Κοπρόσταση,κοπρόλιθοι,αναποτελεσματική κένωση

Deukalion

Νεοφερμένο μέλος

Ο Deukalion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
View attachment 61055Καλησπέρα σε όλους εσάς.Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ πολύ καθώς τις κρίσιμες ώρες (νύχτα) που βρήκαμε το αδέσποτάκι μας,είχατε ό,τι χρειαζόταν για να το βοηθήσουμε και να τα φέρουμε εις πέρας.Την Ρόζα την βρήκαμε πάνω κάτω μιάς εβδομάδας,έκανε διάρροια με το γάλα σκόνη και έτσι περάσαμε σε κονσέρβα a/d hills κατόπιν κτηνιατρικής επίσκεψης και συμβουλής.Όλα πήγαιναν μια χαρά ωσότου έκλεισε μήνα και κάναμε σταδιακή μετάβαση σε ξηρά τροφή royal babycat.Μετά πέντε ημερών της έναρξης της νέας διατροφής σταμάτησε να αφοδεύει.Δυό μέρες μετά την βρήκα εντελώς άτονη ενώ είχε κάνει πολλούς εμετούς.Πήγα επιτόπου κτηνίατρο όπου και έλαβε αντιβίωση και φαρμακο δια στόματος για κολικούς.Έπειτα,την ίδια μέρα,τα πράγματα έγιναν χειρότερα,το γατί σχεδόν λιπόθυμο και ότι δια της βίας το τάιζα,σχεδόν νερό,το έβγαζε.Ο γιατρός μου είπε να το πάω αύριο,το γατί χειροτέρευε,ο γιατρός δεν το σήκωνε...και έτσι πήγαμε στο Πικέρμι(νοσοκομείο).Η κοιλιά της ήταν σαν να είχε καταπιεί συρματόπλεγμα,είχε κοπρόσταση,κοπρόλιθους και η ακτινογραφία δεν έδειχνε κανένα ζωτικό όργανο απο τον θώρακα και κάτω.Να μην τα πολυλογώ πήγαμε πέντε φορές Πικέρμι και η Ρόζα επιβίωσε,πήρε primperan,διαλυτικά,πάστα για τα σκουλήκια(ενώ ο πρώτος γιατρός μου είχε δώσει χάπι),παυσίπονα,δεξτρόζη,lumaren,ζαχαρόνερο,έκανε 10-15 κλυσματα και φυσικά χορηγούσα διαλυμένη κονσέρβα σε νερό και παραφινέλαιο.Με πολλή αγάπη,τρίψιμο και ζεστασία τα καταφέραμε για 12 ημέρες μέχρι την τετάρτη που μας πέρασε,όταν και το γατάκι πλέον μπορούσε και έκανε μόνο του της ανάγκες του.Αυτή την παρασκευή(βράδυ) σταμάτησα και το παραφινέλαιο,χθές πήγε τέλεια,σήμερα πάλι χάλια.Κοιλιά φουσκωμένη αλλά όχι πρησμένη,έβγαλε ούτε το 1/10 αυτού που έκανε καθημερινά.Θα ξαναεπικοινωνήσω με το νοσοκομείο..
Τα έγραψα όλα αυτά σαν ιστορικό,για να υπάρχουν,όταν εάν και εφόσον χρειαστεί να σας συμβουλευτώ.Δεν περιμένω απαντήσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Ροζα.jpg
    Ροζα.jpg
    42,4 KB · Εμφανίσεις: 40
Καλησπέρα! κρίμα για το γατάκι που έχει υποφέρει τόσο....Μήπως έχει θέμα με την ξηρά τροφή...;;; μήπως χρειάζεται ειδική διατροφή, ίσως κονσέρβες μόνον ειδικές ή και να ξεκινούσατε και την ωμή διατροφή αν πρόκειται να πάει καλύτερα...;;; οι γιατροί τι σας λένε;;

Και η Κίρα μου έχει λίγο θέμα....στουμπώνει από τις πολλές τρίχες και προσπαθώ να δίνω περισσότερη κονσέρβα. Υπάρχει και ειδική ξηρά τροφή με ίνες αν θελήσετε. Πρώτα όμως πρέπει να βρείτε γιατί δημιουργείται όλο αυτό....

Πάντως αν χρειαστείς δεύτερη γνώμη θα μπορούσα να σου προτείνω εξεταστικό κέντρο όπου εμεινα πολύ ευχαριστημένη τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και για φίλη εδώ στο φόρουμ όπου κινδύνευσε το γατάκι της από πρόβλημα στο έντερο - είχε φάει κάτι και είχε στουμπώσει και η γιατρός της έλεγε πως έχει καρδιά....

Περαστικά σας και περιμένουμε νέα σας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχε πρόβλημα με την ξηρή,την οποία και πήρε λιγότερο απο μιά εβδομάδα.Το θέμα είναι γιατί αφού άδειασε το έντερό του και ενώ συνεχίστηκε η διατροφή με νερωμένη κονσέρβα,μόλις έκοψα το παραφινέλαιο ξανάρχισε το πρόβλημα.Μίλησα σήμερα με το νοσοκομείο και ξαναρχίζω την ίδια αγωγή,primeran και παραφινέλαιο με μικρές δόσεις φαγητου.Η Ρόζα σήμερα είναι ενός μήνα και δύο εβδομάδων.
Θα πρέπει να βρώ κάτι πιο οικονομικό ούτως ή άλλως,και πιο κοντά στο σπίτι μου.Ο γιατρός του νοσοκομείου που την εξέτασε δυστυχώς για μένα είναι σε άδεια.

Είχε πρόβλημα με την ξηρή,την οποία και πήρε λιγότερο απο μιά εβδομάδα.Το θέμα είναι γιατί αφού άδειασε το έντερό του και ενώ συνεχίστηκε η διατροφή με νερωμένη κονσέρβα,μόλις έκοψα το παραφινέλαιο ξανάρχισε το πρόβλημα.Μίλησα σήμερα με το νοσοκομείο και ξαναρχίζω την ίδια αγωγή,primeran και παραφινέλαιο με μικρές δόσεις φαγητου.Η Ρόζα σήμερα είναι ενός μήνα και δύο εβδομάδων.
Θα πρέπει να βρώ κάτι πιο οικονομικό ούτως ή άλλως,και πιο κοντά στο σπίτι μου.Ο γιατρός του νοσοκομείου που την εξέτασε δυστυχώς για μένα είναι σε άδεια.

Τι σου είπαν ότι μπορεί να συμβαίνει...;; γιατί μπορεί να είναι μια κολλίτιδα, ή κάποιο πρόβλημα στο έντερο που μπορεί να αντιμετωπισθεί όσο είναι μικρό - μιας φίλης ας πούμε το γατάκι που βρήκε πεταμένο και το μάζεψε είχε πρόβλημα με την ξηρά τροφή δεν μπορούσε να την απορροφήσει το έντερό του καλά, στούμπωνε και πάθαινε ιλεούς....στο τσακ το πρόλαβε με ειδική διατροφή δια βίου... είναι πολλά αυτά που μπορεί να συμβαίνουν.... το παραφινέλαιο πως το βοηθάει σου εξήγησαν;;; γιατί για περιπτώσεις δυσκοιλιότητας υπάρχουν άλλα που ξέρω όπως πχ. το nuyol!

Δυστυχώς η κλινική που σου προτείνω δεν είναι οικονομική, απλά είναι μέχρι στιγμής πολύ καλά ως προς το αποτέλεσμα που λαμβάνεις εσύ και το ζώο σου.

Είναι πολύ μωρούλι ακόμη το γατάκι, θέλω να πιστεύω πως θα το ξεπεράσει. Πάντως διάβασε και περί ωμής διατροφής γιατί όσοι το έχουν κάνει διατίνενται ότι λύνει πολλά προβλήματα. Ισως να είναι και η λύση σου. Περαστικά στο μικρουλάκι και να μας πεις τα νέα σας!:)

Ψάχνοντας για το παραφινέλαιο διάβασα τα εξής: (Πηγή: https://ladas.pblogs.gr/dyskiliotita-prolipsi-therapia.html)

<<Ομάδες καθαρτικών φαρμάκων
Τα καθαρτικά (υπακτικά) φάρμακα διακρίνονται στις πιο κάτω κατηγορίες, ανάλογα με τον τρόπο που δρουν.
Ογκωτικά. Περιέχουν φυτικές ίνες που κατακρατούν νερό στο έντερο σχηματίζοντας είδος ζελέ και αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων. Εδώ ανήκουν το πίτουρο (bran), το ψύλλιο και η μεθυλοκυτταρίνη. Είναι ο ηπιότερος τύπος καθαρτικού και χορηγείται και σε εγκύους με δυσκοιλιότητα.
Μαλακτικά - Λιπαντικά. Περιέχουν παραφινέλαιο που παρεμποδίζει την απορρόφηση νερού από τα κόπρανα και τα κάνει μαλακότερα.
Οσμωτικά. Περιέχουν δυσαπορρόφητα σάκχαρα που κατακρατούν νερό στον αυλό του εντέρου. Εδώ ανήκουν η λακτουλόζη, η λακτιτόλη και η πολυαιθυλαινογλυκόλη.
Αλατούχα. Περιέχουν δυσαπορρόφητα άλατα μαγνησίου (γάλα μαγνησίας) ή φωσφόρου (φωσφοσόδα) που προκαλούν έκκριση νερού και ηλεκτρολυτών στον εντερικό αυλό. Πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε με πολύ νερό.
Διεγερτικά της κινητικότητας του εντέρου. Είναι ισχυρά καθαρτικά. Διεγείρουν την κινητικότητα του εντέρου και προκαλούν έκκριση νερού και ηλεκτρολυτών από τον εντερικό βλεννογόνο. Εδώ ανήκουν το καστορέλαιο, η σέννα (φύλλα Αιγύπτου) και η δισαρκοδύλη.>>

-----

Το ψύλλιο το έχω πάρει σε σκόνη. Μπορείς να το βρεις παντού, φαρμακείο, hondos κλπ. και ακολουθείς τις οδηγίες - αραιώνεις με νερό.
Οταν είχε πρόβλημα η Κίρα το έψαξα αρκετά. Ειδικές τροφές που είναι γι αυτή τη δουλειά έχουν μέσα ψύλλιο και βοηθούν πολύ.

Υπάρχουν κλινικές τροφές για γάτες με ευαίσθητο εντερο, εντερικα προβλήματα κλπ (εάν αυτό είναι το πρόβλημα τελικά). Καλό είναι να ρωτήσεις σχετικά στο κτηνιατρειο που απευθυνθηκες.

Εύχομαι περαστικα στη μικρούλα.

Ευχαριστώ πολύ.Θα κοιτάξω όλες τις αναφορές σας.Το παράξενο είναι πως δεν έχω μια διάγνωση τύπου "έχει αυτό" για να σας απαντήσω.Μάλλον είναι η κατάσταση ακόμα που δεν επιτρέπει γνώμες,μπορεί βέβαια να οφείλεται και σε ανεπάρκεια απο πλευράς των γιατρών.
Όταν λέω παραφινέλαιο,εννοώ nuyol,δικό μου λάθος,δεν το ανέφερα.Σε συνδιαστική χρήση βοηθά τουλάχιστον στο γλιστρημα των κοπράνων,τουλάχιστον σε ένα βαθμό ο πρωκτός της δεν είχε και τις καλύτερες αντιδράσεις.Ήδη σήμερα με primperan,nuyol,λίγη τροφή,πολύ κλάμα και πάρα πολλές μαλάξεις έχει κάνει περισσότερα απο εχθές και πιο χοντρά.Ειναι παρόμοια αρχή με τον πρώτο κύκλο της θεραπείας της ωσότου και άδειασε εντελώς,χωρίς την βία του νοσοκομείου φυσικά.

Καλημέρα!
βρε τι τραβάει το έρημο....κρίμα....το nuyol πάντως το έδινα στην κόρη μου όταν ήταν μικρή που είχαμε πρόβλημα και δεν υπάρχει θέμα. Μπορείς να δίνεις άφοβα τουλάχιστον μέχρι να στρώσει και να μεγαλώσει, ώστε να είναι δυνατή και να μην υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν ειδικές τροφές βεβαίως. Εμείς πέρναμε τότε τη royal canin fibre response όπου βοήθησε το όλο θέμα.
Προφανώς δεν γνωρίζουν και εκείνοι....σε μια φίλη πάντως αυτό το θέμα το είχε η γάτα που βρήκε και μετά από εξετάσεις κλπ. της είπαν ότι δια βίου θα πρέπει να τρώει την ειδική τροφή. Είναι πρόβλημα στο έντερο. Θα ψάξω να βρω ακριβώς τι της είχαν πει να στο μεταφέρω, να το έχεις υπόψην, όχι γιατί μπορεί να είναι ίδια η περίπτωση.
Εύχομαι πραγματικά να πάει καλύτερα!

Κανένα νεότερο;

Τα νεότερα είναι οτι μέχρι και πρίν τέσσερις ημέρες έπερνε nuyol και έκανα 15 ημέρες σταδιακή μετάβαση σε κροκέτες,με σταδιακή μείωση του λαδιού,μετά εναλλάξ ανα γεύμα και ταυτόχρονη προσθήκη κροκετών στην κονσέρβα με αύξουσα ποσότητα.Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι χτές,όταν και εμεινε χωρίς να αφοδεύσει,όπως και σήμερα,της είχα κόψει το λάδι 4 ημέρες.Πάλι πάει στην άμμο σφίγγεται...και τίποτα.Βγάζει το πολύ ενός πόντου,το οποίο είναι στεγνό σαν πλαστελίνη.
Την τετάρτη θα πάμε γιατρό,αν και μπορεί νωρίτερα.Εχώ ξεκινησει πάλι λάδι απο σήμερα.Υπάρχει κάποια εξειδικευμένη εξέταση που να δείχνει πως θέλει άλλη τροφή;Εχω παρατηρήσει πως τις κροκέτες τις καταπίνει δεν τις μασά,έτσι κάνουν και οι δικές σας;

Τα νεότερα είναι οτι μέχρι και πρίν τέσσερις ημέρες έπερνε nuyol και έκανα 15 ημέρες σταδιακή μετάβαση σε κροκέτες,με σταδιακή μείωση του λαδιού,μετά εναλλάξ ανα γεύμα και ταυτόχρονη προσθήκη κροκετών στην κονσέρβα με αύξουσα ποσότητα.Όλα πήγαιναν τέλεια μέχρι χτές,όταν και εμεινε χωρίς να αφοδεύσει,όπως και σήμερα,της είχα κόψει το λάδι 4 ημέρες.Πάλι πάει στην άμμο σφίγγεται...και τίποτα.Βγάζει το πολύ ενός πόντου,το οποίο είναι στεγνό σαν πλαστελίνη.
Την τετάρτη θα πάμε γιατρό,αν και μπορεί νωρίτερα.Εχώ ξεκινησει πάλι λάδι απο σήμερα.Υπάρχει κάποια εξειδικευμένη εξέταση που να δείχνει πως θέλει άλλη τροφή;Εχω παρατηρήσει πως τις κροκέτες τις καταπίνει δεν τις μασά,έτσι κάνουν και οι δικές σας;
Κάποιες γάτες το κάνουν αν και όχι όλες. Εγώ είχα παρατηρήσει τον μεγάλο μου το γάτο να τις καταπίνει γιατί δεν είχε δόντια για να τις μασήσει, αλλά δεν νομίζω πως ευθύνεται αυτό για το πρόβλημα με την αφόδευση. Ο δικός μου εκτός από μια φορά που είχε πάθει κάτι παρόμοιο με το δικό σας (κοκίδια μου είχαν πει πως λέγεται και το βρήκα χαριτωμένο γιατί τον γάτο μου τον έλεγαν Κόκο) και ήταν λίγων μηνών ακόμα, έκανε τα κακάκια του μια χαρά μέχρι το τέλος. Μόνο τις τελευταίες του δυό μέρες παρατήρησα κάτι σαν να σφιγγόταν αλλά τελικά δεν ήταν για κακάκια.
Δεν ξέρω να υπάρχει εξέταση που να δείχνει τι τροφή θέλει μια γάτα, εκτός από την κλινική της εικόνα αν έχει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν όμως τροφές με αυξημένη περιεκτικότητα σε ίνες που βοηθάνε την αφόδευση, επίσης πολύ καλό κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις να τρώνε υγρή τροφούλα. Δηλαδή κονσέρβες ή μαγειρευτό φαγητό με αρκετό ζουμάκι. Τέλος θα μπορούσες μια και δείχνει να έχει θέμα η γατούλα σου, να της βάζεις σε μόνιμη βάση στο φαγητό της ελαιόλαδο. Και καλό θα της κάνει γιατί θα ενεργοποιεί το εντεράκι της αλλά θα γίνει πιο όμορφο και το τρίχωμά της. :hmm:
Εύχομαι ειλικρινά να γίνει κάτι και να καλυτερεύσει η γατούλα σου, ξέρω πως είναι πολύ δυσάρεστο να συμβαίνει αυτό γιατί το έχω ζήσει. Τόσο για την γάτα την ίδια, όσο και για εμάς που την παρατηρούμε να βασανίζεται.:(

Επειδή κι εμένα από μικρή έχει ένα θεματάκι με τη δυσκοιλιότητα και τα βγάζει "κομπολόι", αυτά που κάνω είναι να της δίνω πότε πότε κονσέρβα σε μορφή μους (πιο μαλακή από τα κομματάκια κρέας), όταν της δίνω κομμάτια κονσέρβας με κρέας ή ψάρι να αναμειγνύω και λίγο ελαιόλαδο μέσα, ενώ κοτόπουλο δεν της δίνω σχεδόν ποτέ. Το κακό είναι οτι δεν τη βλέπω να πίνει αρκετό νερό, αν και δεν είναι αφυδατωμένη. Το νερό βοηθάει στο να μαλακώνουν τα κακάκια.
'Οσο για τις κροκέτες, πότε τις μασάει, πότε τις πάει αμάσητες από τη λαιμαργία της.

Όλον αυτο το καιρό προσθέτω νερό στην κονσέρβα,βασικά μόνο αυτό τρώει και σταδιακά πρόσθετα κροκέτες.Μακάρι να είναι να του δίνω μια στο τόσο λάδι.Στην φάση που είναι όμως και στα μεγάλα ζόρια η χορήγηση είναι μεγάλη(1κουτ του γλυκού) με αποτέλεσμα να λερώνει τα πάντα...Τί να πώ,αύριο έχω και εγώ μια επέμβαση αν προλάβω θα την πάω σε κτηνίατρο.Οψόμεθα!
Ευχαριστώ πολύ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back