Μήπως τελικά έχει διαβήτη;;;

Άννα Κ.

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Άννα Κ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 823 μηνύματα.
Σήμερα το πρωί που ξύπνησα παρατήρησα κάτι διαφορετικό στην Εστεε..Δεν έφαγε!!!Και αυτο για το δικό μου το γατί είναι τρομερά ανησυχητικό...Η Εστεέ έχει γεννήσει πρόσφατα (στις 1 Απριλίου ) και αδυνάτησε τρομερά...Παίρνει βιταμίνες αλλά επίσης τρώει και γύρω στις 3 κονσέρβες την μέρα,πίνει πάρα πολύ νερό και πηγαίνει πάρα πολύ συχνά στην άμμο της κυρίως για ούρα..Παρά το φαγητό που τρώει είναι πάρα πολύ αδύνατη, αν την δει κανείς θα πει οτι έχω να την ταίσω μέρες...Αλλά σήμερα ξύπνησα και την είδα ζαρωμένη και χωρίς διάθεση για φαγητό...Η εστεε είναι το μόνο μου γατάκι που δεν τρώει κροκέτες, δεν τις συνήθισε ποτέ και όταν τρώει τις καταπίνει αμάσητες...Σκέφτηκα μήπως έχει διαβήτη, γιατί εκτός από την πολυφαγία, πολυουρία και την τάση να πίνει πολύ νερό παραμένει ανησυχητικα αδύνατη...Το απόγευμα έχουμε ραντεβού με τον γιατρό αλλά έχω ανησυχήσει πάρα πολύ...Ξέρει κανείς να με ενημερώσει, γιατι αγχώθηκα πολύ...:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καημένη Εστέε...Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό,και να έχει χάσει απλά βάρος από τον θηλασμό.Περιμένουμε νέα της θείας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είπες ότι γέννησε πριν ενάμισι μήνα. Πόσα έκανε και τα θήλασε? Η θηλάζει ακόμα?

Είπες ότι γέννησε πριν ενάμισι μήνα. Πόσα έκανε και τα θήλασε? Η θηλάζει ακόμα?
Θηλάζει ακόμα αλλά όχι τακτικά, δηλαδήμια φορά τις 3 μέρες.Γένικά δεν καθεται να θηλάσει δεν έχει όρεξη...

Μην ανησυχείς, μπορεί απλά να εξαντλήθηκε από τα μωρά. Ακόμη κι αν είναι διαβητική, μπορεί να έχει μια χαρά ποιότητα ζωής για πολλά χρόνια

Καημένη Εστέε...Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό,και να έχει χάσει απλά βάρος από τον θηλασμό.Περιμένουμε νέα της θείας...
Τα νέα της γιαγιάς...Εδώ εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα πως να μην μπερδευτείς εσυ???Ευχομαι να περάσει γρήγορα περιμένω και διάγνωση το απόγευμα..

Γέννησε 5 μωρά,ξέχασα να το αναφέρω!!

Τα νέα της γιαγιάς...Εδώ εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα πως να μην μπερδευτείς εσυ???Ευχομαι να περάσει γρήγορα περιμένω και διάγνωση το απόγευμα..
Ωχ,συγνώμη,έχω μπερδευτεί λίγο...:redface:Βλέπω σιαμεζακια μέχρι και στον ύπνο μου.Ένα συγκεκριμένο κυρίως...:PΌλα καλά θα πάνε,μόλις μάθεις νέα γραψε να τα δω το βράδυ!

Μην ανησυχείς, μπορεί απλά να εξαντλήθηκε από τα μωρά. Ακόμη κι αν είναι διαβητική, μπορεί να έχει μια χαρά ποιότητα ζωής για πολλά χρόνια
Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι μετράω τα κόκκαλα της και δεν μπορώ να κάνω κάτι για πάρει βάρος...Ειδικά σήμερα είναι σαν φάντασμα, εχω τρομοκρατηθει ειλικρινά, γιατι χθες επιανα την κοιλια και φαινοταν σαν να είχε μεγαλώσει κάπως αλλα σήμερα δεν ξέρω τι να πω ή πως να το περιγράψω πόσο αδύνατη φαίνεται

Ωχ,συγνώμη,έχω μπερδευτεί λίγο...:redface:Βλέπω σιαμεζακια μέχρι και στον ύπνο μου.Ένα συγκεκριμένο κυρίως...:PΌλα καλά θα πάνε,μόλις μάθεις νέα γραψε να τα δω το βράδυ!
Δεν πειράζει καταλαβαίνω...Θα σας πω μόλις γυρίσω από τον γιατρό..

Μια εξέταση αίματος θα σας λύσει την απορία....:hmm:

το οτι πινει πολυ νερο δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχει διαβητη και στην νεφρικη ανεπαρκεια πινουν πολυ νερο τα ζωα.κανε οποιες εξετασεις χρειαζονται αιματολογικες και μια γενικη αιματος,επισης να δειτε και αιματοκριτη και λευκα(φαινεται απο την γενικα).ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο!

Αυτό που με ανησυχεί είναι οτι μετράω τα κόκκαλα της και δεν μπορώ να κάνω κάτι για πάρει βάρος...Ειδικά σήμερα είναι σαν φάντασμα, εχω τρομοκρατηθει ειλικρινά, γιατι χθες επιανα την κοιλια και φαινοταν σαν να είχε μεγαλώσει κάπως αλλα σήμερα δεν ξέρω τι να πω ή πως να το περιγράψω πόσο αδύνατη φαίνεται

Αυτό συμβαίνει συχνά με γάτες μετά από θηλασμό, καμιά φορα κάνουν μήνες μέχρι να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Γι'αυτό άλλωστε δεν πρέπει να γεννάνε πάνω απο μια φορα το χρόνο. Μην ανησυχείς, νομίζω ότι δεν είναι τίποτα αλλά καλού κακού, κάνε την εξέταση αίματος, καλύτερα να είσαι σίγουρη.

το οτι πινει πολυ νερο δεν σημαινει απαραιτητα οτι εχει διαβητη και στην νεφρικη ανεπαρκεια πινουν πολυ νερο τα ζωα.κανε οποιες εξετασεις χρειαζονται αιματολογικες και μια γενικη αιματος,επισης να δειτε και αιματοκριτη και λευκα(φαινεται απο την γενικα).ελπιζω να μην ειναι τιποτα σοβαρο!
Και εγώ το ελπίζω..Νεφρική ανεπάρκεια σε τόσο νεαρό ζώο όμως???Παίζει???Η Εστεέ είναι δύο χρονών

Και εγώ το ελπίζω..Νεφρική ανεπάρκεια σε τόσο νεαρό ζώο όμως???Παίζει???Η Εστεέ είναι δύο χρονών

Ναι, δυστυχώς δεν έχει να κάνει με ηλικία. Είχα χάσει γατάκι 6 μηνών από νεφρική ανεπάρκεια.

Ναι, δυστυχώς δεν έχει να κάνει με ηλικία. Είχα χάσει γατάκι 6 μηνών από νεφρική ανεπάρκεια.
Πλάκα μου κάνεις τώρα!!!!Πως προκαλείται δηλαδή??

Πλάκα μου κάνεις τώρα!!!!Πως προκαλείται δηλαδή??

Δεν ξέρω πώς προκαλείται, αυτό κάποιος γιατρός θα το ξέρει. Ο κτηνίατρος σε μένα τότε είχε πει ότι μάλλον είχε πρόβλημα εκ γενετής.

σωστα, για να δεις τα νεφρα πρεπει να κανεις εξεταση για ουρια και κρεατινινη.αλλα και παλι οι εξετασεις αυτες δειχουν καποιο προβλημα οταν πια λειτουργει μονο το 20% των νεφρων.δηλαδην οσο λειτουργει το 25 -30% οι εξετασεις μπορει να βγαινουν καλες,μετα δειχνει.:hmm::(

Μακάρι να πάνε όλα καλά....πες μας νέα όταν έρθεις απ΄το γιατρό.:)

Γειά σας μόλις γυρισαμε απο τον γιατρο ο οποίος διέγνωσε οτι είναι απόλυτα εξαντλημένη η Εστεέ, ο οποίος βέβαια πριν 2 εβδομάδες μου 'ελεγε οτι είναι φυσιολογική η αδυναμία της..Η Εστεέ είναι μόνο 2.600 κιλά αν είναι δυνατόν.Τέλος πάντων αφου τα γατακια φτάσαν σε μια ηλικία που τρώνε πια το φαι τους αρχίσαμε στην Εστεέ μια θεραπεια για να κόψει το γάλα και κλείσαμε ραντεβού σε 2 εβδομάδες για στειρωση..Δόξα τω Θεώ δεν έχει κάτι παθολογικό...Εκνευριστηκα δε πολύ με τον γιατρό γιατί το γατί το είχε δει πριν 2 εβδομάδες που ανησυχούσα για την αδυναμία της και μου είχε πει να της δινω απλά και τρεις κονσερβες αν χρειαστει..Και να που φτάσαμε, να μην μπορει να πάρει τα πόδια του το ζωντανο!!!Με εκνευρισε επίσης μια κυρία με σκύλο που δεν σεβάστηκε καθόλου οτι μέσα στο κτηνιατρίο υπήρχε και μια γάτα και άφηνε τον σκύλο της να έρχεται καταπάνω μας...Αυτά από μένα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back