Marlene
Νεοφερμένο μέλος
Το ΣΚ πήγαμε Καλαμάτα και το μόνο κριτήριό μας για ξενοδοχείο ήταν το να δέχονται κατοικίδια. Αντίστοιχα, θα έπρεπε να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια να καταχωρηθούν σε μια λίστα τα μαγαζιά που φέρονται καλά στα ζώα.
Σήμερα πήγαμε σε ένα εστιατόριο στην περιοχή των Πετραλώνων. Είχαμε ξαναπάει άλλες δύο φορές, σήμερα όμως, που δεν είχε κόσμο, προσέξαμε ότι η μόνη -στειρωμένη, είχε κομμένο αυτί- γάτα που μπήκε μέσα -ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ- έφευγε μόλις έβλεπε το γκαρσόνι. Κάποια στιγμή, άλλος υπάλληλος την έδιωξε.
Ρωτήσαμε τον υπάλληλο εάν η πολιτική του μαγαζιού είναι να διώχνουν τις γάτες. Μας το επιβεβαίωσε. Ζητήσαμε να μας πουν ποιος είναι το αφεντικό και ρωτήσαμε πάλι το ίδιο. Η συνιδιοκτήτρια του μαγαζιού μας είπε: "Και τι; Ν' αφήσουμε τις γάτες να μπουν μες το μαγαζί; Έχουμε και κάτι πουλιά εδώ" [προσωπικά δεν τα είδα, ίσως να υπάρχουν, αλλά συνήθως τα προσέχω αυτά]. Απάντησα ότι απλώς θέλω να ξέρω για να μην ξαναπάω, ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου.
Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι πάντα γεμάτο. Υπερβολικά, θα έλεγα. Αλλά απ' αυτούς που πάνε, είναι πιθανόν το ένα τρίτο τουλάχιστον δε θα πήγαινε εάν ήξερε πώς διώχνουν τα ζώα οι ιδιοκτήτες του.
Θα παρακαλούσα να μου πείτε σε ποιο μπλογκ, ιστοσελίδα ή κάτι αντίστοιχο πρέπει να απευθυνθώ για να ζητήσω να φτιαχτεί μια λίστα με τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία, κ.α., που έχουμε τσεκάρει ότι αντιμετωπίζουν τα ζώα όπως πρέπει. Κι αν πάλι υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο και το έχετε υπόψη σας, αν σας είναι εύκολο, πείτε μου πού βρίσκεται.
Όταν κάνουμε την επισήμανση αυτή σε μαγαζιά μόνοι μας φαινόμαστε γραφικοί, όσο κι αν το σχόλιό μας ενοχλεί. Εάν υπήρχε ένα δίκτυο στο οποίο να καταγγέλονται τα μαγαζιά αυτά και να αναλαμβάνουν και άλλοι να πηγαίνουν σ' αυτά τα μέρη και να κάνουν το ίδιο σχόλιο, ίσως κάτι να άλλαζε.
Προφανώς, δεν ευθύνονται όλα τα μαγαζιά στην περιοχή των Πετραλώνων για τα παραπάνω. Το όνομα του μαγαζιού είναι στη διάθεση της κοινότητας.
Μαρλέν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drf
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Voula
Διάσημο μέλος
Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλω με τίποτα να πατάω το πόδι μου σε μέρη που φέρονται έτσι στα ζώα.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Marlene
Νεοφερμένο μέλος
Υπάρχουν δύο πράγματα που κάνουμε όλοι/ες μας: Δεν πηγαίνουμε σε μαγαζιά που δε "χωράνε" ζώα και πηγαίνουμε σ' εκείνα που "χωράνε".
Το να φτιάξουμε μια λίστα με τα δεύτερα είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να γίνει εύκολα και άμεσα.
Πρέπει όμως να φτιαχτεί και μια λίστα με τα πρώτα. Και καλό θα ήταν να το έκανε ένας συγκεκριμένος φορέας, ο οποίος να έχει και τη δυνατότητα να κάνει μια σχετική καμπάνια, γιατί έχει σημασία οι μαγαζάτορες να γνωρίζουν ότι αρκετός κόσμος αρνείται να πάει στα μαγαζιά τους γι' αυτό το λόγο. Έχει κανείς/καμιά εικόνα για το ποιος μπορεί να προτίθεται ή σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε;
Ας ξεκινήσουμε από τη λίστα με τα μαγαζιά που δέχονται και ταϊζουν ζώα, που είναι και εύκολο και δε συνεπάγεται και κανενός είδους πρόβλημα, μια και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα χαρούν να αναφέρονται τα μαγαζιά τους σε μια τέτοια θετική λίστα.
Το ζήτημα βέβαια είναι να θυμηθεί κανείς συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις.... Προσωπικά αρχίζω άμεσα την προσπάθεια.
Έχω κουραστεί να αναρωτιέμαι κάθε φορά πού μπαίνω. Θέλω να ξέρω ότι όπου πηγαίνω η κατάσταση σε σχέση με τα ζώα είναι αυτή που αποδέχομαι.
RedCat
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Βέβαια, έχω να πάω εκεί πάνω από δυο χρόνια, αλλά δε νομίζω να άλλαξε κάτι.
marzep
Δραστήριο μέλος

!Το κακομοιρακι λιγο φαγακι εψαχνε
...Βεβαια παντα παιζει ρολο η "εξαιρετικη" ενημερωση του κοσμου.Ενα πραμα διποδο διπλα,ενω κατεβαζε αξιοσημειωτου μεγεθους μπυροποτηρο και φουμαρε,ταυτοχρονα "προφυλασσε" την εγκυμοσυνη του,απαιτωντας απο εμενα να σταματησω να ταiζω το γατι...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρνητικο σημα για το "Δια Ταυτα" στην Πλακα!Ο ενας σερβιτορος κλωτσαγε "τρυφερα" ενα γατουλινι ηρεμοτατο για να φυγει!Το κακομοιρακι λιγο φαγακι εψαχνε
...Βεβαια παντα παιζει ρολο η "εξαιρετικη" ενημερωση του κοσμου.Ενα πραμα διποδο διπλα,ενω κατεβαζε αξιοσημειωτου μεγεθους μπυροποτηρο και φουμαρε,ταυτοχρονα "προφυλασσε" την εγκυμοσυνη του,απαιτωντας απο εμενα να σταματησω να ταiζω το γατι...
Κατ' αρχήν, εξαιρετική η περιγραφή σου, σαν να το είδα αυτό το πράγμα το δίποδο (έτσι ονομάζω κι εγώ τους υπανθρώπους καθότι από ψυχή και καρδιά πλήρης απουσία και κενό...)...Αλλά το καλύτερο είναι που η εν λόγω μανδάμ φούμαρε και μπεκρόπινε ενώ ήταν έγκυος και μετά την ενοχλούσε το γατάκι...Σιχτίρ εμέσματα της κοινωνίας που αναπαράγονται κιόλας...
Πολύ καλή ιδέα να γράφονται εδώ καταστήματα που φέρονται καλά σε αδέσποτα και μη ζωάκια... Όπως και η Βούλα, και για μένα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η στάση διάφορων εμπορικών επιχειρήσεων απέναντι κυρίως στα αδεσποτάκια...
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
. Θυμάται κάποιος το όνομα του μαγαζιού που κόψαμε την πίτα στου Ψυρή? Κι αυτά εξαιρετικά παιδιά όπως προείπα μαζεύουν τα αποφάγια για τα γατάκια. Θα το θυμιθώ αν δεν το θυμιθεί άλλος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marlene
Νεοφερμένο μέλος
Το Προλαιταριακόν [είναι έτσι γραμμένο για λόγους που έχουν να κάνουν με την παρόρμηση του τεχνίτη που έφτιαξε την ταμπέλα] θα το έγραφα και εγώ. Η Ευγενία άλλωστε έχει και δικά της ζώα, δύο σκυλιά και αντιλαμβάνεται απόλυτα το ζήτημα και των "ιδιόκτητων" και των αδέσποτων ζώων.
Marlene
Νεοφερμένο μέλος
Ας σημειώσουμε εδώ και το μαγαζί της κ. Τασίας, Σάμου 31, στην Άνω Ηλιούπολη. Πήγα τυχαία αρχικά και ξαναπήγα το χειμώνα πολλές φορές γιατί ό,τι μένει από τα ψάρια πάει κατευθείαν στις γάτες οι οποίες κάθονται έξω από την πόρτα του μαγαζιού και περιμένουν τη "μερίδα" τους.
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
μαγαζιού της να κοιμούνται 2 γατάκια και αρνείται να τα βγάλει έξω.Αξίζει να μάθουμε και να στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτούς τους ανθρώπους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool