Γενικά είμαι περισσότερο σκυλάνθρωπος
(έχω τρεις σκύλους) αλλά πάντοτε είχαμε και γάτες στο σπίτι μας και σκέφτομαι ότι έρχεται ο χειμώνας και δεν νομίζω να την βγάλει καθαρή ο αφρατούλης στον δρόμο.Αύριο πρωί πρωί θα τον πάω στο κτηνίατρο, θα τον βγάλω φωτογραφίες και θα τον βάλω στο σχετικό τόπικ του φόρουμ στην αρχή για να δούμε μήπως κάποιος τον αναζητεί μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά για υιοθεσία.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και θα γράψω νεότερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Kαι άργησα μάλιστα γιατί είναι καιρό στον κήπο μας. Δεν πιάνεται πανεύκολα αλλά νομίζω πως θα τον καταφέρω. Ευχαριστώ, ελπίζω ότι θα βρει σπίτι εύκολα.![]()
Φαντάζομαι πως θα έχεις κλουβί μεταφοράς, γατοφόρο ή κάτι παρόμοιο για τη μεταφορά στον κτηνίατρο, γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται, δεν είναι τόσο υπάκουα σαν τα σκυλιά..

Το οτι δεν πιάνεται πανεύκολα μου φαίνεται σημάδι οτι βρίσκεται κάμποσο καιρό έξω κι έχει ξεσυνηθίσει λίγο.
Πάντως και πάλι μπράβο σου που όχι μόνο σκέφτηκες, αλλά και έδρασες.. καλά λες..χειμώνας έρχεται..

Φαντάζομαι πως θα έχεις κλουβί μεταφοράς, γατοφόρο ή κάτι παρόμοιο για τη μεταφορά στον κτηνίατρο, γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται, δεν είναι τόσο υπάκουα σαν τα σκυλιά..![]()
Ευτυχώς έχω κλουβάκι για γάτες, τις ξέρω τις γατούλες έχω μεγαλώσει και γατάκι με μπιμπερό και πέθανε πέρσυ το χειμώνα 16 χρονών! Η Κλείω μου ..

Θα σας γράψω νέα για την υγεία του όμορφου.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
το να πετάμε ένα ξεροκόμματο σε ένα (άρρωστο κιόλας ) γατί, δε μας προάγει σε γατογονείς σε καμία περίπτωση. η κυρία αυτή δε φροντίζει τον γάτο όπως πρέπει, δεν τον έχει πάει σε γιατρό, δεν έχει κάνει τίποτα γενικότερα. και νομικά δηλαδή δεν έχει κανένα δικαίωμα, αφού ο γάτος ούτε στο σπίτι της ζει ούτε τσιπαρισμένος είναι, αλλά και με την απλή λογική. ο γάτος είναι αδέσποτος και όποιος θέλει να τον φροντίσει με τον σωστό τρόπο, θα το κάνει.
μην τσιμπήσεις και το παρατήσεις το γατουλίνι επειδή σου λέει βλακείες αυτή.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
sadyist
Νεοφερμένο μέλος

Ο γάτος αυτός εμφανίστηκε ως δια μαγείας λίγους μήνες πριν στον κήπο μας με το ματάκι του σε κακά χάλια, όχι μέσα αλλά γύρω γύρω, και μια αστάθεια στο περπάτημα. Βρήκε φαί και έμεινε. Είναι εξαιρετικά ήρεμο ζώο, δεν τσακώνεται ποτέ, δεν έχει πολλά πολλά με καμία άλλη γάτα και αράζει μόνος του στον ήλιο , σαν χιονόμπαλα στο γκαζόν είναι. Έλεγε η κυρία αυτή ότι θα τον πάει κτηνίατρο, όλο και το καθυστερούσε. Στο τέλος άρχισε να καλυτερεύει από μόνος του. Όχι το ματάκι του όμως που γύρω γύρω έχει πληγή.
Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αν δεν τον πάω εγώ με τα σχέδια θα μείνουμε και έτσι τον πήγα σήμερα στον κτηνίατρο που πάω και τους σκύλους μου. Η κυρία αυτή έγινε έξαλλη με την πρωτοβουλία, τον αγαπώ μου λέει, μπορεί ο γιατρός να τον κρατήσει, θα αγωνιώ μέχρι να γυρίσει και άλλα τέτοια κουλά. Είναι λίγο παράξενη, αλλά καλός άνθρωπος , δεν έχει κακές προθέσεις. Ούτε είναι από αυτές που σιχαίνονται τις τρίχες, έχει γάτα σπίτι της. Δεν μπορεί να τον πάρει γιατί η ηλικιωμένη μητέρα της δεν θέλει άλλα ζώα. Και ο άντρας της και ο γυιός της τα λατρεύουν (σας έδωσα πλήρη αναφορά
).Αφού της πέρασε το πρώτο φρικάρισμα που τον πήγα χωρίς να της πάρω την άδεια στο γιατρό προσφέρθηκε να μοιραστούμε τα έξοδα. Της είπα ότι εγώ πήρα την πρωτοβουλία και δεν χρειάζεται, και πραγματικά δεν θέλω , αν ήθελε ας το είχε κάνει από καιρό.
Όταν έφτασα να της πω για φωτογραφίες και υιοθεσία σήκωσε τον κόσμο στο πόδι..Ποιός θα τον πάρει, αν θα τον προσέχει και τέτοια. Το οποίο όλους μας ανησυχεί σε περιπτώσεις υιοθεσιών αλλά ο δρόμος δεν είναι η λύση. Δεν λέω μια χαρά είναι στον κήπο μας, αν δεν είναι στειρωμένος θα τον στειρώσω κιόλας, θα εμβολιαστεί κλπ κλπ, αλλά ένα περσικό γατί που χρειάζεται βούρτσισμα καθημερινό δεν είναι για τον δρόμο, και μόνο η τρίχα του που θα τζιβιάσει θα δημιουργήσει προβλήματα. Άσε που ποτέ δεν είναι 100% προστατευμένο ένα ζώο έξω.
Θα δούμε, μπορεί να τον πάρει στο τέλος με τον φόβο της υιοθεσίας. Toν αγαπάνε όλοι στην πολυκατοικία εκτός από έναν στριμμένο που δεν αγαπάει ούτε τα άντερά του , έναν από αυτούς που κάθε γειτονιά που σέβεται τον εαυτό της έχει.
Νομίζω πως αντέδρασε περισσότερο γιατί της ήρθε απότομο, τον θεωρούσε λίγο ιδιοκτησία της. Αλλά δεν είναι οπότε ας λέει ότι θέλει, το καλό του γάτου θα φροντίσει ο γιατρός άλλωστε..Το πρωί ένοιωσα λίγο σαν να τον πήγαινα για σφαγή με την αντίδραση της αλλά μου πέρασε, θα της περάσει και της ίδιας .
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Να σας περιγράψω λίγο την κατάσταση. Έχουμε πάρα πολλές γάτες σε ένα τεράστιο κήπο με τέσσερα συγκροτήματα πολυκατοικίας. Έχουν καθημερινό και καλό φαγητό από δύο τουλάχιστον ανθρώπους, την κυρία που λέμε και την μαμά μου. Νεράκι κλπ..Όσον αφορά τώρα τα κτηνιατρικά τους στειρώνουμε τα θηλυκά που εμφανίζονται κατά καιρούς. Από κει και πέρα δεν έχουν κτηνιατρική κάλυψη, κακά τα ψέμματα. Μία γατούλα σε κακά χάλια πέρσι πήγαμε εγώ και μία άλλη κοπέλα στον κτηνίατρο αλλά ήταν ήδη αργά.
Ο γάτος αυτός εμφανίστηκε ως δια μαγείας λίγους μήνες πριν στον κήπο μας με το ματάκι του σε κακά χάλια, όχι μέσα αλλά γύρω γύρω, και μια αστάθεια στο περπάτημα. Βρήκε φαί και έμεινε. Είναι εξαιρετικά ήρεμο ζώο, δεν τσακώνεται ποτέ, δεν έχει πολλά πολλά με καμία άλλη γάτα και αράζει μόνος του στον ήλιο , σαν χιονόμπαλα στο γκαζόν είναι. Έλεγε η κυρία αυτή ότι θα τον πάει κτηνίατρο, όλο και το καθυστερούσε. Στο τέλος άρχισε να καλυτερεύει από μόνος του. Όχι το ματάκι του όμως που γύρω γύρω έχει πληγή.
Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι αν δεν τον πάω εγώ με τα σχέδια θα μείνουμε και έτσι τον πήγα σήμερα στον κτηνίατρο που πάω και τους σκύλους μου. Η κυρία αυτή έγινε έξαλλη με την πρωτοβουλία, τον αγαπώ μου λέει, μπορεί ο γιατρός να τον κρατήσει, θα αγωνιώ μέχρι να γυρίσει και άλλα τέτοια κουλά. Είναι λίγο παράξενη, αλλά καλός άνθρωπος , δεν έχει κακές προθέσεις. Ούτε είναι από αυτές που σιχαίνονται τις τρίχες, έχει γάτα σπίτι της. Δεν μπορεί να τον πάρει γιατί η ηλικιωμένη μητέρα της δεν θέλει άλλα ζώα. Και ο άντρας της και ο γυιός της τα λατρεύουν (σας έδωσα πλήρη αναφορά).
Αφού της πέρασε το πρώτο φρικάρισμα που τον πήγα χωρίς να της πάρω την άδεια στο γιατρό προσφέρθηκε να μοιραστούμε τα έξοδα. Της είπα ότι εγώ πήρα την πρωτοβουλία και δεν χρειάζεται, και πραγματικά δεν θέλω , αν ήθελε ας το είχε κάνει από καιρό.
Όταν έφτασα να της πω για φωτογραφίες και υιοθεσία σήκωσε τον κόσμο στο πόδι..Ποιός θα τον πάρει, αν θα τον προσέχει και τέτοια. Το οποίο όλους μας ανησυχεί σε περιπτώσεις υιοθεσιών αλλά ο δρόμος δεν είναι η λύση. Δεν λέω μια χαρά είναι στον κήπο μας, αν δεν είναι στειρωμένος θα τον στειρώσω κιόλας, θα εμβολιαστεί κλπ κλπ, αλλά ένα περσικό γατί που χρειάζεται βούρτσισμα καθημερινό δεν είναι για τον δρόμο, και μόνο η τρίχα του που θα τζιβιάσει θα δημιουργήσει προβλήματα. Άσε που ποτέ δεν είναι 100% προστατευμένο ένα ζώο έξω.
Θα δούμε, μπορεί να τον πάρει στο τέλος με τον φόβο της υιοθεσίας. Toν αγαπάνε όλοι στην πολυκατοικία εκτός από έναν στριμμένο που δεν αγαπάει ούτε τα άντερά του , έναν από αυτούς που κάθε γειτονιά που σέβεται τον εαυτό της έχει.
Νομίζω πως αντέδρασε περισσότερο γιατί της ήρθε απότομο, τον θεωρούσε λίγο ιδιοκτησία της. Αλλά δεν είναι οπότε ας λέει ότι θέλει, το καλό του γάτου θα φροντίσει ο γιατρός άλλωστε..Το πρωί ένοιωσα λίγο σαν να τον πήγαινα για σφαγή με την αντίδραση της αλλά μου πέρασε, θα της περάσει και της ίδιας .
Καλά έκανες και πήρες πρωτοβουλία, μη διστάζεις.

Δεν ξέρω πόσο φιλόζωη είναι η εν λόγω κυρία, αλλά σίγουρα ο εγωισμός της υπερισχύει της φιλοζωίας.
Κι αυτό για μένα είναι αρκετό για να δοθεί αλλού ο γατούλης για υιοθεσία.
Τελικα πιστευω πως η γειτονισσα μιλαει πριν σκεφτει. Γ΄αυτο νομιζω οτι αμα κατσει και το σκεφτει καλα το πραγμα και με δεδομενη την αγαπη που λεει οτι του εχει, θα συμφωνησει. Γιατι αγαπη και δρομος δεν συμβαδιζουν, αν τον αγαπαει πραγματικα, θα θελει το καλυτερο για εκεινον.
Και πολύ ήπια τα λες Βάσω μου.. Η μόνη αγάπη που έχει "δεδομένη" αυτή η κυρία, σύμφωνα με τη συμπεριφορά της, είναι
εκείνη του εαυτού της και της επιμονής της να γίνει το δικό της.
(επί τη ευκαιρία, πολύ μ'αρέσουν οι φωτογραφίες με τα μανταλάκια που έχεις για υπογραφή.
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Και ξαναλέω, τα γατιά Περσίας ΔΕΝ μπορούν να ζουν έξω από το σπίτι. Η ράτσα αυτή ΔΕΝ επιδιβιώνει στους δρόμους. Καλό είναι λοιπόν, όσο και να το αγαπάει, να βρεθεί ένα σπίτι για το γάτο και όχι επειδή το αγαπάει η κυρία και τον θεωρεί δικό της αλλά εκτός σπιτιο΄, να σου κάνει ιστορίες. Αν πραγματικά το θέλει, να τον τσιπάρει και να τον βάλει στο σπίτι. Και η μάνα μου αγαπάει τα ζώα, της αρέσει να τα βλέπει αλλά δεν τα θέλει μεσα στο σπίτι. Αυτό για μένα δεν είναι αγάπη..... και ας είναι και η μάνα μου. Την έχω κράξει πολλές φορές γιατί προσπαθώ να της δώσω να καταλάβει ότι και τα ζώα έχουν μια ευκαιρία στη ζωή και ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως νοήμοντα όντα να τα φροντίζουμε και όχι να γυρνάμε την πλάτη μας.
Θίγεις δύο θέματα τώρα.
Κατ'αρχάς δεν θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι υποχρεούνται να θέλουν τα ζώα σπίτι τους. Αυτός δεν τους κάνει κακούς ή ανεύθυνους, ίσα ίσα ορισμένες φορές είναι πολλοί πιο υπεύθυνοι από κάποιους που τα παίρνουν και δεν τους προσφέρουν αυτά που πρέπει για να ζουν καλά. Οπότε μην κράζεις την μητέρα σου δεν διαπράττει κανένα έγκλημα. Ας μην πέφτουμε στο άλλο άκρο. (έχω 3 σκύλους σπίτι μου , σε διαμέρισμα, δεν τα λέω αυτά έξω από τον χορό).
Τώρα όσον αφορά για την συγκεκριμένη κυρία εξήγησα την κατάσταση, και πραγματικά δεν θα μπει εμπόδιο στην καλή κατάληξη του γάτου. Συμφωνώ ότι οι περσικές είναι γάτες που δεν μπορούν να ζήσουν έξω για απλούς και πρακτικούς λόγους.
Αγνώριστος, θεραπεύτηκε το ματάκι του , είναι στειρωμένος ήδη, δυστυχώς δεν έχει τσιπ, και ο γιατρός τον εμβολίασε και τον αποπαρασίτωσε.
Τα καλύτερα νέα όμως είναι ότι μία κυρία φίλη μας, που είχε γάτα αλλά πέθανε από γεράματα, θα μας απαντήσει αύριο αν τον θέλει να τον υιοθετήσει. Στείλτε όλη σας την θετική ενέργεια να γίνει η υιοθεσία γιατί η κυρία αυτή είναι υπεύθυνη και θα φροντίσει πολύ καλά τον γατούλη.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Όσο για την γειτόνισα ελπίζω να το δέχτηκε. Πιστεύω ότι αν καθίσεις να της εξηγήσεις τους λόγους για τους οποίους τον δίνεις για υιοθεσία θα καταλάβει. Απλά πολλοί άνθρωποι έχουν μια πιο πεπαλαιωμένη πεποίθηση για τα ζώα, ότι δηλαδή μια χαρά ζουν και εκτός σπιτιού. Δυστυχώς πλέον τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μακάρι να τάιζαν/στείρωναν/φρόντιζαν όλοι τα ζωάκια, έστω και όσο αυτή η κυρία.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Δεν έκανα κανένα θαύμα, είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς έχετε φροντίσει ένα αδέσποτο ζώο. Αν γίνει η υιοθεσία μπαμ και κάτω θα είναι πολύ καλό γιατί φαντάζομαι ότι αν έβαζα μία αγγελία είναι πολύ όμορφος και μάλλον καθαρόαιμος οπότε θα είχε αρκετή ζήτηση αλλά παίζεις λίγο με την τύχη σου όταν δεν ξέρεις αν αυτός που θα εμφανιστεί να το πάρει είναι αυτός που δείχνει.
Τώρα βέβαια αν θέλουμε να μιλήσουμε για θαύματα σίγουρα θαύματα γίνονται όταν σταματάς να αδιαφορείς. Και εγώ τον έβλεπα καιρό κάτω και όλο ανέβαλλα τον κτηνίατρο.
Η γειτόνισσα αν τον θέλει η κυρία που σας λέω, θα δεχτεί με το ζόρι

Eίναι πολύ καλή περίπτωση, και δεν θα την χάσω από το γινάτι της γειτόνισσας
Θα κοιτάξω να τον φωτογραφήσω να δείτε κι εσείς τον γατούλη. Ευχαριστώ και πάλι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Είναι και τυχερούλης, γιατί τον ανέλαβες εσύ. Ενημέρωνέ μας για το πώς πάνε τα πράγματα μ'εκείνη την καλή κυρία που έχασε το δικό της
και τον θέλει.
Αν μπορείς να ανεβάσεις και καμιά φωτογραφία του,..ακόμα καλύτερα! Να θαυμάσουμε κι εμείς τον κούκλο, στον οποίο ευχόμαστε τα καλύτερα!!

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool