"Κατοχικό σύνδρομο"

neli

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η neli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 345 μηνύματα.
Έχω μία απορία...Πως τρώτε στα σπίτια σας;Ειλικρινά από τότε που πήρα τον μικρό(τώρα τελευταία βέβαια η κατάσταση έχει χειροτερέψει καθώς μπορεί και πηδάει παντού...)όποτε πάω στην κουζίνα τρέχει να φτάσει πρώτος,στέκεται δίπλα στα πόδια μου και νιαουρίζει μ'ένα σπαρακτικό νιαούρισμα και αν δεν του δώσω σημασία πηδάει να ανέβει στον πάγκο ή στο τραπέζι...Σαν να έχει το "κατοχικό σύνδρομο"...Ας φάω τώρα μήπως δε φάω αύριο...Αυτό το κάνει ό,τι και να κάνω στην κουζίνα ακόμα και αν δεν τρώω...Αν ας πούμε πλένω πιάτα,πίνω νερό,τρώω ένα μαρούλι...ό,τι και να κάνω...Με το φαγητό του πάλι είναι μια χαρά..τρώει λίγο λιγότερο απ'αυτό που πρέπει...Τα δικά σας πως αντιδρούν;Τι πρέπει να κάνω;Του δίνω κανενα κομματακι κοτόπουλο ή σαλάμι γαλοπούλας αν και πιστεύω ότι δεν είναι σωστό...Να το αφήσω να κλαίει;;Τι να κανω με το ζητουλόγατό μου;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως αν τον αφηνες μονο να τα μυριζει σταματαγε!η δικια μου παλι μολις αρχιζει να φαινεται ο πατος απο το μπολ με τις κροκετες σταματα να τρωει μεχρι να της βαλω αλλες!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φοβάμαι μήπως φάει κάτι που δεν πρέπει...Για παράδειγμα εντάξει αν τρώω ψωμί και μαρούλια ίσως απλά να τα μυρίσει αλλά αν φάω τυρί,σαλάμι δε νομίζω να μείνει μόνο στο να τα μυρίσει....Άσε που με το ζόρι τον κρατάω να μην μπει στο ψυγείο κάθε φορά που το ανοίγω...:hmm:

μην ανυσηχεις αν φαει λιγο τυρι η σαλαμι δεν νομιζω να παθει κατι .Αν η κουζινα ειαι ξεχωριστο δωματιο κλεινε την πορτα να εισαι εντελως ησυχη!Οταν ειστε μπορεις να εχεις τον νου σου μην το κανεις κατψυγμενο;)

Του δίνω κανενα κομματακι κοτόπουλο ή σαλάμι γαλοπούλας αν και πιστεύω ότι δεν είναι σωστό...
Γι' αυτό ακριβώς ζητιανεύει, γιατί έχει μάθει ότι η γκρίνια έχει σαν αποτέλεσμα τα μεζεδάκια.;)
Δεν είναι κακό να του δίνεις καμιά λιχουδιά πού και πού, καλύτερα όμως να συνδέσεις τα κεράσματα με την επιβράβευση κάποιας θετικής συμπεριφοράς (π.χ. όταν τελειώνετε το βούρτσισμα), και όχι με τη γκρίνια. Χρειάζεται υπομονή εκ μέρους σου και απόλυτη σταθερότητα στη συμπεριφορά (αν ενδώσεις στη γκρίνια του μια φορά, γυρνάτε πίσω στην αρχή), αλλά σιγά σιγά θα το μάθει ότι το φαγητό του είναι μόνο ό,τι βρίσκεται στο πιάτο του και όχι ό,τι τρώτε εσείς.

Μην το αφήνεις να ανεβαίνει στα τραπέζια και στους πάγκους..μάλωσέ το με σταθερή φωνή λέγοντας "μη' και κατεβάζοντας το κάτω αμέσως.Εγώ έτσι έκανα και τώρα τα δικά μου είναι όλο τάξη.Τρώνε μόνο στο πιάτο τους αλλά μεζεδάκι τους δίνω σχεδόν κάθε μέρα για να μην ζηλεύουν..εξάλλου λίγο κοτοπουλάκι δεν βλάπτει.:):):):)

Ακριβώς αυτή την έκφραση (κατοχικό συνδρομο) χρησιμοποιώ κι εγώ για την Μελίνα μου. Είναι το γατί που δεν χορταίνει με τίποτα. Την έχω από 6 μηνών περίπου και επειδή την βρήκα ρημάδι τελειως στον δρόμο, την έχω κακομάθει από την αρχή.
Ότι και αν με βλέπει να τρώω το ζητάει. Αλλα δεν το θέλει μόνο για να το μυρίσει, αλλά για να το φάει κιόλας. Ακόμα και αν αυτό είναι ρεβυθια ή φασόλια ή πιπεριά από σαλατα.
Μην τον κακομάθεις με Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!! Θα έρθει η στιγμή που θα το μετανιωσεις αλλα τοτε δύσκολα θα αλλάζει η κατάσταση.

Ακριβώς αυτή την έκφραση (κατοχικό συνδρομο) χρησιμοποιώ κι εγώ για την Μελίνα μου. Είναι το γατί που δεν χορταίνει με τίποτα. Την έχω από 6 μηνών περίπου και επειδή την βρήκα ρημάδι τελειως στον δρόμο, την έχω κακομάθει από την αρχή.
Ότι και αν με βλέπει να τρώω το ζητάει. Αλλα δεν το θέλει μόνο για να το μυρίσει, αλλά για να το φάει κιόλας. Ακόμα και αν αυτό είναι ρεβυθια ή φασόλια ή πιπεριά από σαλατα.
Μην τον κακομάθεις με Τ Ι Π Ο Τ Α!!!!!!!! Θα έρθει η στιγμή που θα το μετανιωσεις αλλα τοτε δύσκολα θα αλλάζει η κατάσταση.

Ετσι ακριβώς είναι ο Αρης μου.:(:hmm:Ζήτουλας,σε χρόνο dt δίπλα μου να ελέξει οτιδήποτε πάω να φάω και αν είναι του γούστου του να αρχίσει και να το τρώει.Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να αντιστρέψεις μιά τέτοια κατάσταση.:(:hmm:
Ενώ η Μυρτώ κυρία, δεν ζητιάνεψε ΠΟΤΕ!:)

νελη εχουν δικιο τα κοριτσια. τωρα που ειναι μικρο, αλλιως μετα ΕΣΥ θα υποφερεις κ λιγοτερο αυτος...:)
κοψε τους μεζεδες. για μενα ξηρα τροφη κ κονσερβα ενιοτε ειναι μια χαρα:):)

Mακαρι και η Μαρι να μου ζηταγε εστω και μια φορα κατι απο αυτο που τρωω μονο ερχεται και τα μυριζει:(

Συμβαινει συχνα αυτο . Εγω αυτο που κανω εινα τις πρωτες μερες τα αφηνω συνεχεια με φαι και τα μπουκωνω οτι θελουν . Αμα περασει η πρωτη περιοδος και νιωσουν οτι οκ εχει φαι τοτε αρχιζω να μειωνω σταδιακα μεχρι το κανονικο.

Τωρα πχ εχουμε τη Τζεκινσχανουλα που εχει κατοχικο συνδρομο σε χαδια. Μολις με βλεπει παταει μια φωνη και δε σταματαει παρα αμα την κραταω αγαλια, σα μωρο με τη μαμα γατα. Ε στην αρχη οκ δυο τρεις μερες την ψοφαω στην αγγαλια και το χαδι, μεχρι να φευγει εκεινη πια, (σημερα θα κοιμηθουμε και παρεα πχ αν αφησει η καλυψουλαρα) και αμα αρχισει και χορταινει θα αρχισω τα μαλωματα ( φυσημα ) η δεν θα τη χαιδευω με το που βγαζει φωνη, ετσι θα καταλαβει οτι το χαδι θα ερχεται οταν δε φωναζει οχι οταν φωναζει και θα ερθει και στα ισα της η ποσοτητα αγγαλιας που θελει. Το ιδιο ειναι και με το φαγητο.

Γεια σας!Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας....Η αλήθεια είναι πως ούτε εμένα μου αρέσει αυτή η συμπεριφορά και έτσι άρχισα την προσπάθεια να του το κόψω...Βέβαια δεν είναι εύκολο...Καταρχήν τρώω ή όρθια ή έχοντας το πιάτο στον αέρα...Μέχρι να τελειώσω το φαί μου και να αφήσω το πιάτο απ'το χέρι μου κλαίει ασταμάτητα...Βλέποντας ότι το κλάμα δεν πιάνει πια κάνει προσπάθειες να πηδήξει επάνω μου,επάνω στο πιάτο,επάνω στην καρέκλα,στο τραπέζι(κλαίγοντας βέβαια)και όταν δεν το πετυχαίνει με πατάει μια δαγκωνιά...:/:Ελπίζω να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση...

κ γω που νομιζα οτι μονο ο δικος μου ειναι ζητουλας! ειναι κ τα μπωλ του φαγητου του στην κουζινα, οποτε η συσχετιση κουζινας-φαγητου εγινε σε dt:) .το αστειο ομως ειναι οτι τα ζητιανο-μιαουρισματα δν περιοριζονται οποτε βγαινει το φαι, αλλα κ οταν πλενω πιατα, συγυριζω, γενικα, με το που πατησω το ποδι μου στην κουζινα, απο οπου κ να ναι κρυμμενος ο τακης τρεχει σαν παλαβος για να ρθει. κ ας μην του χω δωσει ποτε κατι παραπανω απτις κροκετες του. τα μεζεδακια, του τα αφηνω σε ξεχωριστο μπωλ αφου τελειωσω τα φαι μου, κ ετσι ποτε δν μ εχει ενοχλησει κατα τη διαρκεια, αφου αν δν τελειωσω εγω πρωτα, ξερει οτι μεζες δν παιζει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back