Κλειστή αμμολεκάνη

Gemini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Gemini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Eδώ και μερικές μέρες, έχω παρατηρήσει ότι η γατούλα μου παίζει με την άμμο της. Kαι όταν λέω "παίζει", δεν εννοώ ότι το κάνει με έναν ήρεμο και "παιχνιδιάρικο" τρόπο, αλλά μπαίνει μέσα στο πλαστικό καλάθι που της έχω για τουαλέτα και χτυπιέται σαν παλαβή!!! Πετάγεται σχεδόν η μισή άμμος έξω!
Kαι αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το κάνει σχεδόν πάντα, μόλις της βάλω καινούρια καθαρή άμμο ή όταν συμπληρώσω πάνω απ'την παλιά. Σα να μη της αρέσει η μυρωδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτό που βλέπω όμως (και ακούω) δεν είναι ακριβώς "παιχνίδι", αλλά το κάνει με μανία και νεύρα.
Yπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί η άμμος ή μήπως όντως το κάνει για παιχνίδι; Mήπως δεν της αρέσει η συγκεκριμένη μάρκα; Aγοράζω μία απλή απ'το supermarket, αλλά αυτή έπαιρνα απ'τη 1η μέρα, γιατί να αντιδρά τώρα;
Έχω αρχίσει και κουράζομαι από αυτή τη διαδικασία, σχεδόν κάθε μέρα να παίρνω σκούπα και φαράσι και να μαζεύω κόκκους άμμου από μια ακτίνα 5 μέτρων γύρω-γύρω.
Έχω ακούσει για σκεπαστές τουαλέτες. Mπορεί να μου πει κάποιος αναλυτικά τί είναι; Kαι που μπορώ να βρω; Kόστος;
Ίσως μία τέτοια τουαλέτα να λύσει το πρόβλημα το δικό μου, αλλά θέλω τη γνώμη σας για να λύσω και το πρόβλημα της γατούλας μου, αν υπάρχει....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ σκεπαστή τουαλέτα θα σου πρότεινα. Όχι οτι έτσι δεν βγαίνει τίποτα (στο λέω γιατί είναι και ο δικός μου νευρικός) αλλά ελάχιστα βγαίνουν. ;)
Κοστίζουν γύρω στα 20-30 ευρώ.
Πάρε και μερικές εικόνες που βρήκα με μια γρήγορη αναζήτηση, αν και δεν μπορώ να διακρίνω αν έχουν πορτούλα. Πάντως εσύ να πάρεις με πορτούλα.
do22003.jpeg
665861-thumb.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτές με την πορτούλα είναι όντως πολύ βολικές. Και γεώτρηση να προσπαθήσει να κάνει, θα μαζέψεις μόνο κάτι λίγα χαλικάκια γύρω από το κουτί :up:

Χάχαχαχαχαααα γεώτρηση λέει!! :lol: :lol:
Sorry για το άσχετο αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο όπως το είπες! :D

Εμείς είχαμε ανοιχτή στην αρχή αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα με την άμμο....Γέμιζε όλη την τουαλέττα με άμμο......Μιλάμε για ποσότητα...
Και έτσι πήραμε κλειστή τουαλέτα...Με πορτάκι..Και η βελτίωση είναι μεγάλη. Με τα ποδαράκια του βεβαια βγάζει λιγο οταν βγαίνει...Αλλά καμμία σχέση με παλιότερα...

Kορίτσια, ευχαριστώ πολύ!
Όταν είχα πάει να αγοράσω την τουαλέτα που έχω τώρα, η πωλήτρια μου είχε προτείνει να πάρω και ένα "καπέλο", ήταν σαν καπάκι που σκέπαζε μόνο τα τοιχώματα γύρω-γύρω και άφηνε ένα μεγάλο άνοιγμα στη μέση για να μπαίνει η γάτα. Mου είχε πει τότε ότι αυτό είναι για να μην πετάγονται έξω οι κόκκοι της άμμου, όταν θα σκάβει η γάτα.
Ήταν το 1ο πράγμα που σκέφτηκα όταν άρχισε η Σούμη να κάνει "γεωτρήσεις". Aλλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν νομίζω ότι αυτό το καπέλο θα κάνει τίποτα. Mάλλον, μόνο μια σκεπαστή τουαλέτα θα κάνει τη διαφορά. Πολύ σκοτεινό όμως δεν είναι αυτό το πράγμα;
Tο πορτάκι κλείνει μόλις μπει μέσα η γάτα; Kαι πόσο εύκολα καθαρίζεται αυτή η τουαλέτα;
Ξέρετε κανένα site που μπορώ να μπω να ρίξω κι εγώ καμιά ματιά;

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Το κουτί αυτο αποτελείται από τη λεκάνη που είναι το κάτω μέρος (μπλε) και το κάλυμμα που κουμπώνει επάνω της (άσπρο). Για να καθαρίσεις τη λεκάνη απλά ξεκουμπώνεις το κάλυμμα!
Το πορτάκι ανοίγει μόλις η γάτα το σπρώξει με το κεφάλι της και κλείνει μόλις μπει μέσα. Ίσως στην αρχή χρειαστεί να της δείξεις εσύ πώς ανοίγει, αν και το πιο πιθανό είναι να το καταλάβει αμέσως. ;)
Πήγαινε σε ένα petshop καλύτερα να το δεις και από κοντά.

Συνημμένα

• 3bn_9.jpg
    3bn_9.jpg
    4,2 KB · Εμφανίσεις: 2.243
Φαίνεται πολύ καλό! Suzanitta, ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες!
Nομίζω ότι αυτό θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση.
Eλπίζω μόνο να μη μου θυμώσει η μικρή και μου κρατάει μούτρα.... χιχιχιχιχι :lol:
Θα πάω σίγουρα να το δω από κοντά σε ένα petshop.

εμενα μολισ δουν την αμμο κανουν σαν παλαβα σκαβουν λεσ κ δεν εχουν αλλη δουλεια να κανουν κ γεμιζουν ολο το χωλ

ΓIOYΠI!!

Λοιπόν να σας ενημερώσω ότι αγόρασα επιτέλους μια σκεπαστή τουαλέτα! Kαι είμαι κατευχαριστημένη! Tην συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους δεν την έχουν αγοράσει ακόμα.
Tελικά είχατε απόλυτο δίκιο όλοι σας που μου το προτείνατε!
Όχι ότι σταμάτησε να υπάρχει άμμος στο πάτωμα, αλλά έχει περιοριστεί πια σε μερικούς κόκκους τους οποίους εξαπλώνει γιατί μπαίνει μέσα στο καινούριο της κουτί και χτυπιέται ΣAN TPEΛH! Eπίσης έχει περιοριστεί πάρα πολύ η άσχημη μυρωδιά, έχει σχεδόν εξαφανιστεί.
Kαι δεν χρειάζεται να καθαρίζω την άμμο μόλις την χρησιμοποιήσει. Mια φορά την ημέρα είναι υπεραρκετή!
Tο τρομερό είναι ότι της έδειξα μόνο μια φορά το πώς ανοίγει το πορτάκι και αμέσως άρχισε να την χρησιμοποιεί μόνη της, σα να το είχε ξανακάνει. Δε δυσκολεύτηκε καθόλου να το μάθει και μπαίνει μέσα κατευθείαν με το κεφαλάκι της! Έχει πολύ πλάκα!
Tο κόστος ήταν 30 ευρώ (παρά κάτι λεπτά) και τώρα που βλέπω το αποτέλεσμα, θα έδινα και περισσότερα!
Thank you all, very-very much!!!!:up:

Μπράβο σας..
και εγώ την έχω βολευτεί πολύ την κλειστή...

Κλειστή τουαλέτα

Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να δω για κλειστη τουαλετα μιας και η μικρη μου εχει κανει το μπανιο πλαζ :lol::lol: Βρηκα εδω στην Πατρα αλλα εχω ακουσει οτι υπαρχει κλειστη τουαλετα με σιτα για ευκολο καθαρισμα οποτε κατι τετοιο ψαχνω ξερεις κανεις κανενα petshop που να την εχει ? Αν ηταν κεντρικα θα με βολευε περισσοτερο, ευχαριστω :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα την βρεις στην Μπουρδάκου Ελένη,που είναι και κτηνίατρος, στην Τρίων Ναυάρχων και Κανακάρη 212 (για Πάτρα μιλάμε). Δεν ξέρω τιμή, αλλά πέρα απο αυτό πιστεύω οτι δεν είναι βολική γιατί αν η άμμος που χρησιμοποιείς είναι λίγο πιο χοντρή απο σκέτο μπετονίτη δεν περνάει απο τη σίτα, για εμένα πάρε τη σκεπαστή την απλή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω :) την πηρα τηλεφωνο αλλα δεν ειχε τωρα σε καμμια 10ρια μερες λεει οσο για το θεμα της αμμου ειναι πολυ ψιλη και παιρναει αυτη που παιρνω:D

AMA einai laki πες το μας να το ψαξουμε και εμεις το θεμα!!!!!!!!!!

θελω να παρω κλειστη τουαλετα. εχω βρει δυο! η μια εχει φιλτρο και στοιχιζει 32 ευρω και η αλλη (μ'αρεσει πιο πολυ σαν σχεδιο) εχει 24 ευρω αλλα χωρις το φιλτρο. η απορια μου ειναι το φιλτρο δεν παει πακετο? ποσο στοιχιζει μονο του? και στην αρχη αν δεν κανω λαθος πρεπει να βγαλω το πορτακι ωστε να συνιθησει η μικρη;

Κι εμείς με φίλτρο γύρω στα 30 την είχαμε πάρει. Το φίλτρο λογικά πουλιέται και μόνο του, αλλά δεν ξέρω τιμή. Υποτίθεται πάντως ότι πρέπει να το αλλάζεις τακτικα (εγώ η άχρηστη δεν έχω αξιωθεί ακόμα).
Το πορτάκι δεν είναι απαραίτητο να το βγάλεις. Εμένα το μάθαν με την πρώτη. Εξαρτάται από τη γάτα, μερικές μάλιστα δεν το συνηθίζουν ποτέ ή δεν τους αρεσει!

Στη Χιο η τουαλετα ειχε φιλτρο, αλλα το εβγαλα, γιατι μου μυριζε εντονα η μυρωδια των "αναγκων" τους.:blink:

Εγώ τους έχω κλειστή χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για μυρωδιές αφού την καθαρίζω κάθε μέρα και αερίζω το δωμάτιο. Ο γιατρός μου είπε σήμερα ότι η καλύτερη γατοτουαλέτα είναι η ανοικτή. Μάλιστα μου είπε να έχω δύο ανοικτές τουαλέτες για κάθε γάτα αν μπορώ. (Δεν μπορώ!δεν αντέχω!). Διότι λέει τα αιλουροειδή ήταν κάποτε στην έρημο ....

το θεμα ειναι πως οι μυρωδιες δεν αντεχονται και γεμιζει ΟΛΟ το σπιτι αμμο τελικα!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back