nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Πριν απο λιγους μηνες ειχα βρει αυτη τη γατουλα στην αυλη μας
https://mycat.e-steki.gr/showthread.php?t=63445
) αποφασισα να την κρατησω (προς το παρον και ελπιζω και προς το μελλον). Μετα απο αρκετο καιρο, κυνηγητα, κτλ οι γατες μας (διοτι υπηρχε κι αλλη) εγιναν φιλεναδες. Να πω οτι οι γατες ηταν κυριως της αυλης, ομως τους τελευταιους 2 μηνες, τις βαζουμε αρκετα μεσα, πλεον κοιμουνται συνηθως τα βραδια στο σαλονι και η μικρη μενει καμια φορα μεσα και οταν λειπουμε, ειναι ησυχη η καλη μου. Ειναι εμβολιασμενες και οι δυο, και περνουν τακτικα τα χαπια και τις αμπουλες που πρεπει. Ελπιζω να μη σας κουρασα με τον προλογο αυτο. Απο την Κυριακη το βραδυ, το Μουρο αρχισε να κανει εμετους και διαρροιες και να εχει τρομερη αδιαθεσια, αγχωθηκαμε φυσικα, περασε το βραδυ οπως οπως και το πρωι την πηγαμε στον κτηνιατρο της γειτονιας (ενας ειναι στην περιοχη μονο να αναφερω), ο οποιος αφου την εξετασε μας ειπε οτι εχει μια γαστρεντεριτιδα η οποια δεν φαινεται ιογενης, οτι λογικο ειναι να κοιμαται συνεχεια αφου ειναι γατα και δεν εχει δουλειες, οτι δεν θα κολλησει τιποτα την αλλη μας γατα κι οτι η θεραπεια ειναι πολυ απλη, αφαγια για 2 μερες και μετα την ξηρα τροφη της (purina tonus kitten). Το γατι στον κτηνιατρο δεμονιστηκε να πω επισης, απο την πληρη αδιαθεσια πηγε στην πληρη τρομαρα κι αυτος ηταν αγριος μαζι της ομως. Η Δευτερα κυλησε ετσι (εμεις λειπουμε για δουλεια και γυρναμε βραδυ), το Μουρο φυσικα ειναι μεσα στο σπιτι, δεν βγαινει καθολου τωρα, Τριτη απογευμα αρχιζει να αναζητα τροφη και της δινω λιγη κροκετουλα, Τριτη βραδυ κανει εμετο παλι! Ευτυχως εδειχνε λιγο καλυτερα απο οτι τις προηγουμενες μερες και δεν φρικαρα εντελως, διαβασα στο σαιτ οτι υπηρχε για αυτην την αρρωστια και την Τεταρτη το πρωι της εδωσα 2 κουταλιες ρυζι βραστο αναλατο, και της αγορασα κονσερβουλα της hills την i/d και την a/d, και το βραδακι της εδωσα λιγο απο την i/d. Δυστυχως κατα τις 1 το βραδυ ξανακανει εναν εμετο, οχι τοσο πολυ οσο τις προηγουμενες μερες ευτυχως, και κακακια πιο σφιχτα απο της διαρροιας... Οπως φανταζεστε, οι σκεψεις μας αρχισαν να πηγαινουν στο κακο... Ξυπναμε το πρωι νωρις με τη σκεψη να την παμε σε δευτερο κτηνιατρο, και συγκεκριμενα στην γιατρο που στειρωσε την αλλη μας γατα (η οποια να πω ειναι ενας ευγενεστατος και πραος ανθρωπος, που φαινεται η αγαπη που εχει για τα ζωα, και ειναι στη λιστα με τους προτινομενους γιατρους). Ευτυχως την πηραμε πρωτα τηλεφωνο, ειναι και παρα πολυ μακρια το ιατρειο της απο εμας και την εχουμε πατησει μια φορα που δεν ειχαμε τηλεφωνησει νωριτερα, και μας εδωσε πολυ χρησιμες συμβουλες, αφου της ειπα ολη την ιστορια απο την Κυριακη:
Η υπνηλια οφειλεται πιθανοτατα σε δεκατα (κατι που κι εγω πιστευα αρχικα)
ΔΕΝ αφηνουμε το ζωο χωρις θεραπεια και αφαγο
Οποτε δινουμε primperan μισο ml τρεις φορες την ημερα λιγη ωρα προ του φαγητου, ταιζουμε νοστιμη κι ευπεπτη τροφη, οπως αυτες οι κονσερβουλες της hills η τις αντιστοιχες της royal canin για μια εβδομαδα και οχι κροκετα, διοτι ειναι πολυ βαρια για το στομαχι αυτη τη στιγμη. Εμεις θα προσπαθησουμε να αποφυγουμε την αντιβιωση, διοτι φαινεται να εχει περασει η εξαρση, εκτος απροοπτου. Νερακι παντα στη διαθεση της φυσικα (ευτυχως πινει αρκετο). Φυσικα πολυ πιθανο ειναι να κολλησε και η αλλη γατουλα, διοτι ΕΙΝΑΙ ιος, η επωαση του οποιου κραταει μια εβδομαδα, αρα εαν παρουσιασει συμπτωματα θα ακολουθησουμε αντιβιωτικη αγωγη αμεσως. Μας ειπε να ειμαστε σε επικοινωνια για οτι χρειαστουμε, και οτι δεχεται 3-4 τηλεφωνηματα την ημερα για τετοια περιστατικα, αρα ενδεχεται να υπαρχει επιδημια γαστρεντεριτιδας στη Θεσσαλονικη σε αρκετες περιοχες.
Ηθελα να μοιραστω αυτη την ιστορια μαζι σας, διοτι φανταζομαι οτι αρκετοι μπορει να περνατε μια παρομοια κατασταση, και για να τονισω τη σημασια του να εχουμε εναν καταλληλο κτηνιατρος, να ειναι ανθρωπινος και να τον εμπιστευομαστε (το τι μπινελικια εχει κατεβασει ο φιλος μου ευτες τις μερες για τον πρωτο γιατρο δεν περιγραφεται-και ειναι και ακριβος!)
Συγνωμη για το τεραστιο κειμενο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Έχω διαβάσει και σε μια άλλη περίπτωση για αφαγία..και τελικά το ζώο χειροτέρεψε και πέθανε..
..και εκεινο χωρίς θεραπεία ήταν...τεσπα...γιατροι δεν είμαστε,αλλά αν εμένα γιατρός μου πει αφαγία για δύο μερες και χωρίς θεραπεία..σίγουρα θα πάω και σε 2ο κτηνίατρο..οπως κάνατε και εσείς..
Αλήθεια..έχει καλυτερέψει η γατούλα;; πολλά περαστικά της..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Το Μουρο σημερα το πρωι ηταν πιο ευδιαθετο, ελπιζω να πανε ολα καλα, εχω φοβηθει αρκετα ειναι η αληθεια, δυστυχως ομως ειμαι στη δουλεια και θα γυρισω κατα τις 9:30 στο σπιτι. Οποτε θα σας ενημερωσω το βραδυ, ευχαριστουμε για τα περαστικα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Περιμένουμε τα νέα σας.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Δηλαδη ειχε αρκετη ενεργεια για να πεταξει το primperan πανω μου το τρελογατο

Τωρα σοβαρα, τα κεφια της ειναι πολυ καλυτερα, κινειται περισσοτερο μεσα στο σπιτι, εφαγε σχεδον μισο κονσερβακι i/d
(της πηρα κι ενα μικρο δωρακι που ειναι αρρωστουλι απο το pet shop, αλλα δεν εχει ακομα ορεξη για πολυ παιχνιδι)
Τωρα μεγαλη κουβεντα να μην πω, αν δεν ξανακανει εμετο νομιζω θα γινουμε περδικια!
Αλλα να ρωτησω κατι? Στο κεφαλακι της μπροστα απο τα αυτια δεν εχει πολυ τριχωμα, κλασικο σε πολλες γατες, παρατηρησα καποια μικρα κοκκινακια σαν εξανθηματα, κυριως απο την αριστερη πλευρα, τι ειναι αυτο τωρα?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..καλυτερα να ενημερωσεις τον γιατρο σου..αλλα ρώτα και τον γιατρο μας του site εδω..https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/..καλά παντως τα νέα σας..
εύχομαι να γίνουν ακόμα καλύτερα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλεργιες δεν εχει αυτο το γατι, και εχει δοκιμασει τα παντα, οπως:
-τουρτα σοκολατα μια φορα που με πηρε ο υπνος στον καναπε και οταν ξυπνησα το πιατο ηταν γλυμενο

-μια γλυψια μπανανα με μερεντα με εναν πολυ γρηγορο πηδο πανω στο τραπεζι
-φυλλο κρουστας, το οποιο εχει αρπαξει πανω απο τον παγκο σε χρονο ντετε την ωρα που ετοιμαζω πιτα και τρεχει με αυτο στο στομα σαν σιφουνας
ο,τι εχει πεσει στο πατωμα, δε χρειαζεται σκουπισμα γατι το προλαβαινει το Μουρο, ειναι γατοσκυλο,Πλεον δεν αφηνουμε εξω τιποτα, δεν μπορειτε να φανταστειτε!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
..και εγώ είχα δει στην πούπυ κάτι σπυράκια...ακριβώς στο σημείο που λες και εσυ..αλλα έφυγαν...δεν θυμάμαι σε πόσο χρονικό διάστημα..παντως δεν ήταν τίποτε..οπότε..βλέποντας την εξέλιξη και κάνοντας..
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Δε θελω αλλη αρρωστια δε θελω σας λεω! Ουτως η αλλως θα παμε για στειρωση σε 3 εβδομαδες περιπου μας ειπε η γιατρος για να εχει επανελθει ο οργανισμος της, οποτε θα το δουμε τοτε (αν δε χειροτερεψει, μπορει και να μην ειναι κατι).
Αλλεργιες δεν εχει αυτο το γατι, και εχει δοκιμασει τα παντα, οπως:
-τουρτα σοκολατα μια φορα που με πηρε ο υπνος στον καναπε και οταν ξυπνησα το πιατο ηταν γλυμενο
-μια γλυψια μπανανα με μερεντα με εναν πολυ γρηγορο πηδο πανω στο τραπεζι
-φυλλο κρουστας, το οποιο εχει αρπαξει πανω απο τον παγκο σε χρονο ντετε την ωρα που ετοιμαζω πιτα και τρεχει με αυτο στο στομα σαν σιφουναςο,τι εχει πεσει στο πατωμα, δε χρειαζεται σκουπισμα γατι το προλαβαινει το Μουρο, ειναι γατοσκυλο,
Πλεον δεν αφηνουμε εξω τιποτα, δεν μπορειτε να φανταστειτε!
ποτε μη λες ποτε
Ουτε ο δικος μου ειχε αλλεργιες και ομως απεκτησε. Μπορει σημερα να τρωει κοτοπουλο και αυριο να πρηζεται
Ευχομαι φυσικα να μην εχετε αλλεργιες γιατι ειναι μεγαλο προβλημα
Μπορεις να βγαλεις φωτο με τα εξανθηματα; Στο συγκεκριμενο σημειο ειχε βγαλει προσφατα ο γατος μου εξανθηματα τα οποια ηταν απο αλλεργια και λιγες μερες αργοτερα αρχισε να πρηζεται γυρω απο τον λαιμο. Εχεις αλλαξει κατι στην διατροφη της τελευταια; Της εδωσες κατι διαφορετικο πριν αρχισει να κανει εμετους και διαρροια; Ειχαμε και εμεις διαρροια και εμετους τον μαρτιο και επισης ειχε δεκατα, ηταν ακεφος και δεν ετρωγε για 2-3 μερες. Ο κτηνιατρος του πηρε θερμοκρασια, πιεση, του εβγαλε ακτινες, του εκανε αντιεμετικη και του εβαλε ορο. Οταν επιστρεψαμε εκεινη την ημερα στο σπιτι ετρεξε κατευθειαν στο πιατο του να φαει! 2 μερες αργοτερα θα τον πηγαιναμε παλι στον γιατρο για να του κανει εξεταση αιματος αν δεν υπηρχε βελτιωση. Ευτυχως ομως βελτιωθηκε. Δεν ξερουμε αν το επαθε απο γαστρεντεριτιδα ή τριχομπαλα
Ειμαι υπερ να την δει και αλλος γιατρος γιατι η γατουλα μπορει να ειναι αφυδατωμενη και να χρειαζεται ορο. Ο ορος θα την βοηθησει να συνελθει πολυ γρηγορα.Μπορεις να δεις αν εχει εξανθηματα στα αυτια; Ανοιξε επισης το τριχωμα της γυρω απο τον λαιμο και δες μηπως ειναι κοκκινο το δερμα της.
εχω εναν πολυ όμορφο γάτο που απο την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε ανορεξία με λίγους εμετούς και διάρροια... τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε οτι έχει γαστερεντερίτιδα και τον κράτησε για για 2 μέρες με ορό και του έδινε ειδική κονσέρβα για διάρροια... όταν μου τον έδωσε ήταν σαββατοκύριακο τον πήρα γιατι μου είπε οτι ειναι καλύτερα.. στο σπίτι που τον πήρα δεν έτρωγε,,, πολύ μικρή ποσότητα ισα με ένα κουταλάκι του γλυκού και την κυριακή δεν έφαγε καθόλου... οπότε τον ξαναπήγα στον κτηνίατρο την δευτέρα σήμερα δηλαδή και τον ξανακράτησε μέσα χωρίσ ορό...τι να κάνω.... ξέχασα του εκανε και εξέταση άιματος και έιπε ότι έχει λίγο υψηλό σάκχαρο..του έκανε και εξέταση ούρων γιατι ήταν γεμάτη η ουροδόχος κύστη του και του την άδειασε με λίγη πίεση της κολιακής χώρας και ούτε στα ούρα έδειξε κάτι... τι να κάνω να τον πάω μήπως και σε άλλον ιατρό?????????? όταν ήταν σπίτι ο γατούλης μου έδειχνε ότι έχει διάθεση να φάει απλά όταν το μύριζε το φαγητου του του προκαλούσε αποστροφή και δεν έτρωγε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool