περί περιορισμένης νοημοσύνης της γάτας από που τα συμπέρανες και με βάση ποιες μετρήσεις και σε αντιπαράθεση με ποιο είδος;:redface:

αυτο που εννοει η βαλια και ο θανασης απο οτι καταλαβα,ειναι οτι η γατα δεν εχει την νοημοσυνη που εχει ο ανθρωπος και ενεργει βαση ενστικτου,αρα δεν ειναι δυνατον να της καταλογισουμε ευθυνη ή χαρακτηρισμους,οπως κακια γαταή κακια μητερα,αν αφησει καποιο απο τα μωρακια της.

"κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλκόολ κλπ"
Τότε Αγγελική μου επέλεξε λάθος μοντέλο μητέρας για να αντιπαραβάλει. Μια γυναίκα αλκοολική ή ναρκωμανής εκ των πραγμάτων έχει μειωμένη, έως μηδενική αντίληψη της πραγματικότητας, όντας ένας "άρρωστος" και μάλιστα βαριά, άνθρωπος και σαν τέτοιον δεν μπορούμε να τον θεωρούμε αντιπροσωπευτικό δείγμα για να αποδείξουμε ότι οι "κακές" μάνες αποτελούν φαινόμενο μόνο του ανθρώπινου είδους. Επίσης θεωρώ ότι στερούνται ευαισθησίας αυτού του είδους οι κρίσεις όταν μιλάμε για τέτοιου είδους κατηγορίες ανθρώπων. Και στη τελική η κρίση που απορρέει από την αντιπαράθεση συμπεριφορών ζώων και ανθρώπων κρίνω ότι δεν μπορεί να γίνεται γιατί συγκρίνουμε διαφορετικά πράγματα, όπως σωστά επισήμανε και η Ισμήνη παραπάνω...:redface:

ενταξει,λαθος παραδειγμα,αλλα δυστυχως υπαρχουν και γονεις αδιαφοροι που δεν ειναι ουτε ναρκομανεις,ουτε αλκοολικοι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back