Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
... Πάντα απέφευγα να πάω σε τσίρκο γιατί στεναχωριόμουν πολύ όταν έβλεπα τα διάφορα ζώα και φανταζόμουν τι θα έχουν περάσει για να μάθουν τα διάφορα κόλπα! Τώρα που είδα και συγκεκριμένες εικόνες έχω πραγματικά μείνει αηδιασμένη και αφάνταστα εκνευρισμένη! Τα χτυπάνε τόσο βάναυσα... Τα αφήνουν με τις πληγές ανοικτές, πάνω στις οποίες μαζεύονται όλων των ειδών τα ζωύφια... Χρησιμοποιούν μαστίγια στις άκρες των οποίων έχουν αγκίστρια!!!Πως είναι δυνατόν άνθρωποι να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε τσίρκο? Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ουσιαστικά χρηματοδοτούν αυτούς τους εγκληματίες να συνεχίσουν τα απεχθή εγκλήματά τους? Επειδή στην ΤV έδειξε έναν ξένο εκπρόσωπο της καμπάνια IAD (οπως έγραφε), θα ψάξω να βρω οτιδήποτε στο ιντερνετ, για να δω μήπως μπορούμε όλοι μας να πιέσουμε τις κυβερνήσεις, δήμους κλπ να σταματήσει πια αυτό! Ξέρω ότι ίσως είμαι πολύ ρομαντική αν πιστεύω ότι μπορώ να κάτω κάτι, αλλά πιστεύω πολύ στη δύναμη των πολλών, και πιστεύω ότι αν όλοι φωνάξουμε, που ξέρεις... κάτι μπορεί να αλλάξει... Το σίγουρο είναι ότι αν κάτσουμε ήσυχοι στους καναπέδες μας, τα ζώα θα συνεχίσουν να βασανίζονται!
If you are not part of the solution, you are part of the problem...
ΥΓ: Συγνώμη για τον πολύπλοκο τρόπο γραφής, αλλά μόλις είδα το ρεπορτάζ στην τηλεόραση και γράφω το κείμενο πολύ εκνευρισμένη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
να δειτε κ τα χαλια τον κινεζων που θελει η μουρη τους κ ολυμπιαδα https://www.morebeautifulwild.com/c_home.php οριστε κ για τα ζωα του τσιρκου https://www.api4animals.org/a1a_circus.phpυπαρχει σελιδα στο διαδυκτιο την εχω αλλα φοβαμαι οτι το θεαμα ειναι αποκρουστικο εγω που την εχω δει την σελιδα ημουν ταραγμενη θα σας την υποβολω σε λιγες ωρες
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Πάντως προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ σε τσίρκο κι ούτε θέλω (εκτός αν πήγα μικρή και δεν το θυμάμαι). Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι κάποιος είναι αδιάφορος όσον αφορά τα ζώα, τι νόημα βρίσκει στο τσίρκο; Βλέπει τα άγρια ζώα; Ας πάει σε ζωολογικό κήπο που τουλάχιστον δεν τα βασανίζουν. Το θέαμα; Λες και δεν μπορούσε να βρει κάτι πιο ενδιαφέρον.
Πάντως τα τσίρκα σιγά σιγά λιγοστεύουν νομίζω, όσο αυξάνονται οι άλλες μορφές διασκέδασης. Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα εξαφανιστούν και τελειώς.
Η ιδέα της Zoubi είναι πολύ καλή. Τι να κάνουμε όμως; Zoubi έχεις κάποια ιδέα;
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν είναι απαίσιο;
Δεν νομίζω ότι θα πάω ποτέ κανένα παιδί σ'αυτό το χώρο βασανιστηρίων ταλαιπωρημένων ζώων που ονομάζεται τσίρκο.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
suzanitta
Νεοφερμένο μέλος
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ απολύτως! Kαι μου έχουν πει ότι είναι φανταστικό!Αρχική Δημοσίευση από suzanitta:Αν θέλουν να δουν ζωάκια, το αττικό πάρκο είναι δίπλα!

suzanitta
Νεοφερμένο μέλος

Zoubi
Νεοφερμένο μέλος
Αν ακούσουμε κάποιο γνωστό μας να θέλει να πάει τα παιδιά του σε τσίρκο, ας του προτείνουμε το αττικό πάρκο σαν εναλλακτική! Ας μποικοτάρουμε, όπως είπε και η suzanitta όσο μπορουμε το τσίρκο... Είναι ίσως η μόνη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας
ladycat
Διάσημο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
Φαντάζομαι τον εαυτό μου σε κλουβί να κάνω κόλπα κι απο κάτω να με χειροκροτάνε ζώα και μια μεγάλη γάτα να με μαστιγώνει.Οχι δεν έχω τάσεις κτηνοβασίας αλλά το τσίρκο με ζώα είναι μια πληγή..
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ετσι λοιπόν αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό η Ορεστιάδα; Για την πόλη του Ορφέα, και του Ορέστη λοιπόν το θέαμα με βασανισμό ζώων σημαίνει πολιτισμός.
Καταδικάστε την Ορεστιάδα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό. Καταδικάστε την πόλη του αίσχους. Εγώ έτσι τη θεωρώ αίσχος.
Εχω φωτογραφίες με τη διαφημιστική αφίσα και την εγκατάσταση του τσίρκο αν θέλετε μπορώ να σας τις στείλω μόνο πέστε μου τον τρόπο.
Ευχαριστώ
https://www.orestiada.gr/cgs.cfm?areaid=1&id=13
ladycat
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Πως μπορώ να σας στείλω φωτο;Αρχική Δημοσίευση από ladycat:κακος επιτρπηκλε κατι τετοιο να γινει σε ελληνικη πολη αλλα που μπορουμε να το δουμε αυτο
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.orestiada.gr/cgs.cfm?areaid=1&id=13
ladycat
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα και μόνο το γεγονός ότι το τσίρκο έχει ζώα υπερ αρκετό είναι. Από μόνο του αυτό είναι απαράδεκτο, από μόνο του είναι κακοποίηση. Το να βάζει κανείς ένα ζώο να κάνει επίδειξη οποιασδήποτε μορφής, δεδομένου ότι το ζώο άλλα πράγματα θα ήθελε να κάνει και άλλου είδους ζωή, είναι βασανιστικό για το ζώο, πολύ δε περισσότερο σε τσίρκο. Η επίδειξη του ζώου και τα διάφορα νούμερα που εκτελεί είναι βασανιστήριο κι όχι κάτι άλλο. Το ίδιο ισχύει κι αν είναι σε κλουβιά για να περνάει απλά ο κόσμος να τα βλέπει. Γι αυτό πρέπει, τουλάχιστον να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση του, ούτε στην Ορεστιάδα ούτε πουθενά για να πάψουν κάποια στιγμή να υπάρχουν τσίρκο με ζώα. Οποιος το επιτρέπει αυτομάτως λέει ΄΄ναι συνεχίστε, εμείς το αποδεχόμαστε΄΄.Αρχική Δημοσίευση από ladycat:κοιτα να δεις αυτες η φοτο δεν μπορουν να ενοχοποιησουν το τσιρκο απο μεσα πρεπει να ειναι φοτο που να δειχνει οτι κακο μεταχειριζονται τα ζωα
Το νούμερο που εκτελεί το ζώο είναι καμουφλαρισμένο βασανιστήριο, και βασίζεται στην αδιαφορία του κοινού, ή στην δυσκολία να καταλάβει (το κοινό) τις διαφορές και ομοιότητες μεταξύ ζώου και ανθρώπου.
maxi2
Δραστήριο μέλος
Πήγα όταν ήμουν μικρή στην Γερμανία, αλλά απο τότε δεν ξαναπήγα. δεν πάω ούτε και τα παιδιά μου και ξέρουν γιατί....
Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αφού και οι οργανώσεις δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Μόνο αν σταματήσει ο κόσμος να πηγαίνει, αλλά είναι πολλοί που δεν τους νοιάζει για τα ζώα, αλλά μόνο το θέαμα που προσφέρουν...
Δυστυχώς..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool