Λόξυγγας

Fotini

Διάσημο μέλος

Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
Έχει συμβεί η γατούλα σας να παρουσιάζει λόξυγγα; Τη δική μου την πιάνει συχνά - πυκνά, από καθόλου μέχρι δυο φορές τη μέρα. Δεν της κρατάει πολύ αλλά με προβληματίζει. Ρώτησα την κτηνίατρο και μου είπε ότι θα πρέπει να ανησυχήσουμε αν συνεχιστεί αφού κλείσει τους 6 μήνες (τώρα είναι τεσσάρων και κάτι). Τί μπορεί να συμβαίνει και έχει λόξυγγα η γάτα; Ειλικρινά, θα πρέπει να περιμένω κάτι κακό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ.....Τα ίδια με το δικό μου. Το παθαίνει μετά το φαγητό? Πόσο κρατάει?
Ο δικός μου όταν τρώει (μιλάμε για μικρές ποσότητες...) το παθαίνει σχεδόν πάντα και κρατάει 3-5 λεπτά.
Εχουν ευαίσθητα στομαχάκια οι Βιρμανοί....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και πώς μπορεί κάποιος να το αντιμετωπίσει αυτο; Υπάρχει κάποια μέθοδος συγκεκριμένη ή φάρμακα. Δηλαδή και να το συνεχίσει μετά τους 6 μήνες θα μπορούν να την βοηθήσουν;

:blink:Ωχ! Πρώτη φορά ακούω λόξυγγα σε γάτα... Η Αρήθα καμιά φορά στραβοκαταπίνει όταν πίνει νερό απ' τη βρύση (γιατί πίνει γέρνοντας το κεφάλι της στο πλάι η χαζή), αλλά κάνει ένα γκουχ και της περνάει.:hmm:
Φαντάζεσαι να σου πει η κτηνίατρος ότι πρέπει να την τρομάζεις; :lol::lol::rolleyes:

Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας λόξυγγας. Ο άνθρωπος πίνει λίγο νερό με το πιρούνι βαλμένο ανάποδα στο ποτήρι (που λέει ο λόγος, δηλαδή) και του περνάει. Αλλά στις γάτες τί να κάνεις; Να τις βάλεις με το ζόρι να πιουν νερό; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας που προκαλεί το λόξυγγα. Για τους ανθρώπους λένε ότι, ίσως, υπάρχει πρόβλημα στο στομάχι.
Ισμήνη, ναι, συνήθως το παθαίνει μετά το φαγητό. Ίσως να φταίω κι εγώ λίγο που την προκαλώ να παίξουμε σχεδόν αμέσως μετά. Θα σταματήσω να το κάνω μήπως και δω βελτίωση. Αυτό με συμβούλεψε και η κτηνίατρος. Μερικές φορές, όμως, εκεί που παίζουμε χωρίς να έχει προηγηθεί φαγητό, ξαπλώνει και την πιάνει πάλι στα καλά του καθουμένου. Δεν κρατά πολύ, μερικά λεπτά μονάχα, αλλά με βάζει σε σκέψεις. Πρώτη φορά το αντιμετωπίζω σε γάτα:hmm:

Κι εγώ πρώτη φορά στο Σίβα το διαπίστωσα αυτό. Γενικά ο γάτος μου είναι πολύ ευαίσθητος. Π.χ. λίγο να αλλάξει ο καιρός αρχίζει να φτερνίζεται...Πιστεύω ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκτροφείων....
Αυτό που σου είπε ο γιατρός Φωτεινή σωστό είναι. Αφηνε τη μετά το φαγητό να ηρεμεί και να χωνεύει και μην τη σηκώνεις πιάνοντας τη στην κοιλιά. Επίσης πρόσεξε λίγο τις ποσότητες και εάν τρώει με βουλιμία.
Ο δικός μου πάντως δεν τρώει με βουλιμία και τρώει πολύ μικρές ποσότητες και πάλι το παθαίνει...

Ε, λοιπόν το φτέρνισμα το είδα κι 'γω τις τελευταίες μέρες! Και μου πέρασε από το μυαλό ότι έχει κρυώσει! Όσο για το φαγητό, τρώει λίγο και πολλές φορές, όχι όλο με τη μία. Και θα σταματήσω να την παίζω μετά το φαϊ και να την πιάνω από την κοιλιά. Ευχαριστώ;) Ίσως με αυτό τον τρόπο να σταματήσει ο λόξυγγας.

Kι εμένα φτερνίζεται αυτές τις μέρες...Ενώ η Αργυρώ είναι συνέχεια στο μπαλκόνι και δεν έχει τίποτα!
Κι ο Σίβα τρώει από ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ πολλές φορές, κυρίως το βράδυ.
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις πολύ είναι να μην τη μάθεις σε κονσέρβες (ο δικός μου δεν τρώει ξηρά καθόλου)...Επίσης δεν ξέρω εάν κυκλοφορεί ξηρά τροφή για γάτες με ευαίσθητο στομάχι, αν και τώρα που είναι μικρούλα χρειάζεται junior.

Επίσης δεν ξέρω εάν κυκλοφορεί ξηρά τροφή για γάτες με ευαίσθητο στομάχι, αν και τώρα που είναι μικρούλα χρειάζεται junior.
Οι κροκέτες i/d της Hills που είναι για γάτες με ευαισθησία στο πεπτικό έχουν και εκδοχή kitten, αν δεν κάνω λάθος.

Οι κροκέτες i/d της Hills που είναι για γάτες με ευαισθησία στο πεπτικό έχουν και εκδοχή kitten, αν δεν κάνω λάθος.
Ναι αλλά αυτές δίνονται μόνο για θεραπευτικούς λόγους προσωρινά. Ή κάνω λάθος?:hmm:
Εγω έδινα έπειτα από σύσταση του γιατρού και στο Σίβα και στην Αργυρώ σε μορφή κονσέρβας, αλλά μου είχε τονίσει ότι δεν είναι για μόνιμη διατροφή.

Ήταν μαθημένη στις κροκέτες Royal Canin Kitten 34 και αυτές συνεχίζω να της δίνω. Είναι πολύ καλές απ' όσο μπορώ να κρίνω διαβάζοντας την ετικέτα. Όσο για κονσέρβες, η κτηνίατρος μου είπε να μην της δώσω ποτέ γιατί είναι όλες σαβούρα:hmm:Δεν μένει παρά μόνο ξηρά τροφή και λίγο γιαουρτάκι πότε - πότε γιατί είναι και λιγούρω η άτιμη. Ό,τι με βλέπει να τρώω θέλει να το δοκιμάσει κι αυτή και δεν ησυχάζει μέχρι να γίνει το δικό της. Μέχρι και 2 ποπ-κορν έφαγε όταν με είδε να τα μασουλάω:rolleyes:

Ό,τι με βλέπει να τρώω θέλει να το δοκιμάσει κι αυτή και δεν ησυχάζει μέχρι να γίνει το δικό της. Μέχρι και 2 ποπ-κορν έφαγε όταν με είδε να τα μασουλάω:rolleyes:
:lol: Κι ο Σίβα τα ίδια! Τρελαίνεται δε να τρώει corn flakes απο τα δικά μου! Βέβαια μιλάμε για 1 κουτ. του γλυκού....

Μπορείς να της δίνεις κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς αλάτι.
Εδώ υπάρχουν κι άλλες συνταγές για γάτες ...

Ναι αλλά αυτές δίνονται μόνο για θεραπευτικούς λόγους προσωρινά. Ή κάνω λάθος?:hmm:
Δεν είμαι σίγουρη...:hmm:Έψαξα λίγο και στο site τους αλλά δε λέει κάτι σχετικά. Δεν αναφέρει ούτε i/d kitten, μπορεί να κάνω λάθος και να θυμάμαι κάτι άλλο...:confused:

Δεν είμαι σίγουρη...:hmm:Έψαξα λίγο και στο site τους αλλά δε λέει κάτι σχετικά. Δεν αναφέρει ούτε i/d kitten, μπορεί να κάνω λάθος και να θυμάμαι κάτι άλλο...:confused:
Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι περιέχουν ελάχιστο ασβέστιο ή καθόλου (?) και είναι κακό να δίνονται συνέχεια ειδικά στα μικρά γατάκια.

Μπορείς να της δίνεις κοτόπουλο βραστό ή ψητό χωρίς αλάτι. Εδώ υπάρχουν κι άλλες συνταγές για γάτες ...

Ευχαριστώ:) Κι αναρωτιόμουν αν έχει δημοσιευθεί κάτι σχετικό στο Mycat. Να 'σαι καλά, Ισμήνη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back