prince
Διάσημο μέλος
Καταπίνει την ξηρά του τροφή αμάσητη. Γλύφει το ζουμί / σάλτσα της κονσέρβας και πολύ σπάνια τρώει από το κρέας. Όταν του βράζω κοτόπουλο πρέπει να το κάνω σχεδόν νια νια για να το φάει. Τα μεγάλα κομμάτια τα γλύφει και τα παρατάει. Για ψάρι δεν το συζητώ ότι και να του κάνω απλά δεν το τρώει.
Τώρα τελευταία έχω αρχίσει και του πολτοποιώ την κονσέρβα και την αραιώνω με τη σάλτσα και τη γλύφει. Μόλις τελειώσει η σάλτσα σταματάει και να τρώει.
Ειλικρινά έχω να τον δώ να μασάει δύο μήνες περίπου και τώρα έχει όλα του τα δόντια. Τα πάντα πάνε κάτω αμάσητα.
Ευτυχώς δεν είναι λαίμαργος γιατί θα βαρυστομάχιαζε.
Είναι φυσιολογικό αυτό για σχεδόν 8 μηνών γάτο; Τα γατάκια στη δουλειά μασουλάνε τα πάντα και είναι μάλλον τριών. Ολόκληρο κομμάτι κοτόπουλο φάγανε με τα δοντάκια τους. Ο δικός μου τίποτε.
Αν του βάλω μεγάλο κομμάτι δεν πλησιάζει πλέον.... Το μόνο που μασάει με ευχαρίστηση είναι το καλάθι σκουπιδιών του γραφείου μου πού είναι από χμ καλάμι να το πώ; Τίποτε άλλο.
Έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο φαινόμενο; Ξέρετε κάτι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Παρόλα αυτά, θα ήταν καλό να αποκλείσεις την πιθανότητα να υπάρχει κάτι στο στόμα του που τον ενοχλεί και δεν τον αφήνει να φάει κανονικά (ουλίτιδα, κάποιο χαλασμένο δοντάκι, κάποια πληγούλα στα μάγουλα ή στη γλώσσα, οτιδήποτε). Προσπάθησε να ανασηκώσεις λίγο τα χείλη του και να δεις τα ούλα του, αν σου φαίνονται κόκκινα, και γενικά να ψάξεις για οποιονδήποτε ερεθισμό που θα μπορούσε να τον ενοχλεί. Ίσως και μια πιο λεπτομερής εξέταση απ' τον κτηνίατρο να μην είναι άσχημη ιδέα, ακόμα κι αν είναι πιο πολύ για να σου φύγει το άγχος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
Θα κοιτάξω το στόμα του όπως μου είπες, μόλις σταματήσει το πρωινό του κατάπιμα της ξηράς τροφής.
Στην αρχή το γεγονός ότι σταμάτησε να μασάει το απέδοσα στο δοντάκι που βρήκα στο πάτωμα. Αλλά πλέον έχουμε όλα τα δοντάκια. Ίσως να πρέπει να το αναφέρω στον κτηνίατρο όπως είπες.
Desdemona
Διάσημο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
Το θέμα είναι ότι βλέπω τα μιά σταλιά γατιά εδώ στη δουλειά να μασουλάνε το σύμπαν όταν τρώνε (που είναι 3 μηνω΄ν) και το δικό μου τίποτε 
Του Άνοιξα το στόμα και κοίταξα μήπως φαίνεται τίποτε, αλλά πέρα από μία σειρά υπέροχα σουβλερών δοντιών δεν είδα τίποτε άλλο. Είχε άσχημη αναπνοή (ίσως επειδή είχε περάσει από το μπώλ με τις κροκέτες

Πάντως επειδή έχω μέρες που το παρατηρώ και δεν ξέρω τι συμβαίνει έκλεισα ραντεβού στον κτηνίατρο. Ούτως ή άλλως θα τον πήγαινα για αμπουλίτσα την άλλη εβδομάδα. Θα πάω σήμερα. Ελπίζω να είμαι απλά υπερβολική.
Fotini
Διάσημο μέλος

Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να το πεις στο γιατρό σου.
Επίσης, αφού είναι ήδη οκτώ μηνών, ήδη έχει αλλάξει δοντάκια, αλλά ίσως κάποιο να μην έπεσε και να βγαίνει από κάτω το νέο, και γι' αυτό να πονάει.
Πες το κι αυτό, να το κοιτάξει ο γιατρός σου.
Περιμένουμε νέα του μικρού!!!

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να είσαι απλά υπερβολική...

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Άσχημη αναπνοή μπορεί να έχει απ' τις κροκέτες, αλλά κι από κάποια πιθανή στοματίτιδα...ή κι από άλλες αιτίες.
Να το πεις στο γιατρό σου.
Επίσης, αφού είναι ήδη οκτώ μηνών, ήδη έχει αλλάξει δοντάκια, αλλά ίσως κάποιο να μην έπεσε και να βγαίνει από κάτω το νέο, και γι' αυτό να πονάει.
Πες το κι αυτό, να το κοιτάξει ο γιατρός σου.
Περιμένουμε νέα του μικρού!!!
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να είσαι απλά υπερβολική...![]()
Θα συμφωνησω με την Marcos.Kαι εμενα με προβληματισε αυτο το σημειο με την ασχημη αναπνοη.Για τους ανθρωπους ειναι πιθανον συμπτωμα ουλιτιδας που συνοδευεται απο κοκκινα πρησμενα και αιμοραγουντα ουλα.Ο κτηνιατρος σιγουρα θα σου λυσει την απορια.Θυμαμαι, οταν πριν απο χρονια η Μυρτουλα μου αλλαζε δοντακια, οταν την επερνα αγκαλια
το στοματακι της μυριζε αχσημα και το απεδιδα τοτε στις τοπικες φλεγμονες και μικροαιμοραγιες στα σημεια που αλλαζε δοντακια.
Με το που ολοκληρωθηκε η μονιμη οδοντοφυια εξαφανιστηκε η δυσαρεστη μυρωδια.Αν θυμαμε καλα η Μυρτουλα τοτε ηταν πανω, κατω εξι μηνων

prince
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος

Είναι μια χαρά!!!! Και όποιος τολμήσει να πλησιάσει δάχτυλο το μετανιώνει!

Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως έχει βγάλει όλα του τα δοντάκια... Είναι κάτι μεταξύ κομη δράκουλα και τα σαγόνια του καρχαρία το σστοματάκι του...

Επίσης, η φωτό στο avatar, έχει τρομερή πλάκα!!!

prince
Διάσημο μέλος
Αυτή η πόζα είναι η, κατα την γνώμη του Prince, κρυψώνα του. Εκεί δεν τον βλέπω... :Ρ
Έχουμε κι άλλες τέτοιες για να μην νομίζετε δηλαδή... Χώνει το μουτράκι του ανάμεσα στο κομωδίνο και στο ραφάκι της κρεβατοκάμαρας, περισσεύει ο μισός απ' έξω, ανεμίζει η ουρά και κατά τη γνώμη του είναι κρυμένος.... :Ρ
aretha
Περιβόητο μέλος
Τι θα πάρεις αν διασταυρώσεις γατί με στρουθοκάμηλο;περισσεύει ο μισός απ' έξω, ανεμίζει η ουρά και κατά τη γνώμη του είναι κρυμένος.... :Ρ
Τον Prince

prince
Διάσημο μέλος
Στρουθοκαμιλιάζει ναι... :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ:Ρ του το έχω πει και γώ πολλές φορές... Πλέον όταν το κάνει δεν τον ένοχλώ... Αστο να νομίζει ότι είναι κρυμμένο.. :Ρ
prince
Διάσημο μέλος
Το τεστάρισε με φακελάκι ουίσκας... Όσο είχε ζουμί ο πρίνς έγλυφε. μόλις τελείωνε το ζουμι τέρμα... Με το ζόρι του έβαλε στο στόμα ένα κομμάτι κονσέρβας και το μασούλισε... Ξαναγύρισε λίγο στο μπωλ έγλυψε καμπόσο αλλά δεν άνοιξε το στόμα του να πάρει μεζε... Μόλις του βάλαμε πάλι στο στόμα το μάσησε...
Απλά βαριέται να μασήσει λέει.. Τα δόντια του λέει είναι μια χαρά, η στοματική του υγιεινή καλή και η ανάσα του είναι αποτέλεσμα της ξηρας τροφής....
Μου είπε ότι κάποια στιγμή που θα περάσει σε κανονική κροκέτα (τώρα τρώμε κίτεν) θα αναγκαστεί να την μασήσει.
Τι να πώ... Θα θυμάται να μασήσει μέχρι τότε;
Κατά τα άλλα είμαστε 4.400 και την άλλη βδομάδα γινόμαστε 8 μηνών ακριβώς.
Και μόνο λίγη αρχή ψώρας εσωτερικά στο αυτί μας βρήκε... Τίπότε άλλο. Βέβαια ο κτηνίατρος είπε ότι δεν θα μεγαλώσουμε άλλο.. αλλλά εγώ που τον βλέπω να βάζει 100 γραμμαρια εβδομαδιαίως χωρίς ίχνος λίπους πραγματικά αμφιβάλω...Αυτά... πάω να ταΐσω το μικρό... Ελπίζω μόνο να μην μάθει να τρώει μόνο με το χέρι....
Marcos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κανένα πρόβλημα λοιπόν!!!

Μπορεί να καταπίνει τις κροκέτες του σαν χαπάκια ελεύθερα!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Ειναι τρισχαριτωμενος με τις ποζες στρουθοκαμηλου που παιρνει

Ανεβασε και αλλες φωτο να τον απολαυσουμε και εμεις

julia
Διακεκριμένο μέλος

Οσο έχει ζουμί καλώς.. μετά τα ίδια.!!

Δόντια, ούλα, αναπνοή... είμαστε ΟΚ!
aretha
Περιβόητο μέλος

Πού θα πάει, κάποια στιγμή θα θυμηθεί και πώς μασάμε!

Fotini
Διάσημο μέλος
Συνήθως τους αρέσει αυτό το "κριτς" που κάνουν όταν σπάνε... Τι να πω, ελπίζω να ανακαλύψει από μόνος του τη χαρά του να μασάς και να μη σου βγάλει το λάδι με το τάισμα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool