catoorloo
Νεοφερμένο μέλος
Είμαι δημότης Ραφήνας από την στιγμή που γεννήθηκα και μετά λύπης μου θέλω να αναφέρω ένα απίστευτο γεγονός που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας.
Στην περιοχή «Παλιά Δεξαμενή» στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δημοσθένη Καλεμκερή & Ναπολέοντα Σουκατζίδη, με είσοδο από την Προύσσης, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει κάποιος που σκοτώνει ζώα και πουλιά με αεροβόλο όπλο. Δεν είναι ακόμα διευκρινισμένο αν πρόκειται για ενήλικα ή έφηβο. Οι πράξεις του όμως είναι περισσότερο από απάνθρωπες. Δεν του αρκεί που χτυπά τα ζώα αλλά ενίοτε κρεμά τα λάφυρα του στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο δημοτικό οικόπεδο σε κοινή θέα προφανώς για να «θαυμάσουμε» την ικανότητα του στο σημάδι. Άλλες φορές δένει με σπάγκους πουλιά στα δέντρα για να μπορέσει να εξασκηθεί στο σημάδι. Αδιανόητες συμπεριφορές. Σημειώστε ότι υπάρχουν φωτογραφίες που αποδεικνύουν αυτά που περιγράφω.
Το δημοτικό οικόπεδο είναι ένα ασύλληπτο νεκροταφείο ζώων. Το σπίτι μου συνορεύει με το οικόπεδο αυτό και δυστυχώς πολλά ζώα που έχουμε στην οικογένεια ή έχουν οι συγκάτοικοι μας χτυπήθηκαν από τον δράστη. Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχει σκοτώσει 4 γάτες μας. Όσο για τα αδέσποτα ζώα, δυστυχώς είναι αμέτρητα. Επίσης αρκεί απλά να αναφέρω ότι δεν υπάρχουν πλέον στην γειτονιά μας χελιδόνια, καρακάξες ή άλλα πουλιά γιατί απλά τα εξαφάνισε.
Το πρόβλημα κάθε μέρα που περνάει γίνεται και μεγαλύτερο γιατί οι επιθέσεις πολλαπλασιάζονται και συμβαίνουν μέσα στην αυλή του σπιτιού μας. Τα παράθυρα των συγκατοίκων έχουν χτυπηθεί από το αεροβόλο πολλές φορές. Τζάμια και παντζούρια φέρουν τα σημάδια της δράσης του. Πλέον δεν διστάζει να πυροβολήσει ακόμα και όταν κυκλοφορούμε στην αυλή. Τα δύο τελευταία περιστατικά με ζώα συνέβησαν ενώ υπήρχαν άνθρωποι στην αυλή.
Είναι θέμα τύχης ότι έως τώρα δεν έχει χτυπήσει κάποιον άνθρωπο αλλά νομίζω ότι δεν θα το αποφύγουμε. Είναι αδιανόητο να κυκλοφορούμε κοιτάζοντας συνέχεια γύρω μας για να γλιτώσουμε από τα χτυπήματα του. Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι άμεσα γιατί η ταυτότητα του δράστη είναι αδιευκρίνιστη προς το παρόν, αλλά ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Δυστυχώς είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτήν την συμπεριφορά. Είτε γιατί ανεχόμαστε φαινόμενα βίας γιατί προέρχονται από την οικογένεια μας ή από φιλικές οικογένειες, είτε γιατί αγοράζουμε στα παιδιά μας όπλα για να παίζουν, είτε γιατί αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν ότι θέλουν αρκεί να έχουμε την ησυχία μας. Αν ο δράστης είναι ενήλικας τότε το θέμα είναι ακόμα πιο σοβαρό, γιατί η διαταραχή που ενδεχομένως να έχει μοιάζει να είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Δεν είμαι ειδικός, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται εξειδίκευση για να καταλάβει κανείς την σοβαρότητα της κατάστασης.
Όποιος έχει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Είναι ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί . Είναι πολύ εύκολο από το αεροβόλο να περάσει στο επόμενο στάδιο και να πάρει καραμπίνα και από ζώα και πουλιά να χτυπήσει παιδιά και ενήλικες. Αν συνεχίσει να δρα ανενόχλητος πολύ σύντομα θα μιλάμε για κάποιο θύμα και όχι πλέον για κακοποίηση ζώων. Επίσης σας παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι δεν τον εμποδίζει τίποτα να αλλάξει γειτονιά και πεδίο δράσης και αύριο να είναι στο δικό σας σπίτι. Πριν θρηνήσουμε κάποιον άνθρωπο πρέπει κάτι να κάνουμε.
Γι’ αυτό καλώ όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει.
Πριν είναι πολύ αργά.
Σας ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catoorloo
Νεοφερμένο μέλος
catoorloo
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πάντως για την υποστήριξη.
Σε αυτή την περίπτωση προσπάθησε να ετοιμάσεις τρικάκια ή και αφισάκια και να τα μοιράσεις στη γειτονιά, στις στάσεις μέσων μεταφοράς, σε σχολεία κλπ... Καλή τύχη, ελπίζω να εχεις σύντομα καλά νέα να μας πεις... :/Προσπαθώ να δώσω διαστάσεις στο θέμα και να το κάνω γνωστό ώστε να θορυβηθεί.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια ομάδα-δεν μπορεί, θα υπάρχουν κι άλλοι ευαισθητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες- και να κατοπτεύετε την περιοχή, ώστε να τον τσακώσετε εν ώρα δράσης και ,τουλάχιστον, να τον φωτογραφίσετε. Προφανώς πρόκειται για ψυχοπαθή που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και ενδεχομένως νοσηλείας (αν όχι φυλάκισης).
goth
Δραστήριο μέλος

.Δεν ξέρω τι να πω...Φαίνεται πάντως για πολύ πονηρός...μα να ξέρει ακόμα και τις συνήθειές σας και να κάνει τις βρωμοδουλειές του όταν λείπετε...Έχω ανατριχιάσει και μόνο που το διαβάζω,πόσο μάλλον να έμενα κι εκεί.Κατά την γνώμη μου είναι ενήλικας με σοβαρό πρόβλημα,το λιγότερο ψυχασθαίνιας...Αν ήταν παιδί...όλο και κάποιος θα το είχε δει...και δεν θα σκεφτόταν τόσο ύπουλα...Νομίζω πως πρέπει να πάτε με τον εισαγγελέα σε αυτούς που γνωρίζουν και δεν μιλάνε ...από εκεί και πέρα μην διστάσετε να τους απειλήσετε κιόλας...Τι να πω...Καλή τύχη!!!!
Havana
Διάσημο μέλος
με σηκωμένη τρίχα διάβασα τη μαρτυρία σας,
σας συνιστώ γνωρίζοντας οτι δεν είναι οτι το ευχάριστο η όλη διαδικασία να διαθέσετε μισή ώρα από το χρόνο σας κάνοντας μια καταγγελια στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, η αστυνομία με τη σειρά της υποχρεούται να πορβεί σε έρευνα,
ακόμη και αν κάποιος τον γνωρίζει τον δράστη ειναι δύσκολο να τον κατονομάσει, επίσης προσπαθείστε να βγάζεται φωτοφαρφίες και από τα θύματα και απο τις υλικές ζημιές για να έχετε αποδείξεις όταν έρθει η ώρα.
Δεν ειναι παρα πολυ δυσκολο για την αστυνομια να ερυενησει ποιοι ειναι κατοχοι αεροβολων στη περιοχη.
Καλή επιτυχία εύχομαι , μπορεί να φαντάζει ακατόρθωτο αλλά στο στο τέλος πάντα βγαινει άκρη.
tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σας γραφω εδω για να απευθυνω εκκληση σε οποιον μπορει να κανει κατι γιατι παρακατω περιστατικο..
Θα μπω κατευθειαν στο ψητο..
Κατα τα μεσα Ιουλιου και καθως επεστρεφα απο Αθηνα για Ιωαννινα, στη σταση στο Olympus Plaza στο Αντιρριο, προσεξα μια γατουλα που καθοταν υποτονικη, σα μαραμενη εξω απο το καταστημα, περιβαλλοντας την 2 μωρα γατακια. (Καλα, δεν θα σχολιασω το ΠΟΣΕΣ γατες υπαρχουν και στα δυο Olympus Plaza, σε κακη κατασταση, υποσιτισμενα, ελπιζοντας σε καποια μπουκια απο καποιον επιβατη-αυτο ειναι απο μονο του ολοκληρο κεφαλαιο)
Παρατηρουσα πως την πλησιαζαν αρκετοι επιβατες και την παρατηρουσαν εντονα.
Επειδη λατευω τις γατες, δεν αντισταθηκα και την πλησιασα για να της δωσω κατι να μασουλησει.
Και τι να δω .... ;;;;
Ολη μουσουδα της (μυτη-στομα) ηταν ξεσκισμενη, σα να την ειχαν χτυπησει με κατι κοφτερο και το σημειο εχει ακρωτηριαστει.
Επιπλεον, ειναι παντα κοκκινη η περιοχη, τιγκα στο αιμα, δεν ξερω πώς καταφερνει να επιβιωνει καλα-καλα σε αυτη την κατασταση, αν μπορει να φαει κτλ, αν και σε καποιες στιγμες την "επιασα" να γλειφει τη γουνα της..
Παιδια, αληθεια σας λεω, σκιστηκε η καρδια μου... και αυτο που με ενοχλει πιο πολυ ειναι οτι νιωθω τα χερια μου δεμενα!!!
Δυστυχως δεν εχω την ευχαιρεια μεταφορικου μεσου, ουτε μπορουσα να κανω κατι τη συγκεκριμενη στιγμη λογω ταξιδιου...
αν ειχα μαζι μου αυτοκινητο θα την επαιρνα μαζι με την 1η ευκαιρια και σε κτηνιατρο!
Πειτε μου, μπορω να κανω κατι; Μπορει καποιος να κανει κατι;
Να απευθυνθουμε καπου να βρεθει λυση γι αυτο το ταλαιπωρο πλασμα;
Φανταστειτε πως ανεβηκε η αδερφη μου να με επισκεφθει σημερα και με πληροφορησε πως ειδε κι εκεινη τη γατα παλι στο ιδιο χαλι..
Μπορει να γινει κατι;;; Ισως αν απευθυνθω σε καποια φιλοζωικη;;; (αν και δεν εχω και την καλυτερη εμπειρια..)
Μακαρι να ειχα και φωτογραφικο υλικο να σας δειξω..
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και θα περιμενω ανυπομονα οποιαδηποτε ιδεα!!!
Σας φιλω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Σύλλογος Στήριξης Του Σταθμού Μέριμνας Ζώων Τηλ:2610996472 (Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών).
Μη ντρέπεσαι να τους καλέσεις, Γι΄ αυτό το λόγο υπάρχουν!
Ελπίζω να καταφέρεις να βοηθήσουν. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη γατούλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Αχ και να υπήρχαν λιγώτεροι (και λιγώτερο) αδιάφοροι άνθρωποι...
και περισσότερες Ναταλίες και Ειρήνες...
περισσότερες ευτυχισμένες γατούλες
Τι καλά που θα'τανε...

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τωρα, οσον αφορα το κινητο, ανηκει σε μια κυρια της φιλοζωικης που σας περιεγραψα οτι δεν εχω και την καλυτερη εμπειρια.. οχι πως αντιμετωπισα καποια ασχημη συμπεριφορα, αλιμονο, απλα με τα δικα μου δεδομενα, περιμενα μια εγρηγορση και ισως καποιο αποτελεσμα στην 1η προσπαθεια που ειχα κανει πριν καιρο, οταν επικαλεστηκα τη βοηθεια της (τους=φιλοζωικη με δερα την Πατρα) για μια υποθεση pet-shop..
:-S
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για όσους στερούνται συνείδησης και ο μόνος τρόπος να συνετιστούν είναι οι συνέπειες.
Άντε να δούμε τι θα γίνει, νισάφι πια!
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Ενας ηλίθιος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε από την βεράντα του σπιτιού του ένα σκυλάκι δίπλα στην είσοδο του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής, του γνωστού Δαφνιού.
Το σκυλάκι φυσικά πέθανε σχεδόν αμέσως, δεν πρόλαβαν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου που το φρόντιζαν, όπως και αρκετά άλλα να του δώσουν ούτε τις πρώτες βοήθειες.
Δεν πάμε καλά, δεν πάμε καθόλου καλά. Αυτό έχω να πω μόνο.

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχθές το απόγευμα είχαμε και νέο κρούσμα και αυτή την φορά σχεδόν δίπλα την πόρτα μας...
΄Ενας ηλίθιος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε από την βεράντα του σπιτιού του ένα σκυλάκι δίπλα στην είσοδο του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής, του γνωστού Δαφνιού.
Το σκυλάκι φυσικά πέθανε σχεδόν αμέσως, δεν πρόλαβαν οι υπάλληλοι του νοσοκομείου που το φρόντιζαν, όπως και αρκετά άλλα να του δώσουν ούτε τις πρώτες βοήθειες.
Δεν πάμε καλά, δεν πάμε καθόλου καλά. Αυτό έχω να πω μόνο.![]()
Καλά δεν τον καταγγειλε κανεις το βλακα;

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φυσικά και τον κατήγγειλαν, ακόμα τον ψάχνει η αστυνομία. Αλλά σαν θρασύδειλος που είναι και γι' αυτό φυσικά τα βάζει με τα ζώα και αυτό από απόσταση, κρύβεται ο ελεεινός.Καλά δεν τον καταγγειλε κανεις το βλακα;![]()

Σήμερα έγινε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να πιεστεί η δικαιοσύνη και να βάζει πιο αυστηρές ποινές, αλλά άδικος κόπος. Καμμιά 50αριά άτομα είμασταν μόνο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool