Κολίτιδα και ωτίτιδα!

vasikosta

Νεοφερμένο μέλος

Η vasikosta αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα.Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πρόβλημα με τη γάτα μου: Πριν δύο μηνές περίπου αγόρασα από petshop μια μαυρη γατα Περσίας, θηλυκό.Δυστυχώς, η ιδιοκτήτρια του petshop μας πληροφόρησε πως η συγκεκριμένη γάτα δεν έχει βιβλιάριο, οποτε δε γνώριζα εξαρχής τίποτα, ουτε καν την ηλικία της και το ονομά της.Στηρίχτηκα μόνο στο ότι ήταν αξιαγάπητη.Μετα από ενα μηνα περίπου παρατήρησα κηλίδες αίμα στα κακάκια της και μια υποτυπώδη διαρροια.Επισκεφθήκαμε κτηνίατρο να την ελέγξει καθώς επίσης και για τα εμβόλια και μας ενημέρωσε ότι η γάτα έχει κολλίτιδα και ωτίτιδα.Ετσι ξεκινησαμε αγωγή που θα πάρει κανα μήνα περίπου.Το θέμα είναι πως η γιατρός μου ζήτησε να παρει αιμα από τη γατα μην τυχόν και εχει ιστορικό λευχαιμίας για να αποτρεψουμε το κακο.Εν τω μεταξύ η καταστηματαρχης του petshop μας πουλησε τη γατα υποστηρίζοντας οτι είναι 10 μηνών καθώς ηταν και μικροκαμωμένη.Όμως η γιατρός ήταν κάθετη πως η γατα είναι τριων ετών το λιγότερο.Όπως καταλαβαίνετε είμαι λίγο σοκαρισμένη!Εχει κανεις αναλογη εμπειρία;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απίστευτο... σκέτη κοροϊδία δήλαδή... Πόσα λεφτά πλήρωσες;
Θα μου έκανε εντύπωση να είχε τόσο σοβαρή ασθένεια η γατούλα, εκτός βέβαια κι αν την μάζεψε απο το δρομο και την πούλησε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μας την πουλησε 150 ευρω και μας ειπε οτι ανηκε σε μια γριουλα που εφυγε για αυστραλία.Πολυ αμφιβαλλω βεβαια.Το θεμα βεβαια ειναι να μην εχει το ζωντανο λευχαιμια γιατι ολα τα υπολοιπα γιατρευονται...

ελπιζω ολα να πανε καλα:rolleyes::rolleyes:

Μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό.:( Περαστικούλια στη γατούλα σου,αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν υπάρχει βιβλιάριο της γατούλας, "υποτίθεται" ότι όταν τα ετοιμάζουν να τα πουλήσουν περνάνε κάποιες εξετάσεις πρώτα, μπορείς να της κάνεις μήνυση!

και εμένα όταν αγόρασε ο Γιώργος την Πηνελόπη δεν του έδωσαν βιβλιάριο.για το αίμα στα κακάκια η γιατρός μου είπε ότι είναι κολίτιδα αλλά δεν ζήτησε αίμα για εξέταση.μήπως θα έπρεπε;

οχι.το αιμα μας το ζητησε η γιατρος για να ελεγξει μηπως η γατα εχει ιστορικό λευχαιμίας κι οχι για την κολιτιδα.

Εύχομαι περαστικά στη γατούλα. Αφου την αγαπάτε και την προσέχετε θα πάνε ολα καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ!Τουλαχιστον ξερει οτι τη φροντιζουμε και την αγαπαμε πολύ!

Η Νταλια μου όσο περνάει ο καιρός είναι καλύτερα.Της βάζουμε στα αυτάκια αλοιφή, ακολουθεί ειδική δίαιτα και της δίνουμε τα χάπια της, παρόλο που δυσανασχετεί...Τρώει όλο της το φαϊ και θέλει τα χαδάκια μας.Άντε να δουμε τι θα μας πει η γιατρός την αλλη βδομαδα που θα παμε για εξεταση...

Μακάρι να μην είναι τίποτα σοβαρό.:( Περαστικούλια στη γατούλα σου,αλλά μου κάνει εντύπωση το ότι δεν υπάρχει βιβλιάριο της γατούλας, "υποτίθεται" ότι όταν τα ετοιμάζουν να τα πουλήσουν περνάνε κάποιες εξετάσεις πρώτα, μπορείς να της κάνεις μήνυση!

Στα πετ σοπ δεν δίνουν βιβλιάριο. Θα έπρεπε βέβαια, αλλά απο όσους γνωστούς έχω ακούσει, δεν έχει πάρει κανείς ζώο με βιβλιάριο υγείας απο πετ σοπ.

:):):)
Να πανε ολα καλα ευχομαι

περαστικα και να πανε ολα καλα. τα πετ σοπ ειναι τα χειροτερα τελικα:down:

Ελπιζω να πανε καλα μετη γατουλα τα πραματα, εχω παρει κι εγω στο παρελθον αλλα ποτε δεν μου εδωσαν ζωο χωρις βιβλιαριο , προσπαθησαν ομως να μου πουλησουν ζωο μικρουτσικο για μεγαλυτερο απο οτι ηταν.Καταγγειλε τους λοιπον στην κτηνιατρικη υπηρεσιατης αθηνας γραπτως και τηλεφωνικως βαλε και τη γιατρο σου να γραψει σε γνωματευση αυτα που σου ειπε,και ζητησε να μαθεις τι απεγινε με την καταγγελια μετα. Εξισου επικοινωνησε με την ruko εδω γιατι τα παιδια μαζευουνε υλικο για καταγγελια σε πετσοπς.

Στα πετ σοπ δεν δίνουν βιβλιάριο. Θα έπρεπε βέβαια, αλλά απο όσους γνωστούς έχω ακούσει, δεν έχει πάρει κανείς ζώο με βιβλιάριο υγείας απο πετ σοπ.

Στο μεγάλο pet shop στη Θεσσαλονίκη έχουν βιβλιάριο! Βέβαια είναι το μοναδικό που το έχει κτηνίατρος και ίσως γι αυτό να βάζουν και τα βιβλιάρια των ζώων μέσα!:hmm:

Είναι πολύ όμορφη η γάτα σου. Ελπίζω να μην έχει τίποτα με την υγεία της. Όσο για το pet shop που σου την πούλησε, θέλει μία μήνυση όπως ειπώθηκε παραπάνω για να μάθουν να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο:/:

Τουλάχιστον έτσι έσωσε αυτή τη γατούλα,αν δεν την έπαιρνε ποιος ξέρει που και πως θα ήταν τώρα το καημένο το ζωάκι!! Ήταν τυχερή που βρήκε το κατάλληλο άτομο,ελπίζω να πάνε όλα καλά ;)

Σας αυχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας.Θα τις ακολουθήσω.Εν τω μεταξύ προσπάθουμε να καταλαβουμε αν ειναι στειρωμένη ή οχι.Η κτηνίατρος μας είπε ότι δεν φαινεται κανένα σημάδι στείρωσης πάνω της.Όμως ουτε μας νιαουρίζει, ούτε εχει τα συμπτώματα του οιστρού; Υπαρχει πιθανότητα να την εχουν στειρωσει και να μην εχει αφήσει σημαδι;

ποσο καιρο εχεις τη γατουλα εσυ ?? μπορει (αν την εχεις λιγο καιρο ) να μην εχει ακομα οιστρο .... ακομα ο οιστρος διαφερει απο γατα σε γατα .... η δικια μου πχ νιαουριζε λιγο αλλα τριβοταν στα πατωματα ..... δεν ηταν τοσο υπερβολικο το νιαουριτο της ωστε να το καταλαβεις ! της μαμας μου η γατα της( πριν στειρωθει ) 2 χρονια δεν ειχε δειξει κανενα σημαδι,μονο που ζητουσε παραπανω χαδια αλλα αν της ακουμπουσες το κωλαρακι πεταγοταν !!!!

Εν τω μεταξύ προσπάθουμε να καταλαβουμε αν ειναι στειρωμένη ή οχι.
Κάντε της ένα υπερηχογράφημα (βρείτε κάποιον κτηνίατρο που να έχει το μηχάνημα στο ιατρείο του) και θα δείτε αμέσως αν έχει στειρωθεί ή όχι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back