Καλαζάρ

Daphnelaio

Νεοφερμένο μέλος

Η Daphnelaio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Κερατέα (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά σε όλους. Έγινα πρόσφατα μέλος του site, μετά από ατελείωτο λιώσιμο να χαζεύω φωτογραφίες από γατούλες στο διαδίκτυο...Πρόσφατα έχασα τον δικό μου γατούλη. Ο λόγος που το γράφω εδώ είναι επειδή ο γάτος μου κόλλησε τον ιό της λεϊσμάνιας (καλαζάρ), που απ' ότι φαίνεται μεταδίδεται και στις γάτες, συνήθως όμως δεν εκδηλώνεται. Σας το επισημαίνω καθώς είδα κ έπαθα μέχρι να βρω κάποιον κτηνίατρο να μου πει τι συμβαίνει. Τέτοια προχειρότητα και αδιαφορία είχα ξαναζήσει με το προηγούμενο κατοικίδιό μου. Όπως ήδη θα γνωρίζετε κ εσεις, λίγοι είναι οι κτηνίατροι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τα ζωάκια. Αφού εκείνοι δεν ενημερώνονται, κάντε το εσείς ώστε να προλάβετε μια τέτοια κατάσταση.. Ακόμη είναι νέα η έρευνα του ιού πάνω σε γάτες, ακόμη και στο internet έχει ελάχιστες αναφορές..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πρωτη φορα το ακουω για σκυλο το ηξερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω για γάτες....:hmm: δεν γνωρίζω τίποτα σχετικά με αυτόν τον ιό...:( Ελπίζω να γίνει καλά ο γατούλης σας...:( (δεν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος στο forum, ώστε να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες;)

υπαρχει γιατρος στο φορουμ..μπορειτε να τον ρωτησετε εδω https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/

Καλαζάρ στις γάτες; Δεν το είχα ξανακούσει, δεν μπορώ να βοηθήσω:(.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το γατάκι σου!
Ναι, έχουμε γιατρό εδώ, μπορείς να τον ρωτήσεις, γιατί εμείς είμαστε λίγο άσχετοι με αυτό το καλαζάρ στις γάτες :P.
Καλή επιτυχία λοιπόν!

https://users.otenet.gr/~alegos/index.files/Page4193.htm

δείτε αυτό το άρθρο, είναι από κτηνίατρο, και πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον!!!!

Δεν ήθελα να ρωτήσω κάτι.. Όπως γράφω και παραπάνω ο γάτος μου πέθανε πριν μερικούς μήνες. Επειδή έψαξα λίγο στο σάιτ και δεν δεν βρήκα τίποτα γι'αυτό, σκέφτηκα να σας το πω για να το έχετε κι εσείς υπ' όψιν σας..

Λυπαμαι για το γατακι σας...αν θυμαμαι καλα ειχε ξαναγινει συζητηση για καλαζαρ στις γατες στο φορουμ.Αληθεια,πως εξακριβωσατε οτι εφυγε απο αυτο;

Πρώτη φορά και εγώ το ακούω για γάτα....
Νεκροψία υποθέτω δεν έγινε...:hmm:

Αν έφυγε όντως απο αυτό, θα έπρεπε να ενημερώσει τον Σύλλογο ότι είχε τέτοιο περιστατικό, να καταχωρηθεί..

Πολύ κρίμα για τον γάτο σας...:( Εύχομαι να μην σας ξανατύχη...

Ο γάτος δεν πέθανε ακριβώς από το καλαζάρ. Όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα, αρρώστησε το φεβρουάριο. Είχε αρχικά ένα δερματικό θέμα στο πίσω μέρος του λαιμού του, όπου σε μια περιοχή (μικρή) έπεφτε το τρίχωμα και το δέρμα του είχε σκληρύνει. Αυτό άλλωστε είναι και σύμπτωμα της ασθένειας. Το πήγα τρεις φορές σε κτηνίατρο μέχρι που η τελευταία γιατρός σκέφτηκε το καλαζάρ. Του κάναμε εξετάσεις, βγήκαν θετικές και ξεκίνησε αντιβίωση που συνέχισε μέχρι το Σεπτέμβρη (ακριβώς όπως γίνεται και με τα σκυλιά). Και εκεί που άρχισε να βελτιώνεται, του έκανε μια επιπλοκή η αντιβίωση και μέσα δύο μέρες τον χάσαμε.. Βασικά όσοι γιατροί ενημερώνονται θα γνωρίζουν την πιθανότητα να έχει μια γάτα τον ιό της λεϊσμάνιας. Απλά γνώρισα ήδη τρεις κτηνιάτρους μέχρι να βγάλω άκρη και ο καθένας μου έλεγε ό,τι να'ναι. (το κορυφαίο που μου είπαν ήταν πως ο γάτος ήταν πολύ χοντρός και δεν πλενόταν καλά από βαρεμάρα, γι'αυτό είχε δερματικά...:blink:)

Η λεισμανια ειναι μια αρρωστια που κυριως χτυπαει τα σκυλακια .
Τι τιτλο σου δωσε για το καλαζαρ ???
Εαν ειχε χτυπηθει καποιο οργανο , οπως τα νεφρα , επειδη η θεραπεια ειναι πολυ δυνατη μπορει να πεθανε το ζωακι απο αυτο και οχι απο το καλαζαρ . Αντιβιωση στο καλαζαρ απο οσο ξερω δεν δινουμε , υπαρχουν ειδικα φαρμακα οπως η αλλοπουρινολη η καποια αλλα κτηνιατρικα φαρμακα . αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσετε αλλα απο σκυλια τουλαχιστον ξερω πολυ καλα .

Δεν έκανε τις ενέσεις, έπαιρνε χάπια ziloric που του δημιούργησαν πρόβλημα στην κύστη.

Ενημερώθηκα και εγώ, ναι υπάρχει και στις γάτες καλαζάρ, αλλά είναι πολύ πολύ πολύ σπάνιο. (όχι όμως και απίθανο).

Το βρίσκουμε μόνο με πάρα πολύ ειδικές εξετάσεις αίματος, σε ειδικά εργαστήρια.

αν ειχε καλαζαρ δεν θα επρεπε να γινουν εξετασεις και ενδεχομενως και βιοψια μετα τον θανατο της γατουλας; Ειναι οντως παρα πολυ σπανιο στις γατες και ειναι αντικειμενο μελετης γιατι δεν υπαρχουν πολλα περιστατικα :hmm:

Δεν έκανε τις ενέσεις, έπαιρνε χάπια ziloric που του δημιούργησαν πρόβλημα στην κύστη.
Το φαμακο ειναι αρκετα ασφαλες και δεν προκαλει ιδιαιτερα προβληματα στα νεφρα ουτε στην κυστη. Για να επιβεβαιωθει το καλαζαρ θα πρεπει να γιουν εξετασεις απο τους λεμφαδενες και την σπληνα.

Παιδιά δεν είμαι γιατρός ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι γνωρίζω τα πάντα γύρω από αυτό το θέμα! Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά τέτοια κατάσταση! Σας διηγήθηκα το περιστατικό για να γνωρίζετε κ εσείς πως είναι πιθανό το καλαζάρ και στις γάτες, και να το έχετε υπ'οψιν σας, καθώς κάποιοι κτηνίατροι δεν το γνωρίζουν καν ακόμα! Το περιστατικό έχει καταχωρηθεί.

περαστικαααα! ειχα διαβασει ενα αρθρο σχετικα με το καλααζαρ στισ γατεσ και απο οτι 9υμαμαι ελεγαι οτι δν ειναι επικινδυνο για τισ γατεσ, τουλαχιστον οχι οχι τοσο οσο στα σκυλιαα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back