Λιάκος, ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι!

Loukia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 258 μηνύματα.
Χθες το πρωί βρήκα στη μηχανή του αυτοκινήτου μου ένα γατόνι.
Χθες κόντεψε να μας φάει όλους ζωντανούς, αλλά σήμερα πλέον είναι ένα πολύ καλό παιδάκι! :inlove:

Είναι αρσενικός (Λιάκος το όνομά του), περίπου 2-2.5 μηνών, 550 γραμμάρια. Είναι μια ζωγραφιά!!! και έχει ένα θέμα με το χέρι του (έχει παραλύσει το ωλένιο νεύρο από προηγούμενο τραυματισμό).
Τα προγνωστικά για το χέρι είναι ότι στην καλύτερη θα φτιάξει μόνο του - στη χειρότερη θα ακρωτηριαστεί από τον καρπό και κάτω.
Τα του χεριού τα έχω υπό έλεγχο. Να τον προωθήσω για υιοθεσία είναι νωρίς ακόμη, θέλω πρώτα να δω τί θα γίνει με το χέρι.

Ερώτηση: επειδή ο μικρός είχε ψύλλους τον ψέκασα με frontline όσο κι αν δεν το χωνεύω. Αλλά έχω και μια σκύλα σπίτι και έπρεπε να πάρω δραστικά μέτρα. Τον ψέκασα το μεσημέρι και πιστεύω ό,τι είχε πάνω του ψόφησε ακαριαία.
Ερώτηση: πότε μπορώ να τον κάνω μπάνιο και με τί; Θερμοκρασία νερού; Χλιαρό προς δροσερό ή χλιαρό προς ζεστό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να 'το το μούτρο! :)

752.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπέρα:)
Πιστεύω ότι για τουλάχιστον ένα 24ωρο δεν πρέπει να το κάνεις μπάνιο.Κοίτα στις οδηγίες του frontline μπορεί και να λέει.
Το νερό,σίγουρα θα πρέπει να είναι χλιαρό..τώρα πόσο ακριβώς δεν γνωρίζω.Πάντως οι γάτες έχουν πιο υψηλή θερμοκρασία απο εμάς.Επισης να το σκουπίσεις πάρα πολύ καλά ,και οπωσδήποτε μακριά απο ρεύματα.:)

ΥΓ..το...μούτρο...είναι φανταστικό!!!:D

Συσκευασία από το frontline δεν έχω. Επειδή στη σκύλα μου δε βάζω χημικά, έχω λίγο frontline σε ένα μικροσκοπικό ψεκαστηράκι για ώρα ανάγκης μόνο και με αυτό τον ψέκασα.
Φαντάζομαι 24 ώρες θα είναι μια χαρά, καλά λες.
Σαμπουάν να βάλω ή με σκέτο νεράκι;

Σε ευχαριστούμε για το κοπλιμέντο!:redface:

Συσκευασία από το frontline δεν έχω. Επειδή στη σκύλα μου δε βάζω χημικά, έχω λίγο frontline σε ένα μικροσκοπικό ψεκαστηράκι για ώρα ανάγκης μόνο και με αυτό τον ψέκασα.
Φαντάζομαι 24 ώρες θα είναι μια χαρά, καλά λες.
Σαμπουάν να βάλω ή με σκέτο νεράκι;

Σε ευχαριστούμε για το κοπλιμέντο!:redface:
Παρακαλούμε:)
Ξέρω ότι υπάρχουν και ειδικά σαμπουάν...για τα δικά μας σαμπουάν δεν γνωρίζω αν κάνει να τους βάζουμε..η αλήθεια είναι ότι τα δικά μου δεν τα κάνω μπάνιο ,γιατί δεν χρειάζεται.:) Είναι τόσο βρώμικο..που πρέπει να το κάνεις μπάνιο οπωσδήποτε;Αυτά καθαρίζονται μόνα τους..εγώ και τα δύο μου γατσούλια,δεν τα έκανα μπάνιο ούτε όταν τα βρήκα και τα πρωτοέβαλα μέσα..αδέσποτάκια και τα δύο εννοειται.:)

Είναι που δεν πάω τα χημικά, και δε θέλω να τον γλύψει η σκύλα μου.
Από την άλλη είναι λίγο μπίχλας, θέλω να τον συνεφέρω. Μήπως να τον κάνω απλά με νεράκι για να φύγουν τα πολλά πολλά;
Τη σκύλα μου σπάνια την κάνω μπάνιο με σαμπουάν. Την πλένω με νερό όταν είναι λασπωμένη αλλά κυρίως την καθαρίζω με πετσετάκι βρεγμένο με νερό και μηλόξυδο. Το γατί μπορώ να το καθαρίσω έτσι; Επιτρέπεται;

Και κάτι ακόμη. Θέλω να του καθαρίσω και τα αυτιά. Μείγμα με νερό και αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιώ για το σκυλί. Μπορώ να βάλω λεβάντα και στο γατί; (πχ ξέρω ότι έλαιο tea tree oil δεν επιτρέπεται).

Και πολυ καλά κάνεις που δεν τα πας τα χημικά..και εγώ το ιδιο.Μπορείς να τα έχεις για ένα 24ωρο απομονωμένα;Θα ήταν το καλύτερο πιστεύω.Εγώ να σου πω την αλήθεια,επειδή είμαι και λιγάκι ψείρας...και φοβάμαι να κανω πράγματα απο μόνη μου,θα ρώταγα τον κτηνίατρο μου .Μπορείς να τον πάρεις και τηλέφωνο αύριο να τον ρωτήσεις:)

δες το σαμπουαν της σκυλας σου αν κανει και για γατες... μπορει να εισαι τυχερη. Με σκετο νερο (χλιαρο προς ζεστο) πιστευω ομως πως θα καθαρισει. Γεμισε μια λεκανη ή την μπανιερα με νερο (το νερο να μη ξεπερνα το υψος της κοιλιας του), βαλτο στο χλιαρο νερο και με ενα κυπελο ριχνε νερο πανω του για να καθαρισει. Προσοχη ομως να μη μπει νερο στα αυτια του (μπορεις να βαλεις ενα μεγαλο κομματι βαμβακι στο καθε αυτι). Επισης απεφυγε να ανοιξεις την βρυση οσο θα το κανεις μπανιο γιατι υπαρχει πιθανοτητα να τρομαξει παρα πολυ και να σε κανει ριγε.

Εξαφανίστηκα, το ξέρω, αλλά τρέχω και δε φτάνω...
Τα νεότερα:
Μπάνιο τελικά δεν κάναμε, τον έπλυνε η σκύλα μου (λίγο τον έγλυψε, λίγο τον μασούλησε, τον ξεψείρισε και τον έκανε σαν καινούριο!:D)
Το χέρι του δείχνει να βελτιώθηκε λίγο. Θα πάμε να το δούμε πάλι, από βδομάδα μάλλον, και θα κάνουμε και τα εμβόλια μας.

61494_1449294357764_1395372645_31230762_2842690_n.jpg

61494_1449294597770_1395372645_31230768_727922_n.jpg

61494_1449294557769_1395372645_31230767_5250009_n.jpg

Παναγιά μου..........ερωτεύτηκα!!!!!!!!!!!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Εσύ να ερωτευτείς, ελεύθερα!:D
Το θέμα είναι να μην ερωτευτώ εγώ!:P:(

Ένα μήνα μετά:
- Μεγάλωσε, στρουμπούλεψε και κούκλεψε!
- Το χέρι του είναι σε πολύ καλό δρόμο, πιστεύω σύντομα η παράλυση του νεύρου θα είναι παρελθόν.
- Μας έχει κάνει το βίο αβίωτο, το σπίτι ρημαδιό και τα νεύρα κρόσια! Έχω ήδη παραγγείλει ένα αγαλματάκι του Ιώβ, βραβείο για τη σκύλα μου που δείχνει απέραντη υπομονή!
Έχει βρει σπίτι με κήπο, παιδάκι και μακρυά από αυτοκίνητα στο οποίο θα μετακομίσει μέχρι τέλος του μήνα. Ήδη ξεκίνησα να τον πηγαίνω για επίσκεψη να μην του έρθει απότομη η αλλαγή. (αν και ένα πολιτισμικό σοκ θα το πάθει, αλλά κανείς δεν μπορεί να τα έχει όλα σ' αυτή τη ζωή).

ΑΛΛΑ
μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί, είχα ξεχάσει να τον αποπαρασιτώσω.
Πήρα σήμερα μια πάστα, την flutelmium, και μου είπε ο κτηνίατρος να δίνω κάθε 15 μέρες. Κάτι όμως δε μου πάει καλά, τα σκυλιά δεν τα αποπαρασιτώνουμε έτσι. Δε μου λέτε καμιά γνώμη μην κάνω μισές δουλειές;

Ειναι γλυκας απιστευτος!!!!!!Να τον χαιρεσαι τον κουκλο σου!!!!!!!

Τι εννοείς ότι κάτι δεν πάει καλά;;:confused:..διευκρίνησε το γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.
ΥΓ..ο κήπος που θα πάει το μικρό,είναι προστατευμένος;;γιατί αν όχι....δεν θέλω να σε στεναχωρήσω...κινδυνεύει όμως απο πάρα πολλά πράγματα...ακόμα και να εξαφανιστεί...και είναι πραγματικά κρίμα..

Δε μου φάνηκε λογικό να κάνεις πρώτη αποπαρασίτωση σε μωρό και να δίνεις πάστα κάθε 15 μέρες. Στα σκυλιά δίνουμε συνεχόμενα τις πρώτες 3 μέρες και μετά αραιώνουμε. Τελός πάντων, το ψιλοέψαξα και τελικά αυτό κάνω τώρα και με το γατί.

Η προσωπική μου θεωρία για το πώς πρέπει να ζει μια γάτα, είναι πολύ συγκεκριμένη: πρέπει να ζει σαν αυτό που είναι, αιλουροειδές.
Περίμενα λοιπόν να δω πώς θα πάει η παράλυση στο χέρι (αν είχαμε πρόβλημα θα του έβρισκα διαμέρισμα) και μια και τα πάει περίφημα αποφάσισα να ζήσει σε κήπο. Είναι 2+ στρέμματα, δεν κυκλοφορούν σκυλιά στη γειτονιά, ο πρώτος δρόμος που όμως δεν τρέχουν είναι στα 100 μέτρα, και για να βγεις σε δρόμο που μπορεί να σε πατήσει αμάξι μιλάμε για 300 μέτρα και μετά. Στο σπίτι δε θα μπαίνει, αλλά έχει προστατευμένα μέρη και αυτοί που ζουν στο σπίτι χρησιμοποιούν πολύ τον κήπο, δεν τον βλέπουν απλά από ψηλά από μια βεράντα, το σπίτι είναι ένα με το χώμα.
Περίμενα και να ξεπεταχτεί λίγο για να μην τον αρπάξει κανένα πουλί, μην τον πνίξει καμιά κουκουβάγια, και τώρα που πάχυνε, μεγάλωσε, πατάει το χέρι του και μας έδειξε ότι είναι τετραπέρατος, σύντομα θα μετακομίσει.
To ΣΚ θα το περάσουμε εκεί, να μάθει σιγά σιγά το χώρο και τα κατατόπια. Και όταν μετακομίσει θα τον πάω με το crate του (ένα μεγάλο για σκύλους που το θεωρεί φωλιά του και πάει και κρύβεται όταν κάνει βλακείες ή όταν τον κυνηγάει η σκύλα μου) ώστε να έχει κάπου να χώνεται μέχρι να προσαρμοστεί και να μάθει τα κατατόπια.

Ειλικρινά δεν ξέρω τί άλλο θα μπορούσα να κάνω, κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.:)

Η αδελφή μου μένει σε ένα χωριό στο νησί της Πάρου.Ούτε καν χωριό...να φανταστείς ότι είναι βασικά στο βουνό...έχει 2-3 σπίτια,ο κεντρικός δρόμος είναι πολύ μακριά..τέρμα θεού δηλαδη...το χειμώνα δεν μένει ΚΑΝΕΝΑΣ γείτονας εκει..και όμως...3 γατιά έχει χάσει η αδελφή μου εκεί.(εννοώ ότι πέθαναν..).στην άκρη του θεου...και τα έχει και στειρωμένα για να μην απομακρύνονται..
Πάντως γατάκι που έμαθε να ζει "μέσα" είναι πραγματικά τραγικό να το βγάζουμε έξω..ακόμα και σε κήπο,πόσο μάλιστα που δεν θα έχει και καμμία προσβαση στο σπίτι.Επειδή ρωτάς θα σου απαντήσω..αν δεν μπορούσα να το κρατήσω..οπωσδήποτε θα έψανχα άνθρωπο να το έχει μέσα στο σπίτι..μα είτε απο γνωστούς,είτε απο αγγελίες σε site όπως εδώ,ακόμα και σε εφημερίδες..πάντως έξω δεν θα το έβγαζα...η απόφαση βέβαια είναι δικια σου..εγώ τη γνώμη μου λέω.:).

Όταν ζούσα με τους γονείς μου, έμενα σε μονοκατοικία πάνω στο δρόμο και είχαμε 2 γάτες. Τότε δεν ήθελα να βγαίνουν έξω, φοβόμουνα. Αλλά πώς να τις σταματήσεις; Όλη μέρα αλητεύανε, στο δικό μας και τους γειτονικούς κήπους, και οι σουρτούκες μαζευότανε μόνο το βράδυ για ύπνο στα κρεβάτια μας. Ζήσανε 10 γεμάτα ωραία χρόνια, ακόμη και η μικρή που ήτανε ελαφρώς καθυστερημένη διανοητικά.
Με αυτή την εμπειρία από γάτες, δε θέλω να είμαι αυτή που θα μαντρώσει καμιά γάτα σε διαμέρισμα, εκτός αν είναι απαραίτητο για τη σωματική της ακεραιότητα (αν πχ έμενε ο Λιάκος με ένα χέρι λιγότερο, οπότε ούτε θα έτρεχε γρήγορα, ούτε θα μπορούσε να σκαρφαλώσει σε μια ώρα ανάγκης κλπ). Τον ζω τώρα μέσα στο διαμέρισμα, και πραγματικά τον λυπάμαι. Νιώθω ότι τον έχει βαρέσει η πλήξη και η βαρεμάρα. Το μόνο που κάνει όλη μέρα είναι να τρώει, δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί. Παίζουμε, αλλά γρήγορα βαριέται.
Εννοείται ότι θα τον στειρώσω, και σκέφτομαι να τους πω να τους βρω και ένα δεύτερο γατάκι αργότερα για να έχει παρέα, ακόμη κι αν είναι να αναλάβω εγώ τα έξοδα του. Θέλω απλά να περνάει καλά.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις.Κάποιες φορές και εγώ το σκέφτομαι για τα δικά μου που ζούν αποκλειστικά μέσα.Το ιδανικότερο θα ήταν όντως να ζούν στη φύση...για ποιά φύση μιλάμε όμως;; δυστυχώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα,δεν επιβιώνει για μεγάλο διάστημα γατί έξω,και όσα το έχουν καταφέρει..μάλλον ήταν πολύ τυχερά.Απο τη δικιά μου εμπειρία σου λέω ότι στο προηγούμενο σπίτι που έμενα..ερχόντουσαν πολλά γατιά και απλά τα τάιζα,και όσα μπορούσα να τα πιάσω τα πήγαινα και στο γιατρό..αν και σπάνια μου καθόντουσαν.Λοιπόν..πάνω απο 3 χρόνια δεν ζούσαν κατά μέσο όρο.Να ξέρεις κάτι...η γατα αν μάθει να ζεί μέσα,δεν την ενδιαφέρει το έξω..γιατί ΔΕΝ το γνωρίζει..αυτό που εκλαμβάνουμε εμείς ως επιθυμία να ζήσει έξω,είναι απλά η περιέργεια που έχει για κάθε τι καινούργιο...αν δεν σου κάνει κόπο,διάβασε το σχετικό άρθρο που σου παραθέτω..δεν είναι μεγάλο..αλλα είναι κατατοπιστικό.:) https://www.mypetz.gr/threads/Πρέπει-να-βγαίνει-η-γάτα-έξω.219111/

Λοιπόν! Πρέπει να πάρω μια απόφαση και δεν τα καταφέρνω, χρειάζομαι βοήθεια.

Τον Λιάκο κατά πάσα πιθανότητα δε θα τον δώσω τελικά στον αδελφό μου.
Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο αλλά χωρίς αυλόπορτα. Ήτανε να τοποθετηθεί τώρα αλλά αλλάξανε τα σχέδια τους. Απ' ότι έμαθα τα πρωινά που λείπουνε σουλατσάρουνε σκυλιά στην αυλή τους, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε από τώρα το Λιάκο μακαρίτη. Θα τον ανεβάζει λέει στη βεράντα του 2ου τα πρωινά, αλλά εγώ πολύ αμφιβάλω αν θα κάθεται κάθε πρωί να κυνηγάει τον γάτο για να τον μετακομίζει.

Σε περίπτωση λοιπόν που απορριφθεί ο αδελφός μου, θεωρώ ότι θα μπορέσω κάποια στιγμή να του βρω σπίτι καθότι είναι ένας κούκλος, πανέξυπνος, τρυφερός, διπλωμάτης, πραγματικά με έχει εντυπωσιάσει. Νόμιζα ότι δε θα γνωρίσω ξανά γάτα σαν τη Σίσυ μου αλλά με αυτόν εδώ έχω πάθει πλάκα!

Και τώρα το πρόβλημα: να τον κρατήσω ή όχι;
- 1.5 μήνα σχεδόν που τον έχω εδώ τον αγάπησα παρόλο που προσπαθώ να μην τον κοιτάζω καν και τον έχω του πεταματού
- Έχει ρημάξει τα σύμπαντα αλλά ξέρω ότι μόλις μεγαλώσει θα ηρεμήσει
- Με τη Μάρθα (τη σκύλα μου) τα πάνε μια χαρά
- Έξοδα σπουδαία δεν έχει
- Είναι δέσμευση αλλά αντιμετωπίζεται. Δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου και να φύγω όπως το σκύλο, αλλά και 2-3 μέρες μπορεί να μείνει μόνος. Στη μεγάλη ανάγκη (αν φύγω για πολυήμερες διακοπές) αγγαρεύω κάποιον να περνάει απ' το σπίτι κάθε 2-3 μέρες να τον περιποιείται.

Τα αληθινά προβλήματα:
- Έχω μάθει να ζω σε σπίτι με τρίχες, σάλια κλπ και δεν έχω πρόβλημα. Αυτό που με τρελαίνει όμως είναι όταν ξύνει τα νύχια του εδώ κι εκεί. Είχα και παλιά γάτες (όταν ζούσα με τους γονείς μου) αλλά τότε βγαίνανε και στον κήπο οπότε δεν είχαμε ιδιαίτερες απώλειες στα έπιπλα. Φοβάμαι ότι δε θα μπορέσω ποτέ να του μάθω να ξύνει τα νύχια του σε ό,τι κι αν του φέρω γι΄ αυτό το σκοπό. Όχι γιατί δε θα το καταλάβει, αλλά επειδή είναι φοβερά πεισματάρης. Και δεν ξέρω αν μπορώ να ζήσω τα επόμενα 15 χρόνια με τσουλουμαδημένους καναπέδες, θα φρικάρω.
- Δεν μπορώ να τον αφήσω να βγει στο μπαλκόνι, θα πάει στους δίπλα ή θα πηδήξει κάτω (μένω στον 1.5 όροφο). Σκέφτομαι να μετακομίσω μέσα στο επόμενο 6μηνο, οπότε αυτό διορθώνεται. Αλλά ας υποθέσουμε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν αλλάζει κάτι. Είναι πολύ καταπιεστικό να μην βγει ποτέ έξω; Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ούτε και η Μάρθα θα βγαίνει όποτε της καπνίσει, πράγμα που δε με πολυχαλάει καθώς το έχουμε παραχέσει με την 24/24 ανοιχτή μπαλκονόπορτα. Αν και με εξυπηρετεί για πολλούς λόγους.
- Το σημαντικότερο είναι που δεν μπορώ να καταλάβω αν η Μάρθα τον θέλει ή όχι.
Αν μπορούσα να καταλάβω αν η Μάρθα τον θέλει να μείνει, αν θα τον έχει για παρέα τις ώρες που θα λείπω (καθώς αν μετακομίσω θα πρέπει να ξεχάσει το καθημερινό παιχνίδι με τον μποξερίνο του πατέρα μου) τότε θα έπαιρνα εύκολα την απόφαση να τον κρατήσω. Αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Και σε αυτό δεν μπορείτε και να με βοηθήσετε.

Βοηθείστε όμως λίγο με το θέμα των νυχιών και απενοχοποιείστε με για το θέμα του μπαλκονιού.

**** Έφη μην κοιτάς που δε σου απάντησα, τόσες μέρες σκέφτομαι και σκέφτομαι και σκέφτομαι... Και κοντεύω να λαλήσω!

Πάρτε και μια γεύση του πώς τα πάνε τα δυο τους. Και του πόσο θρασύς είναι ο Λιάκος! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back