LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά πριν λίγο γύρισα από τον Κτηνίατρο γιατί η γατούλα μου τις τελευταίες μέρες δεν έτρωγε με όρεξη...Ο γιατρός αφού την ψηλάφησε μου είπε ότι έχει λίγο διογκωμένη σπλήνα και της έκανε αμέσως εξετάσεις αίματος, οι οποίες δεν είναι καθόλου καλές...
Έχει χαμηλό αιματοκρίτη και πεσμένα λευκά αιμοσφαίρια και μου είπε ότι έχει λευκοπενία(αν το διατυπώνω σωστά) ότι το κόλλησε από άλλο ζώο, παρόλο που είναι εμβολιασμένη (συμβαίνει 1/100). Μου έδωσε αντιβίωση και βιταμίνες για 10 μέρες οπότε θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις και ελπίζουμε να το ξεπεράσει, αλλιώς....θα κάνουμε ότι μπορούμε..Είμαι πολύ χάλια, το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι δεν έχει χάσει καθόλου την ενέργειά της και το κέφι της..
Ξέρει κανείς κάτι για αυτό τον ιό??Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Μεταδίδεται με τα κόπρανα άρρωστων ζώων. Παρατηρείται πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, εμετός, έντονη διάρροια και θάνατος. Χορηγούμε αντιβιοτικά και ορούς. Προληπτικά εμβολιάζουμε τη γάτα κάθε χρόνο.
Λευκοπενία είναι άλλο, έχει πεσμένα λευκά. Δεν υπάρχει εμβόλιο, και συνήθως σημαίνει πρόβλημα στο συκώτι και στον μυελό των οστών και άλλα που δεν είναι της ώρας....
Ένας υπέρηχος θα βοηθούσε πιστεύω να δείτε καλύτερα, που και τί είναι πρησμένο, και ανάλογα θα σου πεί και την κατάλληλη θεραπεία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Αν ηταν εμβολιασμενη λογικα θα ειχε προστασια απο τον ιο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι σίγουρη ότι έκανε αυτό το εμβόλιο το Δεκέμβριο γιατί το διάβασα και στο βιβλιάριό της από τα αυτοκόλλητα....
prince
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει λευχαιμία?Είμαι σίγουρη ότι έκανε αυτό το εμβόλιο το Δεκέμβριο γιατί το διάβασα και στο βιβλιάριό της από τα αυτοκόλλητα....
![]()
Εξετάσεις ότι ΔΕΝ έχει λευχαιμία πρίν κάντετε το εμβόλιο κάνατε? (την δεύτερη δόση την κάνατε?)

Εάν ήταν ήδη φορέας ή τον είχε, το εμβόλιο δεν θα είχε αποτέλεσμα...
Αλλά καλύτερα κατα την γνώμη μου πρίν φρικάρεις, να πάρετε και μια άλλη γνώμη, γιατί πολύ αόριστα στα είπε....

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
που να ξέρω κα εγώ ότι πρέπει να γίνουν...
Καλύτερο Κτηνίατρο στην περιοχή μας δεν έχει, αυτόν εμπιστέυνται οι περισσότεροι...Θα προσπαθήσω να πάρω μια δεύτερη γνώμη έστω τηλεφωνικά..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πολλοί το έχουν τακτική να ειναι όλο όρους και αοριστίες.. για να μην πρέπει να απαντήσουν.
(άλλωστε πληρώνουμε!
)Ηρεμία όμως πάνω απο όλα...

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για αρχή έδωσε αντιβίωση και βιταμίνες..αν δεν περάσει με αυτά θα κάνουμε παρακάτω άλλες εξετάσεις, υπερηχο κλπ. Απλά κατάλαβα ότι δεν ήθελε να με πανικοβάλλει και μου είπε ότι πιστέυει να επανέλθει αλλιώς θα κάνουμε το παν και να μην ανησυχώ..Είναι αισιόδοξος γιατί η κλινική εικόνα της είναι πολύ καλή και δεν έχουν αλλάξει καθόλου οι δραστηριότητές της, δηλ. τρέχει παίζει κλπ. Τι να πω...θα ρωτήσω και αλλού και βλέπουμε..Είμαι πολύ απελπισμένη..
julia
Διακεκριμένο μέλος
Απλά στον δεύτερο γιατρό, εγώ στην θέση σου θα του ζητούσα υπέρηχο, για να κερδίσω χρόνο.. και να μου λυθεί και η αγωνία.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Εγώ προσωπικά θα ζητούσα να πάρω τις γραπτές αιματολογικές εξετάσεις και με αυτές θα ζητούσα(μαζί με κλινική εξέταση) μια δεύτερη γνώμη.
Και υπέρηχος αν χρειαστεί για να δείτε τι είναι διογκωμένο.
Ψυχραιμία, σίγουρα μιά δεύτερη γώμη θα βοηθήσει.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ έχω καταλάβει ότι είναι 3 τα ενδεχόμενα.Λευκοπενία, πανλευκοπενία και ίσως λευχαιμία...
Εμείς ότι και να πούμε, μόνο να υποθέσουμε μπορούμε.
Για λευχαιμία μίλησε ο Γιάννης, σαν ένα ακόμα ενδεχόμενο που δίνει τέτοια αποτελέσματα στις αιματολογικές και συμπτωματολογία...
ruko
Διάσημο μέλος
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είπε να πάρει αντιβίωση και αν δεν καταπολεμηθεί η λοίμωξη τότε θα κάνουμε περεταίρω εξετάσεις να δούμε από τί είναι, καθώς και υπέρηχο, ακτινογραφία και ότι χρειαστεί...Τις εξετάσεις αίματος σαφώς και μου τις έδωσε..Πήρα τηλ. και άλλους δύο Κτηνιάτρους ένα Αθήνα και ένα Θεσ/νίκη που μου σύστησαν φίλοι, και μου είπαν το ίδιο θα καναν και αυτοί...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γιαυτό μπερδεύτηκα εγώ τουλάχιστον...Καλό κουράγιο, και όταν έχεις και την άλλη γνώμη αν θές μας ενημερώνεις.
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Έχει χαμηλό αιματοκρίτη και πεσμένα λευκά αιμοσφαίρια και μου είπε ότι έχει λευκοπενία(αν το διατυπώνω σωστά) ότι το κόλλησε από άλλο ζώο, παρόλο που είναι εμβολιασμένη (συμβαίνει 1/100).
.... εγώ αυτό εννοούσα. Μετά το εμβόλιο της λευχαιμίας το κατάλαβα.
Λεπτομέρειες βέβαια, τώρα αυτές
... μακάρι να πάνε όλα καλά.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Κράτα μας ενήμερους.

julia
Διακεκριμένο μέλος

LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Η γατούλα μου τρώει καλύτερα τώρα, βέβαια δεν τελέιωσε ακόμη η θεραπεία της (γίνεται μάχη κάθε μέρα να πάρει το χάπι της και τις βιταμίνες - έχουν γεμίσει τα χέρια μου γρατσουνιές
). Μόλις τεελιώσει θα την ξαναπάω να τη δεί. Ο γιατρός είναι αισιόδοξος ότι θα περάσει γιατί έχει πολυ καλή κλινική εικόνα και δραστηριότητες, τρέχει παίζει, σκαρφαλώνει παντού κλπ
και δεν έχει χάσει βάρος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει με τόσο όρεξη όπως παλιά (δηλ. τρώει λίγο, παίζει μετά ξανατρώει κλπ). Θα σας ενημερώσω για νεότερα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool