Λατρεία στο χώμα

Τιμολέων

Νεοφερμένο μέλος

Ο Τιμολέων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Έχω 2 γάτες: τον Τιμολέων και την Κορινα (4 και 8 ετών αντιστοιχα ). Ο Τίμος ειναι γενικά ήσυχος και υπάκουος,κυριολεκτικά αγκαλίτσας! 'Εχω πρόβλημα όμως με την Κορίνα, βασικά οι γείτονες έχουν.Ζω στην εξοχη-πολλή φύση -και φυσικά οι γάτες μου τρελαίνονται για βόλτες έξω, ειδικά η Κορίνα που της αρέσει να κυνηγά. Στην κορίνα όμως αρεσει να κάνει την ανάγκη της στα λουλουδια των γειτόνων η να κοιμαται στους καναπέδες στα μπαλκόνια και να γεμίζει τρίχες .Ακόμη και στις γλάστρες κοιμαται. Μέσα στο σπίτι μπορεί να κοιμάται όπου θέλει . Επειδη μου παραπονοιουνται συνέχεια δε ξέρω τι να κάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λατρεία στο χωμα

Γεια σου!!!για αρχή να σου πώ οτι δεν είναι ιδιαιτερα καλό οι γατούλες σου να έχουν τόοοσο ελεύθερη πρόσβαση στον έξω κόσμο αφενώς γιατί γάτες που είναι μαθημένες σε σπίτι κινδυνεύουν όταν βρίσκονατι στο δρόμο πολύ περισσότερο ααπο εκείνες ποθ ζουν μόνιμα έξω...πέρα απαυτο...τις εκθέτεις και στην οργή των γειτόνων σου...που αν δεν είναι και πολύ φιλόζωοι..μπορεί να "λάβουν τα μέτρα τους..." ώστε οι γατούλα σου να μην πλησιάσει ξανά ούτε αυτούς ούτε και εσένα...:/: επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είσαι ενημερωμένος για το τι μπορεί να κολήσει μια γάτα κυνηγός απο το θήραμά της..και τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το αν το μεταδώσει και στον ιδιοκτήτη της..βλέπε τοξόπλασμα...ασε και όλες τις ασθένειες που κυκλοφορούν...ελπίζω τουλάχιστον να είανι στειρωμένες οι ψιψίνες...είναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείται πως είναι στειρωμένες. Όσο για το αν ειναι καλό 1ον : Η κορίνα ήρθε σε μενα σχετικα μεγαλη( 5 μηνών) και το έξω το είχε συνηθίσει κι ο μικρός που την εχει για ινδαλμα και πρότυπο του την ακολουθεί.2ον : Νομίζεις πως είναι φυσιολογικό για μια γάτα να ζει φυλακισμενη σε 1 κλουβί που εμείς λεμε σπίτι ; Ή μήπως ειναι φυσιολογικο να περιορίσεις τις εξόδους σε 1 πλάσμα απο την φύση του ανεξάρτητο. Όσο για αρρώστιες.........Θα σου αναφέρω 1 παράδειγμα : Μετα που ηρθε η Κορίνα υιοθέτησα κι 1 γάτο που τον βρήκα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μωρο (ούτε τα μάτια του δεν είχε ανοίξει) .Όταν τον πήγα στον κτηνίατρο μου είπε πως ήταν υγιεστάτος .Εκείνος ο γάτος σπανια με αποχωριζόταν κι οι βόλτες του ήταν πάντα μικρής διαρκειας .Η Κορινα που οι βόλτες της ήταν και είναι πάντα πολύωρες δεν αρρώστησε ποτέ,ποτε δεν έπαθε το παραμικρο. Εκείνος ο γάτος όμως που λάτρευα ,στα 4 του χρόνια αρχικά βούλωσε η ουρήθρα του και μετα απο 6 μήνες πέθανε απο νεφρικη ανεπάρκεια.Γιατί;;;;Δεν ήταν καλος ο κτηνίατρος;;..δεν ξέρω ...έτρωγε μόνο κροκέτες Purina(κι ο κτηνίατρος μου είπε πως η κροκέτα ειναι η καλύτερη τροφή).

Α και κατι άλλο ,να της κανουν κακό οι γείτονες δε νομίζω γιατι έχει εξαφανίσει την περιοχή απο ποντίκια κα φίδια

για αρχή μην εξάπτεσαι....ρώτησες κάτι και σου είπαη γνώμη μου...οι περισσότεροι εδώ μεσα έχουμε υοθετήσει κάποιο αδεσποτακι..το Σαπφουδάκι μου το πήρα 5 μηνών απο το δρόμο...είχε συνηθίσει το έξω αλλά νομίζω πως είναι πιο ασφαλείς και ευτυχισμένη μαζι μου....τεσπα!!!απλα σου λεω οτι αν έχεις κοπέλα..το τοξόπλασμα είναι κάτι που μπορεί να κολλήσει απο μια γάταπου είναι φορέας επειδήξ κυνηγάει ποντίκια.οσο για ασθένειες γενικά αναφέρομαι σε aids λευχαιμια κτλ...που έχουν πολλά απο τα αδεσποτάκια...η γατούλα σου μπορεί να ειναι φορέας απλά και να νοσήσει καποια στιγμη...τεσπα σεβομαι την αποψη σου περι κλουβιού..αλλα δεν συμφωνώ πως όοοολοι εμείς έχουμε φυλακίσει τις γάτες μας....μπορείς να πας στην παραλία και να μαζέψεις βότσαλα να τα προσφέρεις στους γείτονες να τα βάλουν σε παρτερια και γλάστρες ώστε η γατούλα σου να μην σκάβει εκεί...όσο για τα μαξιλάρια μπορείς να τους ζητήσεις να τα σηκώνουν...δεν καταλαβαίνω γτ είσαι επιθετικός ειλικρινα....:/::hmm:

να πω κατι...το τοιξοπλασμα ειναι επικυνδυνο,ΜΟΝΟ οταν ειναι εγγυος μια γυναικα,και αυτο γιαν το εμβρυο...οταν δεν ειναι..δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα..το περνας σαν μια απλη ιωση..και μαλιστα ισως ειναι καλυτερο να το εχει περασει μια γυναικα..γιατι μετα εχει αντισωματα οποτε δεν θα κυνδυνευει στην εγγυμοσυνη..
τωρα,οσον αφορα το μεσα...εμενα τα δικα μου αν τα αφηνα εξω...δεν θα ζουσαν ήδη...και σε πληροφορω οτι εινμαι μια χαρα ζωακια...για το φυσιολογικο που λες...γιατι,εμεις ζουμε φυσιολογικα;;ιδιαιτερα οι ανθρωποι στις πολεις,καμμια σχεση δεν εχει αυτη η ζωη μεσα στα τσιμεντα και στα αυτοκινητα με το φυσιολογικο...ναι..το ιδανικο θα ηταν οντως να εχουμε ολοι μεγαλες αυλες..ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΕΣ..χωρις αμαξια κοντα ,χωρις φολες,,και με γειτονες που δεν θα ενοχλουντουσαν ..κλπ/...επειδη ομως αυτο ειναι λιγουλακι δυσκολο,κανουμε αυτο που θεωρουμε καλυτερο για αυτα...ουτε εμεις ζουμε οπως θα ηταν τελεια να ζουμε...και εγω αν ειχα σπιτι με κηπο..θα τα αφηνα..αλλα..ΜΟΝΟ αν ηταν περιφραγμενο με τετοιον τροπο που να ειναι αδυνατον να βγουνε εξω..και εδω που τα λεμε,οταν ο αλλος εχει τον κηπο του με τα ζαρζαβατικα του,δεν ειναι παραλογο να μην θελει να του τα χαλανε οι γατες...μην τα θεμε και ολα δικα μας..αν μπορεις κανε μια περιφραξη...:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back