Και τώρα... τι παίζουμε;

• Thread starter Thread starter Maya
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Maya

Νεοφερμένο μέλος

Ο Maya αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Χαιρετώ το mycat.gr, τα μέλη του και τους πανταχού γατόφιλους που μας διαβάζουν! Είμαι καινούργιο μέλος στην κοινότητα.

Η γάτα μας απέκτησε πριν ένα μήνα τρία πανέμορφα (όπως όλα τα μωράκια βέβαια, σκυλάκια, παπάκια, ποντικάκια, σκαντζοχοιράκια) γατάκια τα οποία, τώρα που μεγάλωσαν λίγο, δεν χορταίνουν παιχνίδι. Ούτε και φαγητό. :rolleyes:
Θα ήθελα να ρωτήσω με τι παίζουν συνήθως τα γατάκια. Στο supermarket βρήκα κάτι πλαστικά παιχνιδάκια, αλλά διστάζω να πάρω, γιατί φοβάμαι να φέρω σε επαφή τα μωράκια με πολυβινυλοχλωρίδιο ή οτιδήποτε πλαστικό. Εκτός αν δεν πειράζει, οπότε φωτίστε με! Προς το παρόν έχουν αρκεστεί σε μια μπαλίτσα από αλουμινόχαρτο που τους έφτιαξα. Αλλά θέλω να τα κακομάθω λίγο.

Ευχαριστώ.

:hello:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Τα γατακια συνηθως παιζουν...μεταξυ τους.:lol:Μπορεις να τους κρεμασεις μπαλακια απο καποιου ειδους καλαμι,τρελαινονται να τα κυνηγουν.Επισης,μπορεις να τους τραβας μια κορδελα μεσα στο σπιτι,ή να παρεις ενα λεϊζερ,ξετρελαινονται να κυνηγουν την κουκιδα.Μονο προσοχη να μην πεσει στα ματια τους και να μην αρχισουν να μασουλανε την κορδελα.
Καλως τα δεχτηκατε,να τα χαιρεστε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γατακια συνηθως παιζουν...μεταξυ τους.:lol:

Και με ό,τι βρουν μπροστά τους, έχω να συμπληρώσω.:P Οποιοδήποτε παιχνιδάκι απ' το πετ σοπ είναι κατάλληλο, καθώς και πολλά αυτοσχέδια παιχνίδια, όπως οι μπάλες από αλουμινόχαρτο που έχεις φτιάξει, τα καλαμάκια του καφέ, παιχνιδάκια δεμένα με σπάγκο και ένα σωρό άλλα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι να μην τους έχεις κουκλάκια με πολύ μικρά κομμάτια που μπορεί να τα κόψουν και να τα καταπιούν - όπως ακριβώς και με τα μικρά παιδιά.:)

δοκιμασε μπαλακι απο χαρτι. Τρελαινονται!

Μικρά ελαφριά παιχνιδάκια που ξεφεύγουν απ'τα πατουσάκια τους... προτείνω και μπαλάκια του πινγκ-πονγκ, κορδέλες με μια τουφίτσα στην άκρη δεμένες σε καρέκλες, μπαλάκια με κουδουνάκι και μαλακά ποντικάκια.
Επίσης, τους αρέσει ο θόρυβος του τσαλακωμένου χαρτιού και του σελοφάν... υπάρχουν τα crinkle bags, που όμως δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα... Εγώ πήρα μια παλιά μαξιλαροθήκη, τη γέμισα με σελοφάν (αυτό που τυλίγουν τα λουλούδια στο ανθωπωλείο κι έριξα μέσα κι ένα μπαλάκι με κουδουνάκι... ο Gandalf ξετρελάθηκε!!

να προσέχεις τα καπάκια από τα μπικ στυλό. μάλλον όλόκληρο το στυλό. όταν ο ζουζούνος μου ήταν μικρός είχα μείνει από στυλό. επιπλέον παίζουν με το καλαμάκι του φραπέ ειδικά όταν αλλάζουν δόντια. αλλά τους γίνεται συνήθειο και στο βουτάνε μετά από τον καφέ σου. με φελούς από μπουκάλια επίσης θα παίξουν. ότι σκεφτείς.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Θα πειραματιστώ και θα σας πω τι τους άρεσε!
Το πλαστικό τελικά (αν και μάλλον δεν θα το προτιμήσω) είναι βλαβερό για τα γατάκια, ή όχι;

καλυτερα απεφυγε προς το παρον πλαστικα και αλλες παρομοιες ουσιες επειδη ειναι μικρα και μπορει να καταπιουν κανενα κομματι. Αλλωστε τι καλυτερο παιχνιδι απο τα αδερφακια τους; Οταν ειχε γεννησει η γατα μου, επαιζα με τα μικρα με χορτα, κλαδακια, μπαλακια απο χαρτι, φτερα δεμενα με κλωστη σε ραβδακι και αλλα τετοια. Επαιζαν σαν τρελα και λαχανιαζαν. Ακομα και ενα απλο χαρτοκουτι με τρυπα για να κρυβονται εν ωρα παιχνιδιου ειναι πολυ διασκεδαστικο παιχνιδι γι' αυτα.

Τα γατάκια μου ξετρελάθηκαν με μια τσόχινη μπαλίτσα που τους έφτιαξα! Δοκίμασα και ένα καλαμάκι του καφέ, αλλά το σνόμπαραν. :P Και φυσικά δεν άφησαν το τζιν και τα παπούτσια μου ήσυχα, αφού τους αρέσει να μπίγουν τα νυχάκια τους μέσα.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

:)

Στον Μαρινόπουλο (της περιοχής μου τουλάχιστον) υπάρχουν γούνινες μπαλίτσες που είναι κ πολύ ασφαλείς αλλά κ τρελαίνονται να παίζουν μαζί τους ακόμα κ τα μεγαλύτερα σε ηλικία γατάκια. :up:
Ρίξε κ μια ματιά εδώ https://www.petshopdamigos.gr/index.php?action=03&sira=2&session=1&categ=6&item=6

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back