Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Φυσικά…πως θα μαζευτούν χρήματα σε μια χώρα που ιδρύθηκε από κατσικοκλέφτες και λωποδύτες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Θαναση,μιλαμε για την Ελλαδα.υπηρχε ποτε περιπτωση να δωσει καποιος μια εκταση γης για να μεινουν εκει ζωα εχοντας μονο εξοδα και καθολου εσοδα
?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
το κοστος συντηρησης και διατροφης αυτων των ζωων ειναι τεραστιο.υπαρχουν βεβαια οι σπονσορες,αλλα τα χρηματα αυτα δε φτανουν.βεβαια θα μου πειτε και η αλλη η κυρια στην Κολομβια δασκαλα ειναι και βρισκει χρηματα για 800 ζωα!!!κι εκει ομως σε κλουβια ειναι.δε δειχνονται ομως στο κοινο,αυτη ειναι η διαφορα,τουλαχιστον μπορουν και ηρεμουν.
Θαναση,μιλαμε για την Ελλαδα.υπηρχε ποτε περιπτωση να δωσει καποιος μια εκταση γης για να μεινουν εκει ζωα εχοντας μονο εξοδα και καθολου εσοδα?
Μάριελ μη τα μπερδεύουμε... Η κυρία Torres η δασκάλα από την Κολομβία όταν ξεκίνησε με 1-2 ζώα κάλυπτε τα έξοδα από το μισθό της, ναι, και μπράβο της. Κι αυτή όμως από χορηγίες μαζεύει τα χρήματα για τη συντήρηση των ζώων. Αυτή η "διαροή" στα ΜΜΕ του πολύ συγκινητικού video με το λιοντάρι, ίσως ήταν ένας ακόμη τρόπος για να αφυπνήσει μεν τον κόσμο, αλλά και να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα για τα ζώα. Πόσος είναι πια ο μισθός της για να συντηρεί τόσα άγρια ζώα τη στιγμή που εμείς μ'ενα μισθό δεν μπορούμε καλά-καλά να συντηρήσουμε τον εαυτό μας και μια γάτα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Τωρα οσον αφορα τους ζωολογικους κηπους, ειμαι κι εγω κατα για καποια ειδη ζωων που δεν μπορουν να ζησουν περιορισμενα, οπως π.χ. τα λιονταρια, οι τιγρεις που τα εχουν σε κλουβια.
Ομως τα παγωνια πχ. μπορουν να τριγυριζουν ελευθερα.
Για αυτον το ζωολογικο κηπο ειχα ακουσει κι εγω οτι ειναι καλυτερος απο αυτους που υπαρχουν, αλλα τωρα εφριξα.
Φυσικα παιζει ρολο και η συμπεριφορα του κοσμου που τον επισκεπτεται, αλλα καλυτερα να μην υπηρχε και ο κοσμος αυτος να πηγαινε να εκτονωθει αλλου. Πχ στο ΙΚΕΑ.
Θα ηταν καλυτερα να βλεπουν τα αγρια ζωα σε ντοκυμαντερ.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Μάριελ μη τα μπερδεύουμε... Η κυρία Torres η δασκάλα από την Κολομβία όταν ξεκίνησε με 1-2 ζώα κάλυπτε τα έξοδα από το μισθό της, ναι, και μπράβο της. Κι αυτή όμως από χορηγίες μαζεύει τα χρήματα για τη συντήρηση των ζώων.
Ακριβώς αυτό. Είναι εφικτή η επιβίωση τέτοιων οργανισμών μέσω χορηγιών ζωόφιλων χωρίς τα ζώα να γίνονται 'πανηγύρι' και ωραίο θέαμα για τις κυριακάτικες βόλτες της οικογενείας.
Όσο γιατί δεν παίρνει αγκαλιά το λιοντάρι εκτός κλουβιού η συγκεκριμένη κυρία...αν την έβλεπα να το κάνει θα την έβριζα. Ένα ζώο όπως το λιοντάρι δεν εξημερώνεται όσο κοντά και αν έρθει στον άνθρωπο. Εδώ δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις αντιδράσεις της γάτας μας ώρες ώρες, είναι δυνατόν να προβλέπει τις αντιδράσεις του λιονταριού που είναι και ένα σωματώδες ζώο με πολύ δύναμη;
τα 'άγρια' ζώα παραμένουν άγρια ...ακόμη και αν το έχουν καταπιέσει μέσα τους.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post από το Αττικό Πάρκο έχουν εφαρμόσει και προγραμα "υιοθεσίας" ζωων (https://www.atticapark.gr/Greek/defaultFS.asp?pageID=8) όπως κάνουν και στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αλλά και σε άλλες οργανώσεις προστασίας άγριων ζώων. Αν μπορούσαν να συντηρηθούν μόνο από αυτά τα έσοδα είμαι σίγουρη ότι θα το έκαναν, αλλά μάλλον οι περισσότεροι είμαστε φιλόζωοι μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις. Μιας και ανέφερα τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, παρόλο που λόγω τοποθεσίας δεν είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση στις "ορδές" των επισκεπτών κι εκεί έχεις τη δυνατότητα να πας και να δεις τα ζώα από κοντά. Εϊχαν επισκευτεί τις εκεί εγκαταστάσεις η αδελφή μου με τον άνδρα της και τα παιδιά τηςε και μεγάλη παρέα όταν είχαν πάει για Πρωτοχρονιά Καστοριά. Η ανηψιά μου μάλιστα μου έφερε έντυπα "υιοθεσίας" αρκούδας ή λύκου και έχω "υιοθετήσει" έναν λύκο...Ακριβώς αυτό. Είναι εφικτή η επιβίωση τέτοιων οργανισμών μέσω χορηγιών ζωόφιλων χωρίς τα ζώα να γίνονται 'πανηγύρι' και ωραίο θέαμα για τις κυριακάτικες βόλτες της οικογενείας.

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Είναι ωραίο να 'υιοθετείς' ζώα με ένα τόσο πρωτότυπο τρόπο. Εγώ έχω υιοθετήσει ελέφαντα (χεχε) σε ένα καταφύγιο ελεφάντων στις ΗΠΑ. Εκεί πάνε ελέφαντες που διασώζουν από τσίρκο.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
σου εχουν στηλει και φοτο του να δεις ποσ παει
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Θέλω να πάω εκεί να κάνω ντοκιμαντέρ για το μεταπτυχιακό μου τα επόμενα χρόνια . Φιλοξενούν ελέφαντες από τσίρκο, ζωολογικούς κήπους κλπ.

Η αληθεια ειναι πως και εγω θελω να υιοθετησω ενα ζωο, αλλα και ενα παιδακι(μεσω της UNICEF, αν δεν κανω λαθος).
Οσο αφορα το Αττικο Παρκο, δεν νομιζω οτι μπορει ενα τοσο παρκου του ειδους του να συντηριθει μονο με χορηγιες. Χρειαζονται και τα εσοδα απο τα εισητηρια που κοβουν οι επισκεπτες.
Απ'την αλλη, το παρκο δινει την ευκαιρια στα παιδια-και οχι μονο- να γνωρισουν τα αγρια ζωα. Ισως δεν θα πρεπει να δεχεται πολλους και μαζικα επισκεπτες, αλλα οχι καθολου.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
Ronnie side
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ronnie was born in Asia in 1966. She performed in circus her entire life before coming to the Sanctuary. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]In 1994 she gave birth to Nic. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ronnie's best friends are Debbie and Gypsy. (Gypsy is still at the Hawthorn Corporation.)[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ronnie is very animated and food motivated. She's always the first to arrive at the 4-wheeler for a meal. She loves to play in the ponds and explore new areas. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Ronnie is short and compact. She has a shorter trunk and a very thick upper trunk.

[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
παντως η γυναικα αυτη στην Κολομβια το πιο πιθανο ειναι να πουλησε το βιντεο για να παρει καποια χρηματα.δεν το λεω για κακο,εξαλλου ετσι φανηκε ποση ευγνωμοσυνη μπορουν να σου δειξουν τα ζωα αν τους δειξεις εσυ πρωτα σεβασμο κι αγαπη.
μακαρι να υπηρχε και στην ελλαδα(δεν ξερω βεβαια αν υπαρχει)καποια οργανωση που να εσωζε ζωα κακοποιημενα να παω να δουλεψω εθελοντικα.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
vicky πως λενε τον ελεφαντα σου?
Η αληθεια ειναι πως και εγω θελω να υιοθετησω ενα ζωο, αλλα και ενα παιδακι(μεσω της UNICEF, αν δεν κανω λαθος).
Για την ακρίβεια αυτό γίνεται απ'όσο ξέρω από την Action Aid (https://www.actionaid.gr). Μπορείς να έρθεις σ'επαφή μάζί τους μέσω του site τους.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχει διαφορά μεταξύ του φτιάχνω ζωολογικό κήπο για να πηγαίνει ο κόσμος να βλέπει τα ζώα, και μεταξύ της ανάγκης για να τα προστατέψω αλλά πρέπει να μαζεύω και λεφτά για τη συντήρηση τους.
Όταν ο σκοπός είναι η προστασία των ζώων, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει το κράτος είναι να απαγορεύσει τα τσίρκο με ζώα. Οσο υπάρχουν τσίρκο με ζώα θα υπάρχει ανάγκη για περίθαλψη ζώων, ανάγκη η οποία δεν καλύπτεται με το Αττικό πάρκο, γιατί ανάγκη για περίθαλψη δεν έχουν μόνο αυτά που είναι στο πάρκο αλλά και όλα τα ζώα των τσίρκο. Στο κάτω – κάτω και λεφτά να υπάρχουν τι θα ταΐζονται αυτά τα ζώα; Ποια θα είναι η τροφή τους; Από πού θα βρίσκεται; Κυρίως για τα σαρκοφάγα;
Από κει και πέρα επειδή ήδη υπάρχει η ανάγκη προστασίας τέτοιων ζώων, θα μπορούσε να διατίθενται από το κρατικό ταμείο τα απαραίτητα χρήματα για τη συντήρηση τους, ώστε να μην χρειάζεται να εκτίθενται τα ζώα σε κοινή θέα για ψυχαγωγία. Αν πάλι θέλουμε να τα συνδυάσουμε, και εφόσον συμφέρει οικονομικά, φτιάχνουμε ένα συγκρότημα με καφετέρια εστιατόριο ή δεν ξέρω τι άλλο χώρο ψυχαγωγίας, κάνουμε μια εγκατάσταση με κάμερες και γιγαντοοθόνες, να βλέπει κι κόσμος τα ζώα, πληρώνοντας εισιτήριο κατά την είσοδο του χώρια η κατανάλωση του.
Ολο αυτό όμως για να γίνει, θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα την προστασία των ζώων και όχι την ψυχαγωγία μας θεωρώντας τα ζώα ως πράγματα
Στα γκουντις που έχει και παιδότοπο ξεσκίζονται και πληρώνουν, και είσοδο και την κατανάλωση τους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool