Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ξέρουμε ότι το μαγείρεμα καταστρέφει την ταυρίνη. Διαφέρει όμως η περιεκτικότητα σε ταυρίνη στο βραστό, στο ψητό ή στο τηγανητό κρέας; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Το βραστό κρέας είναι το χειρότερο ως προς την περιεκτικότητά του σε ταυρίνη. Αν θέλετε η γατούλα σας να προσλαμβάνει περισσότερη ταυρίνη όταν τρώει την σπιτική μαγειρεμένη λιχουδιά της, προτιμήστε το ψητό κρέας
. Εναλλακτική λύση: βραστό κρέας+τον ζωμό του.Δείτε εδώ αναλυτικότερα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ το βάζω σε μπολ κρύο όπως είναι από το ψυγείο για να δροσίζεται
Του αρέσει πολύ (τον τραβάει το λίπος)
moukelis
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα κινούμαστε και οι 2 περισσότερο... αυτός θα παίζει και εγώ θα καθαρίζω 

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Θα κινούμαστε και οι 2 περισσότερο... αυτός θα παίζει και εγώ θα καθαρίζω![]()
Α να χαθεις..

..πολυ μου αρεσε αυτο..
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Είχα βρει κάποτε κάτι συνταγές, θα ψάξω αργότερα ή αύριο να τις βρώ και να τις παραθέσω εδώ.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά θέλω να δώσω ότι καλύτερο γίνεται. Αν παραθέσεις κάποιες συνταγές θα είναι σούπερ!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
375γρ κρέας μαγειρεμένο (ότι κρέας θέλετε)
125γρ αυγά ή/και συκώτι μαγειρεμένα
200-500mg ταυρίνη ημερησίως
500γρ μαγειρεμένο ρύζι ή πατάτες
Λίπος (ζωικά λίπη, βούτυρο, λάδι, ιχθυέλαιο). Προαιρετικό αλλά απαραίτητο αν το κρέας είναι άπαχο. Δεν αναφέρει σε τι ποσότητα πρέπει να δίνουμε, αλλά λέει ότι το κρέας πρέπει να περιέχει 10-35% λίπος. Επίσης τονίζει ότι εξαρτάται από το πόσο δραστήριο είναι το γατί μας. Αν είναι υπέρβαρο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λίπος, αν είναι κανονικό χρειάζεται, και αν είναι αδύνατο χρειάζεται λίγο περισσότερο. Αν δίνουμε 500γρ κρέας τότε τα 450 πρέπει να είναι άπαχο κρέας και τα 50γρ λίπος. Εγώ θα έδινα πχ στήθος κότας μαζί με το δέρμα.
0.5γρ ανθρακικό ασβέστιο (calcium carbonate) την ημέρα για γάτα 4.5 κιλών.
Πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία: ανθρώπινες πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα οποία δεν περιέχουν πάνω από 200% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσολογίας. Η ημερήσια δοσολογία είναι 1/4 του χαπιού ανά 6.8 κιλά γάτας.
Αργινίνη, arachidonic acid, L-carnitine, choline συμπληρώματα προαιρετικά.
Ιωδιούχο αλάτι. Το θαλασσινό αλάτι και το kelp δεν περιέχουν αρκετή ποσότητα ιωδίου. Δεν λέει ποσότητα, αλλά λογικά χρειάζονται λιγότερο αλάτι από εμάς.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μου φαίνεται πραγματικά πολύπλοκο..![]()
αυτό είναι το μειονέκτημα με τα μαγειρεμένα
Ένας από τους λόγους που επέλεξα την ωμή διατροφή ήταν αυτός. Δεν μετράω ποσότητες (μόνο τα συκωτάκια) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο με την αναλογία φωσφορου-ασβεστίου αφού χρησιμοποιώ ολόκληρο κοτόπουλο, κουνέλι, πάπια, σολωμό κτλ. Ούτε προσθέτω συνθετικές βιταμίνες και ταυρίνη
Αν εφτιαχνα σπιτική μαγειρεμένη τροφή (ισορροπημένη) θα μου έπαιρνε αρκετές ώρες (να τα βράσω, να τα αφαιρέσω τα κόκκαλα, να τα ζυγίσω, να προσθέσω βιταμίνες, κτλ). Τώρα σε 20 λεπτά φτιάχνω τροφή για 10 μέρες
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool