strayshelp
Δραστήριο μέλος

Η ΒΑΛΙΑ είναι μία υπέροχη σκυλίτσα προστατευόμενη του Συλλόγου Ζωοφίλων του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Της άρεσε να τρέχει και να υποδέχεται τον κόσμο, να δίνει το χέρι της σε όποιον της έδειχνε αγάπη και στοργή.
Τη Κυριακή το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο τοπικό γήπεδο, ένθερμοι 'πολιτισμένοι' φίλαθλοι, πέταξαν κροτίδα πάνω στο άτυχο ζώο, που ανυποψίαστο, ακολούθησε το φασαριόζικο πλήθος, χαρούμενο και κοινωνικό, όπως πάντα.
Η τρυφερή και χαδιάρα Βάλια, δε θα μπορέσει ποτέ πιά να τρέξει και να δώσει το χέρι της.
Δε θα μπορέσει ποτέ πιά να ξαναδεί το φως του ήλιου.
Η κροτίδα διαμέλισε τα μπροστινά της πόδια,
και τύφλωσε το άμοιρο ζώο, καθώς έσκασε ακριβώς μπροστά του.
Το κτήνος, που κατέστρεψε τη γλυκειά Βάλια, θα κοιμήθηκε ήσυχος, περήφανος γιά τη μαγκιά του, ενώ η Βάλια αφού έφυγε πανικόβλητη και ουρλιάζοντας από τους φρικτούς πόνους, σύρθηκε μέχρι τη φωλιά της, όπου βρέθηκε την επόμενη μέρα.
Τώρα κοίτεται στο κλουβί του κτηνιατρείου, περιμένοντας τον ακροτηριασμό της, βυθισμένη στο απόλυτο σκοτάδι.
Η γλυκειά Βάλια περίμενε μήνες με καρτερικότητα την οικογένεια που θα την υιοθετούσε.
Δεν ήταν όμως εύκολο, καθώς δεν ήταν 'καθαρόαιμη' και έτσι δε πληρούσε τις προδιαγραφές που οι 'φιλόζωοι' Ελληνες θέτουν ως κριτήριο, γιά το σκυλί που θα πάρουν.
Βλέπετε στην Ελλάδα έχουν πέραση μόνο οι καθαρόαιμες ράτσες, γιά να μπορούν οι βλάχοι να επαίρονται γιά το ζώο τους, σα να είναι μάρκα αυτοκινήτου!
Λυπάμαι γι΄ αυτό που θα πω, αλλά είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς ήθος, χωρίς πολιτισμό.
Είμαστε ο λαός που έχει εφεύρει τις φόλες, τα Βατοπέδια, τη διαφθορά, την ατιμωρησία και την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων.
Κανείς δε τιμωρείται. Ολα κουκουλώνονται. Οπως δε θα τιμωρηθεί και το κτήνος που κατέστρεψε τη Βάλια, τη σκυλίτσα.
Μα τι κάθομαι και λέω. Σκυλί ήτανε. Ενα αδέσποτο λιγότερο!
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!
η Βάλια πριν...

και η Βάλια τώρα...
ΠΡΟΣΟΧΗ.ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Πολιτισμένη και υπεύθυνη συμπεριφορά Έλληνα φιλάθλου.
Είναι που στην χώρα μας η ζωοφιλία αποτελεί δομικό συστατικό της ευρύτερης παιδείας μας.
Συγχαρητήρια και στους γονείς που ανέθρεψαν με σωστές αξίες τον γιο τους (δεν φαντάζομαι να ήταν γυναίκα φίλαθλος ε
Να χαίρονται τον κανακάρη τους και τα κατορθώματα του.
efterpi
Νεοφερμένο μέλος
καθως και το περιστατικο του Κυπριου φοιτητη στη Χιο που ελουσε με καυτο τηγανολαδο ενα αμοιρο αδεσποτο σκυλακι...
και ποσα αλλα τετοια εχουν συμβει που δεν εχουν πεσει στην αντιληψη μας.
και ρωτω τωρα εγω....αυτοι οι ανθρωποι δεν αξιζουν να παθουν το ιδιο και να κρεμαστουν σε δημοσιο χωρο για παραδειγματισμο των υπολοιπων?
επισης εκτος απο τους "δραστες" ηταν τοσοι αλλοι εκει δεν μπορουσαν να κανουν μια καταγγελια,κατι εστω να τους πλακωσουν στις μπουνιες αυτους τους ψευτομαγκες που κατα πασα πιθανοτητα πασχουν απο κομπλεξ η δεισλειτουργιες των γεννητικων τους οργανων?γιατι ΚΑΝΕΙΣ φυσιολογικος ανθρωπος δεν θα τα εκανε αυτα.Ακομα και αυτοι που φοβουνται τα ζωα απλα απομακρυνονται απ αυτα δεν τα πειραζουν.
Desdemona
Διάσημο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω διαλυθεί αυτές τις μέρες... Ψυχικά δεν μπορώ να χειριστώ όσα διαβάζω εδώ και μήνες... Δεν αντέχω άλλο... Αυτά τα αιμοβόρα παράσιτα της κοινωνίας σαν να αυξάνονται μου φαίνεται, ωστόσο, ΠΛΕΟΝ, οι άνθρωποι που αγαπάμε τα ζώα και που έχουμε έναν στοιχειώδη πολιτισμό, μία στοιχειώδη καλλιέργεια, μα ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ευαισθησία, μπορούμε να κινητοποιηθούμε, να ψάξουμε, να ερευνήσουμε, να καταγγείλουμε, να σταματήσουμε, να αποτρέψουμε... Παιδιά, ο νόμος προστατεύει τα ζώα και καταδικάζει τους βασανιστές τους.... Οπότε ό,τι γνωρίζουμε για κακοποιήσεις, φόλες κλπ πρέπει να το καταγγείλουμε!
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Manounou
Νεοφερμένο μέλος
Dimitrius
Νεοφερμένο μέλος
Η Βάλια πως είναι; Έχουμε νέα;
Maritassia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα ήθελα να συνεισφέρω για την εγχείρηση της σκυλίτσας και τη φιλοξενία της μέχρι να αποθεραπευτεί.
Όποιος γνωρίζει λεπτομέρειες ας μου στείλει ένα p.m.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
2106390916
Προσπαθώ να μάθω και το e-mail διότι το μήνυμα που έλαβα κι εγώ και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο facebook δεν είχε ηλεκτρονική διεύθυνση.
Christina E.
Νεοφερμένο μέλος

Ας προωθήσουμε όλοι το mail σε γνωστούς και φίλους.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παλιοκαθίκια ανεγκέφαλοι που χαίρονται σαν μαϊμούδες όταν νικάει η ομάδα τους και γίνονται κτήνη στην περίπτωση που χάσει. Με έχει κουράσει πια αυτή η βλακεία και η έλλειψη παιδείας των ανθρώπων. Τι θα γίνει τώρα με αυτό το ζωάκι πως θα επιβιώσει. Σ΄αυτη την κολοχώρα δεν έχει ευθύνη κανένας πια? Φτάνει γ.....ο φτάνει. Έχω φρικάρει. Είμαι πολύ νευριασμένη.![]()
Μην βρίζεις και τις μαϊμούδες , Ουρανία μου... Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερη προσβολή σε τούτη τη γη από το να πεις ένα ζώο, οποιοδήποτε ζώο, ΑΝΘΡΩΠΟ...
Τι θα απογίνει η Βάλια; Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι... Να βρει άνθρωπο να την υιοθετήσει όπως ο Λήο δύσκολο... Αν ήμασταν στη Γερμανία ή στην Αμερική θα σου έλεγα, κανένα πρόβλημα, υπάρχουν και ειδικά κέντρα αποκατάστασης ζώων με τόσο σοβαρές αναπηρίες και ΑΝΘΡΩΠΟΙ να τα υιοθετήσουν .... Για την Ελλάδα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω...

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Μην βρίζεις και τις μαϊμούδες , Ουρανία μου... Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερη προσβολή σε τούτη τη γη από το να πεις ένα ζώο, οποιοδήποτε ζώο, ΑΝΘΡΩΠΟ...
Τι θα απογίνει η Βάλια; Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι... Να βρει άνθρωπο να την υιοθετήσει όπως ο Λήο δύσκολο... Αν ήμασταν στη Γερμανία ή στην Αμερική θα σου έλεγα, κανένα πρόβλημα, υπάρχουν και ειδικά κέντρα αποκατάστασης ζώων με τόσο σοβαρές αναπηρίες και ΑΝΘΡΩΠΟΙ να τα υιοθετήσουν .... Για την Ελλάδα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω...![]()
Δεν θα μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να το στείλουμε το σκυλάκι έξω αν μαζεύαμε όλοι χρήματα αν δεν γίνει κάτι εδώ στην Ελλάδα? Έχω τσαντιστεί πάρα πολύ. Θα το πλάκωνα στο ξύλο το καθίκι που του το έκανε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool