costisk
Νεοφερμένο μέλος
Έχω σπίτι μου μία σκυλίτσα 8 χρονών και μία γατούλα 13.
Πέρυσι ξαφνικά η γατούλα μου άρχισε να κάνει εμετούς κάθε μέρα...
Την πήγα στον γιατρό και μετά από εξετάσεις μου είπε ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια και αναιμία. Τρελάθηκα.
Την έβλεπα μέρα με τη μέρα να χάνει κιλά και να μαραζώνει. Η σκυλίτσα μου είχε μαραζώσει και αυτή βλέποντας τη φίλη της να αργοσβήνει.
Ο γιατρός μου είπε ότι είχε το πολύ κανά μήνα ζωής μόνο.
Ακολούθησα πιστά τις διατροφικές οδηγίες που μου έδωσε κι ένα χρόνο μετά η γατούλα μου ζει ακόμα. Της μιλούσα και της μιλώ κάθε μέρα αγκαλιά και της λέω ότι θέλω να ζήσει. Τι να πω, με καταλαβαίνει και προσπαθεί;;; χαζό ε;
Το άσχημο είναι ότι χθες κι ενώ την χάιδευα παρατήρησα στην κοιλίτσα της σαν ένα μικρό ογκίδιο. Φρίκαρα.
Έχω κλείσει ραντεβού για αύριο με τον κτηνίατρο να το δει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσω κανέναν καρκίνο, παρόλο που την έχω στειρώσει από έξι μηνών.
Πριν από δύο μήνες έκανα στείρωση και στην σκυλίτσα μου γιατί είχε και αυτή ογκίδιο και πυομήτρα.
Έχει περάσει κανείς κάτι ανάλογο να με βοηθήσει αν ξέρει ποια είναι τα συμπτώματα καρκίνου στην γάτα;
Εμείς που έχουμε ζώα και τα αγαπάμε ξέρουμε ότι είναι κανονικά μέλη της οικογένειας ή να το πω αλλιώς, είναι οικογένεια.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά
Φιλικά Κώστας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μην πανικοβάλλεσαι.Ο γιατρός που θα τη δει θα σου πει περι τίνος πρόκειται.Με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί η γατούλα σου να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα.Εξάλλου η αγάπη που της δίνεις την τροφοδοτεί και την κρατά στη ζωή σε συνδυασμό με τη φροντίδα σου.Δεν είχα παρόμοια εμπειρία,απλα ήθελα να σου πω κουράγιο,το γατούλι σου πρέπει να είναι σκληρό καρύδι για να τα βγάζει ακόμα πέρα,και αυτό σημαίνει ότι δε θα το βάλει τώρα κάτω.Ούτε κι εσυ,έτσι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν μας είπες ποια ήταν η αρχική διάγνωση, δηλαδή η ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια και η αναιμία σε ποια αιτία οφείλονταν.
Η διάγνωση του καρκίνου στις γάτες γίνεται όπως και στον άνθρωπο. Οι όγκοι δηλαδή εντοπίζονται είτε με ψηλάφηση, είτε απεικονιστικά (π.χ. με ακτινογραφία ή υπέρηχο) και αν χρειαστεί αφαιρούνται. Γίνεται ακόμα και χημειοθεραπεία σε ζώα, όπως και στους ανθρώπους, για ορισμένες μορφές καρκίνου.
Μην τρομάζεις όμως από τώρα -ένας όγκος μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα (μεταξύ των οποίων και καλοήθης).
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για σένα και τη γατούλα σου, όπως άλλωστε σας πήγαν τόσον καιρό.

Να μας πεις τα νέα σας, ε;
costisk
Νεοφερμένο μέλος
Φίλε moukelis το μόνο σίγουρο και να είσαι σίγουρος είναι ότι δεν πρόκειται να το βάλω κάτω και θα κάνω τα απαραίτητα αν χρειαστεί για την massa (το όνομά της).
Φίλη μου Aretha ο γιατρός είπε ότι οι αρρώστιες της μπορούν να οφείλονται σε διάφορες καταστάσεις, από το οτιδήποτε. Ελπίζω - αν τελικά αυτό που έχει είναι όγκος - να είναι καλοήθης, αύριο θα ξέρω και φυσικά θα σας πω τα νέα.
Ειλικρινά και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το καλωσόρισμα.
Κώστας
moukelis
Επιφανές μέλος
Βάλε μας καμια φωτό να δούμε την κούκλα σου!Μην είσαι αγχωμένος,καταλαβαίνουν το άγχος μας και στρεσσάρονται κι αυτά.Περιμένουμε τα καλά νέα σας αυριο!
drusilia
Διάσημο μέλος
Η δικιά μου συμβουλή είναι να μην απογοητευτείς και αν είναι κάτι σοβαρό να πάρεις και μια δέυτερη άποψη.
Δεν είναι πολύ μεγάλη η γατούλα και προβλήματα με συκώτι και νεφρά αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένη διατροφή καμιά φορα και μόνο. Παρόλα αυτα μονο ο γιατρός σου μπορεί να σου πει ποια εινια η κατάσταση.
Αν πάντως χρειαστείς δεύτερη άποψη, δες και εδώ για απόψεις των μελών του φόρουμ για καλούς γιατρούς.
RedCat
Διάσημο μέλος
H 16χρονη σίντυ μας (γάτα της gatouni τώρα και γάτα της γιαγιας μου παλιότερα) έχει αρκετά ογκιδια ενα εκ των οποιων το έχει απο 8 ετών και δεν είναι καρκίνος καθώς δεν έχει κάποιο πρόβλημα από αυτό μέχρι στιγμής 8 χρόνια μετά. Φαντάζομαι οτι ο γιατρός θα σου πει να το παρακολουθείς αν μεγαλώσει περισσότερο αν δειχνει οτι πονάει κλπ. Σε κάθε περίπτωση για οτιδήποτε προτείνει (εγχειριση ή βιοψία ή οτιδηποτε θα ταλαιπωρήσει τη γατουλα σου τελοσπαντων) καλύτερα πριν προχωρήσεις να λάβεις και μια δεύτερη κτηνιατρική άποψη, καθώς πιστεύω ότι ειδικά τα ηλικιωμενα ζώα δεν πρέπει να τα υποβαλλουμε σε εξτρα ταλαιπωρίες.περιμένουμε τα νέα σου και καλως μας ηρθατε..

Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Περιμένουμε νέα σας!

moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool