Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να έχουν και πώς να τα θεραπεύσω;

anngi

Νεοφερμένο μέλος

Ο anngi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλό απόγευμα σε όλους. Μόλις μπήκα στην συντροφιά σας και θα το εκτιμούσα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε. Στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας μου μεγαλώνουν 6 γατάκια τα οποία έχουν αρρωστήσει. Δυστυχώς το γεγονός ότι είναι «αδέσποτα» δεν μου επιτρέπει να τα πιάσω για να τα πάω σε γιατρό για να τα εξετάσει ή να τα εμβολιάσει. Από το χειμώνα ή τουλάχιστον τότε το πρόσεξα, φτερνίζονται συνέχεια και τραντάζεται όλο το κορμάκι τους και δεν ξέρω αν είναι άσχετο έχουν μυξούλες στην μυτούλα τους. Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να έχουν και πώς να τα θεραπεύσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φυσικα και μπορεις νατα πας σε γιατρο αν μπορεις να τα πιασεις με λιγο φαγακι μεσα σ ενα γατοφοριακι. Μπορεις να παρεις τηλ τα κοριτσια στο κεντρο γατας https://catvetcenter.gr/ που εινα γιατροι να σου πουν καμμια αντιβιωση να ριξεις στο νερακι τους κα καο θα ηταν να τα στειρωσεις και με την ευκαιρια. Το ιδιο μπορεις να κανεις και με τον αιλουρο το κτηνιατρειο γατας https://www.ailouros.gr/.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλωσήρθες!
Υπάρχουν αρρώστιες όπως η ρινοτραχίτιδα ή ο καλυκοϊος που εμφανίζουν καταρροή και τσίμπλες,πρήξιμο στα μάτια...Δεν πιάνονται να τα δει έστω κάποιος κτηνίατρος;:/:Τα χρήματα για τη θεραπεία δεν είναι πολλά,και η βελτίωσή τους μπορεί να είναι θεαματική.

Μπορεί να είναι και κάτι ασήμαντο(δηλαδή να είναι μόνο συροπάκι αυτό που πρέπει να τους δώσεις)αν είναι αναπνευστικό.Πάντως αν τα έπαιρνες με ένα κουτάκι ή ένα πανάκι ..Τουλάχιστον το ένα ????Σκέψου ότι θα σώσεις μία ή και περισσότερες ζωούλες..Κρίμα δεν είναι να τα χάσουμε??

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Moukelis δυστυχώς αποκλείεται να μπορέσω να τα μεταφέρω και δεν το κάνω απο άποψη χρημάτων, αλλά ακόμα κι άν πιάσω μόνο το ένα τον πιο χαδιάρη μου, μετά θα φοβηθεί. Yasmin 1gr θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνατε με το τηλεφωνικό κέντρο. Katerina 10 και να ήξερες πόσο στεναχωριέμαι όταν τα βλέπω έτσι. Οι οικογένειες που τα θέλουμε είχαμε πολλούς καβγάδες με τους ενοίκους που δεν τα ήθελαν και τώρα που τα αποδέχτηκαν εκείνα αρρώστησαν! Άσε που τα έχουμε μεγαλώσει απο μωράκια γιατί οι μάνες κάποιων απο αυτά οταν τα γέννησαν τα παράτησαν και έφυγαν και γύρισαν μετά απο καιρό όταν ξαναγέννησαν..

Λοιπον αλλη λυση: να φωναξεις το γιατρο να τα δει επιτοπου εκει και να σου πει τι να ριξετε στο φαγακι τους

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Moukelis δυστυχώς αποκλείεται να μπορέσω να τα μεταφέρω και δεν το κάνω απο άποψη χρημάτων, αλλά ακόμα κι άν πιάσω μόνο το ένα τον πιο χαδιάρη μου, μετά θα φοβηθεί. Yasmin 1gr θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνατε με το τηλεφωνικό κέντρο. Katerina 10 και να ήξερες πόσο στεναχωριέμαι όταν τα βλέπω έτσι. Οι οικογένειες που τα θέλουμε είχαμε πολλούς καβγάδες με τους ενοίκους που δεν τα ήθελαν και τώρα που τα αποδέχτηκαν εκείνα αρρώστησαν! Άσε που τα έχουμε μεγαλώσει απο μωράκια γιατί οι μάνες κάποιων απο αυτά οταν τα γέννησαν τα παράτησαν και έφυγαν και γύρισαν μετά απο καιρό όταν ξαναγέννησαν..

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι το ότι αν φοβηθεί το ένα που σίγουρα δεν θα του αρέσει η επίσκεψη στον κτηνίτρο εσύ με τα χαδάκια και την φροντίδα σου θα το καθυησυχάσεις.:)Μην φοβάσαι μην φοβηθεί..Αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι να μην πάθουν τιποτα και χαθούν από τη ζωή.Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν αυτό που προτείνει η Γιασμίν καθώς και το να πήγαινες ένα,αυτό που σου φαίνεται πιο θαραλεό και κοινωνικό, στον κτηνίατρο...:)

αν θελεις παγιδες για να τα πιασεις ξερω καποιον που εχει στην αθηνα υποψην.

Εγώ προτείνω να τα πιάσεις να τα πας σε ένα γιατρό, το πιθανότερο ειναι οτι με μια ενέσιμη δεκαήμερη αντιβίωση θα πάνε πολύ καλά.
Και να τα στειρώσεις.
Για καλές τιμές για στεριώσεις αδεσπότων δες κι εδώ.
Και να φοβηθούν μετά θα τους περάσει οταν τα επιστρέψεις στο χώρο τους. ΣΕ αυτήν την φάση προέχει η υγεία τους, ειδικα αν τα βλέπεις να αδυνατίζουν...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back