Λευκοπενία...

LETOS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κλημέντι (Κόρινθος). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
:(Παιδιά πριν λίγο γύρισα από τον Κτηνίατρο γιατί η γατούλα μου τις τελευταίες μέρες δεν έτρωγε με όρεξη...Ο γιατρός αφού την ψηλάφησε μου είπε ότι έχει λίγο διογκωμένη σπλήνα και της έκανε αμέσως εξετάσεις αίματος, οι οποίες δεν είναι καθόλου καλές...:(:( Έχει χαμηλό αιματοκρίτη και πεσμένα λευκά αιμοσφαίρια και μου είπε ότι έχει λευκοπενία(αν το διατυπώνω σωστά) ότι το κόλλησε από άλλο ζώο, παρόλο που είναι εμβολιασμένη (συμβαίνει 1/100). Μου έδωσε αντιβίωση και βιταμίνες για 10 μέρες οπότε θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις και ελπίζουμε να το ξεπεράσει, αλλιώς....θα κάνουμε ότι μπορούμε..Είμαι πολύ χάλια, το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι δεν έχει χάσει καθόλου την ενέργειά της και το κέφι της..:/:Ξέρει κανείς κάτι για αυτό τον ιό??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πανλευκοπενία
Μεταδίδεται με τα κόπρανα άρρωστων ζώων. Παρατηρείται πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, εμετός, έντονη διάρροια και θάνατος. Χορηγούμε αντιβιοτικά και ορούς. Προληπτικά εμβολιάζουμε τη γάτα κάθε χρόνο.

Λευκοπενία είναι άλλο, έχει πεσμένα λευκά. Δεν υπάρχει εμβόλιο, και συνήθως σημαίνει πρόβλημα στο συκώτι και στον μυελό των οστών και άλλα που δεν είναι της ώρας....

Ένας υπέρηχος θα βοηθούσε πιστεύω να δείτε καλύτερα, που και τί είναι πρησμένο, και ανάλογα θα σου πεί και την κατάλληλη θεραπεία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορει να αναφερεται και στον ιο της λευχαιμιας που κανει παρομοια αιματολογικα συμπτωματα.:hmm:Αν ηταν εμβολιασμενη λογικα θα ειχε προστασια απο τον ιο:hmm:

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει λευχαιμία?:blink: Είμαι σίγουρη ότι έκανε αυτό το εμβόλιο το Δεκέμβριο γιατί το διάβασα και στο βιβλιάριό της από τα αυτοκόλλητα....:(

καλησπέρα, έχετε άλλο κτηνίατρο στην περιοχή σας; αν ναί καλό θα είναι να πάρεις και δεύτερη γνώμη για να αποκλείσεις κάτι σοβαρότερο. μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό. αλλά αν δεν είναι καλό είναι να μην χάσεις παραπάνω χρόνο.

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχει λευχαιμία?:blink: Είμαι σίγουρη ότι έκανε αυτό το εμβόλιο το Δεκέμβριο γιατί το διάβασα και στο βιβλιάριό της από τα αυτοκόλλητα....:(

Εξετάσεις ότι ΔΕΝ έχει λευχαιμία πρίν κάντετε το εμβόλιο κάνατε? (την δεύτερη δόση την κάνατε?) :/:

Εάν ήταν ήδη φορέας ή τον είχε, το εμβόλιο δεν θα είχε αποτέλεσμα...

Αλλά καλύτερα κατα την γνώμη μου πρίν φρικάρεις, να πάρετε και μια άλλη γνώμη, γιατί πολύ αόριστα στα είπε....:/:

Όχι δεν κάναμε...:/: που να ξέρω κα εγώ ότι πρέπει να γίνουν...:/: Καλύτερο Κτηνίατρο στην περιοχή μας δεν έχει, αυτόν εμπιστέυνται οι περισσότεροι...Θα προσπαθήσω να πάρω μια δεύτερη γνώμη έστω τηλεφωνικά..Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.:(

Μάλιστα, βρές έναν άλλον, και κάνε ένα γενικό τσέκ απ... και υπερηχο, να δεί σίγουρα τί και πόσο είναι πρησμένο...και βλέπεις. Και να τον ΡΩΤΑΣ, ότι και να σου έρθει, ότι δεν καταλαβαίνεις σίγουρα να μην ντρέπεσαι να ρωτάς... και αν οι απαντήσεις είναι αόριστες ή με όρους, να του ζητάς πάλι να στα κάνει πιο απλά...
Πολλοί το έχουν τακτική να ειναι όλο όρους και αοριστίες.. για να μην πρέπει να απαντήσουν.
(άλλωστε πληρώνουμε!;))

Ηρεμία όμως πάνω απο όλα...:redface:

Δεν μπορώ να πω ότι μιλούσε αόριστα και μου εξηγούσε ότι τον ρωτούσα:/: Για αρχή έδωσε αντιβίωση και βιταμίνες..αν δεν περάσει με αυτά θα κάνουμε παρακάτω άλλες εξετάσεις, υπερηχο κλπ. Απλά κατάλαβα ότι δεν ήθελε να με πανικοβάλλει και μου είπε ότι πιστέυει να επανέλθει αλλιώς θα κάνουμε το παν και να μην ανησυχώ..Είναι αισιόδοξος γιατί η κλινική εικόνα της είναι πολύ καλή και δεν έχουν αλλάξει καθόλου οι δραστηριότητές της, δηλ. τρέχει παίζει κλπ. Τι να πω...θα ρωτήσω και αλλού και βλέπουμε..Είμαι πολύ απελπισμένη..:(

Δεν μπορώ να έχω γνώμη για την θεραπεία.. ας ελπίσουμε να έχει δίκιο. Το θέμα ότι είναι νορμάλ και ορεξάτη, είναι πράγματι θετικό.

Απλά στον δεύτερο γιατρό, εγώ στην θέση σου θα του ζητούσα υπέρηχο, για να κερδίσω χρόνο.. και να μου λυθεί και η αγωνία.

Τελικά για Πανλευκοπενία μιλάμε η για λευχαιμία?:hmm:
Εγώ προσωπικά θα ζητούσα να πάρω τις γραπτές αιματολογικές εξετάσεις και με αυτές θα ζητούσα(μαζί με κλινική εξέταση) μια δεύτερη γνώμη.:hmm:Και υπέρηχος αν χρειαστεί για να δείτε τι είναι διογκωμένο.:hmm:Ψυχραιμία, σίγουρα μιά δεύτερη γώμη θα βοηθήσει.:hmm:

Αυτό εννοούσα ότι μάλλον ο γιατρός δεν τα εξήγησε καλά, για να τα καταλάβει η κοπέλα.... :redface: Εγώ έχω καταλάβει ότι είναι 3 τα ενδεχόμενα.
Λευκοπενία, πανλευκοπενία και ίσως λευχαιμία...
Εμείς ότι και να πούμε, μόνο να υποθέσουμε μπορούμε.

Για λευχαιμία μίλησε ο Γιάννης, σαν ένα ακόμα ενδεχόμενο που δίνει τέτοια αποτελέσματα στις αιματολογικές και συμπτωματολογία...

Για την πανλευκοπενία δες και εδώ. Το καλό είναι ότι οι ενήλικες γάτες δεν νοσουν βαριά. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας..Όχι ο γιατρός δεν μίλησε ούτε για πανλευκοπενία ούτε για λευχαιμία.Είπε ότι έχει λευκοπενία που οφείλεται σε λοίμωξη΄, από ένα απλό κρύωμα μέχρι προσβολή από κάποιους ιούς που δεν τους θυμάμαι:hmm:Είπε να πάρει αντιβίωση και αν δεν καταπολεμηθεί η λοίμωξη τότε θα κάνουμε περεταίρω εξετάσεις να δούμε από τί είναι, καθώς και υπέρηχο, ακτινογραφία και ότι χρειαστεί...Τις εξετάσεις αίματος σαφώς και μου τις έδωσε..Πήρα τηλ. και άλλους δύο Κτηνιάτρους ένα Αθήνα και ένα Θεσ/νίκη που μου σύστησαν φίλοι, και μου είπαν το ίδιο θα καναν και αυτοί...

Τότε δεν υπάρχει ΚΑΝ εμβόλιο να την προφυλάξει.. που έλεγες ότι έχει κάνει....:| Γιαυτό μπερδεύτηκα εγώ τουλάχιστον...
Καλό κουράγιο, και όταν έχεις και την άλλη γνώμη αν θές μας ενημερώνεις.

...Ανέφερα ότι έχει κάνει το εμβόλιο της λευχαιμίας επειδή ο Γιάννης είπε ότι μπορεί να έχει...Ελπίζω να παει καλά...Ευχαριστώ πολύ..;)

Έχει χαμηλό αιματοκρίτη και πεσμένα λευκά αιμοσφαίρια και μου είπε ότι έχει λευκοπενία(αν το διατυπώνω σωστά) ότι το κόλλησε από άλλο ζώο, παρόλο που είναι εμβολιασμένη (συμβαίνει 1/100).

.... εγώ αυτό εννοούσα. Μετά το εμβόλιο της λευχαιμίας το κατάλαβα. :redface: Λεπτομέρειες βέβαια, τώρα αυτές:(... μακάρι να πάνε όλα καλά.

Περαστικά στην κούκλα σου.:DΕύχομαι να πάνε όλα καλά.:D
Κράτα μας ενήμερους.:)

Έχουμε κανένα νεότερο? :redface:

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :). Η γατούλα μου τρώει καλύτερα τώρα, βέβαια δεν τελέιωσε ακόμη η θεραπεία της (γίνεται μάχη κάθε μέρα να πάρει το χάπι της και τις βιταμίνες - έχουν γεμίσει τα χέρια μου γρατσουνιές:mad: :P). Μόλις τεελιώσει θα την ξαναπάω να τη δεί. Ο γιατρός είναι αισιόδοξος ότι θα περάσει γιατί έχει πολυ καλή κλινική εικόνα και δραστηριότητες, τρέχει παίζει, σκαρφαλώνει παντού κλπ:rolleyes: και δεν έχει χάσει βάρος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τρώει με τόσο όρεξη όπως παλιά (δηλ. τρώει λίγο, παίζει μετά ξανατρώει κλπ). Θα σας ενημερώσω για νεότερα:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back